Gyulaj. Gyulaj község Tolna megyében található. Dombóvár és Tamási között félúton. Gyulaj község Tolna megyében található. Dombóvár és Tamási között félúton.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
VANYOLA.
Advertisements

Nana Mouskuri – Schubert / Ave Maria
Alsónémedi bemutatása
Alsónémedi A falu bemutatása
 1709-ben pestisjárvány pusztított a városban. A katolikus templom 1757-ben, a református 1787-ben épült ben újabb járvány, kolera pusztított.
Készítette:Fekete Ágnes
Készítette: Albert Krisztina
Ferenczi Patrícia 8.b Tanár: Hamar Tímea
Vallási turizmus Kastélykápolna Erzsébet-park - Kálvária.
Értény.
Múcsonyban található irodaépület Ft-ért eladó!
Mondák, dalok útja Zsámbok.
Oud of Mooi ???? Az ŐRSÉGBEN jártam jártam Saját fotóiból készítette: Dr Bajzák Tamásné Dr Bajzák Tamásné 2009 június 2009 június automata automata.
NYON 1.
5. NAP.
Kalotaszentkirály.
Réde Készítette: Bárány Dorián gazdálkodás és menedzsment I. évfolyam I. csoport.
Szendrő nevezetességei
Kölcse.
A sümegi vár lábától alig 7 km-re található a Marcal folyó partján fekvő törpefalu A falu első említése 1382-ből való, Vasarhel néven 1508-ban Kyswasarhel.
Somogybükkösd.
Baranya megye Kishajmás Község. A község adatai RégióDél-Dunántúl Rangközség Terület1176 hektár Népesség fő Népsűrűség89,76 fő/km2 Lakósság216.
KRUCSAY OLTÁR Nyírbátor.
Óföldeáki erődtemplom
Közép-Magyarország turisztikai régió vonzerői
Siklós-Máriagyűd vallási turisztikai vonzereje Készítette: Héhl Leila.
Készítette: Kálmán Aliz.  Elhelyezkedése  Tudnivalók  Természeti képződményei  Kiránduló célpontok  Építészet  Híres szőlőfajtái  Üdülés.
ÁRPÁD-KORI TEMPLOMOK ZALÁBAN
Királyhelmec Iván Evelin Projekt.
Mettlach. Saar-hurok (Saarschleife) Mettlach egy kerület 10 településsel. A név eredetére vannak különböző magyarázatok. Uralkodó vélemény a római-kelta.
Bakonyerdő Zrt. A Bakonyerdő Zrt. a magyar állam, mint tulajdonos által megszabott feltételek szerint gazdálkodik a  Magas-Bakony,  Bakonyalja,  Északi.
Ungvár.
Egy csipetnyi Egerszalók Bánik Dominka, Fazekas Árnika 11.e
Olaszország.
Napkor A mi településünk.
BUDAPESTI SÉTA 6. ÉVFOLYAM.
Készítette: Bujdosó Villő
Története 1318-ban találkozunk a nevével először az okiratokban 1743-ban újratelepítik a települést 1838-ban az árvíz elmosta a település nagy részét.
A ráckevei Szent Imre Katolikus Általános Iskola diákjainak beszámolója a passaui zarándokútról 2014.
Kultúra a török hódoltság korában
Vörösmarty-emlékhelyek Magyarországon
Történelmi vonatkozások
Ekecs-Okoč Ekecs (szlovákul Okoč) község Szlovákiában a Nagyszombati kerületben aDunaszerdahelyi járásban. Közigazgatási területe 63,43 km². A mai község 1976-ban.
Nagyudvarnok Veľké Dvorníky
A Siklóshoz tartozó és mintegy 1500 lakosú Máriagyűd híres Mária-kegyhely, a magyar zarándokút befejező stációja. A közeli forrás már a rómaiak idejében.
HAJDÚDOROG RÉGÉSZETI LELETEK TANÚSÁGA SZERINT MÁR A RÉZKORBAN IS LAKOTT HELY VOLT. ERRE UTAL A VÁROS HATÁRÁBAN TALÁLT RÉZBALTA, AMI KR.E
Érsekhalma.
Ismerkedés Várgesztessel Készítette: Dienes Zoltán SZIE GTK GM levelező 1szemeszter.
Készítette: Dóbiás Kinga
Eger Télanyók csapata.
Zemplénagárd.
Teleki bemutatása. Fekvése Somogy megyében, a Balatonföldvári kistérségben, a Balatontól délre 10 km-re található, a Külső-Somogyi dombságban. Kicsi,
Tevel (Bonyhádi kistérség).
KAPOSMÉRŐ Készítette: Diarráné Kiss Enikő SZIE-GTK Gazdálkodási és Menedzsment Szak Levelező Tagozat I.évf.
CSONGRÁD CSONGRÁD A TISZA JOBB PARTJÁN, A KÖRÖS TORKOLATA FELETT FEKSZIK. KEDVEZŐ FÖLDRAJZI HELYZETE MIATT AZ ÚJKŐKOR ÓTA LAKOTT HELY. ÁRPÁD FEJEDELEM.
(Ohrady). -Nagyszombati kerület -Dunaszerdahelyi járás Dunaszerdahelytől 6 km-re keletre fekszik.
Újsolt Informatika Házdolgozat Fekvése A település Apostag és Solt között fekszik. Két csatorna – keletről a Kiskunsági öntöző-, nyugatról pedig a Fűzvölgyi.
Sárrétudvari.
ÉCS Község. A község adatai (2001-ben) Település rangja:Község Lakosok száma:1762 Fő Telefon körzetszám:96 Irányítószám:9083 Népsűrűség:88,86 Fő/Km 2.
Jeruzsálem Óváros, szikla mecset. Jeruzsálemről általában  Jeruzsálem Izrael fővárosa, továbbá politikai, jogi és vallási központja több kultúra találkozópontja,
Kassa Kasza Sára, Martinák Emese, Paál Eszter. Dóm építése  A Szent Erzsébet-főszékesegyház, ismertebb nevén a kassai dóm Kassa egyik legszebb és legjellegzetesebb.
Késmárk Ahogy mi látjuk. Története Területe már a késő kőkorban lakott volt, a várban a puhói kultúrához tartozó telep maradványait tárták fel. Helyén.
Középkor Képei: Román Stílus
Veresegyház.
Budapest Programajánló
Székelykeresztúr Fekvése:
Római fürdő Készítette: Szabó Lilla
PASSAUI ZARÁNDOKLAT ( ).
Határtalanul program 2018 Felvidék.
Nagykároly-i kastély, és Nagyvárad.
Előadás másolata:

Gyulaj

Gyulaj község Tolna megyében található. Dombóvár és Tamási között félúton. Gyulaj község Tolna megyében található. Dombóvár és Tamási között félúton.

A település a Dombóvári kistérséghez tartozik, 1100 lakossal. A képen a község központja látható. A település a Dombóvári kistérséghez tartozik, 1100 lakossal. A képen a község központja látható.

A Jézus Mennybemenetele tiszteletére szentelt barokk római katolikus templom 1752-ben épült. Elérhetőség: Döbröközi plébániahivatal A Jézus Mennybemenetele tiszteletére szentelt barokk római katolikus templom 1752-ben épült. Elérhetőség: Döbröközi plébániahivatal

Eredeti XVIII. századi barokk berendezése - az oltár, a szószék, a padok - máig megőrződött. Eredeti XVIII. századi barokk berendezése - az oltár, a szószék, a padok - máig megőrződött.

Gyulaji tájképek. A lenti képen egy dámszarvas bika látható, ami a község hírnevének alapja. Gyulaji tájképek. A lenti képen egy dámszarvas bika látható, ami a község hírnevének alapja.

A dámot a rómaiak telepítették be Magyarországra, Gyulajra az 1400-as években került vissza. A dámrezervátumról az írják a krónikák, hogy a XIX. században itt volt Magyarország legnagyobb vadaskertje. A bekerített területen hófehér, koromfekete és pettyes dám élt zavartalanul. A dámállománynak körülbelül tizedét jelenleg a gímszarvas teszi ki. A dámot a rómaiak telepítették be Magyarországra, Gyulajra az 1400-as években került vissza. A dámrezervátumról az írják a krónikák, hogy a XIX. században itt volt Magyarország legnagyobb vadaskertje. A bekerített területen hófehér, koromfekete és pettyes dám élt zavartalanul. A dámállománynak körülbelül tizedét jelenleg a gímszarvas teszi ki.

10 vendég vadász érkezett a Gyulaj Zrt. Gyulaji erdészetéhez. A két nap alatt 26 dám bikát sikerült elejteniük, melyből 23 érmes lett. Kiemelkedően sikerült az egyik reggeli vadászat. 6 vendég 11 bikával tért vissza a vadászházhoz. 10 vendég vadász érkezett a Gyulaj Zrt. Gyulaji erdészetéhez. A két nap alatt 26 dám bikát sikerült elejteniük, melyből 23 érmes lett. Kiemelkedően sikerült az egyik reggeli vadászat. 6 vendég 11 bikával tért vissza a vadászházhoz.

VÉGE Készítette:Ficzek Imre Készítette:Ficzek Imre Szent István Egyetem Gödöllő Szent István Egyetem Gödöllő Gazdálkodás és menedzsment I évfolyam Gazdálkodás és menedzsment I évfolyam 2006.november november 28