Alekszandr Sztyepanovics Popov

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az információ átadásának története
Advertisements

Készítette: Kiss Dániel
Konsztantyin Eduardovics Ciolkovszkij
Jules Verne.
élete visszaemlékezésekben
(Született 1824.március 2-án. Elhunyt 1884.május 12-én.)
Johannes Brahms 1833.május.7-Hamburg 1897.április.3-Bécs.
Franz Schubert.
EÖTVÖS LORÁND ÉLETE ÉS MUNKÁSSÁGA
A NÉGY ÉVSZAK Kiss Anett 6.a Felkészítő tanár: Salamon Róza Dr. Török Béla Általános Iskola 1142 Budapest,Rákospatak utca. 101.
Csalafinta matematika
Civil Biztonság- és Védelemtudományi Tanszék A BIZTONSÁG ÉS VÉDELEM KULTÚRÁJA Dr. Szilágyi Tivadar egyetemi tanár GTK3185BAN.
Cars Old cars Története Rolls-Royce története Charles Stewart Rolls az angol aranyifjúsághoz tartozott, már származásánál fogva is. 19 évesen egy 3,5.
Tanulási célú migráció a világban és itthon
Nikola Tesla ( ).
NIKOLA TESLA 1856 – 1943.
Jedlik Ányos Élete és munkássága.
A Gömböc A magyar találmány.
Heinrich Friedrich Emil Lenz [Emilij Hrisztianovics Lenc] ( )
Civil Biztonság- és Védelemtudományi Tanszék A BIZTONSÁG ÉS VÉDELEM KULTÚRÁJA Dr. Simicskó István c. egyetemi tanár, államtitkár
Végtelen halmazok számossága Georg F. Cantor munkássága
CSAPODY VERA március 29. – Budapest, november 6. "Az én hivatásom, hogy másoljam le a természet szépségeit. Mindegyiket, amennyire csak lehetséges."
Aggteleki cseppkőbarlang
Rádió szolgáltatás az internet Dánielisz László, Antenna Hungária ZRT.
Charles Augustin de Coulomb
Készítette: Török Botond
Kalapos Éva D.A.C..
Alessandro Volta Gerencsér Bianka.
Készítette: Ócsai Gerg ő „Gondolkodom, tehát vagyok” Tovább.
Hőmérő 11.c Szilaj Roland.
Kialakulása A Medve-barlang a triászkorú kristályos mészkőben képződött mintegy 200 millió évvel ezelőtt. A mészkőben a barlangon átszivárgó víz rengeteg cseppkőképződményt.
Kedvenc Mobliom Székely Dóra Felkészítő tanár: Orosz Tibor
Ludwig Boltzmann Perlaki Anna 10.D.
Szerző: Kostyalik Marcell 9.c
Készítette: Győrik Viktor
Készítette:Povázsony István!
Charles Augustin Coulomb Életrajza
Egy csokorra való állat;) Olaszországban sokféle állattal találkoztunk, néhányat meg is örökítettünk, elsősorban ezeket is vejem;) Egy kis csokorra való.
Alexander Stepanovich Popov
Guglielmo Marconi Élete.
Rumford gróf élete Bálint Tímea 10.b.
Kovács András ( ) Pap, hitoktató Készítették: Médiamanók.
Készítette: Terék Máté.  Alexander Sztyepanovics Popov ( ) orosz tudós május 7-én Péterváron az orosz fizikusok társulatának bemutatja.
Felkészítő tanár:Salamon Róza Dr. Török Béla Általános Iskola
CHRISTIAN HUYGENS élete
A NDRÉ M ARIE A MPÉRE Balogh Beatrix 10.b. É LETE : 1775-ben született Lyontól alig 10 km-re fekvő kis faluban Apja: -jómódú kereskedő volt -jártas volt.
Készítette: Czagány Krisztián
Készítette: Szabó Adrienn 10.D
Albert Einstein Szabó Gábor.
Készítette: Nagy Fruzsina,Czinege Ágnes,Habuczki Milán
A.Sz.Popov fizikus Püspöki Petra 10.b.
René Antoine Ferchault de Réaumur (1683. február 28. –1757. október 17
William Thomson (Lord Kelvin)
Ernst Karl Abbe Tarkó Bence 12.c. Élete (Eisenach, január 23. – január 14.) német matematikus, fizikus, egyetemi tanár. Abbét 1870-ben kinevezték.
Charles Augustin Coulomb
Készítette: Prumek Zsanett
Guglielmo marconi rádió feltalálása
Guglielmo Marconi Ócsai Réka 10. A.
Francis Bacon Készítette: Kissgyörgy László. Élettörténete Londonban született előkelő családba. Apja, Sir Nicholas Bacon, Anyja Ann Cooke Bacon volt.
Készítette: Peterdi Panna. Tartalom 1.Története 2.Felhasználói 3.Videó+film 4.Előnyei 5.Hátrányi.
James Watt Lvomszki Fanni 10/b.
CSODÁLATOS DRÓN FOTÓK Kattints. CSODÁLATOS DRÓN FOTÓK Kattints.
 Lucille Philips  Melville Feynman  New York  125 Pont  Tudomány iránti érdeklődés  Matematika Bajnokság.
Nikola Tesla és Guglielmo Marconi találmányának összehasonlítása Készítette: Káldi Laura, Bujdosó Bianka.
Nagy magyar tudósok Neumann János ( ) „Neumann észjárását ismerve néha eltűnődöm, hogy nem egy magasabb rendű faj egyik képviselőjével állok-e.
Wilhelm Conrad Röntgen Készítette: Kunkli Tímea 11.a.
Dunai hivatásforgalmi vízi közlekedés kialakítása Budapesten
Bródy Imre Készítette: Ambruzs Liliána, Sinka Borbála, Sinka Regina Felkészítő tanár: Simon Tibor, Szabó Anita.
Professzor Ujvárosi Miklós életútja és munkásságának hatása
Előadás másolata:

Alekszandr Sztyepanovics Popov

Tartalom Élete Munkássága Sikerei

Élete (1859. március 16. - 1906. január 13 Pétervár.) Apja falusi pap volt. Jó pápa válhatott volna belőle. Tanárai hamar felismerték tehetségét, és azt tanácsolták neki, a papi hivatás helyett inkább a tudományokkal foglalkozzon. Szentpétervári egyetem fizika szak. Már ebben az időben is behatóan foglalkozott a távírdászattal, kihasználta, hogy a kronstadti tengerészeti kadétiskolában ajánlottak neki állást

Munkássága kezdetén Az 1860-as évek végén Hertz az egyetemen szikrainduktorral elektromos hullámokat tudott előállítani és azokat egy dróthurokra szerelt szikraközzel indikálta. 1893 áprilisában egy előadásában felvetette az elektromos hullámok érzékelésére egy árammérő huzaltekercsének alkalmazását. Popov nem gondolt találmánya szabadalmaztatására, később az akkoriban felfedezett röntgensugarak iránti érdeklődése miatt azt háttérbe szorította.

Nikola Tesla (1856-1943) Guglielmo Marconi (1874–1937) Oroszországban Popovot tartják a rádió atyjának, vele egy időben Nikola Tesla és Guglielmo Marconi is feltalálta a szikratávírót egymástól függetlenül.

Maconi 1895 szeptemberében már 1,5 kilométeres távolságon tudta sikeresen használni szerkezetét. Popov 1896 szeptemberében a sajtóból értesült erről. Marconi szabadalmai őt is újabb kutatásra sarkallták, ezért a haditengerészet közreműködésével 1897-ben egy-egy állomást szerelt fel a kronstadti kikötőben, és az Afrika nevű cirkálón. 10 kilométeres távolságból volt képes kommunikálni ez a hajó a parttal.

Sikerei Ezek után Popov Franciaországban és Németországban is tanulmányi utazást tett. 1989-ben az orosz hadiflotta egyik büszkesége, a Generáladmirál Aprakszin cirkáló a jég fogságába került a Finn-öbölben. Az 1900 nyarán megrendezett párizsi világkiállításon aranyérmet kapott.

Mivel Popov volt a műszaki főiskola vezetője, követelték tőle, hogy távolítsa el az intézményből azokat a diákokat, akik részt vettek a tüntetésekben. Ennek az lett a következménye, hogy egészségi állapota megromlott, és 1906. január 13-án agyvérzésben meghalt. Még 46 éves sem volt.

Források http://mmi.elte.hu/szabadbolcseszet/index.php?option=com_fogalom&tipus=1&Itemid=6 http://www.rubicon.hu/magyar/oldalak/1896_marcius_24_popov_sikeres_radiokiserlete_petervaron/ https://www.google.hu/search?q=sz+popov&biw=1366&bih=667&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=Sz1iVLisMcLxat_fgPgG&ved=0CAYQ_AUoAQ#tbm=isch&q=Alekszandr+Sztyepanovics+Popov&imgdii=_

Köszönöm a figyelmet! 