Óbudai Egyetem Könyvtár Olvasószolgálat. Helyben olvasás Kölcsönözhető és nem kölcsönözhető dokumentumok, folyóiratok, hetilapok, jegyzetek, CD-ROM-ok.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Üdvözöljük a Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtárban! Vegyen részt nálunk egy képzeletbeli sétán, hogy otthon érezze magát akkor is, ha először érkezik hozzánk!
Advertisements

SZTE Klebelsberg Könyvtár
A MATARKA használata a Nyíregyházi Főiskolán Pillanatképek egy tájékoztató könyvtáros életéből. Nyíregyházi Főiskola Központi KönyvtárHatvani István.
A Savaria Egyetemi Könyvtár Katalógusa Böngészés Keresés Találatok megjelenítése Adatbázis választás Olvasói tranzakciók.
A Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár hat fiókkönyvtárat is működtet, hogy a város távolabbi részén lakók is könnyen hozzájussanak a számukra fontos információkhoz.
A könyvtár és az Internet mindenkié A világ a könyvtárban, a könyvtár a világban.
2006. szeptember 20. Vámospércs "Új szolgáltatások a könyvtárban az Internetre építve" Moldován István OSZK MEK osztály
A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér hét fiókkönyvtárat is működtet, hogy a város távolabbi részén lakók is könnyen hozzájussanak a számukra.
Számítógép és Internet szabályozása a könyvtárakban Olvasószolgálatos műhely Dunakeszi Fülöp Attiláné
A Krúdy Gyula Városi Könyvtár katalógusának használatáról…
SZTE KLEBELSBERG KÖNYVTÁR Különgyűjtemények Zenei és Audio-vizuális Dokumentumok Gyűjteménye Nagy Anita SZTE Klebelsberg Könyvtár november 20.
Mitől sikeres egy intézményi szakkönyvtár? Dr. Palotai Mária - ESKI Országos Egészségpolitikai Szakkönyvtár június 18. „Vállalati könyvtárak tegnap.
Könyvtári munkafolyamatok. Főfolyamatok Alfolyamatok Részfolyamatok Támogató folyamatok.
A használók fizetési hajlandósága – tapintatos kommunikáció a térítéses információszolgáltatás irányába Czupi Gyula, Halis István Városi Könyvtár, Nagykanizsa.
Savaria Egyetemi Könyvtár Katalógusa Böngészés Keresés Találatok megjelenítése Adatbázis választás Olvasói tranzakciók.
Alap és járulékos szolgáltatások A dokumentumok és szolgáltatások rendelkezésre bocsátásának formái és eszközei.
Online Katalógus aleph.nyf.hu.
WELCOME! Bevezető könyvtárbemutató
MOKSZ és a Semmelweis Egyetem kari / tanszéki könyvtáros értekezlet, Korszerű könyvtári szolgáltatások tanszéki, klinikai vetülete Áncsán Gizella.
RÓDER IMRE VÁROSI KÖNYVTÁR VECSÉS
Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum.
Berzsenyi Dániel F ő iskola Regionális Fels ő oktatási Forrásközpont Épült: november november 06.
Kommunikáció az egyetemen kurzus Farkas Lívia előadása
EISZ Elektronikus Információszolgáltatás melléklet a Bevezetés a pedagógiai tájékozódásba című ELTE jegyzethez.
Az Óbudai Egyetem Könyvtárának bemutatója lib.uni-obuda.hu 2011.szeptember.
Kedves Elsőéves Hallgató!
FELSŐOKTATÁSI (Felsőfokú) SZAKKÉPZÉSI KÖZPONT
A DEENK szervezete, munkafolyamatai
Kedves Olvasóink! Sajnálatos módon előfordul, hogy az online katalógusunk átmenetileg nem elérhető. Helyette használható:
KÖNYVTÁR információforrások és szolgáltatások FELHASZNÁLÁS céljából rendezett gyűjteménye.
KIEGÉSZÍTŐ KÖNYVTÁRI SZOLGÁLTATÁSOK MINDAZ, AMI KÍVÜL ESIK AZ ALAPSZOLGÁLTATÁSOK FOGALMÁN.
Regisztráció Katt a meghívólevélben lévő linkre!
SDI Selective Dissemination of Information Az Aleph integrált rendszer szolgáltatása az SDI, amely egy elektronikus témafigyelés a könyvtári rendszeren.
TIOP-1.2.3/08/ Nagykun Tudásdepó-Expressz Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúrafejlesztése.
Kérelem elektronikus benyújtása a Szolgáltatói Nyilvántartásba
Web-alapú humán lekérdező rendszer
Szakirodalomkeresési lehetőségek Sporttudomány és határterületei.
A Társadalomtudományi Kar Kari Könyvtára. Magunkról Jóllehet a Társadalomtudományi Kar egyike a Egyetem legfiatalabb karainak, könyvtárának története.
Könyvtárak.
Az Óbudai Egyetem előfizetett adatbázisai szeptember.
SZTE OPAC, adatbázisok A szakirodalmi keresés kezdő lépései Aranyi Zoltán SZTE Klebelsberg Könyvtár
Az Óbudai Egyetem Könyvtárának bemutatója lib.uni-obuda.hu szeptember.
Bemutatkozik a Magyar Elektronikus Könyvtár osztály november 26.
Az elektronikus vizsgázás menetének rövid ismertetője.
Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum
Tendenciák a felsőoktatási könyvtári szolgáltatások területén március 10. Batiz Judit szolgáltatásvezető 1.
Nyilvános könyvtárak működésének dokumentumai 1. Alapító okirat /A fenntartó adja ki. Meghatározza benne, hogy milyen céllal milyen elnevezéssel, mikor,
Web alapú humán lekérdező rendszer
Az ítélkező munka szolgálatában a Bírósági Könyvtári Rendszer bemutatása.
A Z Ó BUDAI E GYETEM K ÖNYVTÁRÁNAK BEMUTATÓJA lib.uni-obuda.hu 2016.
Könyvtárhasználati ismeretek BSC A TF könyvtárának bemutatása Tájékoztatási segédletek Weboldal használata Salamin Krisztina
A TEXTLIB kistérségi modul használatának tapasztalatai Továbbképzés Deák Ferenc Megyei Könyvtár
1. ábra T HE G ALLUP O RGANIZATION BUDAPEST © 2009 The Gallup Organization FSZEK- Könyvtár – Üllői út 255. Közvéleménykutatás március.
A TextLib használata egy felsőoktatási könyvtárban Lőrincz Andrea BGE Külkereskedelmi Kar Könyvtára V. Országos TextLib Konferencia Tatabánya, február.
Kölcsönzések nyilvántartása Nyilvántartási követelmények Pontos és gyors Egy adott időpontban: milyen dokumentumokat kölcsönöztek ki mely dokumentumok.
Semmelweis Egyetem Doktori Iskola 2017/2018
A diákigazolvány igénylés menete
A SEAS Library bemutatása
Bartók Györgyi Mire jó az ODR lelőhely adatbázis?
Használd jól a könyvtári katalógust!
Munkanapló – Beiratkozási napló
Az Orvosi Könyvtártól az Egészségügyi Szakkönyvtárig
BGE KVIK Kari Könyvtár Olvasószolgálat Útmutató - elsősöknek
Integrált könyvtár rendszer (IKR)
Rövid ismertető a gyűjteményről és a szolgáltatásokról
MAGYAR IGAZSÁGÜGYI AKADÉMIA JOGI SZAKKÖNYVTÁRA
A SEAS Library bemutatása
Elérhetőségek Tanulmányi ügyekben:
Könyvtárhasználati alapismeretek II. Olvasószolgálat
Web alapú humán lekérdező rendszer
Előadás másolata:

Óbudai Egyetem Könyvtár Olvasószolgálat

Helyben olvasás Kölcsönözhető és nem kölcsönözhető dokumentumok, folyóiratok, hetilapok, jegyzetek, CD-ROM-ok helyben használata.

Tájékoztatás Az olvasószolgálatban lévő könyvtárosok segítséget nyújtanak az irodalomkutatásban, adatbázisok használatában, közhasznú információk keresésében.

Számítógép használat A Könyvtár számítógépei minden olvasó számára ingyenesen használhatóak. (Internet, Neptun, adatbázisok, Office stb.)

Fénymásolás, nyomtatás, szkennelés A Tavaszmező utcai, a Népszínház utcai és a Doberdó úti 1. Könyvtárban, pénzbedobós, önkiszolgáló fénymásoló működik. NyomtatásFekete-fehér: 25 Ft/oldal Színes: 50 Ft/oldal

On-line adatbázisok Az Egyetem regisztrált számítógépeiről elérhető az előfizetéses adatbázisok listája, mely a Könyvtár honlapján is megtalálható, de innen lehetőség van közvetlen belépésre is. Az adatbázisok rövid ismertetése, használati útmutatója ugyanitt érhető el.

Beiratkozás Az eddig felsorolt szolgáltatások beiratkozás nélkül vehetők igénybe. Kölcsönzésre azonban csak a beiratkozott olvasóknak van lehetőségük! A beiratkozás feltétele érvényes hallgatói jogviszony az Egyetemmel. A beiratkozás minden hallgató számára térítésmentes!

Beiratkozás menete  Személyi igazolvány  Lakcímkártya  Diákigazolvány (aki már megkapta) Amit még kérünk:  cím (Fontos!)  Telefonszám A beiratkozáskor kapott olvasójegyet, minden félévben érvényesíteni kell!

Kölcsönzés  Kölcsönözni csak személyesen, saját, érvényes olvasójeggyel lehet.  Az olvasójegyen lévő vonalkód egyúttal az olvasói azonosító is.  Mindenki saját magának kölcsönözzön, másnak ne!!!  A személyes adatokban történt változásokat (különösen cím) jelezni kell!

Kölcsönzés  A kölcsönzés, visszavétel, hosszabbítás folyamatát mindig kísérje figyelemmel!  Az Egyetem összes Könyvtárából egyidejűleg 15 db dokumentum kölcsönözhető.  A hosszabbítási szándékot külön jelezni szíveskedjenek. (Újabb könyvek kölcsönzésekor a korábban kivett dokumentumok lejárati ideje nem változik.)  Hosszabbítani a lejárat napjáig lehet személyesen vagy interneten keresztül.

Hosszabbítás Amennyiben elfelejtették kikölcsönzött könyveik lejárati dátumait, vagy hosszabbítani szeretnének, az olvasójegy segítségével az „Olvasójegyem” ikonra kattintva tudnak belépni a könyvtári adatbázisba.

Értesítés, késedelem  A lejárati idő előtt egy héttel értesítő levélben emlékeztetjük az olvasókat, hogy rövidesen lejár a náluk lévő dokumentumok kölcsönzési határideje.  A késve visszahozott dokumentumokra késedelmi díjat számolunk fel (10 Ft/nap/dokumentum). A késedelmi díj mértékéről szintén ben küldünk értesítést.

Előjegyzés  A beiratkozott olvasóknak lehetőségük van előjegyzést kérni, ha a keresett könyv összes példánya kölcsön van.  Előjegyzést csak személyesen az olvasójegy bemutatásával lehet kérni.  Az előjegyzett dokumentum beérkezéséről e- mailben küldünk értesítést.  Értesítés után 10 napig vehető át a könyv.

Egyéb fontos tudnivalók!!!  A Könyvtárban mindig csendet kérünk! Beszélgetéssel, hangoskodással ne zavarjuk egymást!  Ételt, italt behozni nem szabad!  A Könyvtárban, kérjük, ne telefonáljon; kérjük, fáradjon ki a folyósóra!  Kérjük, a könyvtárból kikölcsönzött dokumentumok épségére, tisztaságára ügyeljenek!