A turizmus jogi környezete

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Dr Raffay Ágnes Dr Lőrincz Katalin Hajmásy Gyöngyi
Advertisements

Aktuális pályázati lehetőségek
Magyarország Fogyasztóvédelmi Politikája Országos Konferencia Budapest, 2011.június 16. A fogyasztók oktatása Dr. Horváth György Fogyasztóvédők Országos.
Bozzay Andrásné szakmai főtanácsadó
Turizmuspolitika Turizmus irányítási eszközei: Turizmuspolitika
2013. Szeptember 3. Szekeres Balázs Informatikai biztonsági igazgató
Miniszterelnöki Hivatal, Kisebbség- és Nemzetpolitikáért Felelős Szakállamtitkárság Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Főosztály 376/2007. (XII. 23.) Korm.
A piacgazdaságra nyitott rugalmas képzési rendszer intézményi jogi megvalósulása. A szak- és felnőtt képzőkkel szemben támasztott szakmai jogi feltételek.
EURÓPAI UNIÓ - VÍZÜGYI KERETDIREKTÍVÁK Bemutató Általánosan a VKI-ről és Magyarország helyzetéről 2005 április.
Szekszárd Megyei Jogú Város településfejlesztési koncepciójának és integrált városfejlesztési stratégiájának aktualizálása Partnerségi egyeztetés.
A környezetvédelem intézményrendszere
Tájékoztató az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program mezőgazdasági szaktanácsadási intézményrendszeréről, s az igénybevehető szolgáltatásokról Tisza.
BALOGH KÁROLY elnök Magyar TDM Szövetség Budapest, március 2.
A megyei tervezés jelenlegi állása, a közeljövő jogszabályi változásai Területfejlesztési, területi tervezési és szakmai koordinációs rendszer kialakítása,
Baranya Megyei Önkormányzat
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
Készítette: Mogyorósi Bettina. Az ország kiegyensúlyozott területi fejlődése és a térségei társadalmi-gazdasági, kulturális fejlődésének előmozdítása,
Az évi XCII. törvény (az évi XXI. törvény módosítása)
Településmarketing Értékaudit.
Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP)
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Önkormányzatok turisztikai feladatai
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
1 A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK ÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEI A TERVEZÉSI GYAKORLATBAN A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK.
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
Jogszabályi háttér A katasztrófavédelem a polgári védelem és a tűzoltóság országos és területi szerveinek összevonásával alakult meg január 1- jével,
ÚMVP III-IV.tengely Budapest, Dr. Horváth Zita Agrár-vidékfejlesztési Főosztály.
GKRTE Közgyűlés, április 20.
Címalcím 1 Nemzeti Fejlesztési Terv - Regionális Operatív Program Wächter Balázs VÁTI Területfejlesztési Igazgatóság Stratégia tervezési iroda november.
Munkahelyi egészség és biztonság
1 Megváltozott szerepben a megyei önkormányzatok! Tájékoztatás a megyei önkormányzatok feladatairól és azok szociálpolitikát érintő kapcsolódási pontjairól.
A KTI az EU és a hazai közlekedéspolitika irányelveit követve a fenntartható fejlődés szempontjait figyelembe véve folyamatosan fejlődő,
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
2005.évi CLXXXIII. törvény a vasúti közlekedésről
Az Országos Fogyatékosügyi Tanács sajátos szerepe az Európai Uniós szabályozások érvényesítésében hazai nemzeti és helyi szintű szabályozásokban Horváth.
TISZK Tanácsadó Testülete. A tanácsadó testület véleményezi:A tanácsadó testület véleményezi: –az irányító szervezet működésének szabályait tartalmazó.
Kecskemét, június 20. Szemerey Szabolcs HÍRÖS BESZÁLLÍTÓI KLASZTER
Foglalkoztatás-politika
INTÉZMÉNYI KÖR NYILVÁNTARTÁS AKKREDITÁCIÓ ENGEDÉLYEZÉS.
Megpályázható tevékenységek BM/9674-2/2011. sz. nyílt pályázati felhívás alapján Európai Integrációs Alap dr. Gyöngy Anna BM EUEFO.
Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
SZEREPLŐK ÉS FELELŐSSÉGEK A SZAKKÉPZÉSI RENDSZERBEN MÁV KONFERENCIA
1 Kézfogás a Magyar Vidék fejlődéséért : Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH)
1 A városfejlesztési stratégia dilemmái A Magyar Regionális Tudományi Társaság IV. Vándorgyűlése Szeged, október Önkormányzati és Területfejlesztési.
DESZTINÁCIÓK TURISZTIKAI TELJESÍTMÉNYÉNEK TELEPÜLÉS-SZEMPONTÚ MEGKÖZELÍTÉSE Dr. Szalók Csilla „TDM Workshop”
Regionális üzleti trendek A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósul meg január 27. Regionális üzleti trendek A tantárgy.
A Strukturális Alapok Cél: a régiók közötti társadalmi és gazdasági kohézió elősegítése Költségvetés: 195 mrd EUR  Európai Regionális Fejlesztési.
Az önkormányzatok településfejlesztési
AZ IDŐS ÉS FOGYATÉKOS ELLÁTÁS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMOKBAN JÚLIUS 3.
Csongrád megye as területfejlesztési programja május 15.
A SZAKKÉPZÉS-FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ TARTALMI IRÁNYAI MFKB megbeszélés február 5.
Európai Uniós ismeretek Az Európai Unió jogrendszere; Versenyjog.
Hulladékgazdálkodás önkormányzati feladatai december 6. Szeged Csongrád Megyei Kormányhivatal Törvényességi Felügyeleti Főosztály Dr. Balogh Zoltánné.
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
A közbeszerzések elméleti háttere I. A szeptember 15-től hatályos Kbt. alapján.
1990. évi C. törvény a helyi adókról MUISZ közgyűlés, Sousse.
Helyszíni ellenőrzés Grigely Győző, KDRFÜ. Az ellenőrzés jogi háttere Támogatási Szerződés, ÁSZF 10. pont „Kedvezményezett a Szerződés aláírásával kötelezettséget.
Simon Gábor a Fogyasztóvédelmi bizottság elnöke Budapest, július 13. Előrehaladás a fogyasztóvédelmi ügyek területén első félévében.
Téglásy Kristóf március 06. EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Ifjúságügyi Főosztály Az ifjúságpolitika irányításának új szervezeti helye.
A Nemzeti Statisztika Gyakorlati Kódexe
az önkéntes kamarai tagság
TFK–ITS–TSZT–TAK–TKR–HÉSZ
A közigazgatási eljárás II.
Társadalmi vitára kész a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia
TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ
HVS felülvizsgálat 6/2011. (II. 04.) IH közlemény.
2017. július 5..
Mezőgazdasági termékek élelmiszerbiztonsága
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Jogharmonizáció az Európai Unióban
Előadás másolata:

A turizmus jogi környezete Kis-Orloczki Mónika Tanársegéd orloczki.monika@uni-miskolc.hu

Tartalom A turizmust érintő jogi szabályozás az EU-ban A turizmus jogi szabályozása Magyarországon A magyar turizmustörvény tervezete

A turizmust érintő jogi szabályozás az EU-ban I. Turizmus és vendéglátás=HORECA (HOtels, REstaurants, CAfes) Az Európai Unió működéséről szóló Szerződés 6. cikkelye  Unió hatáskörrel rendelkezik az idegenforgalom fölött. 2014–2020-as uniós pénzügyi keretben az idegenforgalom számára nem jelöltek ki önálló költségvetést Nincs kifejezetten az ágazatra szabott intézkedési-, szabályozási rendszer Nincs közös, sem közösségi turizmuspolitika  a turizmus szabályozása tagországonként eltérő 2002: Az Európai Tanács először fogadott el kifejezetten turizmussal foglalkozó határozatot (2002/C 135/01)  célul tűzi ki a tagországok együttműködését az ágazat szerepének növelése és fenntartható fejlesztése érdekében 2010: EB új cselekvési terve: „Európa, a világ első számú turisztikai célpontja – az európai turizmus új politikai kerete „ 2014 tavasz: „Az európai turizmus minőségi alapelveiről” címmel EB tanácsi ajánlási javaslata

A turizmust érintő jogi szabályozás az EU-ban II. Turisztikai Tanácsadó Bizottság: Az ágazat fejlesztési irányainak meghatározása Tagországok közötti turisztikai célú együttműködése EU-csatlakozás = jogharmonizáció Fogyasztóvédelem Statisztika EU légi-közlekedés politikája HACCP

A turizmust érintő jogi szabályozás az EU-ban III. Fogyasztóvédelem: Szervezett utazási formákról (90/314/EGK) Élelmiszer higiéniájáról (93/43/EGK) Szállodák tűzbiztonságáról szóló irányelv Statisztika Idegenforgalomról és az idegenforgalomra vonatkozó statisztikai adatok gyűjtéséről szóló (95/57/EK) irányelvek Az EU által meghatározott turisztikai keresletre és szálláshely-szolgáltatásra vonatkozó fogalmi meghatározásokat és azok strukturális felépítését iránymutatónak tekinteni

A turizmust érintő jogi szabályozás az EU-ban IV. EU légiközlekedés politikája Utasok jogainak kiszélesítése, elősegíteni, hogy jogaikkal élni tudjanak Liberalizált piacbármely EU-s légitársaság indíthat járatot bármely közösségi városból-városba HACCP rendszer Higiéniai és közegészségügyi szabályok a közétkeztetés és a vendéglátás területén 7 alapelvből áll, az élelmiszer előállítás és feldolgozás során előforduló fizikai, biológiai és kémiai veszélyek elhárításához, elkerüléséhez nyújt segítséget HACCP=Hazard Analysis and Critical Control Points (Veszélyelemzési és Kritikus Ellenőrzési Pontok)

A turizmust érintő jogi szabályozás az EU-ban V. EU hangsúlyt fektet az utasjogok szabályozására és garantálására is 2011: EB közleménye három pillért határoz meg az utasjogok területén: megkülönböztetés-mentesség; a pontos, időszerű és hozzáférhető tájékoztatás; az azonnali és arányos segítségnyújtás

A turizmus jogi szabályozása Magyarországon I. A hatályos hazai jog többszintű és széttagolt: Törvény Kormányrendelet Kormányhatározat Miniszteri rendelet útján történik

A turizmus jogi szabályozása Magyarországon II. Belkereskedelemről szóló tv (1978)  idegenforgalom fogalma, de ezt hatályon kívül helyezte a Kereskedelemről szóló 2005.évi CLXI. Tv Turisztikai tevékenység Vendéglátás fogalma Üzletek nyitvatartásának szabályozása (Üzlet az utazási iroda, utazási ügynökség, idegenforgalmi szolgáltató iroda)

A turizmus jogi szabályozása Magyarországon III. Turisztikai tevékenység: az utazásszervezés, az utazásközvetítés, az idegenvezetés, a kereskedelmi szálláshely, idegenforgalmi információs és szolgáltató iroda működtetése, a magánszálláshely idegenforgalmi célú hasznosítása,a programszervezés és a turisztikai szolgáltatás (gyógy-, örökség-, kongresszusi és aktív turizmus igényeit kielégítő szolgáltatás) nyújtása Vendéglátás: kész vagy helyben készített ételek, italok jellemzően helyben fogyasztás céljából történő eladása, az azzal összefüggő szórakoztató és egyéb szolgáltató tevékenység, továbbá a munkahelyen, valamint az oktatási és nevelési intézményekben bármely formában üzletszerűen történő étkeztetés.

A turizmus jogi szabályozása Magyarországon IV. Költségvetési tv. : Turisztikai célelőirányzat összege Helyi adókról szóló tv. : IFA Helyi önkormányzatokról szóló tv. : a főváros és a megyék idegenforgalmi feladatai Tv. a területfejlesztésről és területrendezésről Tv. a külföldiek beutaztatásáról, magyarországi tartózkodásáról és bevándorlásáról Tv. a műemlék védelméről Tv. a fogyasztóvédelemről Adózás rendjét és az egyes adónemeket érintő aktuális tv.ek

A turizmus jogi szabályozása Magyarországon V. Rendelet az idegenvezetésről Rendelet az utazásszervező és -közvetítő tevékenységről Rendelet az egyes ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi tevékenységek gyakorlásához szükséges képesítésekről Rendelet a magánszálláshelyek idegenforgalmi célú hasznosításáról Rendelet a vendéglátóüzletek kategóriába sorolásáról Rendelet a kereskedelmi és fizető-vendéglátó szálláshelyek osztályba sorolásáról, valamint a falusi szálláshelyek minősítéséről Rendelet a RIB-ok, valamint munkaszervezeteinek feladatairól

A turizmus törvény megalkotásának indokai A turizmus legalapvetőbb kérdései jelenleg nincsenek semmilyen jogszabályban: Turizmussal kapcsolatos állami feladatok Turizmusirányítási és szervezetrendszere Állami intézkedések ágazatközi összehangolása 1978. évi Belkereskedelemről szóló tv.-t felváltotta a Kereskedelemről szóló 2005. évi tv. Gazdaságpolitikai indokok is: fejlesztés hosszú távú célja, szükséges pénzügyi és intézményi keret Rendszeresen képződő, tervezhető források

A magyar turizmus törvénytervezet 2005: Magyar Turisztikai Hivatal -Turizmusról szóló törvény koncepciója, összhangban a NTS-val  Életminőség javítása Versenyképesség növelése Fenntartható fejlődés 2008.04. 23: a kormány elfogadta a törvény tervezetet, azonban mind a mai napig nincs hatályos magyar turizmusról szóló törvény 2011: Törvénytervezet a turizmusról (NGM kormány-előterjesztés)

A szabályozás jellege Interdiszciplináris jelleg miatt lehetetlen egyetlen törvényben meghatározni az összes vonatkozó rendelkezést Stabil, de rugalmas jogi háttér kell Turizmus törvényben az állandónak tervezett feltételeket szabályozzák Alacsonyabb szintű jogszabályok a gyorsabban változó követelmények szabályozására (rendeletek, határozatok)

A turizmus törvény célja Turisztikai vállalkozások piacra jutása, versenyképességének javítása, elmaradott térségek felzárkózása   a turisztikai értékek feltárása, megismertetése, turisztikai hasznosítása, megóvása, fenntartása   Magyarországról külföldön pozitív kép a környezet- és vendégbarát, utas- és fogyasztóközpontú, fenntartható fejlesztés a turisztikai szakemberek képzése   "feketegazdaság" felszámolása a turizmusban nemzetközi kapcsolatok Hatékony desztinációmenedzsment

A törvény személyi és tárgyi hatálya személyi hatálya: a turizmus ágazatban működő természetes és jogi személyekre, a gazdálkodó szervezetekre, gazdasági és hatósági irányítás szervezetrendszerében részvevőkre tárgyi hatálya: a turisztikai, valamint az azokhoz kapcsolódó tevékenységek

A turizmus törvény szerkezete A turizmussal kapcsolatos fogalmak meghatározása A turizmus irányítása és intézményrendszere Az ágazatközi intézkedések összehangolása, ágazati kompetenciák lehatárolása A turizmus fenntartható fejlesztéséhez és működéséhez szükséges feltételek meghatározása A fejlesztések megvalósításához kapcsolódó monitoring rendszer kialakítása

Turizmus törvény szerkezete (2011 tervezet) Általános rendelkezések  A törvény célja és hatálya; Értelmező rendelkezések A turizmussal kapcsolatos állami és önkormányzati feladatok és hatáskörök A stratégia A turizmus fejlesztésének gazdasági alapjai Turisztikai tevékenységek gyakorlásának szabályai

I. Turizmus törvény célja (1) Szabályozni a turizmus fejlesztésére és gazdasági alapjainak megteremtésére, valamint azok felhasználására vonatkozó feladatokat, további a turizmusban résztvevő személyek jogait és kötelezettségeit. (2) A turizmussal kapcsolatos állami és önkormányzati feladatokat e törvény rendelkezéseinek megfelelően kell ellátni. A turizmusban érdekelt állami és egyéb szervezetek együttműködését e törvénynek megfelelően kell folytatni.

II. A turizmussal kapcsolatos állami és önkormányzati feladatok és hatáskörök Állami feladatok nemzeti turizmuspolitika és nemzeti turizmusfejlesztési stratégia a turizmus közgazdasági és jogi feltételrendszere nemzetközi együttműködések, államközi turisztikai kapcsolatok a nemzeti turisztikai marketing tevékenység a turisztikai oktatás és szakképzés Nemzeti TDM szervezet Területi feladatok Helyi TDM Térségi TDM Regionális TDM

III. A stratégia A turizmus fejlesztésének alapját a stratégia képezi A stratégia a következőket tartalmazza: a turizmus országos helyzetének bemutatását, az elérni kívánt célokat, összhangban más gazdasági, társadalmi, kulturális, illetőleg környezetvédelmi területek hasonló szintű programjaival, a célok megvalósításának eszközeit, ideértve a pénzügyi igények nagyságának és forrásának tervezett megjelölését is, a célok elérése érdekében végrehajtandó feladatokat, azok megvalósításának sorrendjét és határidejét.

IV. A turizmus fejlesztésének gazdasági alapjai A turizmus finanszírozásának európai uniós, állami és önkormányzati forrásai a következők: az Európai Unió pénzügyi alapjai, az állami költségvetés turisztikai célú forrása (ideértve az Európai Unió pénzügyi alapjaiból nyújtott támogatás hazai társfinanszírozását), a helyi turizmusfejlesztési források, valamint az állami költségvetési forrásokból rendelkezésre álló egyéb források a helyi idegenforgalmi adó összegéhez igazodó költségvetési támogatás  helyi turizmust támogató célra köteles felhasználni

Turisztikai célú kiadás: Helyi turizmust támogató céllal megvalósuló tevékenység az olyan turisztikai tevékenység, amely az önkormányzat turisztikai célú kiadásai keretében valósul meg. Turisztikai célú kiadás: turisztikai fejlesztések végzése összhangban a stratégiával turisztikai fejlesztéseket és marketing tevékenységet megalapozó kutatások a település népszerűsítésével kapcsolatos marketing kiadások rendezvényekkel kapcsolatos költségek turisztikai tevékenységet folytató intézmények fenntartásához kapcsolódó kiadások infrastrukturális kiadások

2014 „A turizmusról és a vendéglátásról szóló törvénytervezetet a kormány első olvasatban megtárgyalta, és rögzítette, hogy a törvényt csak azt követően lehet benyújtani országgyűléshez, ha elkészül az ágazat fejlesztésének irányait hosszú távon meghatározó turizmus koncepció. Csak a dokumentum elfogadását követően, a kormány állásfoglalásától függően kezdhető meg a törvénytervezet átdolgozása, véglegesítése, közigazgatási és társadalmi egyeztetése” (NGM nyilatkozata, VG online, http://www.vg.hu/vallalatok/turizmus/soha- nem-kap-torvenyt-a-turizmus-437047)

Köszönöm a figyelmet!