A társadalmi – gazdasági folyamatok résztvevőinek és céljainak viszonya Észak Vajdaságban Dr. Somogyi Sándor, Prof. Em., Dr. Lakner Zoltán, Dr Kajári Karolina,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás

Advertisements

Az Európai Unió támogatási alapjai, a as időszak újdonságai.
Friss diplomások a versenyszektorban
Hogyan segíthet városán, településén? Az egészséges életmód szemlélet beiktatásával a település életébe.  Étkezési tanácsadással  Dohányzás ellenes.
FIATALOK AKTIVITÁSA KÖZÖSSÉGFORMÁLÓ TEVÉKENYSÉGEKBEN
ISKOLAI TEHETSÉGGONDOZÓ PROGRAMOK HATÁSVIZSGÁLATA
4. Marketing előadás 2009.Március 4. A szervezetek beszerzése- a vállalatok „fogyasztói magatartása”
AZ EMBERI LÉT RENDSZERE KUTATÁSI PROGRAM-VÁLTOZAT Készítette: Seres György 2005.
Egy lépés a munkahely megszerzéséig képzési projekt az aktív munkakeresés témakörében fiatalok számára IFJÚSÁG, IFJÚSÁGPOLITIKA - ÚJ KIHÍVÁSOK előadó:
8. Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferencia Szabadka, november A CARTESIO-ÜGY: ITT A SZÉKHELY, HOL A SZÉKHELY? KLENANC Miklós (Szegedi.
Az adományozás fogadtatása a médiában Kutatási eredmények október.
SZOMSZÉDVÁRAK A határ menti településközi együttműködéshez szükséges kompetenciák fejlesztése a Nyugat-Pannon Eurégióban.
Szekszárd Megyei Jogú Város településfejlesztési koncepciójának és integrált városfejlesztési stratégiájának aktualizálása Partnerségi egyeztetés.
Michael E. Porter Berencsi Balázs GTK – GM ARFWIM
Uniós források fogadása a bérlakásépítéseknél
A z LHH program aktuális kérdései Kullmann Ádám, LHH Fejlesztési Programiroda Szentendre, május 27.
Ambrovics Andrea KEOP IH vezető Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
Főkomponensanalízis Többváltozós elemzések esetében gyakran jelent problémát a vizsgált változók korreláltsága. A főkomponenselemzés segítségével a változók.
Településmarketing Értékaudit.
Készítette: Magyar Orsolya
Könyvtárvezetési stratégiák, vezetési típusok
Pordány Sarolta: Ph.D. kutatásindító
8. Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferencia MOHÁCSI Huba Újvidéki Egyetem, Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar, Szabadka III. évfolyam Témavezető:
1 A VAJDASÁGI PÁLYAKEZDŐ DIPLOMÁSOK MUNKÁBA ÁLLÁSI MODELLJE 7. Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferencia Újvidék, november Jenei Ervin.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Szerkezeti elemek teherbírásvizsgálata összetett terhelés esetén:
A Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégió helye a Kárpát-medencében és gazdasági jellemzői Dr. (habil) Pál Ágnes főiskolai tanár HUNGARY, SZTE JGYTFK Sopron,
Önkormányzati szerepek és eszközök a helyi gazdaságfejlesztésben Lendvay Endre Témavezető: Nagyné Dr. Molnár Melinda Enyedi György Regionális Tudományok.
A Stratégiai Környezeti Vizsgálat (SKV) szerepe a gazdasági tervezésben Dr. Fogarassy Csaba egyetemi docens.
Az EU kohéziós politikájának 20 éve ( ) Dr. Nagy Henrietta egyetemi adjunktus SZIE GTK RGVI.
NOVÁK TAMÁS Nemzetközi Gazdaságtan
Az Új Széchenyi Terv kiindulópontjai Szepesi Balázs, NGM parlamenti és gazdaság-stratégiai államtitkár kabinetfőnöke.
A külföldi működő tőke szerepe a magyar gazdaságban avagy Mit adtak nekünk a Rómaiak? Havas István Amerikai Kereskedelmi Kamara, elnök Közgazdász Vándorgyűlés.
TÁMOP / „Átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban ” A Magyar Képesítési Keretrendszer fejlesztése 5. pillér – MKKR és a közoktatás.
A szociális segély indokoltsági célzása – önkormányzati esettanulmányok tapasztalatai (vázlat) Bódis Lajos – Nagy Gyula.
szakmérnök hallgatók számára
KOMMUNIKÁCIÓS DILEMMÁK ÉS MEGOLDÁSOK A Sopron Régió Csatornázási és Szennyvíztisztítási Program tapasztalatai alapján március 17.
A évi demográfiai adatok értékelése
Regionális Civil Egyeztetések (RECE) Program Helyzetelemzés tapasztalatai Oprics Judit Társadalmi egyeztetés támogatása program vezetője október.
Az NFT társadalmi egyeztetése civil szemszögből Civilek a Nemzeti Fejlesztési Terv Nyilvánosságáért - CNNy Pécs, március 23.
A társadalmi egyeztetés alapfogalmai Oprics Judit Társadalmi egyeztetés támogatása program vezetője február.
Regionális Civil Egyeztetések (RECE) Program Egyeztetési folyamat A Társadalmi Egyeztetés Eljárási Normarendszere kötet és a RECE programban készült helyzetelemzés.
Az elemzés és tervezés módszertana
2007/2008 II.: MENEDZSMENT GYAKORLATOK
A... TANTÁRGY OKTATÁSA KÍSÉRLETI/PROJEKT FORMÁBAN Projekt/kísérlet konkrét címe Név | Tanár neve | Iskola.
Esélyegyenlőség a foglalkoztatásban a TÁMOP projekt képzési tapasztalatai alapján Szabó Zsóka Nők a Holnapért Alapítvány Várpalota 2011,
A Közép-Dunántúli Régió ipara
INNOAXIS IPA HUSRB/0901/2.1.3 APPLICATION ID: HU-SRB/0901/213/028 PROJECT TITLE: The borderline as an axis of innovation LEAD BENEFICIARY: Centre for Regional.
Az éghajlatváltozás kommunikációja a médiában Innováció és kommunikáció III. Megyeri Nóra - Turcsán Edit.
2. Döntéselméleti irányzatok
QualcoDuna interkalibráció Talaj- és levegövizsgálati körmérések évi értékelése (2007.) Dr. Biliczkiné Gaál Piroska VITUKI Kht. Minőségbiztosítási és Ellenőrzési.
AZ ÁNTSZ HATÓSÁGI FELADATMEGOSZTÁSÁNAK ÉS MŰKÖDÉSI RENDSZERÉNEK VÁLTOZÁSAI
A határ menti együttműködések lehetőségei és korlátai Rechnitzer János, egyetemi tanár MTA RKK Nyugat-magyarországi Tudományos Intézete, Széchenyi Egyetem.
Civil szervezetek kapcsolatai Egészségügyi Szakdolgozók Együttműködési Fórum Alapítás 2001.
1. Melyik jármű haladhat tovább elsőként az ábrán látható forgalmi helyzetben? a) A "V" jelű villamos. b) Az "M" jelű munkagép. c) Az "R" jelű rendőrségi.
Dunaújváros2014. szeptember 15. Projekt eredményeinek disszeminációja – 9. fejlesztési elem ÁROP- 1.A „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban.
MATRIX Vizsgáló, Ellenőrző és Tanúsító Kft. Szádeczky Tamás e-közszolgáltatások tesztelési módszertana Törvényesség, szabványosság, biztonság.
TÁRSADALMI VERSENYKÉPESSÉG ÉS SIKER A MAGYARORSZÁGI NAGYVÁROSI TÉRSÉGEKBEN BARÁTH GABRIELLA PHD TUDOMÁNYOS MUNKATÁRS KODOLÁNYI JÁNOS FŐISKOLA A MAGYAR.
Róbert Péter Egyetemi tanár Széchenyi Egyetem, Győr
A magyar-szerb Szomszédsági (interreg) program első kiírásának tapasztalatai egy megvalósult projekt tükrében Ricz András Regionális Tudományi Társaság,
Attitűd, autonómia és felelősségvállalás az OKKR-ben
A TÁRSADALMI JÓL- LÉT KÉRDÉSEINEK ÖSSZEHASONLÍTÁSA EGYES SZOLGÁLTATÓ SZEKTOROKBAN Készítette: Folmegné Czirák Julianna
Sándor Balázs A regionális mediatizáció kihívásai és perspektívái a Dél-Dunántúli Régióban.
Magyarország Problématérképe Kutatási terv M.A.F. - SzIA Budapest, December 10.
Duna Stratégia – Duna menti Kamarák Szövetsége Budapest Kiss Ervin DCCA és BKIK főtitkár.
ÖNKORMÁNYZATI FEJLESZTÉSEK FIGYELEMMEL KÍSÉRÉSE II. 1. ÖNKORMÁNYZATI HORIZONTÁLIS ÉS VERTIKÁLIS EGYÜTTMŰKÖDÉSI ÉS KOORDINÁCIÓS MECHANIZMUS KITERJESZTÉSÉT.
1 © GfK Hungária | Superbrands 2015 SUPERBRANDS KUTATÁS 2015 GfK Hungária, Consumer Experiences január 28. Alap / Premium kutatási csomagok leírása.
Kölcsönös tanulás Gyakorlatának kezdeményezése: Néhány ajánlás
(SZIE MY-X, ELTE TTK, ELTE IK, BME GPK)
A pedagógiai kutatás általános kérdései. A téma váza A pedagógiai kutatás tárgya, célja, helye a tudományos kutatások rendszerében A pedagógiai kutatás.
Előadás másolata:

A társadalmi – gazdasági folyamatok résztvevőinek és céljainak viszonya Észak Vajdaságban Dr. Somogyi Sándor, Prof. Em., Dr. Lakner Zoltán, Dr Kajári Karolina, Dr. Sefcsich György, Dr. Molnár Gábrity Irén, Ricz András

Kutatási probléma és a kutatás céljai Meghatározni: Meghatározni: -a társadalmi gazdasági életünket befolyásoló legfontosabb résztvevőket a régióban és társadalmi – gazdasági környezetünkben -a társadalmi gazdasági életünket befolyásoló legfontosabb résztvevőket a régióban és társadalmi – gazdasági környezetünkben -a legfontosabb társadalmi–gazdasági érdekeket -a legfontosabb társadalmi–gazdasági érdekeket -a résztvevők egymás közötti és az érdekekhez - célokhoz való viszonyulását -a résztvevők egymás közötti és az érdekekhez - célokhoz való viszonyulását

KUTATÁSI MÓDSZEREK Morfológiai és strukturális elemzés Morfológiai és strukturális elemzés A résztvevők közötti közvetlen hatások mátrixba rendezése A résztvevők közötti közvetlen hatások mátrixba rendezése A résztvevők és érdekek viszonyának vizsgálata és értékelése A résztvevők és érdekek viszonyának vizsgálata és értékelése A viszonyok vizsgálata a MACTOR számítógépes programcsomaggal A viszonyok vizsgálata a MACTOR számítógépes programcsomaggal

A MACTOR elemzés hét lépése 1. A résztvevők stratégiai táblázata 1. A résztvevők stratégiai táblázata 2. A stratégiai pontok, érdekek - célok 2. A stratégiai pontok, érdekek - célok 3. Résztvevők pozicionálása az érdekek - célok, konvergenciák és divergenciák viszonyrendszerében 3. Résztvevők pozicionálása az érdekek - célok, konvergenciák és divergenciák viszonyrendszerében 4. Az érdekek - célok rangsorolása 4. Az érdekek - célok rangsorolása 5. Érdekérvényesítő képesség 5. Érdekérvényesítő képesség 6. Az erőegyensúlyok beépítése a résztvevők konvergencia és divergencia elemzésébe 6. Az erőegyensúlyok beépítése a résztvevők konvergencia és divergencia elemzésébe 7. Stratégiai ajánlatok, kulcskérdések 7. Stratégiai ajánlatok, kulcskérdések

HIPOTÉZISEK Tudjuk, hogy a résztvevőknek van hatásuk egymás- között és az érdekekre Tudjuk, hogy a résztvevőknek van hatásuk egymás- között és az érdekekre „Puha” hipotézisek bizonyítása, vagy megdöntése nem jelentene lényeges új információt „Puha” hipotézisek bizonyítása, vagy megdöntése nem jelentene lényeges új információt A relációk szakértői értékelése tulajdonképpen hipotézisek a viszonyok intenzitásáról A relációk szakértői értékelése tulajdonképpen hipotézisek a viszonyok intenzitásáról Annyi hipotézis épült be a két mátrixba, ahány relációt számba vett és értékelt az értékelő csoport Annyi hipotézis épült be a két mátrixba, ahány relációt számba vett és értékelt az értékelő csoport

Az eredmények értékelése A kutatási eredmények nem bizonyítják, vagy döntik meg a hipotetikus értékeket A kutatási eredmények nem bizonyítják, vagy döntik meg a hipotetikus értékeket Az eredmények arra adnak választ, hogy - a szakértők által elvégzett értékelés mellett - milyen, az egyes résztvevők és érdekek súlya, jelentősége a döntéshozatali folyamatokban és a folyamatok befolyásolásában Az eredmények arra adnak választ, hogy - a szakértők által elvégzett értékelés mellett - milyen, az egyes résztvevők és érdekek súlya, jelentősége a döntéshozatali folyamatokban és a folyamatok befolyásolásában

Az értékelő csoport szerepe ► A jól megválasztott, megfelelő ismeretekkel rendelkező értékelő csoport értékelése a résztvevő – részvevő és a részvevő –érdek relációkról nagy fokú realitást jelenthet, de végeredményben hipotetikus értékeket képviselnek.

Hipotézisek tudomány-módszertani besorolása Leíró Leíró Előrejelző Előrejelző Gyakorlati Gyakorlati Ad hoc Ad hoc Reduktív és deduktív Reduktív és deduktív Valószínű Valószínű Különleges Különleges

Eredmények tesztelhetősége, fejleszthetősége Nem tesztelhetők statisztikai módszerekkel Nem tesztelhetők statisztikai módszerekkel Tesztelés csak szakértői csoporttal lehetséges Tesztelés csak szakértői csoporttal lehetséges Iteratív folyamat alkalmazása Iteratív folyamat alkalmazása Több lehetséges forgatókönyv Több lehetséges forgatókönyv

Dilemmák Több szereplő bizonytalanságok hordozója lehet: Több szereplő bizonytalanságok hordozója lehet: -Az önkormányzatok hasonlóan viszonyulnak -e a többi résztvevőhöz és célokhoz? -Az önkormányzatok hasonlóan viszonyulnak -e a többi résztvevőhöz és célokhoz? - A magyar lakosság - A magyar lakosság heterogén heterogén nem szervezett nyilvánosságot jelent nem szervezett nyilvánosságot jelent közös akaratuk nehezebben jut kifejezésre közös akaratuk nehezebben jut kifejezésre - Ki fogalmazza meg és képviseli a kis és középvállalkozások, agrárvállalkozók, turizmus, ipar, infrastruktúra-fejlesztés, szolgáltatások érdekeit - Ki fogalmazza meg és képviseli a kis és középvállalkozások, agrárvállalkozók, turizmus, ipar, infrastruktúra-fejlesztés, szolgáltatások érdekeit -Az infrastruktúra és energiaszektor – külső feltételek -Az infrastruktúra és energiaszektor – külső feltételek

Bemenő adatok

Közvetlen hatások mátrixa

A célrendszer mátrix

EREDMÉNYEK

A résztvevők közötti közvetett és közvetlen hatások

A legnagyobb befolyást gyakorló résztvevők -Információ – kommunikáció -Információ – kommunikáció -Infrastruktúra -Infrastruktúra -Szerbiai kormány -Szerbiai kormány -Energia szektor -Energia szektor -Vajdasági kormány -Vajdasági kormány

Legnagyobb függőségű résztvevők -Magyar ajkú lakosság -Magyar ajkú lakosság -Agrárvállalkozók -Agrárvállalkozók -Kis és középvállalkozók -Kis és középvállalkozók -Magyar többségű önkormányzatok -Magyar többségű önkormányzatok -Ipar -Ipar

Résztvevők befolyás és függőségi viszonya

Versenyképességi vektor

Illetékességi hisztogram

A maximális hatások mátrixa

A résztvevők kompetencia sorrendje Az MDII mátrix szerint Az MMDII mátrix szerint 1. Info – kommunik. Szektor (313). Info – kommunik. Szektor (52) 2. Infrastruktúra (299) 2. Szerbiai kormány (50) 3. Szerbiai kormány (267) 3. Infrastruktúra (49) 4. Energia szektor (252) 4. Energia szektor (46) 5. Vajdasági kormány (227) 5 – 6. Vajdasági kormány (43) 6. Multinacionális társaságok ((215) Multinac. társaságok (43) 7. Európai Unió (209) 7. Európai Unió (37) 8. Egészségügy (138) 8. Magyar többségű önkorm. (29)

A résztvevők függőségi sorrendje Az MDII mátrix szerint Az MMDII mátrix szerint Magyarajkú lakosság (270) 1. Magyartöbbségű önkorm. (44) Agrárvállalkozók (270) 2. Magyar ajkú lakosság (42) 3. Kis és középváll. (266) 3. Kis és középvállalkozások (40) 4. Magyartöbbs. önkorm. (263) 4. Szolgáltatások (39) 5. Ipar (204) 5 – 6. Agrárvállalkozók (38) 6. Szolgáltatások (194) 5 – 6. Ipar (38) 7. Turizmus (167) 7. Turizmus (36) 8. Info – kommunik. (165) 8. Multinac. társaságok (33)

Illetékességi hisztogram a maximális hatások alapján

ZÁRADÉKOK (1) 1. A bemenő adatok az értékelők hipotéziseit tartalmazzák a résztvevő – részvevő, résztvevő - érdek viszonyokról 1. A bemenő adatok az értékelők hipotéziseit tartalmazzák a résztvevő – részvevő, résztvevő - érdek viszonyokról 2. Az eredményeket a döntéshozó és végrehajtók értékelik, használhatják viselkedésük, feladataik végrehatásában 2. Az eredményeket a döntéshozó és végrehajtók értékelik, használhatják viselkedésük, feladataik végrehatásában 3. A vizsgált terület nem hivatalos régió, ezért a megállapítások, csak akkor válhatnak operatívvá, ha az érintett önkormányzatok ebben megtalálják a közös érdekeket 3. A vizsgált terület nem hivatalos régió, ezért a megállapítások, csak akkor válhatnak operatívvá, ha az érintett önkormányzatok ebben megtalálják a közös érdekeket 4. Az elemzés a résztvevő - részvevő és a résztvevő – érdek viszonyokat vizsgálja, a lehetséges viselkedési stratégiákra, amelyek döntő fontosságúak az önkormányzatok korlátozott helyzete miatt 4. Az elemzés a résztvevő - részvevő és a résztvevő – érdek viszonyokat vizsgálja, a lehetséges viselkedési stratégiákra, amelyek döntő fontosságúak az önkormányzatok korlátozott helyzete miatt

ZÁRADÉKOK (2) 5. Elsődleges fontosságú lenne, hogy az önkormányzatok belássák az összefogás szükségességét és akkor a felderített viszonyok ismerete is fontossá válna 5. Elsődleges fontosságú lenne, hogy az önkormányzatok belássák az összefogás szükségességét és akkor a felderített viszonyok ismerete is fontossá válna 6. A gyakorlatban az önkormányzatok eltérően viselkednek, a kimutatott tendenciákat csak irányadóként tudják felhasználni. 6. A gyakorlatban az önkormányzatok eltérően viselkednek, a kimutatott tendenciákat csak irányadóként tudják felhasználni. Javaslat Javaslat Célszerűnek tartjuk az ilyen irányú vizsgálatok további folytatását a résztvevők, viszonyok és érdekek további finomítása mellett, számolva nem csak a számítások eredményeivel, hanem az értékelők gondolkodásának további formálódásával is. Célszerűnek tartjuk az ilyen irányú vizsgálatok további folytatását a résztvevők, viszonyok és érdekek további finomítása mellett, számolva nem csak a számítások eredményeivel, hanem az értékelők gondolkodásának további formálódásával is.

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET KÖSZÖNÖM A FIGYELMET