Készítette: Baráth Péterné, 2013.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A mai tízen- és huszonévesek értékeiről A közügyek fogyasztói konferencia február 17. Ságvári Bence.
Advertisements

A VIRTUÁLIS VEZETŐ Vezetés a digitális korban Bőgel György szeptember 5.
A roma családok segítése a csecsemőmasszázs módszerével. Gyakorlati útmutatás az egyéni és csoportos csecsemőmasszázs oktatásában a roma lakosság körében.
Gyerekszobától az intergenerációs tudásmegosztás problémáig
Több játékot az oktatásba Honti Pál. Előítéletek.
Migránsok társadalmi beilleszkedése együttműködéssel
A szem a Lélek tükre... részletek Berki Erika írásából
Generációk - kultúrák : információszolgáltatás A - Z-ig
A humán ökorendszer A humán ökorendszer egy hasznos keret, „amelynek segítségével megértjük az ember és környezete között fellépő kölcsönhatásokat.” (Welch)
Könnyid István KETEG Alumni
A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
Készítette: Hardon Dávid 11.FK
E.ON – Versenyben Önökért!
 Információs társadalom – a fogalom és ami mögötte van  Másvilág – fiatalok az információs társadalomban  Útikalauz stopposoknak – ifjúsági munka virtuális.
Az informatika mindenkié
Mountain of China Jól tudjuk…. és mégsem teszünk semmit.
TVút A hazai kereskedelmi TV-s márkaépítés tanulságai. Kereskedelmi TV-k.Márkaépítés.Tanulságok. TVÚT.
Civil szervezetek a munka világában
„Férfinak és nőnek teremtette”
Kutya nélkül élni lehet,de nem érdemes.
A számítógép veszélyei és káros hatásai
Avagy mi kell a fiataloknak, hogy baró legyen az ajcsi…
Isten?.
Üdvözlök mindenkit! A kutyatartással kapcsolatosan szeretnék beszélni.
Célkeresztben az érettségi! A legjobb és leghatékonyabb eszközt akarjuk Kevesebb hibalehetőség, barátságos hibaüzenetek Kiváló fejlesztőeszköz Gyorsan.
Gyermekkor és gyermekkortörténet a kezdetektől napjainkig,különös tekintettel a középkór és reneszánsz gyermekképére.
Közösségi portálok használata
Mindent a rajongótáborról… Klausz Melinda közösségi média specialista kozossegi-media.com kozossegimedia.cafeblog.hu.
Az öregedés művészete Bendel Beáta Bölön, 2007 október 21.
Kis történet kedves embereknek! Space- billentyűvel tovább…
TT Kovács Sándorné.
Az értékrend szerepe egy szilágysági falu magyar lakosainak migrációs stratégiáiban Készítette: Keresztury Ágnes Miskolci Egyetem Kulturális és Vizuális.
Ismeretlen szerzŐ verse
K&H trambulin tapasztalatok
Kit kérdezzen meg a felhasználó? Budapest, május 26.
1 Magyarország 2020 perspektívájában Dr. Vértes András elnök GKI Gazdaságkutató Zrt november 29.
VII. Nemzetközi Médiakonferencia „A média hatása a gyermekekre és fiatalokra" szeptember Balatonalmádi Fiatal group leaderek Facebook használati.
László Miklós Legutolsó dolog, amit megtudsz egy könyv írása közben az, hogy mivel kellett volna kezdened v 1.0 A kutatási sorozat a múlt és jelen kontextusában.
Mobilitás és közösségi média – „Szép új világ?”
A számítógép működéséhez két elv kell egyszerre működjön: automatizált számolás és programozhatóság. Történetét azokig a mechanikus számológépekig szokás.
Pankász Balázs PTE FEEK Munkapszichológia és Ergonómia Tanszék
Digitalizálás és elektronikus hozzáférés az infokommunikáció világában
A globalizáció ma már mindenkit érint, még ha nem is figyelünk fel rá. Napjainkban egyre világosabbak az összefüggések a gazdasági globalizáció és környezetünk.
Mérő László egyetemi tanár ELTE Gazdaságpszichológiai Szakcsoport Az üzleti gondolkodó tudománya február 25.
Csendben és bölcsen...
Közösségi hálók hálójában Szilassi Andrea Városi Könyvtár Tatabánya.
Érettségi eredmények május-június. 13. A – Emelt szint.
Barát Müller Péter.
A világnépesség növekedése
Meg tudod különböztetni a színeket?! OK, Akkor nézd meg ezt a képet...
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
A CSALÁDOK HITVALLÁSA.
AZ „AUTÓK SZOCIOLÓGIÁJA” Rémai Dániel 2007 Minden jog fenntartva!
HARSÁNYI NAP április 3.. A Harsányi díj átadása A napot, az Igazgatónő által levezényelt, Harsányi-díj átadásával kezdtük. Harsányi Nap április.
Milyen szép a világ Készítette: Süni.
DIGITÁLIS KULTÚRA ÉS MÉDIAOKTATÁS – Amit a TÁMOP kutatási eredményei üzennek Készítette: Jakab György Budapest december 6.
Okos kütyük a mindennapi életünkben 
BÖLCSESSÉGEK A MISZTÉRIUMBAN.
Megosztok, tehát vagyok
Megosztok, tehát vagyok
Prof. Dr. Szabó Lajos c. egyetemi tanár ELTE Társadalomtudományi Kar
Munkaerőpiaci kihívások Az új generációk elvárásainak megjelenése a kiválasztásban Készítette: Farkas Edit közvetítési üzletág vezető.
TUDÁSÁTADÁS – GENERÁCIÓK ÖSSZEFOGÁSA A CSALÁDBAN ÉS A MUNKAHELYEN Nemzetközi konferencia Budapest, november 16. Kőváriné Vida Ildikó előadó (panel)
Miért választottam A Vik-et?
Generációk - kultúrák : információszolgáltatás A - Z-ig
Bibliográfiai Szekció
SUSANNEK VOLT EGY ÁLMA…
„Kutatónak lenni azt is jelenti, hogy te vagy az első, aki megért valamit. Ez egy fantasztikus érzés, amit ha soha nem éreztél, nehéz megérteni.” (Forrás:
Az EU családügyi és ifjúságpolitikai törekvései
Előadás másolata:

Készítette: Baráth Péterné, 2013. A generáció A z generáció Készítette: Baráth Péterné, 2013.

1900-as évek utáni időszak generációkra osztása 1920 - 1930 Veteránok 1946 - 1964 Baby boom  1965 - 1979 X generáció 1980 - 1995 Y generáció   1996-tól Z generáció

Baby Boom és X generáció Két rendszert is átéltek Fiatalként lázadtak, túl modernek tartották őket Alkalmazkodnak a változó világ kihívásaihoz A Kiválóan elboldogulnak az informatikai vívmányok nélkül is

Y generáció Az információs technika, és a szabad verseny világába születtek: Az új technikai vívmányokat azonnal birtokba veszik A családalapítás elé a karrierépítés lép Legtöbbjük szintén elboldogul egy áramtalanított életben is.

Z generáció „Digitális bennszülöttek" A legkisebb családba születtek Egyre gyorsabban nőnek fel Az eddigi legidősebb anyák nevelik őket A legoktatottabbak Várható élettartamuk az eddigi leghosszabb Mozaikszerű érettséget mutatnak Nincs könnyű gyerekkoruk: értenek sok mindent, de keveset képesek feldolgozni ebből. Egyre több agresszív hatás éri őket

Z generáció „Digitális bennszülöttek" Sokkal gyorsabb ritmusban élnek mint elődeik Fontos számukra a személyi szabadság Inkább okosak, mint bölcsek Bíznak magukban, nem a körülöttük lévőkre támaszkodnak Gyorsan döntenek Bátrak, kezdeményezők Nem félnek a változástól Kevésbé lojálisak Kevésbé szabálykövetők

Z generáció „Digitális bennszülöttek" Tökéletesen elboldogulnak modern korunkban Hozzá vannak szokva a gyors információáramláshoz, és annak befogadásához Egyszerre több mindennel is foglalkoznak párhuzamosan A digitális „kütyük” életük szerves részei Társas életüket széles nyilvánosság előtt élik Saját kapcsolati hálójukból, informális utakon tájékozódnak (Facebook! ) Virtuális közösségekben élnek (A magyar lakosság jelentős hányadának nem a Google vagy az Origo, hanem a Facebook a kezdőoldala. )

A virtuális közösségi lét következményei Egyre kevesebb ráfordítással ápolják emberi kapcsolataikat A konfliktushelyzeteket nem tanulják meg kezelni Könnyen kielégíthetik vele „kukkolás” és magamutogatás iránti vágyaikat A közösségi oldal a „barátságaikat” számszerűsíti A virtuális közösség az unalmat enyhíti és a magány elűzésének illúzióját kelti. Általa úgy érzik, hogy megértik őket, de kitűnő alapot ad a másokkal való összehasonlításhoz is.

Köszönöm a figyelmet!