Az újság formai jegyei 1. csoport.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
??? Reklám!!!.
Advertisements

EURAMA TOURS Eurama Travel Agency
A nyomtatott sajtó.
Könyvtárismeret Dokumentumok típusai.
10 éves az INTERACTA! VELETEK EGYÜTT SIKERÜLT !!!!!!!!! Bejegyezve július 3.
Tini-sztár hírlevél l. Évfolyam l. szám. Kedves Látogatók Mivel eddig még nem sokan íratkoztak fel a hírlevélre, ezért úgy gondoltam, készítek egy bemutatót.
Monor, október 12. Paulovits Erika
Médiamarketing Lapok piaca 2012.február.
A nyomtatott szakszótárak felépítése
Adóalanyok listái Áfaalanyok Evaalanyok Egyéb szervezetek
Magyar sajtótörténet Irodalmi, művészeti, kulturális és politikai lapok Magyarországon a kezdetektől napjainkig.
Diagramok rajzolása SSADM gyakorlás ADATBÁZIS ALAPÚ RENDSZEREK.
POSZTEREK KÉSZÍTÉSE.
Magyar sajtótörténet Irodalmi, művészeti, kulturális és politikai lapok Magyarországon a kezdetektől napjainkig.
Hagyományos és nem hagyományos dokumentumok a könyvtárban
Az Internet kultúra népszerűsítését szolgáló, világméretű programsorozatot, az Internet Fiestát évente rendezi meg az Internet Society ben az Internet.
Műszaki tudományok az interneten
A könyvtárak és a könyvek osztályozása
Webszerkesztés Stíluslapok (CSS).
A SCOPUS adatbázis használata március Kmety Andrea, Scopus-tréner
1. Az eladott példányokat az újságokból remittendának nevezik. 2. A példányszám-auditálás lányege, hogy a Matesz ( Magyar Tejtermel ő k Ellen ő.
Sajtóregisztrációk. Egyetemes sajtóbibliográfiák és lelőhelyjegyzékek KÖN-411 Tájékoztatás, információforrások szakszeminárium 1. Oktató: Németh Katalin.
DIGITÁLIS FOLYÓIRATOK AZ OSZK ONLINE SZOLGÁLTATÁSAIBAN ÜNNEPI KÖNYVHÉT 2007 Renkecz Anita Országos Széchényi Könyvtár
A cikk (ismertetés) szerzője és címe Az ismertetett mű szerzője, címe és megjelenési adatai Ismertetések a HUMANUS-ban: Az ismertetett mű – ismertetés.
Építészet és kritika – az írott sajtó (OCTOGON) Márffy Benjámin.
A MAGYAR SAJTÓ A SZABADSÁGHARC BUKÁSÁTÓL A KIEGYEZÉSIG
Független Révaisok Szövetsége1 Polgár az Európai Demokráciában OTV Független Révaisok Szövetsége.
Ebsco adatbázisok Koltay Klára 2006/ félév.
Folyóiratok feldolgozása Keveházi Katalin november 27.
A dokumentumrögzítés története:
A helyi média, mint hatékony reklám felület – Fehérvár Médiacentrum
Support.ebsco.com Folyóirat-figyelő létrehozása Oktatóprogram.
1996 óta az ügyfelekért. Mivel foglalkozik az Interacta? Külföldi folyóiratok – print / print + online Külföldi folyóiratok – print / print + online Online.
Információáramlás és kommunikáció 2010/2012. Ön szerint az információ-átadás mely formáját helyezi előtérbe az intézményvezető? (fő) (fő)
2.csoport. A folyóirat március 1-jén indult meg Lampel Róbert kiadásában és Bródy Sándor szerkesztésében. A lap főmunkatársai Ambrus Zoltán és Gárdonyi.
A Nemzeti Könyvtár internetes szolgáltatásai benne a Magyar Elektronikus Könyvtárról bővebben Góczán Andrea augusztus 2.
3. CSOPORT. A Budapesti Szemle (1873–1944) az MTA támogatásával megjelenő tudományos és irodalmi folyóirat. Szerkesztette Gyulai Pál, majd 1910-től megszűnéséig.
Könyvtár- és informatikai alapismeretek kurzus október 1.
2. csoport.
Elektronikus folyóiratok archiválása és nyilvántartása: EPA 2.0 Szétfolyóirat 2004., előadó: Csáki Zoltán, főmunkatárs: Renkecz Anita
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 2 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Google Scholar Az irodalomkutatás és idézet keresés segédeszköze Semmelweis Egyetem Központi Könyvtár Berhidi Anna 2015/2016.
A KÖNYV ÉS RÉSZEI. Borító/Fedél / Cover Fülszöveg /blurb Gerinc / spine Hátsó borító Back cover Első borító / front cover.
Könyvtár- és informatikai alapismeretek kurzus október 7.
Dokumentumok  Minden jog fenntartva. A dokumentum A dokumentum: az ismereteket tartalmazó információhordozó. Ez lehet tárgy, könyv, folyóirat,
Dokumentumtípusok. Dokumentum Fizikai egység - lejegyzett, rögzített információ tudás ismeret gondolat történet esemény.
SUWECO CZ Folyóiratok, könyvek, elektronikus kiadványok és adatbázisok terjesztése
Médiagazdaságtan GSVMG11KNC /II. Nyomtatott sajtó.
Google Scholar és Mendeley Az irodalomkutatás, valamint a bibliográfia- készítés, megosztás, kapcsolatépítés segédeszközei Semmelweis Egyetem Központi.
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – NPT ülés, Pásztor Szilvia – pályaorientációs portál tartalmi.
Alapfogalmak, értelmezések a könyvtári statisztikában
Hirsch index és szerzői munkásság
Magyar Orvosi Bibliográfia (MOB)
Hogyan tájékozódjunk a magyar orvosi szakirodalomban?
A HIVATKOZÁS SZABÁLYAI ÉS MÓDSZEREI
Dokumentumtípusok.
Jogászvilág Felelős szerkesztő: Vajda-Fejes Melinda
Vasas Lívia, PhD 2017 Folyóiratok, kiadói honlapok Mozilla Firefox vagy Google Chrome böngésző Vasas Lívia, PhD
Folyóiratok, kiadói honlapok
Az irodalomkutatás és idézet keresés segédeszköze
Magyar Bibliográfiai Adatbázisok
Az irodalomkutatás és idézet keresés segédeszköze
Készítette: Juhász Judit
Az irodalomkutatás és idézet keresés segédeszköze
Magyar Bibliográfiai Adatbázisok
Magyar Bibliográfiai Adatbázisok
Idézés, hivatkozás, irodalomkutatás
Az irodalomkutatás és idézet keresés segédeszköze
Magyar Bibliográfiai Adatbázisok
Javaslatok a Fogorvosi Szemle megújítására
Előadás másolata:

Az újság formai jegyei 1. csoport

A hírlap A napilap és a hetilap összefoglaló neve hírlap. Olyan időszaki kiadvány, amelynek részegységei (számai) rendszerint naponta, de legalább hetenként egyszer megjelennek. Terjedelmük, méretük különböző, négy-hat oldaltól 100-200 oldalig is terjedhet. Jellemzőjük, hogy a lapokat ritkán tűzik össze. Soha nincs címoldaluk, a címüket lapfejben közlik. A hírlap Rendszerint naponta, de legalább hetenként egyszer megjelenő időszaki kiadvány.

A folyóirat A folyóirat általában szabályos időközökben, két hétnél nem gyakrabban, de legalább évente kétszer megjelenő időszaki kiadvány. Jellemzője, hogy a szövegtestet elülső és hátsó borítófedél fogja össze, amelyek gerinccel vagy anélkül kapcsolódnak a szövegtesthez. Vannak folyóiratok, amelyek címoldallal is rendelkeznek, mások csak a borítófedélen közlik a bibliográfiai adatokat. A folyóiratszámokhoz részletes tartalomjegyzék készül és ezen felül éves összefoglaló tartalomjegyzékük is van.

Az újság fedelén a következő adatoknak kell szerepelniük: cím és esetleg alcím, az évfolyam száma és az évfolyamon belüli sorszáma (XXII. évf. 2. sz.), a megjelenés éve és hónapja, napilap esetén a megjelenés napja.

a lap teljes címe és alcíme a főszerkesztő és a szerkesztők neve Az újságban szerepelnie kell impresszumnak, ez a lap belső címoldalán vagy hátoldalán szokott lenni. Az impresszum a következő adatokat tartalmazza: a lap teljes címe és alcíme a főszerkesztő és a szerkesztők neve a szerkesztőség címe és elérhetősége (tel, fax, e-mail, web) a megjelenés gyakorisága (nem napilap esetén) a kiadó adatai a szedési és nyomtatási adatok (nyomda neve, elérhetősége) a terjesztésre, előfizetésre vonatkozó adatok, díjak ISSN szám (sorozatok és időszaki kiadványok egyedi azonosító száma) Folyóiratokban szerepel tartalomjegyzék (címoldalon vagy belső címoldalon, a rovatokat is feltüntetve), napilapoknál csak cikkajánló (gyakran rovatonként) a címoldalon.

http://farkastanya-bejc.vacau.com/images/kisbiro.jpg http://petofiturakor.hu/ertekmentok/jaszujsag.jpg http://www.delegyhaza.hu/d/DelegyhaziHirek/impresszum.jpg