A Tőzsde és ami mögötte van Tóth Attila Vezérigazgató-helyettes Budapesti Értéktőzsde Zrt. 2014. Április 24.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A Tőzsde és ami mögötte van
Advertisements

Befektetési környezet, pénz- és tőkepiaci tendenciák
A Tőzsde és ami mögötte van
A bizonytalanság és a kockázat
Likviditás a Budapesti Értéktőzsdén Mennyire felel meg a kibocsátók és befektetők elvárásainak, illetve mitől függ? Jaksity György elnök Budapesti Értéktőzsde.
A diákat készítette: Matthew Will
2008. Június 3. F e l e l ő s s é g ü n k t e l j e s t u d a t á b a n „Családi Kasszasikerek” Öngondoskodás Program 2009.
A Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság éve december 15. Jaksity György elnök Budapesti Értéktőzsde.
A Tőzsde és ami mögötte van
Tőzsde és ami mögötte van
Tőzsdei befektetések A tőzsde nyilvános, központosított és szervezett piac. Árutőzsde Értéktőzsde - értékpapírtőzsde - devizapiac Hatással van napi életünkre.
Privát banki szolgáltatások és befektetések a Citibanktól.
1 „ Gazdasági kihívások 2009-ben ” Dr. Hegedűs Miklós Ügyvezető GKI Energiakutató és Tanácsadó Kft. Dunagáz szakmai napok, Dobogókő Április 15.
Makrogazdasági és részvénypiaci kilátások
2009 Merényi Zsuzsanna Közoktatási szakértő-középiskolai tanár
ÉRTÉKPAPÍR PIACI MŰVELETEK
SÁFÁRSÁG Beruházás – Amit Isten ránk bízott Adakozás - Gyűjtés
Bankszámla és bankkártya MEGTAKARÍTÁSOK avagy Sok kicsi sokra megy!
Mivel a bankszámla kamata általában igen alacsony, érdemes körülnézned a különböző megtakarítási/befektetési lehetőségek között. MIELŐTT VÁLASZTASZ A.
Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság május 3. dr. Mohai György vezérigazgató-helyettes.
Befektetési lehetőségek
A biztosítók vagyonkezelésének aktuális kérdései Mit kezdjünk az alacsony hozamkörnyezettel? MABISZ Konferencia október 19. Hamecz István elnök-vezérigazgató.
Tévhitek és tények a részvénybefektetésekkel kapcsolatban Jaksity György, a BÉT Igazgatósága elnökének sajtótájékoztatója.
Miskolc Tóth Zoltán A tőzsdei kereskedés és ami mögötte van…
Tízezren innen és túl A magyar tőzsde és a világ pénzügyi piacai 2003 őszén Jaksity György elnök Budapesti Értéktőzsde Rt.
Vállalatfinanszírozás
A nemzetközi monetáris és pénzügyi rendszer. Alapvető fogalmak Nemzetközi monetáris rendszer Nemzetközi pénzügyi rendszer Lehetetlen hármasság Tőkeliberalizáció.
Magyarország ben Milyen lehetőségünk van a kiesés pótlására? részidős munkavégzés nyugdíjba vonulásunk után.... aktív korban gondoskodunk.
Megtakarítás, befektetés, öngondoskodás Dr. Mohai György Budapesti Értéktőzsde Zrt. Konferencia a tudatos pénzügyekért Budapest, október 2.
Mivel a bankszámla kamata általában igen alacsony, érdemes körülnézned a különböző megtakarítási/befektetési lehetőségek között. MIELŐTT VÁLASZTASZ A.
Mivel a bankszámla kamata általában igen alacsony, érdemes körülnézned a különböző megtakarítási/befektetési lehetőségek között. MIELŐTT VÁLASZTASZ A.
A tőzsdei kereskedés tendenciái Tóth Attila Vezérigazgató-helyettes Budapesti Értéktőzsde Zrt. Budapest,
A Tőzsde és ami mögötte van
Tóth Attila Budapesti Értéktőzsde Zrt. A tőzsdei kereskedés és ami mögötte van.
9.Szeminárium – Tőkeköltség Szemináriumvezető: Czakó Ágnes
Befektetési döntések Bevezetés
F e l e l ő s s é g ü n k t e l j e s t u d a t á b a n A prezentációt a Corvinus Egyetem Tanárképző Intézete állította össze. Projektvezető: dr. Daruka.
GKI Zrt., A válság: veszély és esély Balatonfüred, október 8. EGVE Dr. Vértes András elnök GKI Gazdaságkutató Zrt.
A magyar tőkepiac A tőkepiacok szerepe a piacgazdaságban és a magyarországi tendenciák május 3. Jaksity György.
Horváth István, CFA K&H Befektetési Alapkezelő Zrt.
Bizalmi/likviditási válság
I. A pénzügyi rendszer szerepe a gazdaságban
MABISZ Konferencia november 6. A biztosítók vagyonkezelésének aktuális kérdései Gáti László, marketing & értékesítési igazgató.
A tőzsde és ami mögötte van
Európa, a régió és Magyarország bankszektorának kilátásai – XXVIII. Vezérigazgatói találkozó Siba Ignác szeptember 12. – Röjtökmuzsaj.
2008 válság. USA USA jegybank (FED) alacsonyan tartja az alapkamatot. Ez több hitel és jelzáloghitelhez vezet. A bankok nem teszik a pénzt a FED-be, inkább.
Kiből lehet milliomos? Körséta a befektetések világában
Pénzügyi szolgáltatások gazdaságtana 1.
Pénz- és tőkepiaci globalizáció
A pénz időértékének további alkalmazásai Gazdasági és munkaszervezési ismeretek, 2. előadás Készítette: Major Klára ELTE TáTK Közgazdaságtudományi Tanszék.
Tőzsdei kereskedés és ami mögötte van
A tőzsdei kereskedés alapjai
Kiből lehet milliomos? Körséta a befektetések világában Széchenyi István Egyetem Szalay György szakértő április 16.
Budapest Egyensúly Alap Az alap kezelője Richter Pál portfoliómenedzser július Az alap jellemzői KategóriaKiegyensúlyozott Az alap indulása2014.
A Tőzsde és ami mögötte van Előadó: Pál Árpád. Piacok Értékpapírok piaca  elsődleges  másodlagos Időtáv szerint  pénz piac (ideiglenes újraelosztás)
Középiskolások pénzügyi kultúrája felmérés eredményei Dr. Kovács Péter
KÖZGAZDASÁGTANI ALAPFOGALMAK II. Előadó: Bod Péter Ákos.
Múlt és jövő A 15 éves Budapesti Értéktőzsde szerepe a hazai tőkepiac fejlesztésében Szalay-Berzeviczy Attila elnök június 16.
Növekedés a tőzsdével ELITE Program, együttműködésben a BÉT-tel
Az értékpapírok.
14 év szakmai tapasztalat
Vállalati pénzügyek II.
Haladó Pénzügyek Vezetés szervezés MSC I. évfolyam I
Haladó Pénzügyek Vezetés szervezés MSC I. évfolyam I
Budapest Paradigma Alap
12 év szakmai tapasztalat
Döntsünk okosan a hitelfelvételről!
Értékpapírok.
„Ne tegyünk minden tojást egy kosárba!”
Kereskedés a tőzsdén.
Előadás másolata:

A Tőzsde és ami mögötte van Tóth Attila Vezérigazgató-helyettes Budapesti Értéktőzsde Zrt Április 24.

2 | A pénzügyi közvetítői rendszer PÉNZPIAC VÁLLALATOKVÁLLALATOK TŐKEPIAC BETÉTEK HITELEK RÉSZVÉNYEK KÖTVÉNYEK FORRÁS BANKOK TŐZSDE TŐKEPIACI KÖZVETÍTŐK BEFEKTETÉSI SZOLGÁLTATÓK MEGTAKARÍTÓKMEGTAKARÍTÓK

3

4

Az információ A tőkepiacon a legértékesebb árucikk az információ Az internet világában a tőkepiaci információ tömegtermék lett Problémák:  Tű a szénakazalban  A szubjektív objektivitás  Kontrollálatlanság

6 | Magyar éves GDP és a BUX index alakulása ( ) USA éves GDP-je és a DJIA index alakulása ( ) Forrás: BÉT, KSH Forrás: Yahoo Finance, EconSats A részvénypiacok és a reálgazdaság kapcsolata

„Az árfolyamok viselkedése a kutyát sétáltató emberhez hasonlít. A kutya össze-vissza rohangál gazdája körül séta közben. Néha előre szalad, néha pedig lemarad. De alapvetően követi gazdáját. Így van ez a részvények esetében is. Az árfolyamok néha meglódulnak, máskor pedig zuhannak, de alapvetően a cég valódi teljesítménye körül mozognak.” (André Kostolany) 8 | Megismerhető-e a részvényárak mozgása?

Friss munkavállaló, akinek felnőtt élete során rengeteg komplex problémát kell megoldania.  Egzisztencia felépítése: lakás, kocsi,…, család  Jó élet: buli, hobbik, sport…  Jó nyugdíjas évek: utazás, kényelem, egészség… Miért kell foglalkozni a pénzügyekkel? 9 | Ennek megvalósítása komoly pénzügyi feladat. MARCI

Van-e egyáltalán szükség megtakarításra - befektetésre? 10 | Infláció – pénzünk vásárlóerejének folyamatos romlását okozza Pénzünk befektetésével védekezhetünk az értékvesztéssel szemben Önálló jövedelemforrássá válhat, akár…

Kockázat és hozam Minden befektetőnek két kérdésre kell választ adnia mielőtt befektetne: Mekkora kockázatot hajlandó vállalni? Milyen időtávban gondolkozik? 11 | A pénzügyi piacok alaptörvénye: A nagyobb hozamokhoz nagyobb kockázatok is kapcsolódnak.

Bízzuk a profikra! Befektetési alapok Pénzpiaci alapok Részvény alapok Ingatlan alapok Időtáv

A jó tőzsdéző ismérvei Piac ismeret Önismeret Türelem Mértéktartás

„Minden dolog annyit ér, amennyit más hajlandó fizetni érte”