Együtt élő baktériumok Készítette: Kovács Milán. Tartalom  Származásuk  Számuk  Baktériumok nélkül nem megy  Felértékelődik a féregnyúlvány  Baktérium-bélyeg.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A TOVÁBBKÉPZÉS TERÜLETÉN
Advertisements

A TAKARMÁNYOZÁSTAN ELŐADÁSOK TEMATIKÁJA a ménesgazda szak I
5. a osztály. Palackokat és egyéb üreges testeket polietilénb ő l, PVC- b ő l és egyéb m ű anyagból lehet el ő állítani, fúvással. Mib ő l áll a PET-
AIDS.
Antibiotikumok használata Itt láthatja az F/1 és az F/2 jelű feladatlapokhoz tartozó grafikonokat, amelyeket akár ki is vetíthet a diákok számára.
B6 vitamin Horváth Ronald Horváth Ronald. Miben található   Szerepe van a vörösvértestek képződésében, az egészséges bőr, az idegrendszer egészséges.
SZOPTATÁS ELŐSEGÍTÉSE SZÜLÉSZETBEN SZÜLÉSZETBEN PAP KÁROLY AUGUSZTUS 4. Nyíregyháza AUGUSZTUS 4. Nyíregyháza.
ANYAGCSERE BETEGSÉGEK DIÉTÁS KEZELÉSE
A kérődző állatok emésztési sajátosságai
Fehérjék biológiai jelentősége és az enzimek
Az SCD Probiotikus technológia bemutatása
Mire jó a tojás? Tények a tojásról
GAZDA – ÁLLATTARTÁS I. 15. Jellemezze az ipari abrakkeverékeket és a takarmány kiegészítőket! - Premixek (vitamin, ásványi anyag) - Koncentrátumok - Tápok.
Dél-Pesti szennyvíztisztító
Nemi úton terjedő betegségek
Mik azok a fehérjék? A fehérjék aminosavak lineáris polimereiből felépülő szerves makromolekulák. Ezek kialakításában 20 féle aminosav vesz részt.
A légkör - A jelenlegi légkör kialakulása - A légkör összetétele
Gyermekkor és gyermekkortörténet a kezdetektől napjainkig,különös tekintettel a középkór és reneszánsz gyermekképére.
Születés másodperc hidrogén és hélium
TÁPLÁLKOZÁS.
Túl magas- e Magyarországon a depressziósok száma?
A kérődző állatok emésztési sajátosságai
Cellulóz.
Cellulóz Cserés Zoltán 9.c.
Ca forgalom szabályozása
Gyermekek fejlődése és gondozásuk módszertana
Emperger Cintia Klicsu Viktória 9.B
C-vitamin Készítette Skrován Mónika.
Kedvező hatásai: Központi szerepet játszik a csontfejlődésben. Ha a kicsi gyermekek szervezetében alacsony a D-vitamin szintje, nem megfelelően fejlődik.
Táplálékaink, mint energiaforrások és szervezetünk építőanyagai.
KÉMIA 8. évfolyam Téma: A VÍZ.
Biopeszticidek Készítette: Pásztor András március 22.
In situ talajmosás Benzol szennyezés a Dunaferr területén
A vérkeringés szerepe.
Ki a szívét osztja szét....
Sejtalkotók III..
Resveratrol "Borban az igazság!"
Az ember táplálkozása.
A Weende-i takarmányanalitikai rendszer
Tápanyagok.
Készítette:Nievel Lajos. Az első és legkézenfekvőbb dolog az, hogy igyekszünk étrendünket alapanyagokból összeállítani. A hús, a zöldség, gyümölcs, magvak,
A világnépesség növekedése
Hazai vámhatósági tapasztalatok és legjobb gyakorlatok az AEO-kal való együtt működés terén Konopás András százados2014. június 24. NAV KAVIG Konopás András.
TANULÁSI KÖRNYEZETEK Bibó István Gimnázium – Kiskunhalas.
A magzati vesztesztés mértéke és annak vizsgálati lehetősége a termékenyítés utáni 60. napig tejelő szarvasmarhában Dr. habil. Gábor György PhD tudományos.
Ásvány és kőzettan Készítette: Svidró Sára
Ismétlés Heterotróf életmód Mindenevő Táplálkozás folyamata
Vas Megyei Sclerosis Multiplex Egyesület Egészségnapja május 31.
Hasznos baktériumok Oláh Szófia 10.B.
Lótenyésztési bizonylatok
Az állandó küzdelem A szabadgyökök olyan agresszív molekulák, melyek sejt- és DNS- károsodást idéznek elő Az antioxidánsok semlegesítik a szabad gyököket,
Táplálkozás A mai táplálkozás legfőbb problémái Káros hatások
1 A probiotikus gyógyszerek szerepe a gyógyszerészi gondozásban.
Az anyagok csoportosítása összetételük szerint
10. rész :Táplálékunk összetevői Fehérjék Klikk a folytatáshoz.
TÁPLÁLOKOK, TÁPANYAGOK
Készítette és Balogi Ivett előadja:Csapó Konrád előadja:Csapó Konrád Kovács Réka.
Nitrogén csoport V. főcsoport. Sorold fel az V. főcsoport elemeit és vegyjelüket! NitrogénNnemfémgáz FoszforPnemfémszilárd ArzénAsfélfémszilárd AntimonSb.
AZ ÉLET MOLEKULÁI.
A lucerna LPC lehet-e gazdaságos versenytársa a szójának ?
2. Táplálkozástani Alapfogalmak és Koncepciók
A prokarióták.
Nem kórokozó baktériumok
Gyakran felvetődő kérdés
Élelmiszerek Az élelmiszerek fogalma. Az élelmiszerek árujellemzői és forgalmazásuk feltételei.
TIENS KANGLI.
Magvas gondolatok a FruitCafé-ról
Előadás másolata:

Együtt élő baktériumok Készítette: Kovács Milán

Tartalom  Származásuk  Számuk  Baktériumok nélkül nem megy  Felértékelődik a féregnyúlvány  Baktérium-bélyeg  ”Megszerzésük”

Származásuk  másfél milliárd évvel ezelőtt kezdődhetett  a Mitokondrium baktérium elődje  endoszimbiózis,

Számuk  75kg-nál kb 2kg baktérium  beleinkben élő baktériumsejtek száma vagy tízszerese az összes saját sejtünkének

Baktériumok nélkül nem megy  Esszenciális aminosavak  vitaminokat állítanak elő a gazda számára, mérgező vegyületeket ártalmatlanítanak, serkentik az immunrendszert, és segítenek megőrizni a bélnyálkahártya épségét.  Egyéb szén-hidrátokat lebontanak(cellulóz)

Felértékelődik a féregnyúlvány  baktériumkolóniáin ak összetétele és számossága többé-kevésbé állandó

Baktérium-bélyeg  baktériumok jelentős része a bőrön találhatószemélyről  személyre jelentős baktériumfaj- eltérések tapasztalhtók

”Megszerzésük”  az emberi szervezet a szülés során, valamint a születés utáni időszakban kell, hogy megbarátkozzon a baktériumokkal  Több mint hétszáz különböző baktériumot tartalmaz az anyatej

Köszönöm a figyelmet