Pénzügyes változások, fejlesztések. FIR pénzügyek.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
 Szociális alapú ösztöndíj kifizetésére: Rendszeres Szociális Ösztöndíj, Rendkívüli Szociális Ösztöndíj, Alaptámogatás, Szakmai Gyakorlati Ösztöndíj,
Advertisements

Oktatásszervezési változások. Mintatantervi változások.
TANKÖNYVSZÁMLÁZÓ Rövid bemutató. Tanulók adatainak importálásához az xls fájlba rögzítjük az adatokat majd mentés másként csv fájltípusként.
Az elektronikus felvételi (e-felvételi) folyamata
Táppénz és családtámogatási ellátások számfejtése modul
Neptun.Net Pénzügyi rendszer A gyűjtőszámla
MV Zrt. felé történő adatszolgáltatás. Igénylés megküldése interfacen keresztül (igénylés-igényelt státusz) Az igénylés rögzítése a web-es rögzítést követően,
Bitumen Internet Sales 2012
Tájékoztató mesterszakos hallgatók részére
Az ITRW kevésbé ismert funkciói
Tárgyi eszköz nyilvántartás
Internet Sales új felület Budapest. 2 Új, fejlesztett ISA Rendszer igény: bármely ma használatos számítógépen futtatható, amelyen Microsoft Internet Explorer.
Projekt megnevezése: Felsőoktatási szolgáltatások rendszerszintű fejlesztése 2. ütem (TÁMOP / ) Főkedvezményezett: Educatio Társadalmi.
Projekt megnevezése: Felsőoktatási szolgáltatások rendszerszintű fejlesztése 2. ütem (TÁMOP / ) ETR konferencia – május 19. FIR.
A NEPTUN.NET (a hallgatói felület) KEZELÉSE
Vizsgalapok oktatói kezelése Készítette: Fekete Tamás.
Állami fizetési szokások Lajos Brigitta A hazai pénzforgalom jelene és jövője – MNB Konferencia március 10.
Neptun/GIR/1 Dr.Tánczos László1 NEPTUN pénzügyi műveletek végrehajtása a GIR kapcsolat figyelembevételével. 1.Rész Általános ismertetés és az.
Szervező modul. Vizsgaidőpontok kezelése – új létrehozás - Új vizsgaidőpontot vagy teljesítéslapot a „Vizsgaidőpont” menü „Új létrehozás” menüpontjában.
DEXTER Informatikai Kft ETR Pénzügyek. DEXTER Informatikai Kft Tartalom  Alapelvek  Fogalmak  A pénzügyi folyamat  Kifizetési és befizetési.
Személyes adatok (hallgatói, oktatói adatok egy felületen) Szakok kezelése Új funkcióik.
ALEPH Integrált könyvtári rendszer
AVIR – intézményi adatmodell gazdálkodási szekció február 2.
Oklevélmelléklet előállítása Neptun
Űrlapok.
Elektronikus banki ügyintézés Készítette: Hollósy Szabolcs eTanácsadó Ma a pénzintézetek elektronikusan vezetik az ügyfelek bankszámláit. Ez lehetővé tette.
Szakirányválasztási eljárás - Orientációs eljárás.
Internet Sales 2011 Budapest. 2 Elérhetőség: ISA elérhetősége
Az elektronikus felvételi (e-felvételi) folyamata
Fejlesztések, változások a Neptun rendszerben
Fejlesztések, változások a pénzügy modulban. Jogcímhez rendelés.
Aktualitások a Neptun webes felületeken
Törzsek-Partnerek A partnerek menüpont alatt végezhetjük a partnerek nyilvántartásával kapcsolatos műveleteket. A partnertörzsben vesszük fel a partnerek.
Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy hitelt veszel fel. Mi a hitel?
Projekt megnevezése: Felsőoktatási szolgáltatások rendszerszintű fejlesztése 2. ütem (TÁMOP / ) FIR Fórum – június 12. HÖSZ rendszer.
MySQL adatbázis készítése Viczián Gergely – Kollárné Hunek Klára.
HF MINTA 2012/2013. ősz. HF Minta  Objektum-orientált program  „Adatvezérelt” alkalmazás írása  Fájl kezelés (olvasás, írás)  Menü készítése  5-6.
ISA Internetes rendelési felület
Tájékoztató a kollégiumi díj fizetéséről 2014/2015 tanév
Általános…. Neptun új modulok
Területmérlegre vonatkozó konzisztencia-vizsgálat Gazdasági Informatika Tanszék 2004/2005. tanév Utolsó frissítés:
FIR fejlesztések, változások november. Új verzió változásai Novemberi verzióval új FIR 4.0 xsd én kerül élesítésre 24-előtt verzió kihelyezés.
Gabona és vas értékesítés rögzítése WUJEGYKE programban.
A FIZETÉSIMÉRLEG-STATISZTIKA ADATGYŰJTÉSI RENDSZERÉNEK ÁTALAKÍTÁSA Sándor György igazgató Piaci műveletek és statisztika december 8.
EBKM számítási módszerei Készítette: Pál János Raj Gergő.
Projekt megnevezése: Felsőoktatási szolgáltatások rendszerszintű fejlesztése 2. ütem (TÁMOP / ) Főkedvezményezett: Educatio Társadalmi.
Pénzügyben történt változások
Jegybeírás tanszéki, oktatói felületen
Fejlesztések, változások a kérvény modulban. Részletfizetési kérvény változások Új rendszerparaméter: PU_RKERVENYEZETTKIRASBEFIZETES S zabályozza, hogy.
MySQL adatbázis készítése
FIR fejlesztések, változások március 17.. Új verzió változásai Márciusi verzióval új, FIR 4.1 xsd Új adatkör: o Juttatások, o Térítések.
Adatellenőrzési szabályok OSAP statisztika FIR optimalizáció
Diákigazolvány kezelés változásai március 17.
Fejlesztések, változások a Neptun Egységes Tanulmányi Rendszerben (általános, kliens)
Miért vagyunk ma itt? Mert sokaknak csak egy telefonszám/ vagyunk
Nemzetközi utalás magyar bankszámláról AdvCash-re onnan már könnyen feltölthető a PM számla! A regisztrációs linket kérd a szponzorodtól!
HALLGATÓI KÖLTSÉGTÉRÍTÉS RENDEZÉSE Készítette: Szalóki Tiborné tanársegéd BME GTK Műszaki Pedagógia Tanszék szeptember 26. SEGÉDLET.
TVI Az országos népszavazás pénzügyi előkészítése, a pénzügyi elszámolásokkal kapcsolatos feladatok.
Ösztöndíj-lehetőségek
A NORMATÍVA BEFIZETÉSE
Beiratkozás – átsorolás: magyar állami ösztöndíj nyilatkozat
Bérszámfejtési ismeretek
Automatizmusok a HÖSZ rendszerben Köblös István
HÖSZ rendszer fejlesztések
Országgyűlési Képviselők választása április 8.
Bankszámlatranzakciók feldolgozása és könyvelése Gyorsan és egyszerűen
Étkezési rendelés nyilvántartás, elszámolás, számlázás
Táblázatkezelés Az Excel.
Társadalombiztosítási ellátások számfejtése és nyilvántartása modul
Beszállítói PO levelezés oktatás Jabil P2P bevezetés
Előadás másolata:

Pénzügyes változások, fejlesztések

FIR pénzügyek

Jelentési kötelezettség Kormányzati ösztöndíjak /13/1 Juttatások – 2015/16/1 Térítések – 2015/16/1

Új felületek (Hallgató/Hallgató képzései/Féléves adatok, FIR hallgatói pénzügyek tabulátor - a hallgató képzésére, adott félévre vonatkozó sorok -Hallgatók/FIR hallgatói pénzügyek – képzés és félév függetlenül a hallgató minden sora -Adminisztráció/FIR hallgatói pénzügyek – hallgató, képzés és félév függetlenül minden sor -FIR Adatszolgáltatás/FIR hallgatói pénzügyek - hallgató, képzés és félév függetlenül minden sor

Új felületek – Képzés, féléves adatok

Új felületek – összefoglaló adatok

Kézi, és import által történő rögzítés Kötelező adatok -Típus -Altípus -Félév -Féléves összeg Feltételesen kötelező adatok -Képzés (mindenhol kötelező, kivéve a kollégiumi díj és az egyéb hallgatói befizetés) -Havi összeg (Klebelsberg Képzési Ösztöndíj esetén kötelező)

Kézi, és import által történő rögzítés Szabályok, melyeket rögzítéskor a program ellenőriz: -Kötelező mezők feltöltése -Egy hallgatónak egy féléven, egy altípussal, egy képzésre/képzés nélkül egy sora lehet -A havi összeg egyedül a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj esetében kerül töltésre, összege, 25000, vagy Ft. lehet, és a féléves összeg csak ennek szorzata.

Típus és altípus beállítása

Automatikus feltöltés beállításai

Automatikus feltöltési és áttöltési lehetőség - beállítások -FIR2 hallgatói pénzügy típus és altípusok (csak a láthatóságot kell beállítani. -Befizetési jogcím típus kódtételek – saját, nem védett, intézményi kódtételek beállítása, vagyis kód mezőjének FIR2 hallgató pénzügy altípus kód mezőjével való megfeleltetése. -Az új típusokra vonatkozóan (Kormányzati ösztöndíj és juttatás esetében minden, Térítés esetén Kollégiumi díj) a pénzügyi jogcímtípusok átállítása, vagy új jogcímeke létrehozása.

FIR2PENZUGYIFELADAS_AUTOMATIKUS Lehetséges értékei: 0 állás esetén a FIR2 pénzügyek sorok csak az „Áttöltés” gombra, kézi felvitellel vagy FIR pénzügyek importtal jönnek létre, vagy módosulnak, 1-es állás esetén a FIR2 pénzügyek sorok létrejönnek és módosulnak akkor is, ha egy tranzakció banki dátumot kap, vagy érvénytelenítjük. Alapértelmezetten a paraméter a 0-s állással kerül ki, vagyis nem számol a program a tranzakció banki dátumának beállításakor.

Mit csinál az automatika? Minden esetben, ha egy tranzakció banki dátumot kap, vagy érvénytelenítésre kerül, a program megvizsgálja, hogy adott félévre, altípusra és ha van, hallgató képzésre van e már sora a hallgatónak - ha nincs, létrehozza a tranzakció összegével - ha már van, előjel helyesen hozzáadja a tranzakciót Az előjel a jóváírás, a visszafizetés és a tranzakció érvénytelenítés, valamint csekk lekötés esetében fordul negatívra.

Mikor fut le az automatizmus? - GIRO állomány, banki dátum megadása, ösztöndíjas és jóváíró állomány esetén -Postai fájl beolvasása, tranzakcióval rendelkező csekk hallatóhoz rendelése -Gyűjtőszámlás banki fájl beolvasása -Utalási állomány készítésekor banki dátum megadás virtuális gyűjtőszámla esetén -Bankkártyás analitika beolvasása -Kézi számlás, külső számlás és házipénztári tranzakció rögzítése, banki dátum megadással -Diákhiteles tranzakciók beolvasása -Tranzakció érvénytelenítés, csekk lekötés -Számla teljesítésigazolás beolvasása

Áttöltés gombok Az „Áttöltés” gombra, a kiválasztott féléven lehet újraszámítani a kijelölt csoportok pénzügyi sorait. A program előjel helyesen, hallgatónként, típusonként és képzésenként összeadja a hallgatók érvényes, banki dátummal rendelkező tranzakcióit.

Pénzügyes fejlesztések

PU_KIIRAS_KIIRASDATUM_NAGYOBBFIZE- TESIHATARIDO

Számlázás – tartózkodási cím -Számlázási lehetőség tartózkodási címre, automatikus számlázásnál is. -Szabályok -Ha van a hallgatónak érvényes állandó címe, a számla mindig arra készül -Ha a hallgatónak nincs érvényes állandó, de érvényes tartózkodási címe van, a számla arra készül -Ha a hallgatónak nincs érvényes állandó és érvényes tartózkodási címe sem, a számla továbbra sem készül el

Kincstári gyűjtőszámla változások -Utalási állománynál a két fájl két sorban tárolódik a tanulmányi rendszerben is. -A program soronként jeleníti meg az utalási állomány fájlok sorainak számát és összegét. -Ha újragenerálunk, vagy visszavonjuk az utalási állományt, szükség szerint megtehetjük csak az egyik soron, de mindkét soron kell elvégezni, ha teljesen újra akarjuk indítani. -ERA1 és ERA2 kódok megjelenése a feladásban, önköltség számlára utalás esetén.

EOS – Egyedi számla feladás

Juttatásképesség vizsgálat – külföldi finanszírozás (JUTTATASKEPESSEGVIZSGALAT 1,2)

Köszönjük a figyelmet!