Zsolt 2. Miért dühöngenek a nemzetek, terveznek hiúságokat a népek? Fölkelnek a föld királyai, egybegyűlnek mind a fejedelmek az Úr ellen, s az ő Fölkentje.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
JÉZUS KRISZTUS A SZERETET „SZÉLSŐSÉGE”
Advertisements

Úton böjtben.
Hahó, itt az új év ! Boldog 2014-et !.
Sámuel királlyá keni Sault
Mikor még semmi nem létezett..
Előadó: Csabai János színművész-rendező Zene: Jelenik Vendel
Jézus mondja: menjetek el tehát és tegyetek tanítvánnyá minden népet …
Milyen kedvesek a te hajlékaid, Seregek Ura
„Az asszonyok gyorsan eltávoztak a sírtól, félelemmel és nagy örömmel futottak, hogy megvigyék a hírt tanítványainak. És íme, Jézus szembejött velük,
Zsolt 6,3-5 Kegyelmezz, Uram, mert elcsüggedtem, gyógyíts meg, Uram, mert reszketnek tagjaim! Lelkem is csupa reszketés, és te, Uram, meddig késel? Fordulj.
Vigasztaljátok, vigasztaljátok népemet, így szól Istenetek
Istenünk, sok-sok feszültség,
Advent alatt ti földön élő emberek Kongassátok az elhallgatott szíveket, Legyen csengés-bongás a föld terén át, Úgy várjátok az örök Isten szent Fiát!
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Ballagók búcsúztató áhítata.
JÓ REGGELT ! Megköszönöm jó Atyám, hogy az elmúlt éjszakán megőriztél engemet és új napot kezdhetek.
JÓ REGGELT !.
JÓ REGGELT !.
Zeng, lelkem, ez új reggelt,
Zeng, lelkem, ez új reggelt, A nap, ím, ismét fölkelt. Ó, nap, mily gyönyörű vagy, Az Úr jósága mily nagy! Az Úr hatalma intett, Újra világosság lett.
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Folyamodjatok az Úrhoz,
Uram, mérhetetlen Isten, Hozzád kevés minden szó, a Te dicsőséged, fényed meg nem fogalmazható. Megint szótlan állok itt, nem értem, mért szeretsz… Más.
Folyamodjatok az Úrhoz,
kimondhatatlan lesz az öröm. Nincs több könny, nincs fájdalom,
„…Jézus megüresítette önmagát, szolgai formát vett fel, emberekhez hasonlóvá lett, és magatartásában is embernek bizonyult; megalázta magát, és engedelmeskedett.
 Evangéliumi részlet Szent Lukács könyvéből
Zsolt 31 Uram, tebenned remélek, soha meg ne szégyenüljek, igazságodban szabadíts meg engem! Hajtsd hozzám füledet, siess, szabadíts meg! Légy oltalmazó.
Jézus Te vagy Sáron legszebb rózsája,
Az igaz ember Lépteit az Úr vigyázza, Megvédi azt,
Örvendjetek, vigadjatok,
Uram, megtorlás Istene, megtorlás Istene, jelenj meg ragyogva!
Ujjongjatok az Úrban, igazak, a hívőkhöz illik a dicséret!
Ó, Istenünk, eléd letérdelünk, könyörgünk hozzád, téged kér szívünk: áldd meg a népünk, áldd meg nemzetünk! ”A nagy világon e kívül” sehol sincs helyünk,
Mi csak vándorok vagyunk itt a földön, vándorként éljük életünk,
Lelkem Istenben lel nyugalmat, segítség csak tőle jön. Egyedül ő a sziklám és az üdvösségem, ő az én váram, nem rendülök meg.
Az Úr, az istenek Istene szólt, felszólította a földet napkelettől napnyugatig. Sionból, szépsége koronájából ragyog az Úr, Istenünk eljött, nem hallgat.
Kotzián Rudolf: Ahogyan szavaztál... (a 2004 december 5-i népszavazásról)
„ Én vagyok az ÚR, aki szeretetet, jogot és igazságot teremtek a földön, mert ezekben telik kedvem – így szól az Úr ! „ Jer a.
Megölték a Bárányt, de Rá dicsőség várt, az átszegzett kezek győzelmet hirdetnek. Ő az Úr, Ő az Úr, éneklem, Ő az Úr. És Ő él, IGEN ÉL, élek, mert Jézus.
Itt van Isten köztünk; Jertek őt imádni, Hódolattal elé állni
1. Ó, mily szép az Úrnak hajléka, Hol együtt a megszentelt nép! Itt élünk igaz rokonságban, Ha lábunk e hajlékba lép.
Szent bizonyosság: Jézus enyém. Földi utamra sugárzik e fény
Itt vagytok ? Jó reggelt ! Álmos vagyok….
Örvendjetek. 1. Örvendjetek, vígadjatok, Mert ím az Úr feltámadott, Szent hitünknek ez ad új erőt, Íme igazat mondott!
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal, kezed műve a hajnali harmatcsepp és a Nap. Add, hogy egész nap jókedvű és tiszta legyek: a Világosság.
Halld az angyalujjongást, Zeng az Istengyermekről
Karácsony Dicsőség mennyben az Istennek és
Nyisd meg a szívem, ó Jézus
50. Zsoltár.
Szent győzedelmes élet, Melyből erő fakad. Legyen te osztályrészed
Zsoltár 32 Boldog, akinek gonoszsága bocsánatot nyert, és akiknek bűne el van takarva. Boldog az, akinek az Úr nem tudja be vétkét, s akinek lelkében nincsen.
Advent alatt ti földön él ő emberek Kongassátok az elhallgatott szíveket, Legyen csengés-bongás a föld terén át, Úgy várjátok az örök Isten szent Fiát!
Zeng, lelkem, ez új reggelt, A nap, ím, ismét fölkelt. Ó, nap, mily gyönyörű vagy, Az Úr jósága mily nagy! Az Úr hatalma intett, Újra világosság lett.
REFORMÁCIÓ Amikor a mi Urunk és Mesterünk azt mondta:
JÓ REGGELT !.
A karmesternek: „A szõlõtaposók” kezdetû ének dallamára. Kórah fiainak zsoltára.
Egyedül Isten adhatja a hitet, de a hitedről te is tanúságot tehetsz. Egyedül Isten ajándékozhat meg szeretettel, de te is bizonyságát adhatod szeretetednek.
Krisztus feltámadt – valóban feltámadt !. Valami véget ér, kezdődik más talán. Látod, megyünk az élet sivatagán. Gyere, mert lépni muszáj! Refr: Szinte.
JÓ REGGELT ! 4.
KRISZTUS FELTÁMADT - - VALÓBAN FELTÁMADT!.
Szent vagy, szent vagy, ó, Uram, a Menny és a Föld Rólad énekel.
XVII Évközi VasárnapC - év
A gyenge szól: Erős vagyok, És a szegény felkel, így szól:
I-008.
„…Jézus megüresítette önmagát, szolgai formát vett fel, emberekhez hasonlóvá lett, és magatartásában is embernek bizonyult; megalázta magát, és engedelmeskedett.
JÓ REGGELT! ISTEN HOZOTT!.
Ó édes Jézus, ég és föld dicsőséges királya, Hozzád repes az angyalok alázatos imája. Édes igád terhe ellen föllázadt a gonosz szellem, Szívek trónját.
Isten lakhelye.
Előadás másolata:

Zsolt 2. Miért dühöngenek a nemzetek, terveznek hiúságokat a népek? Fölkelnek a föld királyai, egybegyűlnek mind a fejedelmek az Úr ellen, s az ő Fölkentje ellen: »Szakítsuk széjjel láncukat, igájukat rázzuk le magunkról!« A mennyekben lakó kineveti őket, az Úr kigúnyolja őket. Haragjában így szól majd hozzájuk, bosszúságában szétzavarja őket:

»Fölkentem királyomat a Sionon, az én szent hegyemen!« Hirdetem az Úr rendeletét.Mert így szólt hozzám az Úr: »Fiam vagy te, a mai napon nemzettelek téged. Kérd tőlem, és odaadom neked a nemzeteket örökségedül, s osztályrészedül a föld határait. Kormányozd őket vasvesszővel, cserépedényként törd össze őket.«

Nos hát, királyok, okuljatok, tanuljatok, ti földi bírák! Szolgáljátok az Urat félelemmel, ujjongjatok előtte remegve. Tanuljatok fegyelmet, hogy fel ne gerjedjen az Úr haragja, s az igaz útról el ne vesszetek, amikor haragja hirtelen fellobban. Boldogok mindazok, akik benne bíznak!