Az Emelt szintű eTanácsadó akkreditált felnőttképzés tapasztalatai Dr. Tóth András - Herpainé Lakó Judit AGRIA MEDIA 2011 KONFERENCIA 2011. OKTÓBER 11-12.,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Váczy Zsuzsa közoktatási szakértő, Bp május 13. OPKM.
Advertisements

TÁMOP / TÁMOP / A kompetencia alapú oktatás megvalósítása Mosonmagyaróváron A pályázati kiírás forrását az Európai.
 Kecskemét és Térsége Többcélú Társulás  Ft támogatás (4 tagintézmény) TÁMOP /08/2. Kompetencia alapú oktatás megvalósítása Kecskemét.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Fancsalszki Éva projektmenedzser TÁMOP-2.4.3/A-09/ Június 07.
Területi együttműködések, társulások, hálózati tanulás TÁMOP-3.2.2/08/A/2 Megújuló pedagógia: hálózati együttműködés Észak-Magyarországon.
A társadalmi felzárkóztatás és az életen át tartó tanulás (LLL)
Tisztelt Látogatóink! Szeretnénk rövid tájékoztatást adni az általános iskolában megvalósuló új tanulásszervezési eljárásokról és azok tartalmáról a TÁMOP.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / A pedagógus(tovább)képzés kérdései és lehetőségei az egész napos iskola-
Tehetségpont létrehozása
Nyitórendezvény „Szak-nyelv-tudás” – Az idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Debreceni Egyetemen TÁMOP D-12/1/KONV
T UDATOS INNOVÁCIÓ VAGY MÓKUSKERÉK ? Locsmándi Alajos Budapest, szeptember 25.
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat működése Előadó: Pátkai Andrásné szolgálatvezető Budapest, 2006.október 24.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
A kompetencia-alapú oktatás bevezetése a kistokaji ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONTBAN Biztos alap, biztos jövő.
Magyar Pedagógiai Társaság Somogy Megyei Tagozata november 21. Kis Jenőné dr. Kenesei Éva megyei elnök.
Disszeminációs Konferencia „KEZEK” TÁMOP C-12/1/KONV
Az ÉRÁK legfontosabb céljai A képzés és a munkaerő-piaci szolgáltatások egységes normák szerinti működtetése. A munkanélküliek folyamatos képzésbe kerülésének.
TÁMOP /2/B PROJEKT Network-Együttműködés-Tudástár szakmai támogató hálózat kiépítése a Dél-Dunántúli Régióban Szénássy Gábor projektmenedzser 2010.
Az e-learning gyökerei, az e-tanulás fejleményei
A vezetőtanáron „innen és túl” Szivák Judit ELTE PPK
Agria Media Eger, október
D ISSZEMINÁCIÓS K ONFERENCIA „KEZEK” TÁMOP C-12/1/KONV Miskolci Egyetem Eszterházy Károly Főiskola Károly Róbert Főiskola II. alprogram: Képzők képzése.
Az informatika szükségessége és lehetősége a hazai és az Európai Uniós fejlesztési célkitűzésekben Dr. Köpeczi-Bócz Tamás.
Mit tud? Mire képes? Kompetencia alapú szakképzés
REFORMÉRTÉKŰ LÉPÉSEK A SZAKKÉPZÉS TERÉN MAGYAR SZAKKÉPZÉSI TÁRSASÁG május 30.
TÁMOP 3.1.5/ – 0001 PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA
TÁMOP 3.1.5/ PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA.
PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA
Széchenyi István Egyetem, Győr
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
Kisújszállás: itt mindenkire szerep vár TÁMOP A közművelődés a nem formális és informális tanulás szolgálatában.
A diákok/fiatalok és az aktív államporság „Civil szervezetek és a közoktatási intézmények közösségi kapcsolatai” Salgótarján, január 29.
A közművelődés és az egész életen át tartó tanulás Nevelésügyi Kongresszus Budapest, augusztus 26.
Együttműködés a HUMÁN TISZK és a Mérei Intézet között SÁRIK ZOLTÁN.
MÁS-KÉPp 60 Esély a tanulásra – csatlakozás a jövőhöz Hatvanban Hatvan Város Önkormányzata Hatvan Városi Művelődési Központ és Könyvtár Grassalkovich Oktatási.
Tanulási partnerségek kezdeményezése A NYITOK hálózatfejlesztési program bemutatása Balázs Ákos Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért június 22.
A képzett szakemberekért HEFOP központi program „ KORSZERŰ FELNŐTTKÉPZÉSI PROGRAMOK KIDOLGOZÁSA ÉS ALKALMAZÁSA” Záró rendezvény MEGNYITÓ.
TANÁR-TOVÁBBKÉPZÉSI ALPROGRAM
A képzett szakemberekért Idegen nyelvi fejlesztések a programban Juhászné Víg Éva alprogram-vezető május 20.
Mentorhálózat a A-11/1 pályázatban A-11/1 „Bentlakásos intézmények kiváltása” Információs nap Budapest, március 1.
A TÁMOP-2.2.3/07/2-2F projekt megvalósítása Nógrád megyében
eMagyarország Program
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
"Új látásmód" érzékenység, innováció és közös tanulás a látássérült emberek munkaerő-piaci re/integrációjáért TAMOP /
A PROJEKT KÉPZÉSI ÜTEMEZÉSE ÉS CÉLCSOPORTJAI Kaposvár, szeptember 8.
A KEZDŐ KÉPZÉSI SZAKASZ FEJLESZTÉSI IRÁNYAI ÉS LEHETŐSÉGEI Dr. Csonka Csabáné 2007.
A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrált Szakképző Központ modell létrehozása TÁMOP /2-2F A projekt az Európai Unió támogatásával,
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
Vezeti: Szigetváriné Söjtöry Andrea
TÁMOP / „Karöltve” Integrációs közoktatási referencia intézmény kialakítása hálózati együttműködés keretében a Csertán Sándor Általános.
DÉMÉTER PROGRAM AZ ABA-NOVÁK KULTURÁLIS KÖZPONTBAN TÁMOP 3.2.3/09/ „Építő közösségek”, közművelődési intézmények az élethosszig tartó tanulásért.
Digitális kompetencia-fejlesztés TÁMOP /3
TÁMOP / Munka és tanulás – Munkahelyi képzések támogatása a Közép-dunántúli Régió mikro- és kisvállalkozásainál.
Dr. SEDIVINÉ BALASSA ILDIKÓ SZÁMALK OKTATÁSI ÉS INFORMATIKAI ZRT. KORSZERŰ STRUKTÚRA ÉS TARTALOM, INNOVATÍV MÓDSZEREK A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSBEN Szolnok,
A tudásgyárak technológiaváltása és humánstratégiája – a felsőoktatás kihívásai a XXI. században május Az intézmény partnerségi kapcsolatainak.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
Gazdasági és pénzügyi ismeretek a köznevelés rendszerében
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
TÁMOP „Út a munka világába” Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ dr. Nyári Tibor projektvezető.
TÁMOP / A Megyei Művelődési és ifjúsági Központ szerepe a felnőttképzésben előadás.
EGY PÁLYÁZAT HÁZIGAZDÁJA KÖSZÖNTŐ ÉS ÉRTÉKELŐ. Szakmai területek: Képzések,pályázatokÉrtékmegőrzés Közösségsegítő Ifjúsági közművelődés Civil szervezetek.
Digitális kompetencia fejlesztés Digitális írástudással a munkaerő- piaci aktivitás elősegítéséért.
Barcsák Marianna - KPSZTI
AZ ESZTERHÁZY KÁROLY FŐISKOLA ANDRAGÓGIAI ÉS KÖZMŰVELŐDÉSI TANSZÉKÉNEK FELNŐTTKÉPZÉSI TEVÉKENYSÉGE – különös tekintettel a Kulturális Projektciklus Menedzsment.
Digitális szakadék csökkentése Bálint Ákos projektvezető, KIFÜ
ORSZÁGOS FELNŐTTKÉPZÉSI TANÉVNYITÓ KONFERENCIA
5. Tétel – A Life Long Learning
Előadás másolata:

Az Emelt szintű eTanácsadó akkreditált felnőttképzés tapasztalatai Dr. Tóth András - Herpainé Lakó Judit AGRIA MEDIA 2011 KONFERENCIA OKTÓBER , EGER

TÁMOP 3.2.3/08/2 Kulturális innováció az Észak-magyarországi régióban REKÉP - REgionális Kultúra Építő Projekt A projekt futamideje: május 1. – február 28. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap és a Magyar Köztársaság költségvetése társfinanszírozásával valósul meg.

A PROJEKT CÉLJAI: Hosszú távú cél: a lakosság nagyobb arányú bekapcsolódása az egész életen át tartó tanulás folyamatába Közvetlen cél: a régió kulturális és közoktatási intézményeinek humán erőforrás fejlesztése, továbbképzése, a non-formális és informális tanulási formák és lehetőségek kibővítése

1.B KOMPONENS: OKTATÁST KIEGÉSZÍTŐ, ISKOLA- RENDSZEREN KÍVÜLI PROGRAMOK Kompetencia-, készség- és képesség-fejlesztő tréningek, szakmai alapokat adó képzések, szakkörök, valamint táborok, közösségi alkalmak megszervezése és lebonyolítása

2. Aa ALKOMPONENS: A kulturális szakterület szakemberei számára komplex képzés kidolgozása és megvalósítása a Közművelődési Akkreditációs Bizottság (KAB) és a Felnőttképzési Akkreditáló Testület (FAT) által akkreditált, tanfolyam jellegű szakmai továbbképzés keretében.

3. Ac ALKOMPONENS: A LAKOSSÁG DIGITÁLIS KOMPETENCIÁINAK FEJLESZTÉSÉRE EMELT SZINTŰ eTANÁCSADÓ KÉPZÉS Képzés szakmai felelőse: Tömösközi Péter

80 ÓRÁS, AKKREDITÁLT, EMELT SZINTŰ eTANÁCSADÓ KÉPZÉS FŐ TARTALMI ELEMEI: Az információs társadalom alapjai Lakossági motivációs ismeretek, közösségfejlesztés Információs írástudás és az Internet, mint kommunikációs eszköz

Ügyfélkapu és szociális e-szolgáltatások használata Elektronikus adóbevallás Elektronikus banki szolgáltatások Gyakorlat Jogi és közigazgatási alapismeretek Projektismereti alapok, tervezés, monitoring

Képzési napok Kontakt napok -helyszín: számítógépekkel, internettel felszerelt tanteremben -különböző hallgatói előzetes ismeretek -Csoportos és egyéni munka Nem kontakt napok – távoktatás, online tananyag (egyéni haladás, oktatói támogatás, mentorálás, feladatok)

Résztvevők Résztvevők köre : közművelődés - közigazgatás 100 fő beiskolázása / 80 fő számára tanúsítvány Eddig: 50 fő bizonyítványt kapott (Eger, I., II, Miskolc I, Salgótarján I.) 23 fő folyamatban (Salgótarján II, Miskolc II.) Beiskolázás előtt: 26 fő (Hatvan, Eger III.)

Előzetes tudás- és igényfelmérés magyarorszag.hu Ügyfélkapu, eKözszolgáltatások személyes eTanácsadás weblapszerkesztés az internet használatának jogi kérdései internetes tanácsadás lehetőségei elektronikus aláírás digitális esélyegyenlőség felnőttek képzésének szakmai, módszertani kérdései

A résztvevők elégedettségének mérése Pozitívumok Előadók előadásmódja, felkészültsége, tudása (48 fő) Új ismeretek, gyakorlati készségek megszerzése (49 fő) A képzést mindenki hasznosnak ítélte ( 50 fő) Az elvégzett gyakorlati feladatok hasznosak (50 fő) Negatívumok Még nagyobb hangsúlyt kellene fektetni a gyakorlatra ( 9 fő) Különböző előzetes tudásszintek (6 fő)

Összegzés - tapasztalatok Korábbi képzéseink tapasztalatai Adminisztráció bonyolultsága (dupla) Képzési helyszínek távolsága – együttműködő partnerek Válogatott oktatói kör – minőség biztosítása Felnőtt tanulók igényeihez történő alkalmazkodás Pozitív visszajelzések

Összegzés - jövő Digitális írástudatlanság csökkentése Digitális esélyegyenlőség biztosítása eKözigazgatásban dolgozók továbbképzése eMagyarország központtal és pontokkal való további együttműködés Kormányzati elképzelésekhez igazodó, új képzések szervezése

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!