Közösségi portálok használata Tepszis Barbara 8/A Salamon Róza (felkészítő tanár) Dr. Török Béla Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola,Egységes.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Grafikus felhasználó felület Windows alatt
Advertisements

KIVITELI PERIFÉRIÁK Illés Anna Eszter Felkészítő tanár: Salamon Róza
Üdvözöljük a Super-Nature világában!
E-learning alapú távoktatásos képzés
Kommunikáció fejlesztési koncepció Készítette: Juraszkó Péter, Oláh István, Szücs Mónika, Varga Tamás.
Közösségi oldalak használata
Jelentkezési lap kitöltése Nagy Pontszámítási Nap
DPR és webfejlesztés Aknai Péter Tartalommenedzser, PTE DPR Szakmai Nap, április 15.
WEB 2 eszközök, közösségi portálok az oktatásban
Közösségi portálok használata
2005. szeptember 28.. Történeti háttér Kiemelkedően magas menekültáradat Igény a menekülők szabályozott érkezése iránt.
Bekezdésformázás Név: Szarvas Nóra 8/a Felkészítő tanár: Salamon Róza
Készítette: Kotymán Arnold PS ÁMK Társulás Cserkeszőlő
DREAM-HOME Agency & Consulting Értékbecslés eladástechnika.
NFT I NFT II Hosszú távú cél: az életminőség javítása Általános cél: Az EU átlaghoz viszonyított jövedelmi különbségek mérséklése specifikus.
Tovább lépéshez mindig nyomjon meg egy billentyűt!
Fent vagy valamelyik közösségi portálon?. A közösségi weboldalak, mint amilyen a Facebook, a MySpace vagy az iwiw, az oldalukon megjelenő reklámokból.
E-learning alapú távoktatásos képzés
A központi EIPEN portál bemutatása Készítette: Polgár Tibor.
A Z ELA LCMS BEMUTATÁSA, KURZUS SZERVEZŐI LEHETŐSÉGEI, KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A T ÉRINFORMATIKÁRA.
Közösségi portálok használata
Kereskedelmi és Vendéglátóipari Tagintézménye
Nevem: Tóth Nándor Témám: Közösségi portálok használata
Közösségi portálok ajánlott használata
Közösségi portálok használata
Kereső programok használata
Közösségi portálok használata (etikett,veszélyei)
Bekezdésformázás Fűrész Attila Salamon Róza (felkészítő tanár) 8.A
Rétegek használata GIMP képszerkesztő programban
A közösségi portálok használata. (Etikett,veszélyek…)
,,Én így tanítanám az informatikát”
Vezeték nélküli hálózatok eszközei F ű rész Attila Salamon Róza (felkészít ő tanár) 8.A Dr. Török Béla Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola,
Így tanítanám a tabulátorok használatát
Így tanítanám a kördokumentumok készítését
Közösségi portálok használata
Közösségi portálok használata
Készítette: Zágonyi Abigél Felkészítő tanár: Fegyver Imre Huszár Gál Iskola 4030 Debrecen, Diószegi út 15.
Új megközelítés - Anyaklubok Magyarországon Jónás Jánosné Szarvasi Fiatalok a Holnapért Egyesület április 3.
Szaktanácsadás szerepe az óvodák pedagógiai munkájában
Közösségi oldalak használata
Fogd A Kezem Alapítvány
Készítette: Kreka Bálint
Az E-TANÁR portál. A digitális olvasás-tudás már széles körben elterjedt. A digitális írás-tudás széleskörű alkalmazásához azonban alkotói közösségi fórumok.
Az E-TANÁR portál.
Pankász Balázs PTE FEEK Munkapszichológia és Ergonómia Tanszék
A Wikipédia szerkesztése A szubcsonktól a kiemelt szócikkig
Közösségi portálok használata
Az Élet Igéje február.
RIPPLN – AZ ÁTLÁTHATÓ KÖZÖSSÉG. Ripple = fodrozódás Ezt a szót használja az angol arra az esetre is, amikor egy vízbe ejtett tárgy, vagy vízcsepp maga.
Kitekintés a jövőbe Kacsuk Péter MTA SZTAKI. SZTAKI Felhő használata A SZTAKI Felhőt minden MTA kutató ingyenesen használhatja Ehhez be kell regisztrálni.
Az emberi agy… … ott vág át, ahol tud!.
A közösség ereje. Mi az e-demokrácia gép? Hogyan működik a gép? Mire szeretnénk használni ezt a gépet? Mi a 42? Kikből áll a 42? Mit szeretne a 42? Miről.
Facebook A facebook amerikai alapitasu ismeretsegi haloyat,amely februar 4.-en kezdte mukodeset. Eredeti neve a THEFACEBOOK Volt.
Egyházi Könyvtárak Egyesülése Pápa július 1-3. KÖNYVTÁRI ARCULAT A FENNTARTÓ INTÉZMÉNY ARCULATI ELEMEINEK FELHASZNÁLÁSÁVAL Török Beáta Sapientia.
Milyen szép a világ Készítette: Süni.
Kedvenc szerkesztő szoftverem: WORD Készítette: BODOR PÉTER Felkészítő tanár: RAVASZ IMRÉNÉ Iskola: HERENDI NÉMET NEMZETISÉGI NYELVOKTATÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA.
 Az Instagram egy közösségi oldal, amely okostelefonon történő fényképek és rövid videók megosztásán alapul. A felhasználók fényképeket és videókat készítenek,
Nagy Regina Az információkat tartalmazó interaktív eszközökre, mint félkész termékekre kell tekintenünk, amiből a felhasználó saját.
Ahány nyelv, annyi ember. Mikor kezdjük el a nyelvtanulást? Az óvodában a többség elfogadja páran ellenzik 1. osztályban Igazából még magyarul sem tudnak.
Wikipédia Készítette: Csaplár Dominik Wikipédia A Wikipédia többnyelvű, nyílt tartalmú, a nyílt közösség által fejlesztett webes világenciklopédia. A.
Minősítésre jelentkezés Mire jelentkezünk? A jogszabályok szerint mindig a következő évi minősítési eljárásokra jelentkezünk. Vagyis aki idén jelentkezik,
Wikipédia a kulisszák mögött Hanák Dávid [[User:Dhanak]] Web 2.0 Symposium május 29.
Megújul a Magyar Földrajzi Társaság Az on-line felmérés eredményeinek értékelése Készitette: Erőss Ágnes – Mohai Andrea – Zimay Krisztián MFT évi.
A rendezvény az Emberi Erőforrás Minisztérium megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Wekerle.
Köszöntjük a pályaválasztási szülői értekezlet résztvevőit! Nyíregyháza, szeptember 29.
Erre használom az internetet
Projektindító találkozó Október
Barcsák Marianna KPSZTI
Osztályközösségben jelentkező problémák, közösségépítő foglalkozások
Előadás másolata:

Közösségi portálok használata Tepszis Barbara 8/A Salamon Róza (felkészítő tanár) Dr. Török Béla Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola,Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény,Diákotthon és Gyermekotthon

A Wikitanács eszközei A Wikitanács bármilyen eszközzel élhet, amit szükségesnek és elégséges mértékűnek talál ahhoz, hogy segítse a Wikipédiát céljai megvalósításában. Figyelmeztetés Eltiltás szerkesztéstől 1.eltiltás konkrét névtértől 2.részleges eltiltás feltételekkel 3.eltiltás a konkrét cikkektől 4.eltiltás a vitalapoktól 5.visszaállítások korlátozása 6.eltiltás feloldása Eltiltás szavazástól Tisztségviselők jogainak korlátozása/megvonása 1.az adminisztrátori, bürokrata-, IP-ellenőri, járőri, gondnoki jogok korlátozása 2.adminisztrátori, bürokrata-, IP-ellenőri, járőri, gondnoki jogosultság végleges megvonása, ehhez a szankcióhoz azonban a teljes Wikitanács minimum 4/5-ének szavazata szükséges.

Adminválasztás Ha adminisztrátori hozzáférésre van szükséged, akkor ezt a javaslat adminisztrátorok és más tisztségviselők megválasztására lapon teheted meg. A többi szerkesztő szavazással fogja eldönteni, hogy kapni fogsz azt adminisztrátori jogosultságot. Érdemes azután jelentkezni, ha a többiek már megismerik a nevedet számos szerkesztésed alapján, és úgy véled, hogy ismernek annyira, hogy dönteni tudjanak. Légy óvatos! Ha adminisztrátori jogot kaptál, akkor arra kérünk, hogy kiemelt figyelemmel és gondossággal alkalmazd ezeket, különösen a lapok, képek törlését és a szerkesztők blokkolását. Mielőtt bármit teszel, mindenképpen és fontos, hogy olvasd el az adminisztrátorok kézikönyvét!

A Wikipédia megjelent A magyar nyelvhez kapcsolódó első Wikipédia valamikor május 20. és szeptember 5. között jött létre, amikor szerkesztő kérésére Larry Sanger, az angol Wikipédia akkori koordinátora létrehozta; kb. 5 lapot tartalmazott és a felülete sem volt magyarra fordítva áprilisában kezdeményezte Gervai Péter informatikus a magyar Wikipédia újabb változatának elindítását. A ma is működő, magyar felületű és magyar kezdőlappal bejelentkező nemzeti Wikipédia július 8-án indult el a címen.

IWIW, Facebook, Twitter, Myspace A közösségi portálok szerepe, fontossága és az internetes kommunikáció kezd nagy ütemben átalakulni. Közösségi portálon az emberek közösséget alkotnak. Van kifejezetten kisebb célközönségnek készült közösségi portál és természetesen kialakultak valamilyen oldalak is. A portálokra általánosan jellemző, hogy saját profilt hozhatunk létre, képeket, információkat oszthatunk meg, ismerősöket is gyűjthetünk.

Új szerkesztőknek Ha új vagy itt a Wikipédián, az oldalakat, rendszereket ajánljuk figyelmedbe. Itt soroljuk fel a közösségi segítségnyújtó fórumokat és a te személyedre szabott mentorálás elérhetőségét is. Természetesen további hiánypótló ötleteid várjuk a vitalapon! Régebbi szerkesztőknek A fent felsorolt intézmények természetesen nem működhetnek a közösség jelenleg aktív tagjai nélkül. Hogy ők hatékonyabban segíthessék az újak integrálását, és összegyűjtöttük számukra a lehetőségeket. Célunk az, hogy ha nem érzed magad új szerkesztőnek, te is támogasd az utánad jövők beilleszkedését, mert pontosan tudod, hogy min mennek keresztül. Célunk, hogy egy nyitott és befogadó közösség legyünk, és ledöntsük a részvételt akadályozó korlátokat!

Források A szöveget internetből másoltam a Wikipédiáról, de egy kicsit átvariáltam. A képeket saját kezűleg készítettem.