ÖRDÖGSZIGET.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A világ csodái. A világ csodái Machu Picchu Machu Picchu az egykori Inka Birodalom romvárosa Peruban – a világ talán legizgalmasabb és legfestőibb.
Advertisements

گردشی در استرالیا.
Ausztráliai túra Az Ausztrál Államszövetség 6 szövetségi államból és 2 szövetségi területből áll, fővárosa: Canberra. A 6 szövetségi Új Dél Wales (New.
Földrajz 7. Az előző évben tanultuk
AUSZTRÁLIA.
Európai Nemzeti Parkok Napja Május 24.
A Lappföld „Ez a zord, idegen szépségű távoli vadon ezredévek óta változatlan” Lappföld kapuja - Lapporten.
Fertő-Hanság Nemzeti Park
Ausztrália Területe: km2 Fővárosa: Canberra
Dél Amerika Dél-Amerika területe 17 840 000 km² a Föld felszínének kb. 3,5%-a ös adat szerint népessége több mint 371 000 000. Területe alapján a.
VADÁSZOK ÉS GYŰJTÖGETŐK
Az első Föld Napján, Denis Hayes amerikai egyetemista kezdeményezésére, április 22-én 25 millió amerikai emelte fel szavát a természetért Ez a történelmi.
Folyók, Hol-tenger és érdekességek
Új-Zéland történelme Új-Zéland történelme mintegy 1000 évet ölel fel, melynek első részében a sziget lakói (a maorik) teljes elszigeteltségben éltek, majd.
Tengerentúli földrészek gazdaságföldrajza
Magyarország Természeti Kincsei
Talpon maradni.
Április végén-május elején virágzanak a növényvilág legszebb növényei közé tartozó rhododendronok (havasszépék). Kerekedjünk fel és nézzük meg virágzásukat.
FÖLDRÉSZEK.
A középkori világ 7 csodája
– A Maldív Köztársaság szigetország az Indiai-óceánon, India délnyugati csücs- kénél. 26 atollból, 1192 szigetből áll, ebből 202 lakott, további 87 a.
KÉPTOVÁBBÍTÁS MANUÁLIS
SOK CSODA, AMIT NEM ISMERSZ
Világ legrégebbi még lakott városa
1. Egy széler ő m ű park építése a tenger közepén A XXI. század néhány mérnöki csodája.
Rovarok a fákon és a fában
Victoria.
Aktivita Pedagóg 01/č.19 Tartalom Obsah A kontinens nevének eredete
Ausztrália Boros Bálint VI..
A U S Z T R Á L I A.
AUSZTRÁLIA FELFEDEZÉSE
Ausztrália Hlavatý Dominik.
Olaszország.
ÖRDÖGSZIGET.
A Mátra élővilága Kelt:
Lengyelország.
Un mare monument natural A boliviai Salina de Uyuni a világ legnagyobb só sivataga mely egy hatalmas természetes tükört alkot. Az es ő s évszakban.
ZENE: Ana Bashak (Amal-Maher) AUTOKLIKK A Bahrein Királyság államformája alkotmányos monarchia. Az Arab (Perzsa) öbölben, Szaud Arábiától keletre fekszik.
Susann Nordströms Orkester - True Love
Lengyelország Rzeczpospolita Polska.
Környezettan Előadás Ajánlott irodalom:
ÁLLATI REKORDOK KÍGYÓK.
A virág neve Psychotria Elata, vagy csókvirág
Jindo csodája.
Szlovénia Készítette: Cseh Fanni.
ELKÉPESZTŐ! Vajon nem kellene ezt a nyolcadik világcsodának tekinteni? ELKÉPESZTŐ! Vajon nem kellene ezt a nyolcadik világcsodának tekinteni?
A Latiméria.
Készítette: Aradi Péter
 A nemzeti park a Természetvédelmi Világszövetség meghatározása szerint olyan terület, amelynek ökológiai egységessége megőrzendő a jelen és a jövő generációi.
Készítette: Csernátoni Attila
A kék szépség A Son Doong ötször nagyobb, mint a Phong Nha-barlang, melyet korábban Vietnam legnagyobb barlangjának tartottak. A legtágasabb helyeken.
KaZári riolittufa.
Sao Paulo.
Un mare monument natural
Louvre Régen és napjainkban.
Elsüllyedt világot rejt a Föld legnagyobb barlangja
Ausztrália természetföldrajzi nevezetességei
Tartalom Obsah A kontinens nevének eredete Felfedezése
A Békás-szoros egy tektonikus eredetű szurdokvölgy, amelyet 1971-ben védetté nyilvánítottak, jelenleg a Békás-szoros a Nagyhagymás Nemzeti Park része.
A világ 15 leggyönyörűbb virágos fával szegélyezett utcája
KAPRUN.
Szavanna.
MADAGASZKÁR a makik szigete
Svédország és Balti államok
MAGYARORSZÁG NEMZETI PARKJAI
Készítette: Koleszár Gábor
A M E R I K A Amerika az öt kontinens egyike, területe 42 millió négyzetkilométer, ezzel a második legnagyobb földrész. Amerika lakossága 850 millió fő.
Új-Zéland.
KAPRUN.
copyright Ian Coristine/1000IslandsPhotoArt.com
Előadás másolata:

ÖRDÖGSZIGET

Tasmánia szigete mintegy tízezer évvel ezelőtt szakadt le Ausztráliáról. Területe 68000 négyzetkilométer, a 240 kilométer széles Bass-szoros választja el a földrésztől. Felszíne nagyrészt hegyvidék, éghajlata enyhe és csapadékos. Nevét az elsőként 1642-ben partra szálló holland nemzetiségű Abel Tasmanról kapta. Később Cook kapitány térképezte fel.

Tasmánia méretében kb. akkora mint Írország, de összesen mindössze 5-600 ezer lakosa van. Ennek a harmada él a fővárosban. Hihetetlen változatos a táj, nagyon sokféle különleges állatokkal.

Tasmániának huszonkét védett területe van: vadrezervátumok, régészeti leletek helyei és nemzeti parkok. Az érintetlen területeken található a Föld utolsó mérsékelt égöv alatt található esőerdeje.

Port Arthur , egykori fegyenctelep maradványai

Tasmán ördög

A Tasmánia partjainál húzódó Tessellated Pavement,vagyis a világ legnagyobb mozaikpadlója az egyik legfurcsább olyan természeti forma,mely az erózió révén jött létre.

Hobart, a főváros

Megvan mára a tüzelőnk

A legmagasabb egy virágos növény, a királyi eukaliptusz, mely általában 75 méteresre nő meg. De van egy 99,6 méteres példány is, amely csupán 16 méterrel marad el a világcsúcstartótól.   Egy másik őshonos fa, a tasmaniai fátyolfenyő . Egyes tudósok szerint egy ilyen fa több mint 3000 évig élhet, vagyis ez az egyik leghosszabb életű fa a földön

Könnyű erdei túra

By.K

VÉGE Zene: Desert flower