1 TÁMOP -2-5-3-A-13/1-2013-0025 Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mit lehet tudni a célcsoportról?
Advertisements

Működhet-e hatékonyan a társadalmi ügyek piaca? Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár Budapest, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért.
„Érdekérvényesítő képességek, kompetenciák fejlesztése, munkajogi és munkaügyi ismeretek gyarapítása, a szociális párbeszéd erősítése a víziközmű - és.
1 Vállalkozónők lehetőségei a civil szférában Előadó: Elekes Zsuzsa Civil Szervezetek Regionális Szövetség, elnök.
1 TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban Az EVDSZ kommunikációs stratégiája és gyakorlata.
1. Konzorciumi Partnerek •Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) •Magyar Iparszövetség (OKISZ) •Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ)
Az OFA szerepe a foglalkoztatás elősegítésében
ÜZEMI TANÁCS RÉSZVÉTEL vagy BELESZÓLÁS? 1 TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban Dr.
„A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása” módszertani megalapozása” kiemelt projekt kiemelt projekt.
Social label – társadalmilag felelős munkáltató minősítés Garadnay Tea
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
Fiatalok Lendületben Program Előzmények: Fiatalok Európáért, Ifjúság Program Időtartam: Költségvetés: € – 2,5.
ENSZ - ECOSOC EU EU Bizottság - AGIS Európa Tanács Szervezett, határokon átlépő bűnözés elleni harc Társadalmi-közösségi bűnmegelőzés az újszerű és a tradicionális.
A Multinacionális Társaságcsoportok hatása az érdekvédelemre Magyarországon.
TÁMOP /2/B PROJEKT Network-Együttműködés-Tudástár szakmai támogató hálózat kiépítése a Dél-Dunántúli Régióban Szénássy Gábor projektmenedzser 2010.
Europe Direct Tájékoztató Központ Budapest ELTE Rektori Hivatal Pályázati és Innovációs Központ ELTE Innovációs nap 2013.
A KETTŐS FORRADALOM AZ IPARI FORRADALOM GAZDASÁGI ÉS TÁRSADALMI
12. Kulturális önszerveződés, önkéntesség
ELNÖKI BESZÁMOLÓ A ÉVI KÖZGYŰLÉSEN Rechnitzer János MAGYAR REGIONÁLIS TUDOMÁNYI TÁRSASÁG.
1 szociális párbeszléd magyarországon © kurtán sándor 2010 érdekérvényesítés és érdekegyeztetés az eu-ban
TÁMOP-3.4.4/B-08/1  Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében regionális tehetségsegítő hálózat, a tehetségsegítés terén szakmai együttműködési rendszer kialakítása.
Munkaügyi kapcsolatok rendszere Debreceni Egyetem Közgazdaság- és Gazdaságtudományi Kar Munkaszociológia április 7.
Társadalmi Megújulás Operatív Program Munka és rehabilitáció nemzetközi konferencia A munkaadói kapcsolattartás jelentősége a program végrehajtása.
Budapest, szeptember A villamos energia közszolgáltatás helyzete és szerepe Magyarországon Fő kérdések, aktualitások 2.
Magyar szerepvállalás az EDF Európai Üzemi Tanácsában, különös tekintettel a magyarországi munkavállalók érdekeinek megjelenítési lehetőségeire. Dr. Kurunczi.
1 TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban.
1 TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban – Siófok, március.
Az RWE Európai Üzemi Tanács fejlődése, jelene, kihívások Kunzer Ferenc elnökhelyettes RWE Európai Üzemi Tanács Siófok, május TÁMOP A-13/
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
Feladataink az új Mt. és a vízi-közmű törvény tükrében Halasy Károly titkár.
Tagszervezeti munka erősítése
Nyugat-dunántúli Régió Brüsszeli Képviselete. Alaphelyzet Idén 5. éve működik Alapvető változások 2009-ben - rendszerszemlélet Úttörő lépésnek számít.
Kormányszóvivői tájékoztató T ö b b e n, j o b b a n, t o v á b b Zöld könyv az egészségügyről.
A munkahelyi biztonság és egészségvédelem mindenkit érint. Jó Önnek. Jó a vállalkozásoknak. Együtt a kockázatok megelőzéséért Egészséges munkahelyek kampány.
Adományozási kultúra az Európai Unióban Előadó: Dr. Talyigás Katalin.
TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban 1 TAGSZERVEZÉS – TAGLÉTSZÁM CSÖKKENÉS HATÁSAI.
Demonstráció az EDF DÉMÁSZ-nál Tapasztalatok, elemzés EVDSZ Konferencia - "A munkavállalói érdekvédelem - MOZGÓSÍTÁS"
Civil szervezetek kapcsolatai Egészségügyi Szakdolgozók Együttműködési Fórum Alapítás 2001.
Mozgósítás – tapasztalatok, elemzések a villamosenergia-ipar ágaztban dr. Szilágyi József EVDSZ Elnök Siófok, június TÁMOP A-13/
A magyarországi és a villamosenergia-iparban működő szakszervezetek helyzete és kilátásai a szervezettség tükrében TÁMOP A-13/ Siófok,
TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban 1.
Sajátosságaink Dombi Jenő DÉMÁSZ Szakszervezet elnök
TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban 1.
1 TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban.
TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban 1 Munkavállalók Részvételi jog Képviselet – Jogvédelme.
1 TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban.
Csanádi József. Munkavállaló lehetőségei  egyéni érdekérvényesítés (csak kvalifikált munkát végzők)  kollektív érdekérvényesítés  tárgyalás  szociális.
TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban 1 „A munkavédelem” konferencia Siófok, 2014.
TÁMOP A-13/ A váltóműszakosok problémája 1.
TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban 1.
A magyarországi és a villamosenergia-iparban működő szakszervezetek helyzete és kilátásai a szervezettség tükrében Tagtoborzás az EVDSZ – nél, ágazati.
ELNÖKI BESZÁMOLÓ A ÉVI KÖZGYŰLÉSEN Rechnitzer János MAGYAR REGIONÁLIS TUDOMÁNYI TÁRSASÁG.
TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban Az EVDSZ projekttel kapcsolatos kommunikációja,
A munkavédelmi képviselők és a szakszervezeti jogok összevetése
1 TÁMOP A-13/ A villamosenergia-iparág területén dolgozó munkavállalók munkavédelmi, munkabiztonsági, munkahelyi egészségmegőrzés helyzete.
1 TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban – Projekt szakmai záró.
1 TÁMOP A-13/ A TÁMOP A-13/1 „Társadalmi partnerek kapacitásfejlesztése a Konvergencia Régióban” Pénzügyi tájékoztató
1 TÁMOP A-13/ A TÁMOP A-13/1 „Társadalmi partnerek kapacitásfejlesztése a Konvergencia Régióban” Beszámoló a képzésekről és a tanulmányokról.
1 TÁMOP A-13/ pályázat Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél- Dunántúli Régióban – Záró Konferencia.
EVDSZ Budapest, A vizsgálat célja annak feltérképezése, hogy a magyar gyakorlatban hogyan érkeznek el a hazai ágazati vállalati dolgozókhoz.
Összehasonlító példák ‏ 2015/2016 II. Dr Lakatos Mária: ADÓZÁS I.
A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése Borbély-Pecze Tibor Bors, programvezető RFKB-NPT kapcsolattartás Az életpálya tanácsadás.
Összehasonlító példák
Megválasztottak — Mi lesz most?
HEFOP /1 „Lépj előre” – Őrségi kistérségi összefogás a szociális szakemberek képzésével a munkanélküliség hatékony kezelése érdekében HEFOP / /4.0.
A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése
Együtt a változásokért
3. osztályban.
Projekt záró prezentáció
Tagszervezeti munka erősítése
Előadás másolata:

1 TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban

TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban SZAKSZERVEZETI TAGTOBORZÁS MEVISZ HONNAN INDULTUNK? Visszatekintés a XX. sz. elejére Magyarországon - iparosodás (bányászat, kohászat, vasút) - munkások ( osztály), kolóniák -> lakótelepek (szinte mindig együtt) - sok munkaidő, rossz munkakörülmények, kevés bér - foglalkozási megbetegedések, munka balesetek Ebből kétfrontos érdekmegjelenítés: - érdekérvényesítés a munkáltatóval szemben - saját összefogás (segélyezési pénztárak) F Fő mozgató rúgó: SZOLIDARITÁS 2

TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban HOVÁ JUTOTTUNK? Megváltozott a világ, megváltozott a társadalom!!! - a politikai nyűgnek érzi a szakszervezeteket (zéró politikai támogatás) TÁMOGATOTTTŰRTTILTOTT - a munkás polgár lett, aki „majd megmutatja!” - a szolidaritás háttérbe szorul, megjelenési formája az adományozás - amit mindenki megkap, az már nem érték a szakszervezeti tagnak! Fő mozgató rúgó: mit kap az egyén (és miért), amit a másik nem? 3

TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban MEVISZ stratégia CÉLCSOPORTOK – CÉLSZEMÉLYEK BEAZONOSÍTÁSA - az új belépő - a „régi” dolgozó (miért tartja távol magát?) - elvi kontra anyagi A kommunikációnk két alappillére: - bizonyítása annak, összefogással többet érünk el - éreztetése annak, hogy TE tag vagy ezért kapod 4

TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban ESZKÖZÖK FELDERÍTÉSE - ALKALMAZÁSA előnyben részesítés ( ÜT eszközök pl. lakáskölcsön) rendezvények szervezése, ezzel együtt tagi támogatás pszichikai nyomásgyakorlás (képviseleti jog, „ezt is kiharcoltuk Neked!”, stb.) szolgáltatások (tanács adás /jogi, SZJA/, üdültetés) 5

TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban TAGMEGTARTÁS - Folyamatosan hangsúlyozni a tagság előnyeit - Rávenni a legalkalmasabbakat a tisztség vállalásra - Nyílt, őszinte párbeszéd a tagsággal - a lehetőségekről - a gazdálkodásról - a jövőképről - Hitelképes, megtámadhatatlan vezetés Nincs igazán hatékony eszközünk a távolmaradás szankcionálására!!! 6

TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! 7