Kormányszóvivői tájékoztató Tájékoztató a Népesedési Kormánybizottság munkájáról.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Merre tart a magyar foglalkoztatáspolitika? Garzó Lilla.
Advertisements

Migránsok társadalmi beilleszkedése együttműködéssel
Gondolkodj Egészségesen! Program OSZMK baleset-megelőzési konferencia szeptember 30.
Fenntartható és megfelelő nyugdíjrendszer
Életkor és diszkrimináció
Budapest, december 3. Nagyné Zölde Mónika
rétegek munkaerő-piaci integrációjáért”
A nők érdekvédelme a BDSZ-ben - a fúzió előtt és után - Varga Éva BDSZ alelnök, Ruhaipari tagozatvezető.
az általános iskolákban
Dr. Kincses Gyula szept. 1/16 A Nemzeti Rákellenes Program összefoglalása Dr. Kincses Gyula.
El ő adó: Kiszner Levente.  Melyek azok a legfontosabb társadalmi rétegek, amelyek valamilyen szempontból speciális helyzetben vannak?  Milyen nehézségek.
Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató A gyermekes családok otthonteremtéséért október 18.
Kulinyi Márton, a szerkesztő bizottság elnöke. Miről is van szó? Egyenl ő bánásmód Hátrányos megkülön- böztetés Egyenl ő hozzáférés el ő ítélet.
általános főig. helyettes
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
Az Európai Női Lobbi nézőpontja Juhász Borbála.
A foglalkoztatás és a szociális szolgáltatások összekapcsolása
VI. Országos Távmunka Konferencia december 6. Az OTP Csoport távmunka tapasztalatai Magyarországon és Romániában.
A családbarát intézkedések előnyei, hasznai és lehetőségei
Povorello XXI – A rend jövője PR és kommunikációs javaslatok.
Tájékoztató az aktuális foglalkoztatási és képzési programokról.
A Nép Oldali Párt Akik változást, szebbet, jobbat, akarnak!
Új megközelítés - Anyaklubok Magyarországon Jónás Jánosné Szarvasi Fiatalok a Holnapért Egyesület április 3.
A spanyol gazdaság jelenlegi problémái Éltető Andrea - MTA VKI április 15.
K ÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM T ÁRSADALMI F ELZÁRKÓZÁSÉRT FELELŐS ÁLLAMTITKÁRSÁG romagov.kormany.hu A Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia.
Tárki-Unicredit Európai társadalmi jelentés Demográfiai folyamatok Hozzászólás Spéder Zsolt KSH Népességtudományi Kutatóintézet.
Kormányszóvivői tájékoztató 1 A társadalmi bűnmegelőzés nemzeti stratégiája 115/2003. (X. 28.) OGY határozat. Cselekvési program 1009/2004. (II. 26.) Korm.
A nők és férfiak közötti társadalmi egyenlőség november 11.
Esélyegyenlőség a dokumentumokban és a gyakorlatban Budapest, November 10.
Esélyegyenlőség Előadó: Megyesi Rita.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Megbecsülést az idős embereknek! Adósságtörlesztés és méltányosság a nyugdíjemelésben 2002.
Kormányszóvivői tájékoztató Public Private Partnership Átfogó hatékonyságjavítási és befektetési-aktivitás növelési program.
AZ EGÉSZSÉGI ÁLLAPOTOT BEFOLYÁ-SOLÓ TÁRSADALMI TÉNYEZŐK
Kormányszóvivői tájékoztató T ö b b e n, j o b b a n, t o v á b b Zöld könyv az egészségügyről.
Kormányszóvivői tájékoztató 1 Tanulni és versenyben maradni felnőttkorban is.
Kissné Bencze Katalin Nemzeti Erőforrás Minisztérium június 18.
Foglalkoztatáspolitika az Európai Unióban
EURÓPAI UNIÓS POLITIKÁK
Esélyegyenlőség a foglalkoztatásban a TÁMOP projekt képzési tapasztalatai alapján Szabó Zsóka Nők a Holnapért Alapítvány Várpalota 2011,
A társadalmi bűnmegelőzés stratégiája egy éves tapasztalatai.
A évi népszámlálás és a külföldiek integrációja Gödri Irén Transznacionalizmus és integráció c. konferencia Budapest, május 17.
TÁMOP /1/B Gyermekek és fiatalok integrációs programjai Csomópont - Ifjúsági Információs Pont kialakítás Álláskereső klub.
Szociális helyzet a Pogányvölgyben 2011 június 17.
A munkaerőpiac átalakulása a válságban
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium Az EU és a foglalkoztatási célú fejlesztések helyzete, kilátásai Csizmár Gábor politikai államtitkár.
Családbarát közintézmények Kopp Mária MD, PhD Kopp Mária MD, PhD Semmelweis Egyetem, Magatartástudományi Intézet Semmelweis Egyetem, Magatartástudományi.
„Határon innen és határon túl – integráció és migráció a Kárpát-medencében” A Szociális és Munkaügyi Minisztérium és a munkaerő-migráció Korózs Lajos államtitkár.
A MARCALI JÁRÁSI FELZÁRKÓZÁSI KEREKASZTAL ÜLÉSEINEK MUNKARENDJE.
Emberi erőforrás fejlesztési operatív program
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
Nők és férfiak társadalmi egyenlőségének munkaerőpiaci és családügyi vonatkozásai december 3.
A családpolitika szerepe a társadalmi integrációban A családpolitika szerepe a társadalmi integrációban december 9.
Európa válasz(kísérlete) a gyermekszegénységre Dr. Lux Ágnes Országgyűlési Biztos Hivatala Eurochild Április Szécsény.
Válság és a szegénységben élők kilátásai MSZEH június 24.
Dr. Nagy Katalin Magyarország EU melletti Állandó Képviseletének korábbi tanácsosa XVII. Nemzetközi Közlekedési Konferencia Szeged, november
Gyermekek, gyermekes családok egészsége „Legyen jobb a gyermekeknek!” Nemzeti Stratégia Értékelő Bizottságának évi jelentése május 11. Tokaji.
Nemzeti Foglalkoztatási Akcióterv (2004) Magyarország 2006.június
Esélyegyenlőség, társadalmi felzárkózás Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság Langerné.
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
A halmozottan hátrányos helyzetű egyetemisták tehetséggondozó programja Bencéné Fekete Andrea Kaposvári Egyetem Pedagógiai Kar.
Kormányszóvivői Iroda Cselekedni most és mindenkiért Adatok és tények a Medgyessy-kormány egy évéről május 24.
Demográfiai problémáink megoldási lehetőségei
Társadalmi vitára kész a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia
Az új rendeletek hatálya az uniós tagállamokra
Megbecsülés az idős embereknek
KORMÁNYZATI CÉLOK AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN
IV. Demográfia Halandóság
Területi alapú célzás a szociálpolitikában
Az EU családügyi és ifjúságpolitikai törekvései
Előadás másolata:

Kormányszóvivői tájékoztató Tájékoztató a Népesedési Kormánybizottság munkájáról

Kormányszóvivői tájékoztató Népesedési Kormánybizottság Megalakulása: 2001 Nemzeti Népesedési Kormányprogram év végéig: Zöld Könyv Végleges: Fehér Könyv Elnök: miniszterelnök Tagjai: miniszterek, elismert szakértők Negyedévente ülések. Tájékoztató a Szociális és családügyi bizottságnak Kerekasztal-beszélgetés szept Nemzetközi konferencia A népesedés legfontosabb kérdései az ezredfordulón

Kormányszóvivői tájékoztató Mivel foglalkozik a népesedéspolitika? Közvetett politika: Szakpolitikák összehangolása A társadalmi környezet megteremtése a szorongás nélküli élethez Gyermeknevelésből eredő hátrányok csökkentése A magánélet legintimebb kérdései, így a gyermekvállalás a párok magánügyei.

Kormányszóvivői tájékoztató A népesedési folyamatok jelenlegi helyzete A születési arányszámok tekintetében Európa középmezőnyéhez tartozunk. A férfiak és a nők életkilátásai soha nem voltak olyan jók, mint jelenleg. Százéves tendencia fordult meg: többen telepednek le Magyarországon, mint ahányan elmennek.

Kormányszóvivői tájékoztató Mit tett a Medgyessy kormány? A gyermekvállalás terheinek csökkentése A gyermeknevelés terheinek csökkentése A családi pótlék 20 %-os emelése Anyasági támogatás emelése Gyes emelése A gyermekétkeztetés támogatásának növelése Legfontosabb: lakáshoz jutási támogatás emelése, megelőlegezése

Kormányszóvivői tájékoztató A továbblépés irányai I. Főbb intézkedési területek: Gyermekvállalási kedv növelése: Jobb feltételek a gyermekneveléshez Gyermek-barát társadalmi közeg Szülés utáni munkavállalás hátrányainak csökkentése A gyermekneveléssel összeegyeztethető foglalkoztatás

Kormányszóvivői tájékoztató A továbblépés irányai II. Főbb intézkedési területek: Egészséges életmód: Egészségügyi programok a magas halálozási arányú csoportoknak Egészségtudatos életforma a fiataloknak Egészségben megélhető időskor: Az életkor meghosszabbodása jelentse az aktív, egészségben megélhető évek gyarapodását Programok az idősek életkörülményeinek javítására

Kormányszóvivői tájékoztató A továbblépés irányai III. Főbb intézkedési területek: A befogadás érdekében: A Magyarországon tartózkodó külföldiek beilleszkedésének javítása, az idegenek iránti jobb elfogadás

Kormányszóvivői tájékoztató A Népesedési Kormányprogram egy hosszú távú, kormányzati ciklusokon átívelő, esélyt teremtő program.