1. A boldogság evolúciója

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Antropológia VIII. A lélek.
Advertisements

Írta: Dr Gyökössy Endre ( ) a lelkész-pszichológust,
ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
IDŐ MÁTRIX SÜRGŐS NEM SÜRGŐS F O N T S E M.
Adakozás Az a hadisarc, melyet lelkünk ellensége bűneink miatt ránk ró, sokkal nyomasztóbb, mint az Isten országa által kivetett adó. Isten nem aszerint.
Megbocsátás és parancsba kapott szeretet
Hogyan formál át Isten az igehirdetésen keresztül?
Krisztus uralma alatt élni 1. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
Csendes pohárköszöntő újév reggelén
és ebbe más is belehalt már…
Tommy's Window dia ♫ Hangszóró szükséges A gyerekek örökkévalók
Történet a boldogságról. Milyen értéke van egy évnek, kérdi a tanuló aki nem ment át a vizsgán. Milyen értéke van egy hónapnak, kérdi az anya, aki hamarább.
Tisztelet - dicsőség Jon Palmer.
Bevezetés a tanácsadásba Dr. Dan Brinkman.. Tanácsadás  Nátán esete (2Sám 12:1- 14)
Az egymáshoz tartozás gyakorlata
Szüntelen imádkozzatok. 1.Thessalonika 5: 17
Istentől áldott húsvéti ünnepeket! Készítette: Mecseki Csilla Angéla 2011.
MI AZ IMÁDSÁG ? (Pecznyik Pál verse ).
A középkori filozófia főbb kérdései
Szentlélek jöjj, a világ vár!. Egység Lelke Béke Lelke.
A Boldogmondások margójára
Isten akarata-e, hogy megházasodjam? A házastárs kiválasztása.
Születésnapi Versek Jókívánságok!
Nagyböjt, az újrakezdés lehetősége!
Isten igéje éles kard,mely véd. Boldog a ki azzal vív csatát mert győzhet százszor is.
A vízhordó története.
PÁL LEVELE A RÓMAIAKHOZ ig Az okos istentisztelet.
Scenáriók készítése Dr. Kollár József Magyar Coachszövetség Közhasznú Alapítvány.
AzÉletigéje március „Az én eledelem az, hogy annak akaratát tegyem, aki engem küldött, és hogy elvégezzem művét.” (Jn 4, 34)
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
"Én vagyok az Úr, a te Istened."
Ha soha nem éreztél fájdalmat, honnan tudnád, hogy én vagyok a Gyógyító?
Megkértem Istent, hogy vegye el a büszkeségemet, de Ő azt mondta: NEM!
Bibliai gondolatok - olasz tájakkal és zenei aláfestéssel
♫ Hangszóró szükséges ♫ Hangszóró szükséges Az oldalak kattintásra haladnak tovább. Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved David Brandt.
Ébresztő!.
Jézus él, Jézus él, Minden ember tudja meg, Hogy Jézus él! 2x
Úton böjtben Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
„Egészségedre” témahét. „Egészségedre” témahét „Egészségedre” témahét.
ISTEN IGÉJE MONDJA: „…a négy élőlény és a huszonnégy vén leborult a Bárány előtt … és új éneket énekeltek ekképpen: "Méltó vagy arra, hogy átvedd a könyvet,
ISTEN hozott köztünk!.
„…Jézus megüresítette önmagát, szolgai formát vett fel, emberekhez hasonlóvá lett, és magatartásában is embernek bizonyult; megalázta magát, és engedelmeskedett.
Tudod-e, hogy szükséged van rá? „A bölcs ember nyitott szemmel jár, a bolond pedig sötétben botorkál” (Prédikátor 2, 14)
Gyülekezeti látás Jon A. Palmer.
Az Élet Igéje június „Ne hasonuljatok a világhoz, hanem gondolkodástokban megújulva alakuljatok át, hogy felismerjétek, mi az Isten akarata, mi.
Névnapi Köszöntö - néhány humoros bölcsességgel és nosztalgia zenével.
A BOLDOGSÁG TITKA.
ADAKOZÁS „ Nagyobb boldogság adni, mint kapni!”
BOLDOGOK, akik tudják, miért élnek, mert akkor azt is megtudják majd, hogyan éljenek.
Isten hozott köztünk!.
A pontos idő: 18:58.
A megtérés fogalma. Mk 1:14-15 Miután Jánost fogságba vetették, elment Jézus Galileába, és így hirdette az Isten evangéliumát: "Betelt az idő, és elközelített.
Az Élet Igéje május „… Krisztus nevében kérünk: engesztelődjetek ki az Istennel!” (2Kor 5,20)
Mindig kapcsolatban Vele
….??. Várni… Kegyelem Álom Kíváncsiság Bosszankodás Békesség Bizalom Kitartás Türelem Remény Kölcsön Átverés Csalódás „ Ő ” Biztonság Kegyetlenség Öröm.
Bölcsességek, aforizmák
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
ÖNMEGTARTÓZTATÁS. Az önuralom kifejlesztése önuralom (lat. dominatio sui): önuralom (lat. dominatio sui): 1. erkölcsi cselekedet, amellyel az ember úrrá.
Református istentisztelet 2015 január 11 vasárnap.
10 RABLÁNC NEKED, 10 RABLÁNC NEKED, MELYET NEM SZAKÍTHATSZ SZÉT!
Húsvét II Vasárnapja A - év A - év J n 20,19-31 Mikor azon a napon, a hét első napján este lett, és a helyiség ajtaja, ahol a tanítványok összegyűltek,
István király és a magyar keresztyén egyház kezdetei.
Demens gondozás (Kommunikáció) Készítette: Jónyer Lajosné
KIVONULÁS KÖNYVE 3:6 – 3:20 exodus az elhívás. ISTEN JELENLÉTÉBEN - Angyalok: Abban az esztendőben, amikor Uzzijjá király meghalt, láttam az Urat. Trónján.
Református istentisztelet
Egy igazi tanítvány szolgálja Krisztust
Húsvét II Vasárnapja B év
„…Jézus megüresítette önmagát, szolgai formát vett fel, emberekhez hasonlóvá lett, és magatartásában is embernek bizonyult; megalázta magát, és engedelmeskedett.
Írta: Dr Gyökössy Endre ( ) a lelkész-pszichológust,
Előadás másolata:

1. A boldogság evolúciója boldogság = szerencse (homéroszi idők) boldogság = erény (klasszikus kor), boldogság = mennyország (középkor), boldogság = gyönyör (felvilágosodás), boldogság = egy szőrös kiskutyus (kortárs).

2. Mi a békesség? Eiréné görögül, héberül salom csendesség, megpihenés, nyugalom egyetértés, összhang épség, (jó) egészség, üdvösség, béke, prosperitás az az állapot, amelyben minden a maga helyén van

Mi a különbség a világi boldogság és az Istentől nyert békesség között? Lehet-e valaki boldog a bűnben? Lehet-e békességed a bűnben? Hogyan találod meg a békességed? Lehet-e valakinek békessége, amikor boldogtalan? Tragédiák, nehezek közepette lehet-e békességed?

3. Honnan származik a hívő ember boldogsága? “Mert ő Isten formájában lévén nem tekintette zsákmánynak, hogy egyenlő Istennel”. (Filippi 2:6) “hanem megüresítette önmagát, szolgai formát vett fel, emberekhez hasonlóvá lett, és magatartásában is embernek bizonyult”. (Filippi 2:7).. megalázta magát, és engedelmeskedett mindhalálig, mégpedig a kereszthalálig.” (Filippi 2:8)

Mit tenne Jézus? Fő kérdés Tedd fel ezt a kérdést, és mindig fogsz kapni egy alázatos választ, ami békességet és boldogságot teremt, nehézségek, legyőzöttség, keserűség és megbántottság helyett.

Mit is jelent úgy viselkedni mint Jézus? 1. Ne követeld azt, amit úgy gondolsz, hogy megérdemelsz. “Mert ő Isten formájában lévén nem tekintette zsákmánynak, hogy egyenlő Istennel”. (Filippi 2:7)

Mit is jelent úgy viselkedni mint Jézus? 2. Keress lehetőségeket arra, hogy másokat szolgálhass. “hanem megüresítette önmagát, szolgai formát vett fel, emberekhez hasonlóvá lett, és magatartásában is embernek bizonyult”. (Filippi 2:7)

Mit is jelent úgy viselkedni mint Jézus? 3. Tedd azt, ami helyes, még ha fájdalmas is. …megalázta magát, és engedelmeskedett mindhalálig, mégpedig a kereszthalálig.” (Filippi 2:8)

A hívő boldogságának forrása A hívő boldogsága az Istentől nyert békességből fakad, a békesség pedig alázatból.

4. Hogyan tudod javítani Istennel és az emberekkel való kapcsolatodat? Mi a fontosabb: hogy helyreálljon a jó viszonyod Istennel és a másik emberrel, vagy az, hogy megoldást találj a problémára? Lehetséges jó viszony és szeretetteljes kapcsolat teljes egyetértés nélkül?

Mi a bölcsesség jó kapcsolatban lenni valakivel anélkül, hogy azonos véleményen lennél vele Megtanulhatod, hogy lehet valakivel nem egyetérteni anélkül, hogy megsértenéd a másikat

Út a békességhez Tedd le a problémádat Krisztus keresztjéhez. Tanuld meg elengedni a dolgokat! Nevess sokat!