E-Learning, E-Kereskedelem, és E-Gazdaság fejlődései

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
 A felkereső ifjúsági munka gyűjtőfogalom, amely mindazon megközelítéseket magában foglalja, amelyek során az ifjúságsegítők, a fiatalokkal foglalkozók.
Advertisements

Marketingkommunikáció és PR
Tutori tevékenység a gyakorlatban
M UNKAVÉGZÉS A XXI. SZÁZADBAN. A 21. században lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat nem a munkahelyen, hanem otthon végezzük el. Ezt röviden távmunkának.
IKT = információs és kommunikációs technológia
Elektronikus ügyintézés
E-learning alapú távoktatásos képzés
Az „Y generáció” egyeteme
DIGITÁLIS PÉNZ.
Fogalmak  Az elektronikus kereskedelem (e-kereskedelem) nem más, mint az árucikkek interneten való reklámozása, eladása, vásárlása, illetve cseréje.
A tudásgyárak technológiaváltása és humánstratégiája – a felsőoktatás kihívásai a XXI. században május MOOC és e-learning kölcsönhatása Dr.
Magyar, mint idegen nyelv témakörű oktatási és kulturális Internet portál HUNGAROPORT Dr Remzső Tibor MTA SZTAKI.
B – csoport E-kereskedelem logisztikája és E-logisztika
Magyar, mint idegen nyelv témakörű oktatási és kulturális Internet portál HUNGAROPORT Dr Remzső Tibor MTA SZTAKI.
Teleházakban telementorálás •Cél korosztály év •„Virtuális kitekintés” •„ On-line ” képességfejlesztés •Informatika tanárok hiánya a régióban Egyéni.
Az információs forradalom
MULTIMÉDIA és ELEKTRONIKUS TANULÁS I. (Oktatástechnológia)
Újfajta tanulási módszerek alkalmazása a felnőttképzési konzulens képzésnél Nyíregyháza, március 18.
A könyvtár mint a felnőtt képzés helyszíne Tapasztalatok a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központban.
NWS' 2000 Gödöllő Távoktatás a KFKI RMKI-ban Giese Piroska
Portálok Porta: kapu, bejárat, kirakat. Olyan web-alapú szolgáltatás, amely információkat biztosít a felhasználó mindennapi munkájához és szórakozásához.
E - Learning Információtechnológiai támogatás a nyitott- és távoktatásban.
E-learning és a multimédia
Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság
Az e-learning gyökerei, az e-tanulás fejleményei
Főző Attila László főszerkesztő-helyettes Számítógéppel segített kollaboratív tanulás.
Hunya Márta módszertani szakértő
Közönségkapcsolatok (PR)
Elektronikus tanulási környezetek sajátosságai
E-learning alapú távoktatásos képzés
Kamarai prioritások Foglalkoztatottság növelés Képzési szükséglet meghatározása Szakképzés nemcsak oktatáspolitikai kérdés, hanem foglalkozáspolitikai,
Közösségi portálok használata
Közösségi oldalak használata
„A kulcskompetencia az ismeretek, készségek és attitűdök transzferábilis, többfunkciós egysége, amellyel mindenkinek rendelkeznie kell ahhoz, hogy személyiségét.
Digitális világ – interaktív táblán
Miben hasonlítanak egymásra a mai és az ötvenes évek számítógépei? Takács Béla Melyek a közös tulajdonságaik ?
Miben hasonlítanak egymásra a mai és az ötvenes évek számítógépei? Takács Béla Melyek a közös tulajdonságaik ?
A tűzfalakról Microsoft-módra Rövid áttekintés felhasználóknak (A GYIK alapján)
A multimédia és a közösségi hálózatok a hatékony nyelvtanulásban Debreceni Egyetem Informatika Tudományok Doktori Iskola PhD Konferencia, Hollókő, 2013.
E-learning Kovácspál Eszter.
Bevezetés. A jó pap holtig tanul – tartja a mondás A múlt század közepéig azonban, általában, csak azokra az emberekre volt ez igaz,  akiknek a génjeiben.
Az e-tanítás. Felépült az e-tanulás épülete – az Internet. Épülnek a tantermek – a tanulásszervező rendszerekkel felszerelt helyi Intranet hálózatok.
Felsőoktatás szerepe a távmunka elterjesztésében Benedek András Felsőoktatás szerepe a távmunka elterjesztésében VI. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
„ IKT-val támogatott új tanulási környezetek szerepe az oktatásban” „ IKT-val támogatott új tanulási környezetek szerepe az oktatásban ” augusztus.
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
Az elektronikus kereskedelem formái. B2B (business to business) A B2B piacoknak három típusát különböztethetjük meg: a vevők által létrehozott, az eladók.
Pankász Balázs PTE FEEK Munkapszichológia és Ergonómia Tanszék
Konstruktív pedagógia és számítógéppel segített tanulás
Miért jó az informatika a hallássérülteknek?
IKT alapfogalmak, IKT-val támogatott módszerek
Számítógéppel támogatott pályaorientáció. Számítógéppel támogatott orientáció szerepe a munka- pályatanácsadásban Előnyei: Előnyei: A kutatások nagy része.
A távoktatás, az e-learning és fogalmak
Az Európai Unió által társfinanszírozott projekt 1 Ikonok és Indexek Projekt (A felnőttképzés hozzáférésének fejlesztése Újpesten, különösen a halmozottan.
Tanulási útmutató Tanulási Útmutató Az Észak-magyarországi Regionális Távoktatási Központ által a TÁVHÁLÓ projektben kifejlesztett e-learning környezethez.
Egészségügyi panaszok az Európai Fogyasztói Központ gyakorlatában „Egészségügyi szolgáltatások – békéltető testületek szerepe és jövője a fogyasztóvédelemben”
Forgó Sándor H: Az e-tananyag fejlesztés a kompetencia-alapú pedagógusképzés fókuszában Korszerű oktatási módszerek és IT technológiák.
Az elektronikus szolgáltatások előnyei és veszélyei
A szolgáltatás technikájával – technológiájával kapcsolatos elemzések „EISZ Jövője” Konferencia június 22.
MTT MA Mérnöktanár mesterszak Elektronikus tanulás 3. konferencia.
Készítette: Szalayné Tahy Zsuzsa – Szalay Sándor 1 A program megvalósulását az Apertus Közalapítvány támogatta. Számítógéppel segített módszerek a természettudományok.
MTT MA Mérnöktanár mesterszak Elektronikus tanulás 2. konferencia.
Az Interaktív multimédia Az információs társadalom három fő területének metszete Távközlés, (híradástechnika) Informatika, (számítástechnika) Tartalom-ipar.
A pénz története.
AZ ELLÁTÁS FEJLŐDÉSE ÉS A MARKETING KIALAKULÁSA
TANULNI AZ INTERNETET - TANULNI AZ INTERNETEN Sulyok Tamás.
S ZÁMITÓGÉPES KÁRTEVŐK Tanuló: Tóth Zsolt Tanár: Kókai Anasztázia Iskola: Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola Magyarkanizsa, Iskola tér 1.
Budapesti Corvinus Egyetem TÁMOP /1/KMR számú közbeszerzési eljárásához E-oktatást / e-tanulást támogató alkalmazás fejlesztése.
Előadó: Badinszky Péter SZIE GTK Termelésökonómia és Menedzsment Tanszék Csongrád Megyei Agrárinformációs Rendszer AGRÁRINFORMATIKAI KÉPZÉSI PROGRAM Szeged,
Operatív menedzsment és versenyképesség
Előadás másolata:

E-Learning, E-Kereskedelem, és E-Gazdaság fejlődései

Az E-Learning számítógéppel, illetve információs és kommunikációs technikával támogatott tanulást jelent. Az E-learning formája a CBT (Computer Based Training), azaz számítógéppel segített tanulás, ahol az oktató anyag valamilyen digitális adathordozón található. Pl.:floppy, CD stb….. Előnye: helytől és időtől való függetlenség jellemzi. Hátránya: hogy a tanár és a tanuló között semmilyen kapcsolat nem épült ki , és csak az adathordozón található tartalmat közvetítette.

A későbbiekben kialakult a WBT oktatás típus (Wed Based Training). Amit a számítógépes hálózaton keresztül megvalósuló tanulásnak, online learning-nek nevezzük. A hallgató a tanárral, e-mail, chat , fórum, videókonferencia formájában tarthatja a kapcsolatot.

E-kereskedelem és E-Gazdaság fejlődése

Az elektronikus kereskedelem kifejezést először a webes vásárlások elnevezésére alkalmazták. A vásárlások növekedésekor , úgy gondolták hogy egy új kereskedelmi mód született, amivel késöbb mindenki így bonyolíthatja majd le valamennyi vásárlását. Az első meghatározások közös jellemzői az alábbiak voltak: áru/szolgáltatás hirdetése és megrendelése. Bővítették a megrendelés-vásárlási folyamatot is. Az elektronikus kereskedelem a vállalatok közti eladást, vásárlást is segíti.

Az elektronikus kereskedelem problémái, nehézségei: A vásárlók félreismerése, az hogy mit és hogyan szeretnek vásárolni. Nagyobb webáruházak esetén tapasztalt szakemberek hiánya.

Az elektronikus kereskedelem előnyei: Otthonról vagy munkahelyről vásárolhatunk, távolság közlekedés nem akadály. Az árut tanulmányozhatjuk és összehasonlíthatjuk a tulajdonságait más kínálatokkal. A virtuális áruházak kínálata elég nagy. Olcsóbbak lehetnek. Határnélküli (pl.: Magyarországon, Franciaországban vásárolunk és olaszországi címre kérjük az árut.)