Kiemelt célok és feladatok

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az NBI.-NBII. U17-U19 edzők konferenciája
Advertisements

DEIK nyári ösztöndíj jelentés: a KőPapírMetalFC ”lájtosított” 2D RCSS csapat bemutatása Dóczi Roland Debreceni Egyetem Informatikai kar Mérnök informatikus.
A foci Varga Dávid.
A TERÜLETVÉDEKEZÉS Gükljlkljj kjkjkjk.
Középszíntü testnevelés érettségi vizsga témakörei
UEFA-A /UEFA PRO Tanfolyan Mérkőzés megfigyelés BELGIUM - SPANYOLORSZÁG Bob Browaeys , 19: :30.
Bozsik Gyermek Egyesületi Program U8/9
Ügyességfejlesztés az alsótagozatban
A koordinációfejlesztés lehetősége
Elmozgó rendszerű támadójáték begyakorlása az Arsenal edzésein keresztül Szombathely 2011.
Teleházakban telementorálás •Cél korosztály év •„Virtuális kitekintés” •„ On-line ” képességfejlesztés •Informatika tanárok hiánya a régióban Egyéni.
MAGYAR LABDARÚGÓ UTÁNPÓTLÁS KÉPZÉS, MAGYAR LABDARÚGÓ HAGYOMÁNYOK
Lány Ádám Labdarúgás Testnevelés.
OTP - MOL - Bozsik Labdarúgó Akadémia - Játékszabályok
KAPUS KÉPZÉS EDZŐI SZINT 1. (UTÁNPÓTLÁS) ELMÉLET
Minden csapatjátékban, a legfontosabb része a játéknak a VÉDEKEZÉS.
A Belga LSZ fejlesztési terve
1905->. A csapat amióta létrejött még soha nem esett vissza a Spanyol másodosztályos bajnokságába.
Készítette: Novák Edvin
Az ÉRÁK legfontosabb céljai A képzés és a munkaerő-piaci szolgáltatások egységes normák szerinti működtetése. A munkanélküliek folyamatos képzésbe kerülésének.
Képességfejlesztés gyermek korosztályban
Kompetencia alapú oktatás bevezetése az alsó tagozaton
A játék A játékosság.
SZABÁLYTALANSÁGOK ÉS SPORTSZERŰTLEN VISELKEDÉS.. A szabálytalanságok és a sportszerűtlen viselkedés büntetése a következő Közvetlen szabadrúgás Büntetőrúgás.
8. szabály – A játék kezdete és újraindítása. Kezdőrúgás A játék kezdetének vagy újraindításának egy módja. Mikor lehet kezdőrúgás? A mérkőzés elején.
8. szabály – A játék kezdete és újraindítása. Kezdőrúgás A játék kezdetének vagy újraindításának egy módja. Mikor lehet kezdőrúgás? A mérkőzés elején.
Nyilvánvaló gólhelyzetek, szimulálások, büntetőrúgások
A les Edzőtábor j úli u s Egy játékos leshelyzetben van ha: közelebb van az ellenfél kapuvonalához, mint a labda és az utolsó előtti ellenfél.
Szabadrúgások.
16. SZABÁLY – A KI DOBÁS. 16. SZABÁLY – A KIRÚGÁS A ki dobás a játék újrakezdésének egyik módja. Ki dob ást kell ítélni, amikor a labda utoljára támadójátékost.
Büntetőrúgás. Büntetőrúgás jár az ellen a csapat ellen, amely elköveti a közvetlen szabadrúgást maga után vonó tíz szabálytalanság valamelyikét a saját.
TERÜLETVÉDEKEZÉS.
Testnevelés tantárgypedagógia 7. ea.
A BELGA LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG UTÁNPÓTLÁS NEVELÉSI FILOZÓFIÁJA
Royal Sporting Club Anderlecht Utánpótlás Technikai Igazgató
JÁTÉKRENDSZEREK CSAPATJÁTÉK NAPI TAKTIKA.
A SOKMOZGÁSOS TÁMADÓ JÁTÉK
Biztoskezdet gondolat a falakon túl A gyerekházon túl is élnek.
Biztos Kezdet and the Early Years Foundation Stage
A pszichológia tárgya mentális folyamatok viselkedés.
6. Szabály - A JÁTÉKVEZETŐ ASSZISZTENSEK. A játékvezető asszisztensek hatásköre Két játékvezető asszisztens működhet egy mérkőzésen (a 3. számú játékvezető.
6. szabály – A játékvezető asszisztens
8. szabály – A játék kezdete és újraindítása. A kezdőrúgás meghatározása A kezdőrúgás a játék kezdetének vagy újraindításának egy módja. a mérkőzés elején.
15. SZABÁLY – A BEDOBÁS.
A játékvezető helyezkedése. Helyezkedés Miért fontos a jó helyezkedés??? A helyes ítélet meghozatalában nélkülözhetetlen segítséget nyújthat a játékvezetőnek.
(Program-akkreditációs lajtsromszáma: PL-2661)
Labdarúgó foglalkozások sajátosságai
Dr. Schiffer Csilla Társas interakciók a tanulók között
Amatőr labdarúgó csapat felkészítése
TVK MALI TRIATLON KLUB TISZAÚJVÁROS ELNÖKSÉG TITKÁRSÁG ADMINISZTRÁCIÓ GAZDÁLKODÁS Vezető edző ÚSZÁS EDZÉS OKTATÁS Fodor Ágnes SZÁRAZFÖLD Kerékpár, futás.
KOROSZTÁLY 13 év alattiak.
Edzéselméleti témák Kiválasztás
Magyarország évi kisiskolás versenyei
6. szabály – A játékvezető-asszisztens
13. szabály Szabadrúgások
A talentum A tehetségfejlesztés programja SZOMBATHELY(kick-off)
EDZÉSTERVEZÉS.
A tanulás segítése – a tanulás tanítása a napköziben
Alsó korhatár: 16. életévét a mérkőzés napjáig naptári napra betöltötte A mérkőzésre kötelezően nevezendő legalább 3 fő január 1. és utána született.
Maurizio Viscidi - 2 contro 21 FUTBALL UNIVERSITY DEBRECEN.
Az amerikai futball története és szabályai. Története Gyökerei Angliába nyúlnak vissza, hisz az amerikai futball tulajdonképpen a britek egyik kedvenc.
Fordította: Hornok Miklós. Versenyzési formák: Rövid játszmák ( 4-ig ) Rövidített játszmák 3 nyert szettre Előny nélküli számolás Többszörös verseny.
A játék A játékosság.
Outdoor-indoor mozgásprogramok 2.
UEFA Grassroots Fesztiválok szervezése
PSV AKADÉMIA 2007/2008.
UEFA Grassroots Tornák szervezése
HELYI ÉRTÉKEK KÖZVETÍTÉSE AZ ÓVODÁS GYERMEKEKNEK
Alapfokú játékvezetői tanfolyam
Alapfokú játékvezetői tanfolyam
Előadás másolata:

Kiemelt célok és feladatok U7 – U13 korosztályok

Mérkőzésjáték megfigyelése Irányított és felügyelt mérkőzésjáték A legnehezebb edzői feladat Gyorsan változó játékhelyzetek észlelése Mérkőzés, szülők hangulata magával ragadja az edzőt Adott torna feladatai Amennyiben periodizáljuk az adott évben a képzést, akkor feladat a az adott időszakban tanult játékhelyzetek, célok megfigyelése. Nem megvalósult játékhelyzetek észrevétele Észre venni a játékosok jó helyezkedése, mozgása miatti „nem megvalósult” játékhelyzeteket. Tapasztalatszerzés Az edzések alkalmával tanultak visszatérnek-e a mérkőzésen, ha nem, akkor miért nem, hogyan lehet ezen változtatni.

Képzési célok U7: a játék megszerettetése sportághoz kötődés önbizalom kiépítése a technikai alapok oktatása játékokon keresztül alapvető mozgáskultúra kialakítása JÁTÉKÖRÖM – ÉN ÉS A LABDA

Kiemelt feladatok U7: a gyerekek mozgásigényének kielégítése a játékok bemutatása a játékok és játékformák gyakori és változatos ismétlése utánzó képesség fejlesztése gyerekekre jellemző nyelvezet használata labdaérzékelés fejlesztése állandó sikerélmény biztosítása dicséret,motiváció

Mérkőzés megfigyelés U7: A gyerekek örömmel, felhőtlenül vetik bele magukat a játékba? Érzünk rajtuk bármilyen megfelelési kényszert edzők, szülők felé? Az edzők segítik, támogatják-e a gyerekeket? Tapasztalunk-e olyan problémákat, melyek az általános mozgáskultúra hiányára utalnak? Szeretik a gyerekek a labdát?

Képzési célok U9: a játék megszerettetése szoktatás a játékhoz labdaérzékelés , labdabiztonság fejlesztése koordináció,ügyesség fejlesztése játékhelyzetek oktatása, a játék alaptényezőinek megismerése JÁTÉKÖRÖM – ÉN - a LABDA – és a TÁRSAM

Kiemelt feladatok U9: a technika érvényesülése a játékhelyzetek megoldásában átadások – átvételek az első labdaérintés fontossága labdavezetés, cselezés tempó és irányváltásokkal kapura lövés labdabirtoklás alap játékelképzelései alap játékelképzelések az ellenfél labdabirtoklásánál labdabirtoklás váltások felismerése kétoldalúság

Mérkőzés megfigyelés U9: A gyerekek milyen érzéssel vetik bele magukat a játékba? Sikerül-e a játék megszerettetése? Van-e megfelelési kényszer a gyerekeken, vagy tudnak-e felhőtlenül játszani? Vannak tanult, tapasztalt technikai elemek, amiket használnak a gyermekek? Labdabirtoklásnál látunk-e alap elképzeléseket? A gyermekek kérik a labdát, támogatják-e társukat? Törekszenek-e a labda birtoklásának segítségével a gólszerzésre? Van-e alap játékelképzelés? Ellenfél labdabirtoklásánál látunk-e alap védekezési megoldásokat? Labda és kapu között helyezkednek-e? Visszafutnak-e a labda vonala mögé? Labdabirtoklás váltásánál reagálnak-e? Itt mindkét váltás megfigyelése fontos. Az edzők segítik, támogatják-e a gyerekeket? Hagyják-e szabadon dönteni őket?

Képzési célok U11: a játék megszerettetése játékérettség a játékszemlélet fejlesztése – tanulás játékokkal koordináció,ügyesség fejlesztése játékhelyzetek oktatása, a mérkőzés alaptényezőinek megismerése kisjátékokkal JÁTÉKÖRÖM – ÉN - a LABDA – és a TÁRSAIM

Kiemelt feladatok U10-11: egyéni és csoporttaktikai viselkedés párharc – cselek összekötése tempó váltással játékhelyzetek megoldása kisjátékokban átváltások – átkapcsolások összjáték - összejátszás ritmus - dinamika reakció gyorsaság, gyorsság fejlesztése mozgáskoordináció – mozgáskészség kialakítása korosztályos játékrendszerek feladatainak ismerete fejelés

Kiemelt feladatok: erős átadások - lábra hatékony átvételek szélességi és mélységi játék üres terület képzés, bejátszás védők mögé háromszög játék labdáshoz közelítés szélességi, mélységi tagozódás kényszerítők területvédekezés feladatai 2-3-4-játékos együttműködése

Mérkőzés megfigyelés U11: A gyerekek milyen érzéssel vetik bele magukat a játékba? Megvan-e a győzni akarás a gyerekekben, és ehhez megvan-e a megfelelő önbizalom? A technikai elemek közül a passzok minőségének fontossága. ERŐSSÉG, pontosság! Labdabirtoklásnál látunk-e egyéni, és csoport elképzeléseket, gondolkodnak- e előre a gyerekek? Tudatosan cseleznek-e? Törekednek-e a labda birtoklására az 1:1 elleni játékok esetében is? Keresik-e a társaikat a pályán? Felismerik-e, hogy melyik pozícióból lehet előre játszani Vannak-e tudatos labda nélküli mozgások? (társ támogatása, mélységi beindulások, nyitott pozíció, stb.)

Mérkőzés megfigyelés U11: Ellenfél labdabirtoklásánál látunk-e egyéni, de tudatos védekezési megoldásokat? Labda és kapu között helyezkednek-e? Visszafutnak-e a labda vonala mögé? Látjuk-e a védekező pozíció felvételét? Jól döntenek-e a gyerekek a kapu védése, és a labda megszerzése között? Labdabirtoklás váltásánál reagálnak-e? Törekszenek-e az ellenfél kibontakozásának lassítására, illetve a labda mielőbbi visszaszerzésére? Labdaszerzés esetén felismerik-e az ellenfél rendezetlenségét?

Képzési célok U13: Mérkőzésérettség Csapat,csapatrészek, egyéni feladatköreinek elsajátítása Mérkőzéstapasztalat szerzése Futball kondíció, törzs tartóizomzatának, a gyorsaság technikai oldalának fejlesztése Egyéni képzés JÁTÉKÖRÖM – ÉN – és a CSAPAT

Kiemelt feladatok U13: Játékosok egymás közötti helyes távolsága 2-3-4-játékos együttműködése Csapatrészek együttműködésének kialakítása Játék tengelyben és széleken Mélységi játék Az ellenfél saját térfelén történő zavarása Létszámfölény a labda körül Fejelés

Kiemelt feladatok U13: nagypályás technikai végrehajtások, alkalmazkodás a megnövekedett távolságokhoz (más erőközlés, más szögben történő kivitelezés) indítások labdavezetésből mélységi beinduló társ irányába. pontrúgások technikai végrehajtásának oktatása, gyakoroltatása ( szögletek, szabadrúgások ) fejelés,lövés kapura beadásból alapkoordinációs gyakorlatok újbóli használata „szétesett” mozgások újbóli összerendezése alap koordinációs formákkal, futóiskolákkal gyorsaságfejlesztés, lépésfrekvencia fejlesztése

Mérkőzés megfigyelés U13: Megjelenik-e a csapatért való küzdelem? Győzni akarás és erős mentalitás, párosul-e a önbizalommal? Megjelennek-e tudatos csapatjátékra utaló jelek? Labdakihozatal Letámadás Csapatrészek feladatai Esetlegesen stílusjegyek, játékelképzelés Stb. A megnövekedett térben, de a felgyorsult játékban, tudják-e alkalmazni a tanult, tapasztalt technikai elemeket?

Mérkőzés megfigyelés U13: Labdabirtoklásnál látunk-e tudatos csoport elképzeléseket, gondolkodnak-e előre a gyerekek? Figyelik-e a játékhelyzet megoldásnál a labda pozícióját, az ellenfelet és a társainkat? 2-3 játékos együttműködése megvalósul-e támadásban? Felismerik-e, hogy melyik pozícióból lehet előre játszani? Tudatosan keresik-e a pályán a lehetőségeket? Vannak-e tudatos labda nélküli mozgások? (társ támogatása, mélységi beindulások, nyitott pozíció, stb.) Ellenfél labdabirtoklásánál látunk-e egyéni, de tudatos védekezési megoldásokat? Figyelik-e a játékhelyzet megoldásánál a labda pozícióját, az ellenfelet és a társainkat? Biztosítják-e egymást a játékosok, értik-e a biztosítás feladatát? Látjuk-e a védekező pozíció felvételét? Jól döntenek-e a gyerekek a kapu védése, és a labda megszerzése között? Labdabirtoklás váltásánál reagálnak-e? Törekszenek-e az ellenfél kibontakozásának lassítására, illetve a labda mielőbbi visszaszerzésére? Labdaszerzés esetén felismerik-e az ellenfél rendezetlenségét?

Köszönöm a figyelmet!