A Magyar Tehetséggondozó Társaság kiadványai

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kutatás és írás © kurtán sándor 2011.
Advertisements

A filozófia vizsgatárgy története Világnézetünk alapjaiBevezetés a filozófiába 1990-től bizonytalanság: kötelező - nem kötelező Részt vettünk a nemzetközi.
Tájékoztató a licenszdolgozattal kapcsolatban
A TÁMOP Iskolai tehetséggondozás és a TÁMOP
Szlovákiai Magyar Adatbank
Tehetségpont létrehozása
NJSZT Közgyűlés május 13. NJSZT KÖZGYŰLÉS május 13.
A Megyei Pedagógiai Intézet szolgáltatásai a 2013/2014-es tanévben
Gábor Dénes Tehetségpont
Egy-egy ország leggazdagabb könyvtári gyűjteményei a nemzeti könyvtárak.nemzeti könyvtárak A világon kb. 160 nemzeti könyvtár van. Az adott ország publikációinak.
A köznevelési törvény tehetséggondozási aspektusai, felkészítés a minőségi felsőoktatásra a közoktatásban Dr. Kaposi József Oktatáskutató és Fejlesztő.
Hivatkozás könyvfejezetre
A kutatási program rövid bemutatása
Visszaemlékezés Szabó Gábor professzor oktatói, kutatói, intézetigazgatói és közéleti tevékenységére Biró Sándor.
Springer Tudományos Kiadó 2002.
Vitaindító a Magyar Orvosi Bibliográfia kérdésköréhez INFORMATIO MEDICATA 2004 Budapest, október Karácsony Gyöngyi Debreceni Egyetem Egyetemi.
Prof. Dr. Süli-Zakar István (DSc.)
Műszaki tudományok az interneten
Társadalom – politika – média Komplex digitális tananyag- és taneszköz- fejlesztés a társadalomtudományi képzés számára (TÁMOP /1/A )
NEMZETKÖZI EGYÜTTMŰKÖDÉSEK ÚTRAVALÓ A NEMZETI VIDÉKI HÁLÓZAT LEADER SZAKOSZTÁLYÁTÓL.. Budapest, szeptember 26. TNC Start Up Fórum Páliné Keller Csilla,
MIBEN ERŐS ÉS MIBEN GYENGE AZ MRTT Elnöki beszámoló a évi közgyűlésen Magyar Regionális Tudományi Társaság.
ELNÖKI BESZÁMOLÓ A ÉVI KÖZGYŰLÉSEN Rechnitzer János MAGYAR REGIONÁLIS TUDOMÁNYI TÁRSASÁG.
Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala
Fiatalok motiválása a véleményformáló diáksajtósok bevonásával
MTA KRTK Regionális Kutatások Intézete Genfi Egyetem, Európai Tanulmányok Intézete FÖDERALIZMUS ÉS DECENTRALIZÁCIÓ Kézikönyv a svájci struktúrákról és.
Alap logikai áramkörök
Készítette: Sümegi Dániel
Kommunikáció az egyetemen
Online adatbázisok a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárában május 28. Téchy Tünde.
CD JOGTÁR KIEGÉSZÍTÉS Kattintson ide a bemutató leállításához Stop Comp Lex CD Közlönytár.
Kutatási terv A kutatási téma megjelölése - a kutatás alapvető kérdésfeltevései A kutatás témájával kapcsolatos elméleti összefoglalás A kutatás hipotézisei.
Tehetséggondozás a Miskolci Egyetemen. „csak tanult emberek tarthatják fent a nemzetet, illeszthetik be Európába.” „csak tanult emberek tarthatják fent.
A külhoni tehetséggondozás szervezete az EDUTUS Főiskolán a Bethlen Gábor Alap támogatásával.
A DEBRECENI EGYETEM ÉS A BETHLEN GÁBOR REFORMÁTUS ISKOLA NEGYEDSZÁZADOS EGYÜTTMŰKŐDÉSE Törökszentmiklós, május 10. Dr. Balogh László Debreceni Egyetem,
Korai tehetségnevelés
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Cziráki Szabina, az OTDT titkára Szakkollégiumi Műhelykonferencia, Debrecen December 14. Szakkollégiumi tehetséggondozás.
Bevezető gondolatok a II. MAKE konferenciához Fertő Imre MAKE május 3.
KUTATÓ KERESTETIK című projekt a Pro Scientia Aranyérmesek Társasága szervezésében, a Nemzeti Tehetség Program támogatásával "A tehetséggondozás területén.
DETEP-es hallgatónak lenni megtiszteltetés
MTT Felsőoktatási Szekció Tisztelettel köszöntöm a Szekció előadóit, résztvevőit! szeptember 20.
Készítette: Kocsis Erzsébet
A MAGYAR TEHETSÉGGONDOZÓ TÁRSASÁG SZAKMAI ÉRTÉKEI Jubileumi emlékülés: „Debreceni Tehetségműhely”
BESZÁMOLÓ A ÉVRŐL Horváth Gyula MAGYAR REGIONÁLIS TUDOMÁNYI TÁRSASÁG.
A Magyar Tehetséggondozó Társaság tehetségfejlesztést segítő tevékenysége a gyakorlati programokban Debrecen, szept Dr. Polonkai Mária a.
Földrajzoktatás a Debreceni Egyetemen és jogelődjén, a Kossuth Lajos Tudományegyetemen 1990-től napjainkig Kerényi Attila Debrecen november 14.
A Magyar Tehetséggondozó Társaság 25 éves Jubileumi Konferenciájára
A MAGYAR TEHETSÉGGONDOZÓ TÁRSASÁG DEBRECENI JUBILEUMI KONFERENCIÁJA Az MTT-Kelet-magyarországi szekció rendezvényeinek szerepe a Taktaharkányi Apáczai.
Tehetséggondozás Mezőkovácsházán
KGYTK Országos tehetségsegítő módszertani konferencia
Könyv-és könyvtárhasználat 8. osztály. Könyvtári katalógusok Könyvtári katalógus Könyvtári katalógus 1. leíró betűrendes katalógus - szerző szerinti leíró.
Luther Márton válogatott művei A kiadói albizottság javaslata a MEE Reformációi Emlékbizottsága március 24-i ülésére.
Szerző : Vörösmarty Mihály Mű címe: Csongor és Tünde Előadás helye: Budapest Nemzeti Színház Bemutató dátuma : 1941 Rendező: Németh Antal CsongorésTünde.
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – NPT ülés, Pásztor Szilvia – pályaorientációs portál tartalmi.
Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete Verein für Ungarische Pädagogen und Pädagoginnen in Österreich Kaposvár 2016.
A halmozottan hátrányos helyzetű egyetemisták tehetséggondozó programja Bencéné Fekete Andrea Kaposvári Egyetem Pedagógiai Kar.
Országos Széchényi Könyvtár
Magyar Orvosi Bibliográfia (MOB)
Hogyan tájékozódjunk a magyar orvosi szakirodalomban?
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
folytatott bibliográfia elemzéséről
A könnyen érthető kommunikáció az önérvényesítők szemszögéből
A HIVATKOZÁS SZABÁLYAI ÉS MÓDSZEREI
Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT)
Folyóiratok, kiadói honlapok
Magyar Bibliográfiai Adatbázisok
Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT)
Magyar Orvosi Bibliográfia (MOB) és Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) Áncsán Gizella Központi Könyvtár, 2014.
Magyar Bibliográfiai Adatbázisok
Magyar Bibliográfiai Adatbázisok
Javaslatok a Fogorvosi Szemle megújítására
Előadás másolata:

A Magyar Tehetséggondozó Társaság kiadványai 1989-2014 Dr. Tóth László

Harsányi István (1994): Tehetségvédelem Az MTT első önálló kiadványa Az első magyar nyelvű összefoglaló mű a tehetségről Történeti hangsúlyú Kiegészítésként tehetség-témájú művek gyűjteményét tartalmazza Heimann Ilona szakszerű össze-állításában

Polonkai Mária-Herskovits Mária (szerk Polonkai Mária-Herskovits Mária (szerk.) (1996): Tehetség és társadalom A kötet a „Tehetség és társadalom” című nemzetközi konferencia előadásait tartalmazza a következő szerzőktől: Michael Vorbeck (Strassburg), Franz J. Mönks (Nijmegen), Hanna Braid (Bécs), Czeizel Endre, Budapest, Herskovits Mária, Budapest, Balogh László, Debrecen

Martinkó József (1999): A Magyar Tehetséggondozó Társaság története 1989-1999 A kötet az MTT történetének első tíz évét dolgozza fel évi bontásban, leírva a fontosabb történéseket.

Almanach 2002 A kötet magasra tette a mércét: 25 kiváló magyar szerző tanulmányát tartalmazza két tematikus részben: Gondolatok a tehetségről címmel (koncepcionális tanulmányok) és Tehetséggondozás Magyarországon címmel (az MTT tudományos és oktatói tevékenysége, szolgáltatásai, belső szervezete

Tehetség bibliográfia 1985-2013 A kötet az 1985-től 2013 decembe-réig a tehetség-témában megjelent kiadványokat tartalmazza. Sok szakember gyűjtő munkájával valósult meg. Kb. 1650 tételt tartalmaz ábécé szerinti és tematikus bontásban. Nem teljes, kiegészítést elfogadunk.

Almanach 2014 Az MTT 25 éves jubileumának jegyében készült Három részből áll: A korábbi elnökök visszaemlékezései, Köszöntések, Tanulmányok A legnagyobb volumenű tanulmány Balogh Lászlóé, aki - elsőként az országban - módszeresen áttekintette az összes jelentősebb hazai tehetségkutató műhelyt

Tehetség folyóirat 1992-ben alakult, első szám 1993 eleje, felelős szerkesztő Százdi Antal. Szakfolyóiratként engedélyezték, ezért benne van az MTMT-ben. Eddig több mint 80 lapszám jelent meg több mint 1000 oldalon. Folyamatos pénzszűke – összevont számok megjelenése

Tehetség folyóirat Szerzők hiánya a Debreceni Egyetem színre lépéséig Az Apáczai Kiadó segítsége 2007 – új szerkesztőbizottság, rovat-gazdák, zökkenőmentes munka 2014 – a megjelenés új pénzügyi alapokra helyezése

Tehetség folyóirat A Tehetség talán legfontosabb erénye, hogy kiváló szakemberektől jelennek meg benne a tehetségről, képességfejlesztésről szóló elméleti írások, amelyek sokszor a gyakorlatot is segítik, utalnak a fejlesztés tennivalóira. Az elméleti rovat mellett a lap tartalmának másik markáns elemét a különféle, hosszabb-rövidebb sorozatok jelenítik meg, ideértve a portéinterjúkat is. Ezek mellett alkalomszerűen nívós módszertani írások látnak napvilágot, to-vábbá tehetséges fiatalok is megszólalnak.

Tehetség folyóirat Összességében elmondható, hogy a Tehetség több mint két évtizedes útja rögös volt ugyan, de mindmáig egyenletesen igyekezett a hazai tehetségfejlesztés széles panorámáját bemutatni, elméleti és gyakorlati fogódzókat adni az e területen érdekeltek számára. Mindez nem történhetett volna meg Százdi Antal felelős szerkesztő elkötelezettsége és szívós munkája nélkül, akinek most ezért köszönetemet fejezem ki, és kívánom, hogy ugyanilyen lendülettel gondozza lapunkat a továbbiakban is.