Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Interaktív óvodai és iskolai fogmo-show

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Interaktív óvodai és iskolai fogmo-show"— Előadás másolata:

1 Interaktív óvodai és iskolai fogmo-show
Óriásfog Interaktív óvodai és iskolai fogmo-show

2 BEMUTATKOZÁS Egervári Gábor fogtechnikus vagyok és immár 23 éve tevékenykedem az emberek fogaiért. Hivatásom a szakmám. A mosoly a legrövidebb út két ember között. Fontosnak tartom, hogy jót tegyünk egymásért, mi emberek. Hozzám általában akkor kerülnek az emberek, ha már baj van. Természetesen fontos dolog segíteni és jól megoldani valakinek problémáját, de úgy gondolom, hogy inkább a problémák okát kell megszüntetni. Így megszületett az ÓRIÁSFOG, aki elmegy a gyermekekhez játszik Velük és segít.

3

4 Minden gyermekhez – és persze felnőtthöz is – van kulcs, amivel el lehet jutni a lelkéhez és kapcsolatot lehet teremteni vele. Sajnos a mai világunkban túl sok a fal, a gát, a kapu, amit mi emberek építünk magunk köré és egymás közé. Úgy döntöttem, hogy megmászom, lebontom, kinyitom, kikerülöm ezeket és eljutok a gyermekekhez.

5 Hasznosan segít ebben az ember nagyságú ÓRIÁSFOG
Hasznosan segít ebben az ember nagyságú ÓRIÁSFOG. Ővele tanulnak a gyerekek figyelni, ügyesedni, fogat mosni, új ételeket felfedezni, új szemlélettel ismerkedni.

6 Szájápolási bemutató óvodákban, iskolákban.
Tevékenységeim Szájápolási bemutató óvodákban, iskolákban. Úgy történnek ezek a csodák, hogy megérkezem az intézménybe és átöltözöm. Belebújok és ettől fogva én vagyok az ÓRIÁSFOG. Természetesen vannak segítőim: SIKA az óriás fogkefe, SÖRTE az óriás fogköztisztító kefe, SELYEM az óriás fogselyem, az Óriásfogkrém, és az Óriás pohár.

7 Viszek magammal – többségében – igazi ételeket, finomságokat és sokféle fogkefét. Aktívan és célzottan megbeszéljük a fogmosási szokásokat, mozdulatokat, ismereteket. Igyekszem minden gyermeket megszólítani, segíteni nekik és megkeresem a közös hullámhosszt velük. Gyakoroljuk a fogmosást, nagyban az ÓRIÁSFOGON is, és életnagyságú fogkefével magunkon is.

8 Természetesen korosztályonként és csoportonként, mindig másként zajlanak az események, de mindig a gyermekekhez igazodom. Bevonom az óvónőket, a tanítónőket és a tanárokat is a közös tanulásba. Egy közösséget alkotunk a gyermekek javáért. A gyerekek segítenek az ÓRIÁSFOGNAK megtisztulni a fogkefékkel és a fogselyemmel is. Az együtt töltött idő alkalmanként perc. A gyerekek még csöngetéskor sem akarják abba hagyni a mókát.

9

10 A Program bemutatása Megérkezés, az ÓRIÁSFOG és barátai bemutatása: SIKA, SÖRTE, SELYEM, ÓRÁSFOGKRÉM (homeopátia életkor függvényében). Fogmosási szokások és módok kérdés-felelet formájában: Hányszor, milyen fogkefével, milyen fogkrémmel, hogyan. Az ideális fogkefék, fogkrémek megbeszélése (egyéb szájápolási eszközök életkor függvényében). Kicsi gyermekeknél rávezető mozdulatok gyakorlása (új színezési mód elsajátítása). Számolni és tornázni szoktunk a gyermekekkel. Fogmosó mozdulatok bemutatása, elnevezésük, megtanulása és gyakorlása: az ÓRIÁSFOGON, és életnagyságban saját fogainkon is. Szemlélet és hozzáállás (figyelem, ügyes- >< -erős, kicsi- >< -nagy mozdulatok).  Fogaink számára egészséges és a többi étel, finomság élő bemutatója és megbeszélése, hatásuk és következményeik. Még sokféle különlegesség helyzetektől és közösségektől függően.

11 Elgondolkodtató Az én célom:
Célt és példát lehet mutatni a gyermekeknek. A gyerekek és szüleik tanuljanak meg figyelni. A közös játékokkal percig lekötöm a gyerekek figyelmét. Az én célom: Alakítsuk át a rosszul beidegződött fogmosó mozdulatokat. Tanuljanak meg a magyar gyermekek helyesen fogat mosni és legyen jobb az életük.

12 Családi és egészségnapi rendezvények

13 Fogápolási szaktanácsadás, egészségmegőrzés, fog és szájüregbetegségek megelőzésére való figyelemfelhívás Rajzpályázatok lebonyolítása és értékelése Interaktív bemutató gyerekekkel, színpadon Fogmosó mozdulatok bemutatása és megbeszélése Szülőknek segítség és rávezető játékok tanítása

14 Köszönöm figyelmét! Várom érdeklődését.
Elérhetőségeim Facebook és YouTube oldalakon:Óriásfog Egervári Gábor Tel: +36/


Letölteni ppt "Interaktív óvodai és iskolai fogmo-show"

Hasonló előadás


Google Hirdetések