Névjegy és névjegykártya használat

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A marketing információs rendszer
Advertisements

Europass önéletrajz.
Viselkedési szabályok
EURÓPA MAGYARORSZÁG.
Készítette: Trubin Beáta
Adatvédelmi elvek és gyakorlat – január Készítette: Dr. Detrekői Zsuzsa.
Diplomáciai protokoll és etikett 10.
INTERNET.
Munka - lakás - szabadidő egysége és szervezése pszichiátriai rehabilitáció gyakorlatában Dr. Pető Zoltán.
Üdvözlet a Fallerból!.
Verbális kommunikáció
Kötelező Önvédelmi Gyakorlatok Nem Csak „Feketeöves Adatvédőknek” Kun Árpád vezető rendszermérnök, CEH Budapest, Január 28.
Marketing Mészáros Judit Renczes Ágoston Adatbázis
Etikett és protokoll 3 – Tóth Attiláné dr.
Öltözködés.
Készítette: Balázs Attila BAAPAHP.PTE.  A megszólításban a férfiak neve elé tett Herr szóval történik.  (Régebben használatos volt még a „führer” megszólítás.
A protokoll kellékei.
Interaktív óvodai és iskolai fogmo-show
Az EUROSTUDENT V felmérés Projekt megnevezése: Felsőoktatási szolgáltatások rendszerszintű fejlesztése 2. ütem (TÁMOP / ) Főkedvezményezett:
Verbális kommunikáció
Levelező program beállítása webmail-hez
Ivády Rozália – BME-KTT Takács Boglárka – ELTE-PPK
Az illem, etikett, protokoll alapszabályai és gyakorlata II.
Dr.Werling Klára VIMOR Elnöke
A TURISZTIKAI TERMÉK FELÉPÍTÉSE ÉS MARKETINGKOMMUNIKÁCIÓ A BRIT PIACON.
Hogyan írjunk motivációs levelet?
Dr. Tóthné Igó Zsuzsanna tanár Eszterházy Károly Főiskola
University of Kent arculati kézikönyv
Dobiné Bálint Katalin Protokoll ismeretek
Embléma, logotípia, piktogram, címer.
A Merlin Színház honlapjának bemutatása Tartalom és forma.
AIIR projekt Autósiskolai Integrált Információs Rendszer.
Cím (akár kétsoros, vagy magyar-angol) Arial Bold 60pt RGB 0,85,150 kék (háttér: RGB 242,242,242, általános esetben) TERVEZŐ PÁLYAMŰ TELEFON KONZULENS.
Cím (akár kétsoros, vagy magyar-angol) Arial Bold 60pt RGB 0,85,150 kék (háttér: RGB 242,242,242, általános esetben) TANTÁRGY TÉMA TERVEZŐ KONZULENS SZEMESZTER.
Közösségi portálok használata
Figyelmeztetés! E program használata fokozottan
Kormányzati hozzáállás Ausztriától Kyrgyzisztánig
E RASMUS PROGRAM A K ÖZIGAZGATÁS - TUDOMÁNYI K ARON A 2013/2014. TANÉVBEN BÍRÓ GÁBOR ISTVÁN DÉKÁNI HIVATAL, NEMZETKÖZI ÜGYEK.
Egy szervezet az Erasmus hallgatókért
A PLAKÁT Készítette: Wiedermann Katalin.
MSACCESS Bevezetés. Üzemeltetés Hozzáférés Jogosultságok Karbantartás Mentés Stb. Felhasználói felület Űrlapok Jelentések Menük Stb. Adatnézetek, funkcionalitás.
Közösségi oldalak használata
1. tétel Ön a munkahelyén az iroda kialakításáért felel. Tervezze meg az irodában milyen eszközök szükségesek ahhoz, hogy adminisztrációs munkáit pontosan.
Laptop, notebook, PDA. Hordozható számítógép Hívhatják bárhogy: laptopoknak vagy noteszgépeknek, hordozható számítógépeknek, stb. Ezek az egy darabból.
A TTKT nyelvi munkaközösség alakuló értekezlete Waldmann-né Baudentisztl Éva.
Az írásbeli kommunikáció
Körlevél.
NETre Kész – IT-mentor roadshow, Pécs A célcsoport munkaerő-piaci helyzetét és életminőségét javító információk az Interneten és azok használata Czanik.
Körlevél.
Értékesítés a gyakorlatban, avagy hogyan legyünk sikeresek.
7. A színek szerepe a térképeken
Cím (akár kétsoros, vagy magyar-angol) Arial Bold 60pt RGB 0,85,150 kék (háttér: RGB 242,242,242, általános esetben) Ennek megfelelően a sorok elválasztás.
Az elvben figyelembe veendő kapcsolási rendek számáról képet kaphatunk, ha felmérjük az adott N és M áramok és egy-egy fűtő- és hűtőközeg.
Kulcsok meghatározása a táblákban
A N emzetközi Gy ermekmentő Sz olgálat Magyar Egyesület pápai számítógépes klubjának Safer Internet tevékenysége és megvalósulási formái Készítette: Nagy.
MODERN ÜGYVITELI GYAKORLÓHELY KIALAKÍTÁSA A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLÁN
Öltözködés.
Haszon rendezvények médiaajánlat éves, a gazdasági életben helytálló vezetők Az adott téma iránt érdeklődők szűk, de releváns üzleti döntéshozók.
„Mi így csináltuk, Ti hogy folytatjátok ?”
Előadó: Horváth Attila alezredes szeptember 15.
Előadó: Horváth Attila alezredes szeptember 15.
Cím (akár kétsoros, vagy magyar-angol) Arial Bold 60pt RGB 0,85,150 kék (háttér: RGB 242,242,242, általános esetben) TANTÁRGY TÉMA TERVEZŐ KONZULENS SZEMESZTER.
A szaktudás dokumentálása – Europass. Ahány ország, annyi…  Oktatási és képzési rendszerek különbözőek  A kompetenciák és képzettségek különbözőek,
BT bemutatkozás Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar Kooperatív délután
Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete Verein für Ungarische Pädagogen und Pädagoginnen in Österreich Kaposvár 2016.
Szakmai és személyes portfólió elkészítése
2016. június 10: „A tudásáramlás és a tudás megtérülésének egyes vetületei” című konferencia Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH)
Haszon rendezvények médiaajánlat
MIÉRT éppen a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar?
A beszélgetés mint platform
Előadás másolata:

Névjegy és névjegykártya használat

A névjegy és a névjegyhasználat A névjegy hasznos segédeszköze az ismerkedésnek, a bemutatkozásnak. Adott esetben a névjegy küldése helyettesítheti a személyes találkozást is, bár ez nálunk kevéssé és inkább a nemzetközi protokollban honos szokás.

A névjegy és a névjegyhasználat A hivatalos és a magánkapcsolatokban nem túl szerencsés ugyanolyan tartalmú névjegyet használni. A hivatalos változat a családi és utónevet, beosztást, címet, rangot, foglalkozást, a munkahely megnevezését, címét, a telefon/fax, e-mail címet tartalmazza.

A névjegy és a névjegyhasználat A magánkapcsolatokban alkalmazott névjegyek információs tartalma általában szűkebb. Itt szerepeltethető: a családi és utónév, foglalkozás, hivatás, tudományos fokozat (de hivatali rang és beosztás nem!), lakáscím, a telefon/fax, e-mail – elhatározástól függően.

A névjegy és a névjegyhasználat Ne halmozzuk az információkat a névjegyen! (Annyifajta névjeggyel kell rendelkeznünk, ahány relációban névjegyhasználat válhat szükségessé.) Ugyanez vonatkozik az idegen nyelvű kártyákra. (Udvariatlan dolog magyar ügyfelünknek idegen nyelvű névjegyet átadni azzal, hogy a magyar nyelv elfogyott…)

A névjegy és a névjegyhasználat A névjegy mindig az éppen aktuális információkat kell, hogy tartalmazza! (Rendkívül „snassz” dolog az áthúzásokkal, javításokkal kidekorált névjegy átadása.)

A névjegy és a névjegyhasználat A névjegy anyaga általában fényes vagy matt karton többnyire fehér színben, általában fekete sima vagy „dombor”-nyomattal. Sokan személyiségük, hivatásuk-mesterségük vagy más jellemzők nyomatékosabb kifejezésére színes, egyéni megoldásokat tartalmazó névjegyeket készíttetnek maguknak.

A névjegy és a névjegyhasználat A névjegy szokásos mérete 100x50 mm vagy az alatti. A női névjegy általában kisebb az európai országokban, mint a férfiak által használatosak. A méretkorlátokat azért is célszerű betartani, mert a névjegytartók is ehhez igazodnak.

A névjegy és a névjegyhasználat Mit kezdjük vele? A személyesen átadott névjegyet figyelmesen el kell olvasni. Megbeszélések, tárgyalások alkalmával a partnerek névjegyét célszerű az asztalon magunk elé helyezni, így a beszélgetés során bármikor pontosan fel tudjuk idézni az általunk megszólítani kívánt személy nevét, hivatali beosztását stb.

A névjegy és a névjegyhasználat

A névjegy és a névjegyhasználat

A névjegy és a névjegyhasználat