Gondolatok az MKE Kémiatanári Szakosztályának működéséhez Vezetőségújító taggyűlés 2011. március 8. Szalay Luca, ELTE Kémiai Intézet.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Klaszterportál, adatbázis DDOP számú pályázat záró rendezvénye Pécs, június 30.
Advertisements

VIRTUS KULTURÁLIS EGYESÜLET Általános tájékoztató.
„EU-s tartalmak az oktatásban" Pedagógustovábbképzési program Budapest, 2008 április 1 DISSZEMINÁCIÓ.
A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
7. A PR (Public Relations) tevékenység (Propaganda / Nyilvánosság)
1 ENCASIA – A KBSZ részvétele a Hálózat munkájában KBSZ SZAKMAI FÓRUM - LÉGIKÖZLEKEDÉS Budapest, dr. Becske Loránd főigazgató.
2005. november 18. Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület Tevékenységi Prezentáció VIDÉKFEJLESZTÉSI FÓRUM Jászfényszaru Molnár Katalin elnök.
„ A régió, ahol íze van az életnek” A Dél-dunántúli Operatív Program pályázatai Kovács Zoltán Tervezési csoportvezető Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési.
A szaktanácsadás támogató szerepe
NEMZETI ÉLELMISZER- TECHNOLÓGIA PLATFORM TEVÉKENYSÉGE Boródi Attila (ÉFOSZ) Budapest, szeptember 24.
AME ma és holnap. A teljes független iskolai kör nevében Legitim- ha lehet - egyetlen ernyőszervezet Tagtoborzás személyesen, megyénként kistérségenként.
Gábor Dénes Tehetségpont
A Megyei Pedagógiai Intézet szolgáltatásai a 2011/2012-es tanévben Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet Győr, augusztus 24. Készítette: Széles.
A független iskolák helyzete Európában Az ECNAIS 2011-es konferenciája alapján.
TÁJÉKOZTATÓ a Nemzeti Felnőttképzési Intézet tevékenységéről.
Povorello XXI – A rend jövője PR és kommunikációs javaslatok.
A hálózatosodás lehetősége a közoktatásban profil 1.0
Didaktika 2. Tanügyi és iskolai szabályozás
Az iskolai könyvtár és a gyermek könyvtár együttműködésének lehetőségei.
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B Prof. Dr. Font Márta Pécs, január 28.
TÁMOP /1/B A kompetencia-alapú pedagógusképzés regionális szervezeti, tartalmi és módszertani fejlesztése Tájékoztatás az 1. pécsi konzultáció.
BESZÁMOLÓ A ÉVRŐL Horváth Gyula MAGYAR REGIONÁLIS TUDOMÁNYI TÁRSASÁG.
A Magyar Regionális Tudományi Társaság tevékenysége Horváth Gyula.
MIBEN ERŐS ÉS MIBEN GYENGE AZ MRTT Elnöki beszámoló a évi közgyűlésen Magyar Regionális Tudományi Társaság.
ELNÖKI BESZÁMOLÓ A ÉVI KÖZGYŰLÉSEN Rechnitzer János MAGYAR REGIONÁLIS TUDOMÁNYI TÁRSASÁG.
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem közigazgatás-tudományi karának minőségcéljai a 2012/2013. oktatási évre dr. Almásy Gyula szakcsoportvezető Közigazgatásszervezési.
Országos Közoktatási Intézet Tantárgyi obszervációs vizsgálatok
A referenciaintézmények feladatai, hatáskörei
Az Ökoiskola hálózat helyzete és tervei
A Magyar Távmunka Szövetség céljai, törekvései Dr. Horváth Elek elnök III. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
Europe Direct Hálózat Magyarország Vedd ki a részed! március 18. Vizsnyiczai Márta Békés Megyei EIP.
EURÓPAI ÜZEMI TANÁCSOK KONFERENCIÁJA 2009 Budapest, november 17. ÜZEMI TANÁCSOK TÁRSASÁGI SZINTŰ EGYÜTTMŰKÖDÉSI FÓRUMA.
TANÁR-TOVÁBBKÉPZÉSI ALPROGRAM
Nevelési Tudásdepó Csík Tibor projektmenedzser. Az országos lelőhely-nyilvántartás számára rekordok Magyar közoktatás tankönyvei Gyermek- és ifjúsági.
Tagszervezeti munka erősítése
Iskolák határok nélküli együttműködése.
2007. évi célkitűzéseink. I as uniós pénzügyi-tervezési időszakra való felkészülés átfogó regionális területfejlesztési program elékszítése,
Civilek a területfejlesztésben Dr.G.Fekete Éva MTA RKK, Miskolc.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
A VM VKSZI aktuális feladatai a LEADER Akciócsoportokkal kapcsolatban Országos LEADER HACS értekezlet Kismaros, április 16. Tar Gyula Osztályvezető.
Intézményesített határon átnyúló együttműködési lehetőségek az INNOAXIS régióban - CESCI - Intézményi háttér - Térszerkezeti háttér.
1 EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM EGYETEMI KÖNYVTÁRI SZOLGÁLAT K-21 MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROJEKT A projekt eredményeinek bevezetéséért felelős csoport bemutatkozása.
FORMA projekt Integráció fontossága Csökkenő tagság, szétaprózott struktúra Belső integráció szükségessége Igény a hatékonyabb érdekképviseletre.
INNOVATÍV ISKOLAIGAZGATÓK ORSZÁGOS
GeoGebra A matematikai szabadszoftver tanuláshoz és tanításhoz
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Cziráki Szabina, az OTDT titkára Szakkollégiumi Műhelykonferencia, Debrecen December 14. Szakkollégiumi tehetséggondozás.
Az Ökoiskola hálózat helyzete és tervei
Vizsgabizottsági tag jogai, kötelességei, elvárások
SZMM Rákospalotai Javítóintézet és Speciális Gyermekotthon és az SZMM Intézményeinek Oktatási Munkaközösségének közös pályázata Együtt tanulás – közös.
FEMIP „Minőségfejlesztés a felsőoktatásban” TÁMOP / Bángi-Magyar Attila szakmai vezető OFI Szakmai Napok december 7.
KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT (intézmény neve) Készítette igazgató.
Szén-dioxid Nyomozók. energia-tudatosság projekt 8-14 éves diákok számára.
BESZÁMOLÓ A ÉVRŐL Horváth Gyula MAGYAR REGIONÁLIS TUDOMÁNYI TÁRSASÁG.
AdRisk Community action on Adolescent and Injury Risk – Közösségi összefogás a fiatalok baleseti kockázatának csökkentésére Európai szintű szituáció-elemzés,
Fókuszban a nemzetköziesedés. Fejlesztési cél: PTE NEMZETKÖZIESEDÉSÉNEK ELŐSEGÍTÉSE Nemzetközi beiskolázási marketing tevékenység erősítése Új nemzetközi.
1 Kézfogás a Magyar Vidék fejlődéséért : Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH)
Szén-dioxid nyomozók: energia-tudatosság projekt 8-14 éves diákok számára.
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 1051 Budapest, Dorottya u Az ökoiskolák előtt álló jelenlegi kihívások és a lehetséges válaszlehetőségek.
A Magyar Regionális Tudományi Társaság évi tevékenysége Horváth Gyula elnök.
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet AZ ÖKOISKOLA HÁLÓZAT HELYZETE ÉS TERVEI Varga Attila
11 Smart City Tagozat ülése BME EIT Neumann Tárgyaló, május óra 1111 Budapest, Egry J. u. 18. V1 ép. C213 Dr. Kovács Kálmán tagozati elnök.
„ INNOVATÍV TECHNOLÓGIÁK MEGHONOSÍTÁSA A HAGYOMÁNYŐRZÉS ÉS A HOZZÁ KAPCSOLÓDÓ KÉPZÉS ÉS KUTATÁS TERÉN „ TÁMOP BALATONKENESE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA.
Gyógypedagógiai Óvoda és Fejlesztő nevelés-oktatás munkaközössége tanév.
A Commitment Köznevelési Kht. MOHAY GERGELY március 31. ÉS A KECSKEMÉTI IRODA BEMUTATKOZÁSA.
MESZK Gyermekápolás Szakmai Tagozat Beszámoló január-december Bognár Lászlóné tagozatvezető.
Gazdálkodástudományi Szakmai Kollégium
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Az Ökoiskola hálózat helyzete és tervei
Tagszervezeti munka erősítése
Előadás másolata:

Gondolatok az MKE Kémiatanári Szakosztályának működéséhez Vezetőségújító taggyűlés március 8. Szalay Luca, ELTE Kémiai Intézet

Alapvetések I. Az MKE Kémiatanári Szakosztály működésének legfőbb célja a magyar kémiatanárok munkájának segítése: 1.Országos programok (versenyek, konferenciák, akciók, egyéb események) szervezésével 2.A regionális, ill. helyi kezdeményezések támogatásával és terjesztésével (szinergia!) 3.A más szervezetek által kezdeményezett jó programok propagálásával és támogatásával 4.Az ipar és a közoktatás közötti kapcsolat erősítésével 5.Az országon belüli hálózatosodás elősegítésével 6.A nemzetközi szakmai közéletbe való bekapcsolódás lehetőségének megteremtésével (EU-s és határon túli szervezetek, nemzetközi konferenciák és projektek) 7.A kémiatanárok érdekeinek képviseletével

Alapvetések II. Az MKE Kémiatanári Szakosztály munkájának tervezésekor és szervezésekor egyaránt figyelembe kell venni a magyar kémiatanárok, ill. az általános és középiskolák igényeit: 1.Meg kell teremteni annak intézményesített fórumait, hogy a kémiatanárok javaslatai és kérései (szóban és/vagy írásban) eljussanak a Szakosztály vezetéséhez, és azokat meg kell vitatni 2.A Szakosztály vezetése (az MKE vezetésének egyetértésével és támogatásával) az igényeknek megfelelő érdekérvényesítési munkát végez, melynek eredményeit és a tanárok munkájához szükséges egyéb tudomására jutott információkat a tagsággal rendszeresen közli (pl. a tanárok munkáját érintő jogszabályi változások idején, ill. tantervek, tananyagok kidolgozásakor)

Alapvetések III. Az MKE Kémiatanári Szakosztály munkájának tervezésekor és szervezésekor egyaránt figyelembe kell venni a magyar kémiatanárok, ill. az általános és középiskolák anyagi lehetőségeit: 1.Az egyes programok meghirdetésekor az iskolák és a tanárok mindenkori aktuális anyagi lehetőségeiből kell kiindulni (szponzorálás) 2.Előtérbe kell helyezni a költségtakarékos megoldásokat (pl. az MKL nyomtatott változata helyett a tanárok jelszót kaphatnának az MKE honlap azon részéhez, ahol az MKL oktatással foglalkozó cikkei olvashatók) 3.Külön tanári tagdíj az aktívan közoktatásban dolgozó kémiatanárok számára (pl. a rendes éves tagdíj 10%-a)

Példák a tanárok javaslataira 1.Tárgyalások kezdeményezése az ÁNTSZ-szel annak tisztázása érdekében, hogy pontosan milyen szabályok betartása várható el reálisan az iskolai kémiaszertárak gondozásakor, ill. a dokumentációhoz szükséges aktuálisan érvényes segédanyagok elérhetővé tétele az MKE honlapon 2.Fórum teremtése annak megvitatásához, hogy szükségesek-e (és ha igen, akkor pontosan milyen) változások az Irinyi verseny feladatsorainak összeállításakor, ill. lebonyolításának megszervezésekor eddig követett gyakorlatban 3.A PR munkához használható segédanyagok közzététele az MKE honlapján (pl. a vállalatok és a felsőoktatási intézmények összeállításai)