MTT MA Mérnöktanár mesterszak Elektronikus tanulás 1. konferencia.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Moodle tapasztalatok, megoldások a Széchenyi István Egyetemen
Advertisements

Tutori tevékenység a gyakorlatban
Digitális képanalízis Félévi megbeszélnivalók. A tárgy •címe: Digitális képanalízis •szakirányos tárgy •neptun-kód: BMEEOFTASJ5 (BSc) •előadó és gyakorlatvezető:
E-learning alapú távoktatásos képzés
E-learning alapú távoktatás tapasztalatai a Széchenyi István Egyetemen
A tudásgyárak technológiaváltása és humánstratégiája – a felsőoktatás kihívásai a XXI. században május MOOC és e-learning kölcsönhatása Dr.
Újfajta tanulási módszerek alkalmazása a felnőttképzési konzulens képzésnél Nyíregyháza, március 18.
Távmunkások informatikai alapképzése
Tanulmányi rendszerek kommunikációs szerepe a felsőoktatási intézményekben. FELSŐOKTATÁS NYILVÁNOSSÁGA KONFERENCIA, 2005.
V. ETR konferencia április Fogalomrendszer: ETR & ETN Kodácsy Tamás etn at kodasoft.hu.
Humán erőforrás gazdálkodás aktuális kérdései I szeptember 18.
Szent István Egyetem Gépészmérnöki Kar Településüzemeltető Szakirányú továbbképzési szak /szakmérnöki képzés/
Vizuális és web programozás II. TRTLB226 Tantárgyfelelős: Lénárt Anett mérnöktanár Rendszer- és Szoftvertechnológia Tanszék B137
DIGITÁLIS TANESZKÖZÖK ALKALMAZÁSA AZ OKTATÁSBAN
Energetika II. energetikai BSc szak (energetikai mérnök szak)
E-learning alapú távoktatásos képzés
Műszaki Tanárképző Tanszék
Tájékoztató NGM_AK002 NGM_AK004. Számonkérés Vizsga, vizsgaidőszakban szóbeli Témakörök: tematika sorai Megajánlott jegy: órai feladatok teljesítése.
Tájékoztató LGB_km016_1. Tantárgy megnevezése, kódja Környezet-gazdaságtan NGB_AK012 Tantárgyprogramot készítő oktató Dr. Szigeti Cecília Oktatás
Hő- és Áramlástan II. Termodinamika és Hőközlés (NGB_AG004_2)
A pedagógiai értékelés „tantárgy” megvalósítása a Mérnöktanár-képzésben a Széchenyi István Egyetemen Dr. Nagy Tamás főiskolai docens május 31.
Dr. Magyar Miklós"JÁTSZANI IS ENGEDD SZÉP, KOMOLY FIADAT!" „JÁTSZANI IS ENGEDD SZÉP, KOMOLY FIADAT!” „MultiMédia az oktatásban 2007” Nemzetközi Konferencia.
MŰSZAKI KOMMUNIKÁCIÓ.
A GÉPELEMEK, GÉPSZERKEZETEK II. TÁRGY ÁLTALÁNOS JELLMZÉSE
MŰSZAKI INFORMATIKA SZAK SZAKDOLGOZAT-KÉSZÍTÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Általános Géptan (AG0001_1)
Kis-Tóth Lajos – Komló Csaba: Az e-portfólió alkalmazása a pedagógusképző felsőoktatási intézményekben TÁMOP 3.1.5/ – 0001 PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA.
Debrecen, /10 „Matáv oktatás - Ma távoktatás” Krausz János Igazgatóhelyettes Matáv Oktatási Igazgatóság.
Követelmények Multimédia A tantárgy általános célja, célkitűzése A számítógépen alapuló multimédia-alkalmazások elméleti alapjainak megismertetése.
A hatásos prezentáció jellemzői
Az E-TANÁR portál. A digitális olvasás-tudás már széles körben elterjedt. A digitális írás-tudás széleskörű alkalmazásához azonban alkotói közösségi fórumok.
Az E-TANÁR portál.
Távmunka tanácsadói képzés a BME-n
TÁMOP412/C Egyetemi oktatók felkészítése az e-tananyagok fejlesztésére, a blended learning megoldások alkalmazására 1 Egyetemi oktatók felkészítése.
Pankucsi Szilárd Mérnöktanár Mérnök Informatikus
Szakirányú továbbképzési szak /szakmérnöki képzés/
Győr, dr. Nagy Tamás, Nyitrai Erzsébet
Disszeminációs Konferencia Budapest, december 2. dr. Sediviné Balassa Ildikó TANÁRTOVÁBBKÉPZÉS A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSHEZ.
1 Tájékoztató a tantárgyakról és a jegyzetekről Digitális oktatási gyűjtemény az ALEPH könyvtári rendszerben.
Avagy: Mit lát a pitypang magja repülés közben?
A portfólió - óvodai szakterület
Tutoriál videó alkalmazása Moodle kurzusban
A tanulási környezet változásának hatásai a tananyagfejlesztés módszereire Dr. Ludik Péter.
Környezettan BSc Diploma előtt
MTT MA Mérnöktanár mesterszak Elektronikus tanulás 3. konferencia.
Digitális képanalízis Félévi megbeszélnivalók. A tárgy címe: Digitális képanalízis szakirányos tárgy neptun-kód: BMEEOFTASJ5 (BSc) előadó és gyakorlatvezető:
A HEFOP PÁLYÁZAT EREDMÉNYEI A GYAKORLATI KÉPZÉSBEN.
MTT MA Mérnöktanár mesterszak E lektronikus tanulás 4. konferencia.
MTT MA Mérnöktanár mesterszak Elektronikus tanulás 2. konferencia.
Barna Róbert KE GTK Informatika Tanszék Követelmények a beadandó feladattal kapcsolatban.
Regionális politika – beadandó feladat 1) Készítse el az Ön által kiválasztott megye elemzését az alábbiakban megadott szempontok szerint: 1.A megye informatív.
Településfejlesztés 2014/15. tavaszi félév Csíkszeredai képzési helyszínen Urbánné Malomsoki Mónika
Településfejlesztés 2014/15. tavaszi félév Követelményrendszer Urbánné Malomsoki Mónika
Önirányított tanulás, blended learning, problémaalapú tanulás a levelezős oktatásban Keczer Gabriella.
Tananyagfejlesztő és távoktató e-learning keretrendszer intézményi szintű működtetése MELLearN, ELTE Az ILIAS alkalmazása.
Budapesti Corvinus Egyetem Prezentáció cím egy vagy két sor, balrazárva TÁMOP B.2-13/ Szakmai tanárképzés országos módszertani- és képzésfejlesztése.
Dr. Kovács Miklós tanszéki mérnök Műszaki Tanárképző Tanszék E-learning alapú távoktatásos képzés.
Gazdaságstatisztika Tantárgyi követelmények szeptember 6.
Követelmények Multimédia A tantárgy általános célja, célkitűzése A számítógépen alapuló multimédia-alkalmazások elméleti alapjainak megismertetése.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET TERVEI 2008
FAZEKAS ANDRÁS ISTVÁN PhD c. egyetemi docens
Ez a formátum csak egy ajánlás, nem kötelező a használata.
GKLB_FKTM001 tantárgyi követelményrendszer
MTT MA Mérnöktanár mesterszak
KÉT DIPLOMA 10 FÉLÉV ALATT!
Tájékoztató az emelt szintű érettségi felkészítésről 10. évfolyam
NGB_AJ040_1 Forgácsolás és szerszámai
Urbánné Malomsoki Mónika
Tantárgyi követelmények Térinformatika BMEEOFT041
KÉT DIPLOMA 10 FÉLÉV ALATT!
Előadás másolata:

MTT MA Mérnöktanár mesterszak Elektronikus tanulás 1. konferencia

MTT MA Mérnöktanár mesterszak A tantárgy célja: Az elektronikus tanulási környezet pedagógiai, metodikai és fejlesztési lehetőségeinek bemutatása és megismerése

MTT MA Mérnöktanár mesterszak Tantárgyi követelmények: 1. Aláírás megszerzése –Félévközi folyamatos munka –Elméleti ill. empirikus otthoni feladat kidolgozása és határidőre történő beadása 2. Félévvégi követelmény Szóbeli beszámoló 3. Értékelési szempontok –tartalmi –formai

MTT MA Mérnöktanár mesterszak A „Módszert a módszerrel” E-learning támogatás „blended-learning” formában MOODLE: elterjedt, bevált keretrendszer Személyes (kontakt) konzultációk Rendszeren belüli, biztonságos kapcsolattartás az oktatóval (tutor) és a hallgatótársakkal A félévközi előrehaladás folyamatos nyomonkövethetősége, naplózása

MTT MA Mérnöktanár mesterszak Felkészülés a választott otthoni feladat megoldására Részvétel a konzultációkon Regisztrálás, bejelentkezés az SZE Moodle rendszerébe ( A Moodle-be föltöltött anyagok tanulmányozása

MTT MA Mérnöktanár mesterszak Kötelezően földolgozandó: 1.A kötelező irodalom 2.„A MOODLE keretrendszer használata” c. elektronikus tananyag (

MTT MA Mérnöktanár mesterszak A feladat kidolgozása A moodle rendszerben a félév során „témák” formájában jelennek meg a feladat kidolgozásához előírt mérföldkövek. A hallgatók a Moodle-ben interneten föltöltik a mérföldkövekhez rögzített készültségi foknak megfelelő anyagokat:

MTT MA Mérnöktanár mesterszak A feladat kidolgozása (folyt.) irodalomkutatás tervezett részletes tartalomjegyzék elkészítése fejezetek kidolgozása médiumok (grafikák, képek, fotók, diagramok, táblázatok, esetlegesen flash-animációk, videobetétek) kiválasztása, megtervezése, elkészítése, beillesztése összefoglalás (empírikus feladatnál kísérlet, eredmények értékelése) az anyag véglegesítése

MTT MA Mérnöktanár mesterszak A feladat beadása A kész feladatokat elektronikusan fel kell tölteni. Nyomtatott formában is le kell adni a Műszaki Tanárképző Tanszék Titkárságára, legkésőbb az utolsó konzultációkor. A beadott feladatokat a tantárgyfelelős a Moodle-ben is értékeli.

MTT MA Mérnöktanár mesterszak Pedagógiai és informatikai támogatás Ajánlott a Moodle-ben található föltöltött anyagok, irodalmi források és linkek tanulmányozása Folyamatos levelezés a tutorral A fórumok látogatása, a fórumtémákba való aktív bekapcsolódás Ajánlott, hasznos a rendszeren belüli levelezés, chat a hallgatótársakkal  Az Egyetemi Informatikai Központ (EIK) – technikai kérdésekben (bejelentkezési, elérési problémák) - folyamatos „Help-desk”-et biztosít ben (max. 48 órás válaszidővel):

MTT MA Mérnöktanár mesterszak Köszönöm megtisztelő figyelmüket! ÉLMÉNYEKBEN GAZDAG TANULÁST és ALKOTÓ MUNKÁT, SOK SIKERT KÍVÁNUNK! A tantárgy felelőse és tutora: Dr. Létray Zoltán Egyetemi docens