Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Bibliográfiai Szekció

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Bibliográfiai Szekció"— Előadás másolata:

1 Bibliográfiai Szekció
A 45 éves Bibliográfiai Szekció alapítása óta azt a célt tűzi maga elé, hogy a használók és a tudomány érdekei számára, a biblio- és tudománymetria eredményeinek felhasználásával a múlt és a jelen értékeit a ma és a jövő számára közvetítse.

2 Gyermekkönyvtáros Szekció Közkönyvtári Egylet Könyvtárostanárok Egyesülete

3 Helyismereti Könyvtárosok Szervezete
Reméljük, hogy a 21. század második felének könyvtárosai, információs szakemberei a jövő technikai eszközeivel is tovább fogják adni mindazt a kultúrkincset a következő generációknak, amit az itt élő emberek létrehoztak; ez a hitvallása minden helyismereti könyvtárosnak: megőrizni, megismertetni az adott hely múltjának, jelenének értékeit.

4 Jogi Szekció "A könyvtárnak egyenrangúan kettős feladata van: a megőrzés és a használat. Ebben az értelemben a könyvtár maga a kontinuitás; benne különböző korok egyesülnek, egymásra rakódnak és egymásra hatnak. A könyvtár olyan, mint az a bizonyos kubai indián ételféleség, melyet néhány féle nyersanyagból elkezdenek főzni, rendszeresen esznek belőle, de teljesen el nem fogyasztanak, hanem mindennap újabb és újabb hozzávalókkal kiegészítenek és újra felfőzik, s ezáltal az mind ízletesebbé, dúsabbá válik. Ezért becses minden könyvtár számára a régi dokumentum és az elődök munkája, s rendesen mindenik ott folytatja, ahol azok abbahagyták." (dr. Tóth Gyula)

5 Mezőgazdasági Szervezet
Hisszük, hogy a jól szervezett minőségirányítás, a célzott marketing és pr a legújabb informatikai eszközök alkalmazásával előreviszik a könyvtárügyet.

6 Múzeumi Szekció Múzeumi könyvtárosként az ember többször érezheti magát láthatatlan légiósnak vagy egy kevésbé fontos terület képviselőjének a saját intézményében és a könyvtári szakmában is. De amikor egy múzeum igazgatója kérdezi meg, hogy a könyvtári szakma mitől olyan sikeres az érdekérvényesítésben, akkor rádöbbenünk, hogy mekkora előny és milyen érték a rendszerszintű együttműködés, a rendszerben gondolkodás és maga a több, mint 80 éves MKE és az 50 éves vándorgyűlés.

7 Műszaki Könyvtáros Szekció
A műszaki könyvtárosok nemes feladatuknak tartják, hogy a hazánkban és világszerte elismert magyar technikai előadók és felfedezők, köztük Nobel díjasaink tudását a jövőt alkotó fiatalok felé közvetítse és ezzel újabb korszakos eredmények elismerésére serkentse őket. Ezért érdemes - látva az 50 év vándorgyűlés eredményeit is - a könyvtárosi szakmára egy teljes életet szánni és a jövő újabb csodáinak elérésére értékteremtő fiatal szakembereket kinevelni. A felhasználók hálája egy köszönő szempillantással soha nem marad majd el.

8 Olvasószolgálati Szekció
Gyarapítsd a tudást! Őrizd az általunk továbbadott írásra és olvasásra alkalmas ereklyéket! Olvass – értelmezz – érts – és figyelj társaidra! Nem minden korban fonódott össze az írástudás és az olvasni tudás: bírd mindkettőt, hogy érvényesülj!

9 Társadalomtudományi Szekció
A 150 év kötelezi az Országgyűlési Könyvtárat, hogy a tudós könyvtáros elődök által is felhalmozott gyűjteményt és tudást megőrizze, és a jövőnek átörökítse, mindezt modern szolgáltatások útján hozzáférhetővé tegye a parlamenti felhasználók és a széles nyilvánosság, a személyes használók és a virtuális térben kutatók számára egyaránt. Tisztelettel a múlt iránt, nyitottan a jelen kihívásai felé, felelősséggel a jövőt illetően.

10 Tudományos és Szakkönyvtári Szekció
A tudományos és szakkönyvtárak évek óta tartó paradigmaváltása felgyorsult, a hazai tudományos és szakkönyvtárak stratégia hiányában az európai trendek mentén keresik a fejlesztési lehetőségeket és a kitörési pontokat. A megváltozott kutatói, oktatói, felhasználói környezet hatására a szakkönyvtáraknak is sok kérdésben változni, változtatni kell: a kutatástámogatás új értelmet nyer, előtérbe kerül az open access publikálás és hozzáférés, ehhez pedig új könyvtárosi készségekre és képességekre van szükség.

11 Zala Megyei Szervezet A települési könyvtárak legfontosabb társadalmi szerepe az olvasóvá nevelés, a digitális írástudás és az információs műveltség, a közösségi érzés fejlesztése, amelyhez fontos a megfelelő könyvtári környezet kialakítása, az értékmegőrzés és azok közkinccsé tétele egyaránt. A kutatási eredmények és tények megismerése, a hálózati együttműködés és a partnerség erősítése segíti a változó használói igényeknek megfelelő sokszínű könyvtári szolgáltatások folyamatos fejlesztését.


Letölteni ppt "Bibliográfiai Szekció"

Hasonló előadás


Google Hirdetések