TECHONOLÓGIA Az IsoShell az úgynevezet ICF (bennmaradó hőszigetelt zsalu) építési technológia képviselője, amely az alacsony energiafelhasználású és fenntartható.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A komlói andezit anyagminősítése és felhasználási területei
Advertisements

Passzívház.
Széchényi Ferenc Gimnázium
Mi a CO2 lábnyom? Az CO2 lábnyom az ökológiai lábnyom részeként egy személy, szervezet, termék vagy rendezvény üvegházhatású gáz kibocsátását jelenti.
Matrix-modul (konténer) biogáz üzemek
Az Európai Unió támogatási alapjai, a as időszak újdonságai.
E85 Szűcs Dániel 11.A.
Hőtechnikai alapok A hővándorlás iránya:
Az éghajlatváltozás problémája egy fizikus szemszögéből Geresdi István egyetemi tanár Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar.
Megújuló energiaforrások Napenergia hasznosítása
Modern technológiák az energiagazdálkodásban - Okos hálózatok, okos mérés Haddad Richárd Energetikai Szakkollégium Budapest március 24.
Referenciaházak / Nálam szigetelnek Brassnyó László műszaki tanácsadó február.
Bérlakásépítés és fenntarthatóság
Fenntartható energiagazdálkodással az éghajlatváltozással szemben: retorika vagy realitás? Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Környezetgazdaságtan.
Energiatakarékos otthon
Szénszál erősítésű hőre lágyuló műanyagok alkalmazási lehetőségei
"vállalkozások klímatudatossága" Melyek vagy melyek lennének a legjobb, leghatékonyabb állami eszközök a vállalkozások klímatudatosságának erősítésére?
Raklap és Tüzép csoport Raklap és Tüzép csoport.
Füles-falszárító patronok a vizes falak ellen
Megy a gőzös, megy a gőzös….
Geotermikus energia A geotermikus energia a Föld belső hőjéből származó energia. A Föld belsejében lefelé haladva kilométerenként átlag 30 °C-kal emelkedik.
8. Energiamegtakarítás a hőveszteségek csökkentésével
Klímaváltozás – fenntarthatóság - energiatermelés
A nyomtató.
Ambrovics Andrea KEOP IH vezető Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
Készítette: Bajkó Balázs Hullár Péter
FENNTARTHATÓ ÉPÍTÉSZET
Környezet- és emberbarát megoldások az energiahiányra
Különleges eljárások.
A kompozitok szerkezet-képzése (a teríték kialakítása) Mi történik? A gyantával ellátott alkotóelemek xy síkban egymáshoz képest a végleges helyükre kerülnek.
Kerámia- és Szilikátmérnöki Tanszék
Az alternatív energia felhasználása
Passzívház Az Első hivatalos passzívház Németországban került megépítésre.
Passzívház Készítette: Szabó Pál Felkészítő: Papp Attila
Megújuló energia Készítette: Bíró Tamás
E-beszerzés Bravo csoport.
Az SPSS technológiával háromszorosára nőtt az online eladásokból származó bevétel.
Szén erősítésű kerámia kompozitok és grafit nanoréteg előállítása
Nanoszerkezetű acélok előállítása portechnológiával
Készítette: Dénes Karin (Ipolyság) és Patyi Gábor (Szabadka)
Hőkezelés órai munkát segítő HŐKEZELÉSEK.
DR. TAKÁCS LAJOS GÁBOR okl. építészmérnök, egyetemi adjunktus
Atomerőmű Tervezet Herkulesfalva október 1. Gamma Atomerőmű-építő Zrt.
Napenergia.
Az élelmiszerkutatás fő irányai: Jövőkép 2020-ig
Fémporok gyártása és feldolgozása
Lineáris programozás.
Halmazállapot-változások
Nulla fűtésköltségű irodaház Előre látható előnyök: Biztonságos üzemelés Alacsony környezetszennyezés Számlák és rezsi csökkenése Felértékelődő ingatlanok.
Energiaforrások.
Mit tehetsz a leküzdéséért? EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Éghajlatváltozás.
Az új nemzetközi megállapodás létrehozása EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Éghajlatváltozás.
Áttetsző hőszigetelés (TWD)
ZERO CO2 | KÖZÖSSÉGI KÖRNYEZETVÉDELMI PROGRAM
Fiber haszonérv házhálózat kiépítéshez
Avagy 10 perces szerszámcsere.  Manapság a fogyasztók elvárják, hogy a termékekhez megfelelő minőségben, mennyiségben, árban, időben jussanak hozzá.
Dr. Gutay Zoltán – ügyvezető Kovács Sándor épültgépész-mérnök
A Knauf Insulation és kommunikációs területei. A Knauf Insulation Magyarországon  A Knauf Insulation önálló egységet képez a Knauf Csoporton belül 
KÜLSŐ ÉGÉSI LEVEGŐS KANDALLÓK ÉGÉSTERÉNEK SZERKEZETI FELÉPÍTÉSE
E-HÓD HÓDítsd meg a biteket!.
Szigeteléstechnika, passzívház Hőnyereség maximalizálása, hőveszteség minimalizálása Benécs József okl.gépészmérnök Passzívház Kft. A Kárpát-medence Kincsei.
SERENAD ÉPÍTÉSI RENDSZER Orosz Zsuzsanna Ügyvezető Orosz Zoltán Okl. Gépészmérnök, feltaláló.
 ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK A SUGÁRZÓ FŰTÉSRŐL:  A sugárzó fűtés működési elve legjobban a Nap sugárzásához hasonlítható. A Napból érkező sugarak először.
Épületautomatika helye a hatékony energia-felhasználásban.
A FASZÉN ELŐÁLLÍTÁSA ÉS TULAJDONSÁGAI Dr. Böddiné dr. Schróth Ágnes.
Fejlessze vállalkozását pályázati források segítségével!
Bérlakásépítés és fenntarthatóság
„Vegyünk egy nagy levegőt”
Fenntarthatósági témahét
Előadás másolata:

TECHONOLÓGIA Az IsoShell az úgynevezet ICF (bennmaradó hőszigetelt zsalu) építési technológia képviselője, amely az alacsony energiafelhasználású és fenntartható épületek építésénél játszik fontos szerepet. Külső és belső hőszigetelő kéreggel rendelkezik, amely rendkívül hatékony módja a hőszigetelésnek, a köztük lévő betonmag szilárdsága pedig a masszív és a talajmozgásoknak is ellenálló szerkezetet adja, amely mint egy hőtároló, hőtehetetlenségi közeg biztosítja az ellenállást a külső hőmérséklettel szemben.

MIÉRT FONTOS A HŐSZIGETELÉS? A szén alapú energiaforrások az előre jelezhető fogyasztás növekedésével néhány évtizeden belül kimerülő félben lesznek. Ha energiahiányra nem is kell számítanunk, de az adatok szerint a források szűkülése átlagon felüli áremelkedést von majd maga után. Mindezek mellett az árak gyors emelkedéséhez az ökológiai és környezetvédelmi díjak illetve adók is hozzájárulnak még. Az energia-állapotok vizsgálatakor nem szabad megfeledkezni arról az energiáról sem, amelyet az építő anyag előállításához használnak. Egy közepes vastagságú EPS hőszigeteléssel a téli fűtési szezonban, három hónap alatt annyi energiát spórolunk, mint amennyi az anyag előállításához kellett. Az 1,2 t széndioxid-emisszióval járó EPS hab mennyiség előállítását ellensúlyozva, beépítvését követő ötven év alatt 292 t-vel kevesebb széndioxid-kibocsátásra kerül sor.

Elemeink gondosan megválasztott alapanyaga a Neopor EPS (expandált polisztirol), amely biológiailag semleges és 100%-ban újrahasznosítható. Anyagában grafit szemcséket tartalmaz, amik apró hő tükörként funkcionálnak, ezáltal közel 20%-kal jobb a hőszigetelési tulajdonsággal felruházva elemeinket. Építési rendszerünk jelenleg a leggazdaságosabb és Öko-hatékonyabb hőszigetelési-építési technológiát képviseli.

Az IsoShell épületek főbb tulajdonságai a könnyű és olcsó fenntarthatóság mellett, hogy bekerülési költségük nem haladja meg a hagyományos technológiákkal épület házakét, sőt a járulékos előnyei már a szerkezetépítés fázisában előnyt biztosítanak a költségekben (egy lépésben építünk szerkezetet és hőszigetelünk). Építési rendszerünk átgondoltsága precízebb, gyorsabb és minőségi szerkezetépítést eredményez (légzáró + hőszigetelt+ teherbíró), viszont innovatív jellege ellenére is lehetőségünk van az önerős, házilagos kivitelezést.

energiatkarékos újrahasznosítható fenntartható

ENERGETIKAI KÖVETELÉMÉNYEK

ELEMEINK ALAPANYAGA Az építőelemeink alapanya a BASF által gyártott és forgalmazott Neopor 2400-as jelzésű polisztirol. Ez a grafit szemcséket is tartalmazó EPS anyag a jelenleg legkorszerűbb 20%-kal jobb hővezetési és mechanikai kemény hab. tulajdonságokkal bíró, hőszigetelő

IsoShell GYÁRTÁSI FOLYAMAT Az anyag innen először az elő habosítóba kerül ahol közel 150 Celsius fokon gőz hatására előhabosodik az alapanyag, így a só szerű állapotból meghatározott átmérőjű polisztirol gyöngyök képeződnek.

A polisztirol gyöngyök az elő habosítóból a vászonanyagból készült silókba kerülnek.   Rövid pihentetési időszak után innen az anyag az elosztó silóba majd a formahabosító szerszámokba jut.

A késztermék az öntőformából kikerülve a pihentetőbe kerül ahol anyagsűrűségtől függően akár 1 hetet is eltöltenek, hogy a felesleges nedvesség távozzon belőle illetve a zsugorodási folyamat végbemenjen. Általános esetben az anyag zsugorodása 0,2%. A selejtes termékek újrahasznosítását egy egyszerű daráló segítségével, a minőséget nem befolyásoló mennyiségben adagolva visszajuttatjuk a gyártás folyamatába.

www.isoshell.com