. 2015. 07. 22.Kovács Beatrix Közérdekű adatok az egészségügy területén közfeladatot ellátó szervek honlapjain A könyvtárak szerepe az elektronikus információszabadságról.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A TOVÁBBKÉPZÉS TERÜLETÉN
Advertisements

Az információbiztonság
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató.
ORSZÁGOS ATOMENERGIA HIVATAL Tervezett üzemidő lejártát követő üzemeltetés engedélyezése Dr. Rónaky József főigazgató.
Tájékoztató a Kormányzati Ügyféltájékoztató Központról
Felsőfokú egészségügyi oklevelek elismerése
Az adminisztratív adatbázisok állományainak hozzáférhetősége.
2005. április 15.Kulcsár Zoltán - ppos.hu1 Adatvédelem az önkormányzatoknál Kulcsár Zoltán.
A Szociális Ágazati Portál (SZÁP)
Polgári védelmi feladatok a nem rendszeres hulladékszállítás során
Mitől sikeres egy intézményi szakkönyvtár? Dr. Palotai Mária - ESKI Országos Egészségpolitikai Szakkönyvtár június 18. „Vállalati könyvtárak tegnap.
Új szabályok, új fogalmak az elektronikus ügyintézésben dr
A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal szervezete és működése Dr. Berey Attila főigazgató megyei főállatorvos.
1 Kormányszóvivői tájékoztató március 31. Egységes Magyar Munkaügyi Adatbázis (emma)
Információszabadság. NYILVÁNOSSÁG és BIZALMASSÁG.
Szakmai irányelvek, protokollok készítésének, megjelentetésének eljárásrendje Szy Ildikó osztályvezető Egészségügyi Minisztérium III. Egészségpolitikai.
Egységes egészségügyi információrendszer
Adatvédelmi fogalmak.
NAV ÁNTSZ OMMF Fogyasztóvédelem Jogszabályfigyelés
Az orvostechnikai eszközök piacfelügyelete
Az első lépések Dr. Kadocsa Ildikó, osztályvezető
Az anyakönyvi igazgatás
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Közérdekű adatok nyilvánossága
Pest Megyei Közigazgatási Hivatal
Polgári védelmi feladatok a nem rendszeres hulladékszállítás során
Közhiteles nyilvántartások
1 eEgészség – Digitális Aláírás Előadás a projekt lezárásához „Megbízható harmadik fél szolgáltatás, a digitális aláírás bevezetése az egészségügyi ágazatban”
A közhiteles nyilvántartások jogi környezetének feltérképezése A téma részletes szöveges kifejtését az azonos című, án kelt dokumentum tartalmazza.
Önkormányzati hivatalok jogszabályból eredő elektronikus közzétételi kötelezettségei és azok megoldása Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek.
Magyar Digitális Képkönyvtár az OSZK-ban Dunaújváros, Networkshop március 17.
Lakosságriasztás a médiaszolgáltatók közreműködésével
Köszöntő avagy néhány mondat a felsőoktatásról. Adatkezelés a felsőoktatási intézményekben Bakonyi László elnök, Oktatási Hivatal.
Polgári védelmi kötelezettség, mentesség
FIP képzés - menetrend 01. – Bevezetés – Általános információk a FIP-ekről 02. – Közfeladatot ellátó szervek, közérdekű adatok közzététele 03. – ÁFSZ és.
Munkahelyi egészség és biztonság
Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége Szövetségi Tanácsülés április 10. A Nemzeti Egészségügyi Programok és a Népegészségügyi Program.
Az egészségügyi intézmények adatvédelmi és adatbiztonsági szabályozása az információs önrendelkezési jogról és az információ szabadságról szóló törvény.
Transzparencia, információszabadság és közérdekű adatok nyilvánossága Dr. Fazekas Judit Igazságügyi Minisztérium európai uniós ügyekért felelős helyettes.
Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató „A közpénzek felhasználásáról és a köztulajdon használatának nyilvánosságáról, átláthatóbbá.
A NEMZETI ADATVAGYON INTEGRÁCIÓJA DIGITALIZÁLÁSI KONFERENCIA MÁJUS 21 – 22. DEBRECEN UJVÁRI MÁRIA.
Egészségügyi országos intézményeket érintő összevonások május.
ÜNNEPÉLYES MEGYEI TANÉVNYITÓ
A rendészet szervei.
Előadó: Bellovicz Gyula igazságügyi szakértő
Az igazgatás és az ápolás-szakfelügyelet kapcsolata
Az országos közdadatkereső rendszer működése és jövője Dr. Csiszér Gábor GKM, Infokommunukációs és e-Gazdaság Főosztály Galambosi András Neumann Kht
JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A TOVÁBBKÉPZÉS TERÜLETÉN
Front office a közigazgatásban
2004. január 27. Hallgatói szolgáltatások szerepe a felsőoktatásban Szabó Imre Diákközpont igazgató.
Integrált irányítási környezet kialakítása. I. Szervezetfejlesztés Az Egyetem szervezeti felépítését részben meghatározza a jogszabály és a Szervezeti.
Az élelmiszerekkel kapcsolatos szabályok
Az adatvédelem szabályozása
Informatio Medicata október 18.
Az OSzMK tevékenysége különös tekintettel a fogorvosi ellátásra Dr. Brunner Péter főigazgató Országos Szakfelügyeleti Módszertani Központ Budapest,
Jogszabályok A nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény (Nkt.) A szakképzésről szóló évi CLXXXVII. törvény (Szt.) 229/2012. (VIII. 28.)
Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló törvény tervezete
Civil törvény és civil információs centrumok a közösségek megerősítéséért Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár február 6. Emeri Erőforrások Minisztérima.
A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények országos nyilvántartása publikus felületének bemutatása Balatonboglár, 2010.március.
Vacha Ferenc fejlesztési koordinátor Az elektronikus ügyintézés törvényi háttere és gyakorlata.
Dr. Kovács Krisztina 1 HOVÁ FORDULJON A FOGYASZTÓ? Az egészségügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos jogorvoslati lehetőségek.
Adatbázisok használata a tájékoztatási gyakorlatban Dr. Nagy Enikő Csomád,
Régi és új feladatok új megközelítésben, márciustól működik az OGYÉI Dr Pozsgay Csilla Főigazgató Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet.
A járási rendszer megújítása
Elektronikus aláírás és iratkezelés
Mezőgazdasági termékek élelmiszerbiztonsága
A hivatalos statisztikáról szóló évi CLV. törvény bemutatása Dr
Az Építésügyi Dokumentációs és Információs Központ
A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények országos nyilvántartása publikus felületének bemutatása Balatonboglár, 2010.március.
1/15/2019 Az uniós bel- és igazságügyi informatikai rendszerekkel és az interoperabilitással kapcsolatos jogharmonizációs kérdések október 10. Belügyminisztérium.
Előadás másolata:

Kovács Beatrix Közérdekű adatok az egészségügy területén közfeladatot ellátó szervek honlapjain A könyvtárak szerepe az elektronikus információszabadságról szóló törvényben megfogalmazottak megismertetésében Kovács Beatrix2006. február 23.

Kovács Beatrix Mit jelent az elektronikus információszabadság? A hatóságok bizonyos adatokat maguktól is kötelesek elektronikus úton közzétenni A polgárok közérdekű adatigényeit elektronikus úton elégítik ki A dokumentumokhoz való hozzáférés érdekében a dokumentumok adatbázisát, nyilvántartását elektronikus úton hozzáférhetővé teszik

Kovács Beatrix Jogszabályok Alkotmány évi LXIII.tv. A közérdekű adatok nyilvánosságáról évi XXIV.tv. „Üvegzseb” évi XC.tv. az elektronikus információszabadságról 305/2005.(XII.25.)korm.rend. 18/2005.(XII.27.)IHM rend.

Kovács Beatrix A törvény előkészítése Informatikai és Hírközlési Minisztérium  weboldalai:  Tanulmánykötet: Az elektronikus információszabadság. Szerk. Majtényi László. Bp. Eötvös Károly Intézet

Kovács Beatrix a törvény előkészítésével kapcsolatos információk, dokumentumok

Kovács Beatrix a törvény végrehajtásával kapcsolatos dokumentumok, segédletek

Kovács Beatrix A törvény célja, végrehajtási rendeletei főbb megállapításai „E törvény célja annak biztosítása, hogy a közvélemény pontos és gyors tájékoztatása érdekében a közérdekű adatok e törvényben meghatározott körét elektronikus úton bárki számára személyazonosítás és adatigénylési eljárás nélkül, folyamatosan és díjmentesen közzétegyék.” Elektronikus közzététel – Általános közzétételi lista Központi elektronikus jegyzék, egységes közadatkereső rendszer Jogalkotás nyilvánossága

Kovács Beatrix A közzététel szervezési és ügyviteli feltételei A honlap kialakítása, fellelhetősége és működtetése Közzététel, helyesbítés, frissítés és eltávolítás A szerv megszűnése Közzététel a központi honlapon Egységes közadatkereső rendszer Melléklet a közzétételi egységekre vonatkozó leíró adatokról 305/2005.(XII.25.)korm.rend.

Kovács Beatrix 18/2005.(XII.27.)IHM rendelet hatálya a közfeladatot ellátó szervekre terjed ki meghatározza a közzétételi egységekre vonatkozó előírásokat az adatközlő köteles a honlapján az adatokat tartalmazó jegyzékre mutató hivatkozást „Közérdekű adatok” elnevezéssel megjelentetni Melléklet: a jegyzék tagolása, a közzétételi egységek az adott szervezetben

Kovács Beatrix Az egészségügy területén közfeladatot ellátó szervek Egészségügyi Minisztérium  Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal  Orvos és Kórháztechnikai Intézet Országos Egészségbiztosítási Pénztár Országos Mentőszolgálat Országos Vérellátó Szolgálat

Kovács Beatrix Az egészségügy területén közfeladatot ellátó szervek II. ÁNTSZ  Országos Epidemiológiai Központ  Országos Közegészségügyi Központ  Országos Egészségfejlesztési Intézet  OÉTI  OGYFI Magyar Orvosi Kamara, Magyar Gyógyszerész Kamara, Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, Magyar Kórházszövetség

Kovács Beatrix Egészségügyi Minisztérium Közérdekű adatok rovat  Szervezeti, személyzeti adatok  Tevékenységre, működésre vonatkozó adatok  Jogszabályok  Közzétételi kötelezettségek  Gazdálkodási adatok utalás a „Üvegzseb adataira”

Kovács Beatrix

Kovács Beatrix a polgárok ben, ill. online formában is fordulhatnak a minisztérium ügyfélszolgálatához a Tájékoztatás,tanácsadás rovat - családi támogatások, egészségügyi ellátás, betegjogok és egyéb téma

Kovács Beatrix Közérdekű adatok elhelyezése Közfeladatot ellátó szervek közzétételi kötelezettsége  Saját honlapon  Társulási honlapon  Felügyeletüket ellátó szervek honlapján  Központi honlapon Jelenleg a honlapokon nincsen kialakítva a „Közérdekű adatok” rovat

Kovács Beatrix Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal Magunkról rovat - a Hivatalról szóló alapvető információk, dokumentumok.

Kovács Beatrix Orvos és Kórháztechnikai Intézet a tanúsításhoz kapcsolódó segédletek, űrlapok és tájékoztatók Intézetünk rovat - intézetről szóló dokumentumok

Kovács Beatrix Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet „Üvegzsebbel” kapcsolatos dokumentumok Tájékoztatás rovat - ápolási tanácsok, betegtájékoztatók, betegjogi anyagok

Kovács Beatrix Általános információk rovat – alapvető dokumentumok Hírek és Események rovat – Egészségbiztosítási Közlöny elektronikus formában Elektronikus nyomtatványok

Kovács Beatrix Országos Mentőszolgálat Magunkról rovat - a Szolgálatra vonatkozó fontosabb adatok, dokumentumok Kapcsolat/Kommunikáció rovat alatt lett felvéve a OMSZ elérhetősége

Kovács Beatrix Országos Vérellátó Szolgálat Kezdő oldal - OVSZ-re vonatkozó fontosabb adatok, dokumentumok, pl. Véradó Állomások, Alapító Okirat, Aktuális Vérkészlet

Kovács Beatrix Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat ÁNTSZ rovat – legfontosabb dokumentumok Hatósági Ügyintézés rovat – jogszabályok, engedélyek, hatósági bizonyítványok, nyilvántartások

Kovács Beatrix Országos Epidemiológiai Központ OEK-ről rovat – adatok és dokumentumok az Intézetről Szakmai Információk/Módszertani levelek rovat – EPINFO, külön számok

Kovács Beatrix Országos Közegészségügyi Központ Egyszerű, átlátható felépítés – szervezeti egységek, szolgáltatások, kiadványok gyors elérése

Kovács Beatrix Intézetről rovat – felépítése, feladatai, elérhetősége Kiadványok – Nemzeti AIDS Stratégia, Cukorbeteg a családban, Népegészségügyi Program

Kovács Beatrix A Könyvtárak szerepe a tv. megismertetésében A könyvtár, mint adat- és dokumentum szolgáltató az „adatfelelős” felé  Saját kiadványok, iratok összegyűjtése  Dokumentumok nyomtatott formájú archiválása  OSZK, Neumann Digitális Könyvtár A könyvtár, mint tájékoztató, segítő intézmény a közérdekű adatokat használóknak  E-Magyarország, Teleház, Könyvtár

Kovács Beatrix Honlapok címei IHM - Információszabadság Elektronikus információ-szabadság Magyar Hivatalos Közlönykiadó – Ingyenes Jogszabályszolgáltatás Közlönykiadó – Közlönyök elektronikus változatai Egészségügyi Minisztérium Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal ORKI

Kovács Beatrix OBSI OEP Országos Mentőszolgálat OVSZ ÁNTSZ OEK Fodor József Orsz. Közegészségügyi Központ OEFI Honlapok címei II.

Kovács Beatrix Köszönöm a figyelmet !