A Munkaerő ára – Konferencia a munka díjazásának kérdéseiről Tárgyaljunk a bérről! Mi így csináljuk! IV. Magyar Munkajogi Konferencia 2007. október 16-18.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
CAFETERIA RENDSZER
Advertisements


8. Tétel Vállalkozásában lehetősége nyílik alkalmanként foglalkoztatni még egy fodrászt. Határozza meg, hogy mely foglalkoztatási forma keretén belül.
A részmunkaidő speciális esetei az új Munka Törvénykönyvében
Átirányítás, kiküldetés, kirendelés Szombathely,
MUNKAÜGYI POLITKA  Alkotmányos jogokra épül  Kollektív autonómia  A foglalkozás és a munkahely szabad megválasztása  A munkahely védelme  Az igazságos.
A kereskedelmi vállalkozás erőforrásai
Esély és lehetőség: Távmunka Magyarországon 2002.november.
Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Workshop
A munkabér meghatározásának dilemmái vállalati szempontból IV. Magyar Munkajogi Konferencia október Visegrád Rolek Ferenc vezérigazgató-helyettes.
A Munka Törvénykönyvéből következik! Mit kell tudni a kollektív munkajogról? LÁPB november 09. Budapest.
A Kollektív szerződéskötés a reprezentatív szakszervezetek között
A kollektív munkajogi szabályozás az új munka törvénykönyvében
Szakszervezet és az Üzemi Tanács
7. Tétel Ahhoz, hogy szalonja teljes körű szolgáltatást nyújtson, szüksége van további szépségápolással foglalkozó szakemberre (fodrász, kozmetikus, masszőr.
A munkavállalók munkavédelmi érdekképviseleti lehetőségei
Rendkívüli munkavégzés Ügyelet és készenlét
A foglalkoztatás és a szociális szolgáltatások összekapcsolása
Európai Üzemi Tanács Konferencia Magyar szerepvállalás a Schneider Electric Európai Üzemi Tanácsában, különös tekintettel a magyarországi munkavállalók.
A felelős műszaki vezetőkre vonatkozó szabályok változása A munkavédelem időszerű kérdései a bányászatban és a gáziparban konferencia Visegrád november.
A munkaszerződés december Dudás Katalin. A munkaszerződés szerepe jogviszony-alapító jogviszony-alapító tartalommegállapító tartalommegállapító.
 a legszükségesebb garanciális szabályokat tartalmazza  tág teret ad az egyéni és kollektív alkunak  egyszerűbb szabályozásokat foglal magában.
A szakszervezetek ereje - a béralku jelentősége Magyarországon
Lux Judit CSc Neokorporatív gyakorlat és mediáció Magyarországon(2) november 28.
Munkaügyi kapcsolatok rendszere Debreceni Egyetem Közgazdaság- és Gazdaságtudományi Kar Munkaszociológia április 7.
Munkajogi alapismeretek
1 Foglalkoztatási formák, díjazásuk Munkaidő és a kapcsolódó nyilvántartások november 23. Gottgeisl Rita.
Balatonszemes Június A villamos energia közszolgáltatási helyzete és szerepe Magyarországon Fő kérdések, aktualitások 2.
AZ OLASZ KOLLEKTĺV TÁRGYALÁSI RENDSZER REFORMJÁNAK ALAPELVEI GIORGIO USAI Munkaügyi kapcsolatok igazgatója, Munkahelyi egészség & biztonság, Szociális.
Magyar szerepvállalás az EDF Európai Üzemi Tanácsában, különös tekintettel a magyarországi munkavállalók érdekeinek megjelenítési lehetőségeire. Dr. Kurunczi.
Európai Üzemi Tanács tevékenysége a magyar szakszervezetek szemszögéből november 16. Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet.
EEM. 10. A munkaügyi kapcsolatok és az érdekegyeztetés
MUNKÁLTATÓ ÉS AZ ÜZEMI TANÁCS KAPCSOLATA (Mt. 267.§)
Összefoglaló a évi ÜT választásokról. A reprezentativitás jelentősége az ágazati érdekegyeztetésben.
A víziközmű- szolgáltatás érdekvédelmi szemmel Halasy Károly.
Új Munka Törvénykönyve: új lehetőségek a munkaügyi működésben
Amit a diákmunkáról tudni kell
Demonstráció az EDF DÉMÁSZ-nál Tapasztalatok, elemzés EVDSZ Konferencia - "A munkavállalói érdekvédelem - MOZGÓSÍTÁS"
Tipikus hibák és szabálytalanságok a HEFOP intézkedés megvalósítása során Előadó: Kis Mónika Krisztina Hermes Holding Kft.
Álláskeresőként történő nyilvántartás
RWE Power AG Lorsee/TR BudapestSEITE 1 „Szociális párbeszéd“ RWE Power AG Wolfgang Lorsee A Központi Üzemi Tanács elnökhelyettese.
Fata László Juttatások jogi háttere SZJA tv. 1. sz. melléklet 0% közteher évi LX. törvény Egészségbiztosítás.
Üzemi Tanács Általános ismertető
Vállalkozási feltételek Németországban vállalkozási szerződések teljesítéséhez Koji László elnök Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége 1013.
A bedolgozói munkaviszony (jogviszony) fogalma, létesítés szabályai, a munkavégzés helye, a munkáltató utasítás joga, bérezés.
1 TÁMOP A-13/ pályázat Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél- Dunántúli Régióban – Záró Konferencia.
BEVEZETÉS A KOLLEKTÍV MUNKAJOGBA
Előadó: dr. Kártyás Gábor
A Nagykátai Járás munkaerő-piaci helyzete Pest Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja TÁMOP /1/KMR
A felsőoktatási gyakorlóhelyek nyilvántartása november 27. Laczky Gabriella.
Könyvelői klub Bérkompenzáció Bérkompenzáció Magyar Közlöny: évi 157 száma 299/2011. (XII. 22.) Korm. rendelet A munkabérek nettó értékének.
2015. november 16. Rabi Ferenc. Hangfelvétel a VDSZSZ-nek, szándék a „C” tarifa elvétele.
Az új Munka Törvénykönyve 2012:I. tv április 20.
Kormányszóvivői tájékoztató A KORMÁNY NOVEMBER HAVI NYUGDÍJINTÉZKEDÉSEI szeptember 22.
Navigátor IC & ID Kft.. A munkabér szerkezete január 1-től.
Munkajogi ismeretek.
MUNKAÜGYI FELÜGYELŐSÉGI NYÍLT NAP ÁPRILIS 03.
Az elvárt béremelés végrehajtása esetén igénybe vehető adókedvezmény.
A tanácsadás szerepe és jellemzői a munkaügyi mediációban 2013.március 21.
M UNKAÜGYI KAPCSOLATOK Dr. Fodor T. Gábor ügyvéd Székesfehérvár, május 17.
BESZÁMOLÓ Az EVDSZ III. Taggyűlése számára az EVDSZ II. Taggyűlését követően végzett munkáról Budapest, 2016 április EVDSZ III. TAGGYŰLÉS Budapest,
A KOLLEKTÍV MUNKAJOG RENDSZERE
A JOGSZERŰ ELLENŐRZÉSEK MIKÉNTJE A MUNKAHELYEN
Győztesek és vesztesek
Bértámogatások és béremelések hatása a SZSZBMK gazdálkodására
Készítette: Farkasné Veres Edina
Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet
A MUNKAJOGI JOGFORRÁSOK RENDSZERE
Munkagazdaságtani feladatok 5
A munka díjazása.
Előadás másolata:

A Munkaerő ára – Konferencia a munka díjazásának kérdéseiről Tárgyaljunk a bérről! Mi így csináljuk! IV. Magyar Munkajogi Konferencia október Visegrád

A Munkaerő ára – Konferencia a munka díjazásának kérdéseiről Miért kell tárgyalni? - Munka törvénykönyve - Kollektív Szerződés - Szakszervezetek érdekérvényesítő képessége

A Munkaerő ára – Konferencia a munka díjazásának kérdéseiről Miről kell, illetve lehet tárgyalni? - alapbér átlagos, vagy differenciált emelése - alapbér után számított pótlékok emelése - teljesítmény ösztönző elemek bevezetése - bérpreferenciák biztosítása célcsoportok részére - egyéb jövedelem növelő intézkedés a hatályos SZJA törvény figyelembe vételével

A Munkaerő ára – Konferencia a munka díjazásának kérdéseiről Taktikai elemek a felkészülésben - nem tárgyalunk korán, megvárjuk minden évben: kötelező minimálbér meghatározását, OÉT százalékos ajánlását, néhány nagy munkáltató megállapodását, a bérmegállapodást befolyásoló törvényeket, - fentiek szerint tervezzük a személyi költségeket

A Munkaerő ára – Konferencia a munka díjazásának kérdéseiről Kivel tárgyalunk a Malév Zrt-nél? ig hat reprezentatív szakszervezet volt - a novemberi ÜT választások új helyzetet hoznak létre - a tárgyaláson lesznek szakszervezetek, és reprezentatív szakszervezetek

A Munkaerő ára – Konferencia a munka díjazásának kérdéseiről Tárgyalások menete - munkáltató írásos ajánlatának átadása - szakszervezetek adat kérései - jellemző a sok fordulós tárgyalássorozat - bérmegállapodás, vagy sztrájkhelyzet bejelentése

A Munkaerő ára – Konferencia a munka díjazásának kérdéseiről Mi történik, ha nem megy? - egy, vagy több szakszervezet elhagyja a tárgyalást - részben ketté válnak a sztrájk és bértárgyalások - eredménytelen sztrájk tárgyalás után közvetítés

A Munkaerő ára – Konferencia a munka díjazásának kérdéseiről Úton a sztrájk felé! - kommunikációs hadviselés belül és a sajtóban - jellemzően nő az eredménytelenség esélye - közvetítés következik, de már volt erdeménytelen is - a többi szakszervezet csendben kivár

A Munkaerő ára – Konferencia a munka díjazásának kérdéseiről Megoldási lehetőségek - közös érdekek mentén újra bértárgyalás folyik - nem találjuk a közös elemeket, külön tárgyalunk - elszenvedjük a sztrájknyomást - az eszkalálódott helyzetben, a munkavállalók érdekében a munkáltató egyedül dönt

A Munkaerő ára – Konferencia a munka díjazásának kérdéseiről Egyoldalú munkáltatói intézkedések - történhet a nem sztrájkolók aktív, vagy passzív támogatásával - végrehajtás szakszervezeti támogatás hiányában - a béremelés a munkaszerződés részévé válik - nem biztosít alapot a következő bértárgyaláshoz

A Munkaerő ára – Konferencia a munka díjazásának kérdéseiről Bérmegállapodás - történhet egy, vagy több évre - rögzíti az emelés általános mértékét százalékban - a bevezetésre kerülő új bér elemet, annak mértékét - a preferáltak körét és az ott felhasználható bért - a béremelésből kizártak körét - az egyéb jövedelem növelő intézkedéseket - következő évi bértárgyalások kezdetét - sztrájk esetén, a sztrájk moratórium időtartamát

A Munkaerő ára – Konferencia a munka díjazásának kérdéseiről Köszönöm szépen megtisztelő figyelmüket !