Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Miért választottam A Vik-et?

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Miért választottam A Vik-et?"— Előadás másolata:

1 Miért választottam A Vik-et?
Készítette: Petrók Flóra

2 Miért a bme? Ki ne ismerné a híres-neves Műszaki Egyetemet, avagy BME-t? Amellett, hogy világszerte híres egyetem, a színvonalas oktatás és az értékes diploma is csalogató lehet egy pályaválasztás előtt álló fiatalnak. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemre évente több ezer hallgatót vesznek fel, emellett rengeteg korszerű műszaki eszköz áll rendelkezésre, ezzel is csak emelve a képzés minőségét. Az alap- és mesterdiplomán túl az egyetem doktori képzést is kínál. Ezen felül az intézménynek számos kapcsolata van nagyvállalatokkal és kutatóintézetekkel, így az álláslehetőségek is kibővülnek egy friss diplomás számára.

3 Miért a vik? Sokakban felmerül a kérdés, hogy egy lány mit keres a VIK-en. Mindig is érdekelt a matematika és az informatika. Már gyermekkoromban is sok időt töltöttem a számítógép előtt, így ez a terület tűnt a legjobb választásnak. A Villamosmérnöki és Informatikai Karon belül a mérnökinformatikus alapszak volt az, amire végül jelentkeztem az érettségi évében. A BME színvonalassága mellett az is motivált, hogy van lehetőség kollégiumi bentlakásra, méghozzá egy rendkívül jó állapotú kollégiumban. A kollégiumi nyílt nap pedig segített meghozni a végső döntésemet. Lányként talán egy kicsit nehezebb dolga van az embernek, de ugyanakkor ez egy afféle kihívás is volt számomra.

4 Mi az ami a legjobb a vik-en?
Azt mondanám, hogy életem egyik legjobb döntése volt a Villanykarra jönni. Nemcsak a minőségi oktatás, de az utánozhatatlan közösségi élet is garantálja, hogy remekül érzem magam itt. Mindenki természetesnek veszi, hogy lányként vagyok itt. A kollégiumi élet pedig felemelő, és kiváló motiváció az olyan pillanatokban, mikor már elmegy a kedvem a sok tanulástól. A felsőbbévesek, másnéven seniorok tiszteletreméltó munkát végeznek, mindig ott vannak nekünk, hogy segítsenek. Azt hiszem általuk megtanulhatjuk, hogy milyen jó dolog átadni a tudást, segíteni a gólyáknak. Összességében elmondhatom, hogy egy kicsit sem bántam meg, hogy emellett a szak mellett döntöttem. Források:


Letölteni ppt "Miért választottam A Vik-et?"

Hasonló előadás


Google Hirdetések