London Zoo.  A világ első állatkertje, amelyet 1828-ban hozták létre és 1947-ben nyitották meg.  Itt nyílt a világ első hüllő háza (1849), első akváriuma.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szentendre Épített örökségek. Szentendre a Duna-parton """"A templomokra rávillan az alkony, A kusza város csillag bíborában, Csobban a Duna lassú.
Advertisements

Prókay Julianna 6. osztály
PowerPointba ágyazott Flash A korreláció munkadefiníciója (elemgyakoriságok a Napban és az Allende-meteoritban) Mit mutat a példa? A Flash színesíti a.
Erzsébet Amália Eugénia
Készítette: Albert Krisztina
Grassalkovich-kastély kertje, Gödöllő
Nyíregyházi Állatpark
Az állatmenhely népszerűsítése
PÉCS.
Zene: John Lennon - Imagine London délkelet-Britanniában van, a legnagyobb város az Egyesült Királyságban, és évszázadokon át fővárosa a Brit Birodalomnak.
Gimnázium Szigeti épület A kollégium Iskolánk rövid története.
Hortobágyi Nemzeti Park
Készítette: Nándorfi András Felkészítő tanár: Nagy Éva Tátra Téri Általános Iskola, XX. kerület Tartalomjegyzék Az épület Nyitva tartás Mangalica Fesztivál.
Oroszlán. Az oroszlán (Panthera leo) a macskafélék (Felidae) családjába tartozó emlős. A tigris után ez a legnagyobb termetű és legelterjedtebb "nagymacska".
Internetes keresés 1 Az adott év húsvét vasárnapján Keszthelyre utazunk vonattal. Mennyibe kerül egy diákjegy? Mikor induljunk, ha ebédre szeretnénk odaérni?
A globális felmelegedéssel, klímaváltozással kapcsolatos dilemmák, szkeptikus vélemények Kovács Tamás november 7.
Egyiptomi kultúra Készítette: Engárt Zsuzsanna
Magyarország Természeti Kincsei
A világ legnépszerűbb turisztikai desztinációi Készítette: Gyarmati Zoltán Hajdú Júlia.
Magyarország.
Dudley Challenge Harmath Zsolt, Menczel Dániel. Dudley Challenge 2000 Problémamegoldó utazás én indult a weblap 6 nap alatt 80 iskola nevezett.
Ókori görög régészeti leletek
Megújuló energiaforrások
Réde Készítette: Bárány Dorián gazdálkodás és menedzsment I. évfolyam I. csoport.
Cák.
Melléklet az 1. olimpiai TOTÓ-hoz
Tokaji múzeum.
Balatoni Múzeum- Keszthely Készítette: Kleri Dzsenifer.
Hearst kastély Kalifornia Készítette: Dr Bajzák Tamásné 2008.
Bringa - tekerj, hogy haladj Bringa - tekerj, hogy haladj 4. A bringa közösség, és gazdaságfejlesztő szerepe 5. A bringázás kisteljesítményű.
Veresegyház Veresegyház fő fejlesztési irányai és céljai meghatározására, alapos információgyűjtést, és széleskörű tájékozódást követően került sor. Az.
AZ AVASI GIMNÁZIUM ÁLLATHÁZA
Készítette: Sinkovics Boglárka
Az ember külső élősködői Bevezető. Human ectoparasites Introduction.
Jean Henri Dunant (1828 – 1910) május 8–án Genfben született május 8–án Genfben született A Kálvin Kollégium elvégzése után banki tanulmányokat.
GeoGebra A matematikai szabadszoftver tanuláshoz és tanításhoz
Aggteleki Cseppkőbarlang
Aggteleki cseppkőbarlang
Az i. Világháború hatása Szegedre
MARINA HOTEL AZ ÖBÖLBEN
Anglia- Portsmouth.
Angliai tanulmányi út február március 16.
Alexander Stepanovich Popov
Cegléd Prezentáció.
Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága
Készítette: Szabó Adrienn 10.D
Középkori araboktól származó leletek. Cordóbai nagymecset Az arab típusú córdobai nagymecsetet (Spanyolország) a 8. században kezdték építeni. A mecset.
Michael Faraday.
Angliai gyakorlat Készítette: Merhelik Ákos. Szállás hely A szállás hely nagyon tetszett. Külön szobát kaptam. A házigazda nagyon rendes volt. Az étellel.
Készítette: Bezzeg Tibor 10. c
London történelme London alapítása London a középkorban A nagy tűzvész
Készítette: Ipacs Cintia
Rendhagyó utazási ajánlót kínálunk a kedves olvasónak, hiszen er ő sen kétséges, hogy mezei turistaként benne lehetünk abban az ötezerben, akit évente.
Készítette: Peterdi Panna. Tartalom 1.Története 2.Felhasználói 3.Videó+film 4.Előnyei 5.Hátrányi.
London történelme kvíz
London parkjai kvíz.
London Zoo kvíz. Melyik évben nyílt meg a nagy közönség előtt? O A 1829 O B 1847 O C 1856.
Windsor Castle - A Windsori Kastély
Berlin nevezetességei
Készítette: Peterdi Panna 1.Története 2.Felhasználói 3.Videó+film 4.Előnyei 5.Hátrányi.
A gyerekek így képzelik el az I. Világháborút
Előmelegítés egy parázs vita fellángoltatására a gyűjtemények tervezéséről Endrédi Lajos Szegedi Vadaspark.
1 A szabadkőművesség. 2 Eredete, és története: (a hivatalos álláspont szerint) -Hivatalos megalakulás: ben –London, a Lúd és rostély nevű vendéglő.
A gyerekek így képzelik el az I. Világháborút
Erasmus Heidelbergben
MAGYARORSZÁG NEMZETI PARKJAI
Délkelet – Ázsia országai
ERASMUS ÉLET AUGSBURGBAN
Pesti Nikolett és Nyiri Anna Sára
Nagykároly-i kastély, és Nagyvárad.
Előadás másolata:

London Zoo

 A világ első állatkertje, amelyet 1828-ban hozták létre és 1947-ben nyitották meg.  Itt nyílt a világ első hüllő háza (1849), első akváriuma (1853), első rovarháza (1881) és első gyermek állatkertje (1938)  Az állatkert 1962-ben kölcsönadta Carolin nevű, arab gazelláját az arizonai Phoenix Állatkertnek, létrehozva ezzel az első nemzetközi tenyésztési együttműködést. London Zoo története

 1980-as években a csőd közelébe került.  1991-ben komolyabban szóba került a bezárása, a látogatók összefogtak megmentése érdekében.  Összegyűlt adományokból futotta az épületek restaurálására és az állatok elhelyezésének javítására, a 20. század végén elvárt körülmények kialakítására is. London Zoo története II.

 806 állatfaj található.  állat él itt.  Külön elefántház, akvárium, madárház, pingvinmedence, majomház, gorillaház, rovarház, oroszlán és tigris rész, "pillangó-paradicsom" színesíti az állatkertet.  15 hektáron terül el. London Zoo

 Nyitva tartás:  július 15-ig naponta ,  július 16 – szeptember 4: ,  október 29-ig ,  majd tavaszig  Jegyárak:  Felnőtt belépő: £24.30  Kedvezményes belépő: £17.10 (60 év felettieknek, diákoknak diákigazolvánnyal, mozgássérülteknek)  Gyermek belépő: £14.50 (3 év alatt ingyenes)  London Pass turista bérlettel ingyenes Nyitva tartás, jegyárak

Elhelyezkedése

Komodói varánusz Törpe víziló

Galapagoszi óriásteknős Kínai óriásszalamandra

 1931-ben nyitották meg.  2.4 négyzetkilométeres szafarihoz hasonló park Londontól északnyugatra.  Gyalog, autóval és látogató busszal, illetve kisvonattal bejárható.  A II. világháborúban a városi állatkertből ide menekítették az állatokat.  Árak és a nyitva tartás hasonló mint az állatkerté. ZSL Whipsnade Zoo

 A 13. században a Towerben királyi állatkertet létesítettek.  Az uralkodó saját szórakoztatására tartott állatokat főként nagymacskákat.  Az utolsó állatokat 1835-ben költöztették át az akkori új állatkertbe.  Emlékét az Oroszlán-kapu őrzi. London Zoo a Towerben

Köszönöm a figyelmet! Készítette: Kopasz Zoltán 9.B Forrásjegyzék: %81llatkert zoo nyaralas.info/london/latnivalok3.html oo %81llatkerthttp:// zoohttp://utazas- nyaralas.info/london/latnivalok3.html oo