Szaktanácsadói tevékenységek, kompetenciák

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Patay Sámuel Általános Iskola és Óvoda portfóliója
Advertisements

TÁMOP / TÁMOP / A kompetencia alapú oktatás megvalósítása Mosonmagyaróváron A pályázati kiírás forrását az Európai.
III. Nemzeti Köznevelési Konferencia
TÁMOP / „Táguló világ” - Kompetencia alapú oktatás Jászárokszálláson
Bedő Ferenc közoktatási szakértő komplex intézményi szaktanácsadó
Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben TÁMOP
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
Támop 3.1.4/ A kompetenciaalapú oktatás, egyenlő hozzáférés – innovatív intézményekben.
Tantestületi felkészítő nap
TÁMOP Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés
Új utakon a szaktanácsadás, tantárgygondozás A TÁMOP 3. 1
T UDATOS INNOVÁCIÓ VAGY MÓKUSKERÉK ? Locsmándi Alajos Budapest, szeptember 25.
Alprojektek eTanulás rendszer fejlesztése
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
A kompetencia-alapú oktatás megvalósítása a Katedra Informatikai és Művészeti Szakközépiskolában HEFOP / /1.0.
Estefánné Varga Magdolna projektmenedzser „Kompetenciaalapú tanítási-tanulási programok elterjesztése a pedagógusképzésben” EKF HEFOP/2006/3.3.2 pályázat.
Estefánné Varga Magdolna projektmenedzser, dékán Kutatás-fejlesztés az EKF-en a kompetencia alapú tanárképzés támogatására A HEFOP projekt VII. Nevelésügyi.
A HEFOP program bemutatása Nyíregyháza,
A kompetencia-alapú oktatás bevezetése a kistokaji ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONTBAN Biztos alap, biztos jövő.
Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben pályázati felhívásához
DIGITÁLIS TANESZKÖZÖK ALKALMAZÁSA AZ OKTATÁSBAN
Kompetencia alapú oktatás a Közgazdasági Szakközépiskolában TÁMOP / „Kompetencia alapú oktatással a minőségért Zala megyében”
Szűts József Általános Iskola
„Kompetencia alapú oktatás- egyenlő hozzáférés a vésztői Szabó Pál Általános Iskolában” TÁMOP / „ Az első mag ezerszer újra kel, folyton.
Projektindító nap Bonyhád november 16.. Projektindító nap Bonyhád november 27.
1. Tájékoztató az Oktatási Minisztérium HEF OP pályázati kiírásairól február 24.
TÁMOP / A kompetencia alapú oktatás feltételeinek megteremtése Vas megye közoktatási intézményeiben - TÁJÉKOZTATÓ -
Az ÚMFT Társadalmi Megújulás Operatív Program által kínált feladatok és lehetőségek Puskás Aurél fejlesztési igazgatóhelyettes
Szakképzési szakemberek kompetenciáinak meghatározása
Intézményfejlesztés és az intézményi innováció jellemzői
Szent-Györgyi Albert Általános Iskola
Gyakorlatvezető mentortanárképzés
TÁMOP /1/B A kompetencia-alapú pedagógusképzés regionális szervezeti, tartalmi és módszertani fejlesztése Tájékoztatás az 1. pécsi konzultáció.
intézményi folyamat-szaktanácsadó
1 TÁMOP-3.1.4/08/2. A Zala Megyei Önkormányzat Pedagógiai Intézetének szolgáltatásai Zala Megyei Önkormányzat Pedagógiai Intézete.
A TÁMOP Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben Tanácsadói feladatok 1 Közoktatási Igazgatóság.
Tudás + képességek + attitűdök ismeretekalkalmazás 20 m hosszúságú kerítéssel téglalap formájú konyhakertet kerítenek el. Ha a kert szélessége 4 m, akkor.
TÁMOP Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben
Együttműködés a HUMÁN TISZK és a Mérei Intézet között SÁRIK ZOLTÁN.
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
Társadalmi Megújulás Operatív Program Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben TÁMOP 3.1.4/08/2. – A kompetencia.
IKT alapfogalmak, IKT-val támogatott módszerek
A PROJEKT KÉPZÉSI ÜTEMEZÉSE ÉS CÉLCSOPORTJAI Kaposvár, szeptember 8.

Kompetensek lettünk? június 27..
A tanulói laptop program megvalósítása a Kecskédi Általános Iskolában.
Új Magyarország Fejlesztési Terv
Dr. SEDIVINÉ BALASSA ILDIKÓ SZÁMALK OKTATÁSI ÉS INFORMATIKAI ZRT. KORSZERŰ STRUKTÚRA ÉS TARTALOM, INNOVATÍV MÓDSZEREK A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSBEN Szolnok,
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / Kinek áll érdekében? - KERETRENDSZER az egész napos iskola nevelési-oktatási.
Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Szaktanácsadás, pedagógiai-szakmai szolgáltatások
A szaktanácsadó segítő szerepe
Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés innovatív intézményekben
II. Calderoni Kompetencia Kerekasztal Konferencia
TÁMOP Kompetencia alapú oktatás Egyenlő hozzáférés innovatív intézményekben.
TÁMOP / Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés –a szobi innovatív intézményekben.
Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola Kertvárosi Általános Művelődési Központ.
Kapcsolatrendszer név titulus eLearning Igazgatóság Educatio KHT.
Az IKT-alapú pedagógia munkaformái, módszerei. 3 betűs világ IKT IST SDT.
Hanák Zsuzsanna PhD Eszterházy Károly Főiskola
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
Készítette: Tóth Györgyné Szakmai konferencia HEFOP Felkészítés a kompetencia alapú oktatásra.
TÁMOP / Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - a felsőnyárádi óvodában Valló Péter intézményi folyamat szaktanácsadó
Az IKT fejlesztési folyamat- szaktanácsadó felkészítése a digitális kompetencia-fejlesztés támogatására Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
TÁMOP-3.1.4/08/2. Kassai Úti Általános Iskola Szakmai feladatterv.
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
Barcsák Marianna - KPSZTI
Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:
Barcsák Marianna KPSZTI
főosztályvezető-helyettes
Előadás másolata:

Szaktanácsadói tevékenységek, kompetenciák név titulus eLearning Igazgatóság Educatio KHT.

Tartalom Az IKT mentorálási és folyamat-szaktanácsadói tevékenység fő célja IKT folyamat-szaktanácsadó IKT mentor-szaktanácsadó Intézményi fejlesztés vertikális és horizontális vetülete Horizontális fejlesztési célok, feladatok Vertikális fejlesztési célok, feladatok A sikeres megvalósítás alapja a kommunikáció és a partnerség Kapcsolati háló

Az IKT mentorálási és folyamat-szaktanácsadói tevékenység fő célja Az új típusú eszközök bevezetését, használatát és fejlesztését támogató, a már kidolgozott IKT oktatási programokat alkalmazó oktatási intézmények többszintű, horizontális és vertikális támogatása Fontos kitérni arra, mit jelent a horizontális és vertikális fejlesztés!!! Az előadás a 3.6. mellékletre épül.

IKT folyamat-szaktanácsadó Az IKT folyamat-szaktanácsadók az intézményvezetés számára nyújtanak tanácsadói szolgáltatást: a pedagógiai program, informatikai stratégiájának és informatikai fejlesztéseinek összehangolása a kapcsolódó kompetenciák fejlesztésével, valamint az együttnevelés célkitűzéseivel. A tanácsadó az IKT mentortanácsadóval együttműködve részt vesz az IKT módszertan és eszközhasználat (pl.: aktív tábla) alkalmazásának elterjesztésében a feladatellátási helyen

IKT mentor-szaktanácsadó Az IKT mentor-szaktanácsadó segíti az IKT oktatási programcsomag helyi viszonyokra történő adaptálását. Továbbá támogatja az egyéb kompetenciaterület mentorok törekvéseit arra vonatkozóan, hogy a bevont tanulócsoportok éves tanulói összóraszámának 25%-ban digitális taneszközök kerüljenek alkalmazásra. A mentorálási feladat része a kereszttantervi együttműködések támogatása. A taneszközök tanórai/kollégiumi használatán túl a mentor támogatja a helyi tantervfejlesztés/ kollégiumi nevelési programfejlesztés és az innováció összhangjának megteremtését, a kompetenciaterülethez kapcsolódó mérő- és értékelő eszközök alkalmazását. Együttműködik a folyamat-tanácsadókkal

Horizontális fejlesztési célok, feladatok Meglévő intézményrendszer átalakítása Ehhez idő és erőforrásterv készítése A projekt folyamatos nyomon követése. Folyamatos interaktív tanácsadói háttér megszervezése Olyan IKT stratégiák kidolgozása és végrehajtása, amely megkerülhetetlenül integrálja az IKT elemeit az oktatásba Átfogó módon E-learning módszerek bevezetése és elterjesztése az oktatásban Támogatni kell az intézmény menedzsmentjét annak érdekében, hogy az IKT alapú változásokat rögzítsék a tantervükben, pedagógiai programjukban Nem csak a motiváltakra kell alapozni, mozgósítani kell a kevésbé motivált résztvevőket is

Vertikális fejlesztési célok, feladatok Folyamatos interaktív tanácsadói háttér megszervezése Képzési, tájékoztatási, tanácsadói feladatok meghatározása, egyeztetése a az projektmenedzsmenttel, pedagógusokkal A pályázat megvalósítására alkalmas IKT munkacsoportok kialakítása, mozgósítva a meglévő erőforrásokat Emberi erőforrások felkészítésének segítése az IKT alkalmazására Az egyenlőtlenségek mérséklésében a pedagógiai együttműködés támogatása, erősítése. Pedagógusok közötti munkacsoportok, együttműködő mentorpárok kialakítása Korszerű IKT-ra alapozott módszerek meghonosítása az iskolába Az IKT felhasználása az oktatás színvonalának emelésére olyan gyakorlatokat kell támogatni, ahol az IKT jó hatással van a tanításra és a tanulásra Fontos, hogy olyan tanulóközpontú módszerek kerüljenek be az oktatási rendszerekbe, amelyek maximálisan figyelembe veszik a diákok eltérő tanulási stílusait, illetve a különböző pedagógiai követelményeket

KÖSZÖNÖM MEGTISZTELŐ FIGYELMÜKET! név Educatio KHT eLearning Igazgatóság Sulinet eTanulás Módszertani és Kompetencia Központ http://ikt.sulinet.hu http://sdt.sulinet.hu https://lms.sulinet.hu