PROJEKT-TERV Youth 2 Youth Innovációs Verseny Keretében Megvalósítandó Közösségi Készítette: Harmati Katalin, Lázi Alexandra, Perge Gábor /Sorsfordítók.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Magyarország Fogyasztóvédelmi Politikája Országos Konferencia Budapest, 2011.június 16. A fogyasztók oktatása Dr. Horváth György Fogyasztóvédők Országos.
Advertisements

„A MUNKA NEMESÍT II.” "A programot az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja."
Látássérült munkavállalók és munkaadóik felkészítése Siketvakok Országos Egyesülete AMSZ LFR program Látássérült Személyek Foglalkozási Rehabilitációja.
A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
Európai fiatalok- hasonlóságok és különbségek. Pedagógiai módszerek:  tanórán kívüli foglalkozások  előadások, beszámolók, kérdőívek  nyelvi előkészítés.
TÁMOP /A Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében.
A fiatalkorúak képzési, fejlesztési lehetőségeinek módszertani kihívásai Hegedűs Judit – Lénárd Sándor, ELTE PPK.
Munkaterv Miért szükséges, mik az előnyei?
„Megváltozott világ?!” TÁMOP /1-2F projekt Dr. Ádám Szilvia.
TÁMOP /A
Hatékony diáktanács – minőségi diákélet – felelős állampolgárok "Bartók Béla " Elméleti Líceum diákönkormányzata.
A Megyei Pedagógiai Intézet szolgáltatásai a 2011/2012-es tanévben Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet Győr, augusztus 24. Készítette: Széles.
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat működése Előadó: Pátkai Andrásné szolgálatvezető Budapest, 2006.október 24.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Új oktatási/nevelési célok: a kulcskompetenciák
A közigazgatás hatékonyságának növelése Hargita Megye Tanácsa alárendelt intézményeiben PODCA 1.3.
Innovatív üzleti parkok fejlesztése az innováció és a vállalkozó szellem előmozdítása érdekében a Dél- Kelet Európai térségben FIDIBE.
Projektlabor, Projektmunka és Projekt szeminárium tapasztalatai és kérdései az informatika oktatásában az Eszterházy Károly Főiskolán dr. Kovács Emőd,
Reklámok a médiában Magyari Alexandra.
TÁMOP / Humánszolgáltatások szabaduló fogvatartottak részére.
Emberierőforrás-ellátás
Pályaorientáció ÁMK Báta Hunyadi János Általános Iskola
Zákányszéki Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény prezentációja 2009.
Munkajogi alapismeretek
A felnőttoktatás funkciói Magyarországon
Szaktanácsadói értekezlet május 27.. Pedagógiai szakmai szolgáltatás a pedagógiai értékelés (benne az azt megalapozó mérés), a szaktanácsadás, a.
Szervezetfejlesztési Program
„A kulcskompetencia az ismeretek, készségek és attitűdök transzferábilis, többfunkciós egysége, amellyel mindenkinek rendelkeznie kell ahhoz, hogy személyiségét.
Önéletrajzírástól a munkába állásig - gyakorlati tanácsok a szakképzett munkaerő és a munkáltatók eredményes találkozásához június 24.
Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége PATHWAYS II. Záró konferencia Fogyatékossággal élő fiatal felnőttek társadalmi.
A dráma- és színházismeret-tanár képzési és kimeneti követelményei
Az intézményvezetők szerepe az oktatási intézmények fejlesztésében
Falus Iván 7. Nevelésügyi Kongresszus Budapest Augusztus 26.
A rendezvények előkészítése
Tananyag -koncepció. Célcsoport – céltevékenység Középiskolai tanulók A projekt keretein belül 1 -1 e-learning tananyagcsomagot.
Rövidtávú feladatok A tankönyvírás – e-learning anyag összeállítása.
A TÁMOP-2.2.3/07/2-2F projekt megvalósítása Nógrád megyében
Az Európai Unió által társfinanszírozott projekt 1 Ikonok és Indexek Projekt (A felnőttképzés hozzáférésének fejlesztése Újpesten, különösen a halmozottan.
Közismeret Osztályfőnöki Kommunikáció-magyar ( KO-MA) Matematika Idegen nyelv Természetismeret Társadalomismeret.
Ahány gyermek, annyi út „A bolondság és a zsenialitás közötti távolság csak sikerben mérhető” Gönczi Károly.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Önkéntesség az Észak-Magyarországi Régióban. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) története A Demokratikus Ifjúságért Alapítványt 1999-ben hozta.
Digitális kompetencia-fejlesztés TÁMOP /3
„KOM-PASSZ” pályaválasztást segítő program
TÁMOP /1/B Gyermekek és fiatalok integrációs programjai Csomópont - Ifjúsági Információs Pont kialakítás Álláskereső klub.
Pedagógiai szempontok a szakmai vizsga során
A duális felsőoktatási képzés „kecskeméti” modellje
A „soft law” hatása az oktatás és képzés szabályozására az európai integráció tükrében dr. Várnagy Péter egyetemi docens PTE FEEK.
A tudásgyárak technológiaváltása és humánstratégiája – a felsőoktatás kihívásai a XXI. században május Az intézmény partnerségi kapcsolatainak.
Szén-dioxid Nyomozók. energia-tudatosság projekt 8-14 éves diákok számára.
MAVE Budapest, május 24. INCLUSIVE – project bemutatása E-learning „A távolságot, mint üveg golyót, megkapod..” /József Attila - Altató/ Wenhard.
A felnőttképzés tervezése, szervezése szervezeti formái Összeállította: Marton Eszter.
Szén-dioxid nyomozók: energia-tudatosság projekt 8-14 éves diákok számára.
Egyéntől a közösségig, passzivitástól a részvételig Fiatalok és a helyi közösség.
Duális képzés „kecskeméti” modellje és tapasztalatai
A BKF tudástranszfer modellje a
Tanórai szokásaim 5/14.
Záróvizsga prezentáció május. 2 Záróvizsga prezentáció MIT BIZONYÍT A PREZENTÁCIÓ? ›A hallgató jártasságát a választott témában, a kommunikációs.
„Újra tanulok” A Nemzeti Munkaügyi Hivatal képzési stratégiája Bálint István Foglalkoztatási főigazgató-helyettes.
TÁMOP /1-A : Integrált terepképzési modell kialakítása a szociális szakemberek képzése során Projektindító konferencia szeptember.
Új technológiák alkalmazási lehetőségei a mentori munkában Készítette: Lőrinczné Tasi Zsuzsanna.
A tankerületi szakértői bizottsági tevékenység feladatai
A szakiskola jelene és jövője
Miért szükségszerű a változás a természettudományok oktatásában?
Szociálpedagógia BA szak, Nappali és levelező tagozat
Hallássérültek a könyvtárban
Tájékoztató a Református Tananyagfejlesztő Csoport munkájáról
MNGSZ Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség
Kompetencia alapú szakoktatás
Előadás másolata:

PROJEKT-TERV Youth 2 Youth Innovációs Verseny Keretében Megvalósítandó Közösségi Készítette: Harmati Katalin, Lázi Alexandra, Perge Gábor /Sorsfordítók csapata /

1.Előkészítés 1.1 Célmeghatározás A közösségi akciónk során végrehajtott tevékenységünk célja egy olyan komplex ismeret átadása a fiataloknak, amelyek: - elősegítik a munkaerő piacon történő beilleszkedésüket (állásinterjú szimuláció, elvárt megjelenés, önéletrajz készítés stb.), - csökkentik a munkahelyen való kiszolgáltatottságukat (munkáltató és munkavállalók jogai, ombudsman szerepköre, stb.), - elősegítik az idővel történő gazdálkodást. Célunk továbbá csökkenteni az iskola elhagyó fiatalok számát, a munkavállalás és tanulmányi kötelezettségek közötti harmónia elősegítésével.

1.Előkészítés 1.2 Helyzet és problémaelemzés - Tapasztalataink szerint rengeteg középiskolás diák kényszerül munkát vállalni a tanulmányai mellett. - Bizonyos középiskolák azonban nem elég rugalmasak ahhoz, hogy idejében felruházzák a diákokat az alapvető kulturális tudás mellett olyan készségekkel, amelyek nélkülözhetetlenek a munkaerőpiacon. - A diákok kiszolgáltatottsága éppen ezért nagyon magas, ami visszaélésekre ad okot a rosszhiszemű munkáltatóknak. Jogaink és kötelezettségeink, illetve lehetőségeink ismerete nélkülözhetetlen a állampolgárrá válás folyamatában, ezt az ismeretet azonban bizonyos középfokú oktatási intézmények nem képesek átadnia a diákoknak.

1.Előkészítés 1.3 Paraméterek (szükséges pénz, erőforrás, időkorlátok, partnerek ) - 20 Igényfelmérő kérdőív: 1000 Huf - 20 eredménymérő kérdőív:1000 Huf - Projektor Tevékenységünkhöz a Zöld Kakas Líceum (1091Budapest, Hurok utca 11.) biztosítja a lehetőséget.

1. Előkészítés 1.4 Feladatok meghatározása Az előadást tartó személynek/személyeknek rendelkezni kell a megfelelő jogi kompetenciákkal a munkavállalást illetően, illetve tapasztalattal a hitelesség érdekében. Az előadást tartó illetőnek rendelkeznie kell azokkal az ismeretekkel, amelyek szükségesek egy prezentáció önálló elkészítéséhez, amelyet a projektor segítségével használunk fel az érthetőbb előadás érdekében. Az előadónak meggyőző kommunikációs készségekkel kell rendelkeznie. Szükséges egy illető, aki videón rögzíti az előadást.

1.Előkészítés 1.5 Feladatok kiosztása Az előadást tartó személyek, a csapat mindhárom tagja, azaz: - Lázi Alexandra - Harmati Katalin - Perge Gábor A prezentáció megalkotásáért szintén ez a három tag felel. - Kamerázik: Perge Gábor

2. Kivitelezés 2.1 Igényfelmérés Tevékenységünk első lépésében bebizonyítjuk a diákok hiányos tájékozottságát saját jogaik ismeretének tekintetében egy erre irányuló kérdőív kitöltetésével, illetve egy másik kérdőív kitöltetésével megkérdezzük őket, hogy van-e igény a tevékenységünkre, szeretnének részesülni az általunk nyújtott tájékoztatásban. Ennek pontos időpontja (még egyeztetés alatt), időtartama 30 perc. 2.2 Társalgás Tevékenységünk második lépésében 1 órás beszélgetés, ismerekedés veszi kezdetét a diákokkal barátságos légkörben.

2. Kivitelezés 2.4 Oktatás Tevékenységünk harmadik szakaszában egy 1 órás előadást tartunk a: - munkavállaláshoz kapcsolódó jogokról és kötelezettségekről - a munkavállalót védő szervezetekről - a munkavállaláshoz szükséges alapvető kompetenciákról (kommunikáció, önéletrajz írás, megjelenés, stb.) - a munkaközvetítő szervezetekről (pl. egyesületek), a munka és a tanulás összehangolásának fontosságáról. Az előadás közben felmerülő kérdéseket lehetőségünk szerint megválaszoljuk.

2. Kivitelezés 2.5 Lezárás A negyedik szakaszban ismét egy társalgás veszi kezdetét, minek keretében megkérdezzük a véleményüket az oktatásról, az elsajátított tudás hasznosságáról. Ennek ideje 15 perc. 2.6 Eredmény mérése Az utolsó negyedórában pedig ismét kitöltetünk velük egy tesztet az elhangzott előadáshoz kapcsolódóan.

3.Értékelés 3.1 Eredmény értékelése Összehasonlítjuk az előadás előtt illetve az előadás után kitöltött teszteket, ezáltal mérve és bizonyítva az oktatás eredményességét. 3.2 Konklúzió Végezetül összegezzük a tapasztalatokat, levonjuk a következtetéseket hiányosságokat, a projekt közben felmerülő problémákat elemezzük.

KÖZÖSSÉGI AKCIÓRA FEL !!!