OK! Tanársegéd Online Könyvek

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az előadás témái Az ellenőrzés-értékelés-minősítés értelmezése, kapcsolata A portfólió fogalma, fajtái Érvek és ellenérvek a portfólió alkalmazásáról.
Advertisements

Tudástár informatika digitális tananyagok linkgyűjteménye
Az olvasástanítás módszere:
Kompetencia alapú oktatás TÁMOP pályázat Rumi Rajki István ÁMK Rum.
Az úgy kezdődött, hogy… Tavalyi előadás a digitális tankönyvekről :
Informális tanulás Horváth H. Attila. Az informális tanulás • „szerteágazó és laza fogalom, amely magába foglal számos különböző tanulási módszert, stílust.
Digitális világ A digitális reklám
WEB 2 eszközök, közösségi portálok az oktatásban
Horizontális tanulás intézményi hálózati együttműködés
Végszó Unused Section Space 1 Slides before 1st Section Divider
Internet és tanulás – a 21. század kihívása
Teleházakban telementorálás •Cél korosztály év •„Virtuális kitekintés” •„ On-line ” képességfejlesztés •Informatika tanárok hiánya a régióban Egyéni.
Tisztelt Látogatóink! Szeretnénk rövid tájékoztatást adni az általános iskolában megvalósuló új tanulásszervezési eljárásokról és azok tartalmáról a TÁMOP.
VI. Interaktív Tábla Konferencia
MULTIMÉDIA és ELEKTRONIKUS TANULÁS I. (Oktatástechnológia) 4. konferencia.
1. TÁMOP /2 Kompetenciaalapú oktatás,egyenlő hozzáférés –Innovatív intézményekben Záró konferencia Mikszáth Kálmán Gimnázium, Postaforgalmi Szakközépiskola.
Weszely Orsolya Bertalan Tamás
LKG–HEFOP Szakmai Nap, / Kompetensek leszünk!? Bánhegyesi Zoltán Leövey Klára Gimnázium
Digitális technika, digitális áramkörök
Media Smart Digitális Világ 1. MediaSmart Hungary Oktatás Közhasznú Nonprofit Kft.
E URÓPAI P EDAGÓGIAI IKT J OGOSÍTVÁNY EPICT tanfolyam a Calibrate projektben Kárpáti
Tehetséges tanulóink szakkörökön, a több éve működő tehetséggondozó műhelyekben (természettudományos, környezetvédelmi), valamint a különböző szintű.
Matematika kompetenciaterület
Oktatás a XXI. században Pintár Tamás. Oktatás a XXI. században Kulcsszavak Interaktívan Napjaink gyorsuló világa „Információéhség”
Fekete Zsombor ÉMRTK Távháló Workshop 2001 szeptember 21.
Szegedi Tudományegyetem TÁMOP „XXI. Századi kompetenciaalapú gyakorló iskolák Szegeden – az óvodától az egyetemig.” „XXI. Századi kompetenciaalapú.
A munka világával kapcsolatos tudás
Dr. Magyar Miklós"JÁTSZANI IS ENGEDD SZÉP, KOMOLY FIADAT!" „JÁTSZANI IS ENGEDD SZÉP, KOMOLY FIADAT!” „MultiMédia az oktatásban 2007” Nemzetközi Konferencia.
e-Learning a tanárképzésben
Iskolahálózatok itthon és külföldön Pénziránytű műhelymunka MNB, november 10.
Media Smart Digitális Világ 1. MediaSmart Hungary Oktatás Közhasznú Nonprofit Kft.
Megújul a Sulinet Könczöl Tamás osztályvezető
Élet a Ságvári Bence digitális VII. Nemzetközi Médiakonferencia, Balatonalmádi, szeptember 25. ökoszisztémában kisgyerekként...
László Miklós Legutolsó dolog, amit megtudsz egy könyv írása közben az, hogy mivel kellett volna kezdened v 1.0 A kutatási sorozat a múlt és jelen kontextusában.
Az E-TANÁR portál. A digitális olvasás-tudás már széles körben elterjedt. A digitális írás-tudás széleskörű alkalmazásához azonban alkotói közösségi fórumok.
A tanárképzésben megszerezhető kompetenciák a 8/2013 (I. 30
Falus Iván 7. Nevelésügyi Kongresszus Budapest Augusztus 26.
Számít, hogy 0,61 m2 ? A pedagógusok élet-, és munkakörülményei, a pedagógus életpálya teljességének tükrében Sági Matild Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet.
Célok 1. Az elemi matematika órák mindegyikében alkalmazható feladatanyag megoldásokkal; 2. Módszertani szempontú összeállítás, kidolgozás; 3. Eligazítás.
ELEMÉR
"Talán a legnagyobb pedagógiai téveszme az a vélemény, hogy az ember csak azt tanulja meg, amit megtanítanak neki. A mintegy mellékesen elsajátított, tartós.
A kompetenciafejlesztés eszközrendszere
Kompetensek lettünk? június 27..
TÁMOP / „Karöltve” Integrációs közoktatási referencia intézmény kialakítása hálózati együttműködés keretében a Csertán Sándor Általános.
Differenciált tanulásszervezés TKM1016L
GeoGebra A matematikai szabadszoftver tanuláshoz és tanításhoz
Innováció Intézményi fejlesztés Egyenlő hozzáférés
Dr. Schiffer Csilla Társas interakciók a tanulók között
Az Apáczai Kiadó 7-8. évfolyamos matematika tankönyveinek bemutatása
Az óvodai tevékenységterv
Tutoriál videó alkalmazása Moodle kurzusban
A beiskolázás előkészítése
Az Apáczai Kiadó átdolgozott matematika tankönyveinek bemutatása 5. -6
IKT-eszközök, digitális tananyagok, műveltségi területek a pedagógusok szemével XIII. Országos Neveléstudományi Konferencia – EGER – november.
A HEFOP PÁLYÁZAT EREDMÉNYEI A GYAKORLATI KÉPZÉSBEN.
TIOK IKT – összefoglaló Nagy Regina Sulinet Programiroda tartalomfejlesztési szakértő.
A tanulás segítése – a tanulás tanítása a napköziben
A mérés, értékelés szerepe, módja, lehetőségei a tehetség felismerés és a tehetséggondozás területén Ráduly Zsolt.
Online közösségek működése, működtetése Digitális Pedagógus Konferencia – Budapest, május 25.
Gyakorlás – gyakorlat – gyakornok Sokszor egyetlen élmény egész életére megnyitja a fiatal lelket a zenének. Ezt az élményt nem lehet a véletlenre bízni:
Biztosan tapasztaltátok már, hogy manapság 2010-ben a számítógép elengedhetetlen az életben a tanulásban és a tanárok munkájában is. Nos mai beszámolóm.
Csík Orsolya, Horváth László TÁMOP X. Pedagógiai Értékelési Konferencia Szeged április Kompetencia- és tanulási eredmények alapú képzési.
Digitális generáció az iskolapadban Bedő Ferenc
Honlap: Program: A Math-Bridge interaktív tanulási platform lehetséges szerepe az oktatási folyamatban.
Az osztatlan tanárképzés gyakorlati képzési rendszere
Nemzeti Köznevelési Portál
Online közösségek pedagógusoknak
Szociális kompetencia
Pedagógus kompetenciák mérése és mérőeszközök kidolgozása
A évi kompetenciamérés FIT-jelentéseinek új elemei
Előadás másolata:

OK! Tanársegéd Online Könyvek Bedő Andrea OK! Tanársegéd Online Könyvek Helyszín: Villányi úti Konferenciaközpont - 1114 Budapest, Villányi út 11-13. http://muszakikiado.hu/tervek__tablak__jatekok_a_iv_matematika_konferencia_programja Tervek - Táblák - Játékok - IV. Matematika Konferencia - 2013. január 23.

"A valódi felfedezés nem abban áll, hogy új területeket találunk, hanem hogy új szemmel nézzük az ismert világot."  Marcel Proust 2008 2013

Forrás: http://www.gtinnovations.com.au/assets/Promethean-2012/_resampled/resizedimage600315-promethean-activboard-v4-assortment.jpg

Tantestületek igényei Nagyon eltérő technikai tudás iránti vágyakkal rendelkezünk, saját anyagot kevesen fejlesztenek: Informatika szakos tanár, rendszergazda Geek - A modern korban előszeretettel használják a műszaki területeken jártas emberre. (Korábban: kockafej! ) Az emberek habitusukból adódóan is nagyon eltérnek.  Kész anyagokra van szükség

Tankönyvből – e-tananyag A Hajdu-tankönyvek interaktív táblára készült változatával  játszva  és észrevétlenül fejleszthetjük tanítványaink matematikai és szociális készségeit, tudásszerző és kommunikációs képességeit. Az e-tananyagok nemcsak a könyvek interaktív táblán lapozható változatát tartalmazzák, hanem további gyakorlási lehetőséget nyújtó interaktív feladatokat, a megértést segítő bemutató animációkat is tartalmaznak. A CD-ken található képgyűjtemények további feladatsorok összeállítását teszik lehetővé. http://www.muszakikiado.hu/matematika_1_tankonyv_elso_kotet_2007ben_atdolgozott http://www.muszakikiado.hu/matek_1_1_interaktiv

9 db alsós tankönyvtől független interaktív matematika tananyag Web és képek forrása: http://www.muszakikiado.hu/menu_jobb/interaktiv_tananyag/tankonyvfuggetlen/altalanos_iskola_also_tagozat/matematika http://riicon.ca/images/stories/web.png 9 db alsós tankönyvtől független interaktív matematika tananyag

9 db felsős tankönyvtől független interaktív matematika tananyag Forrás és képek: http://www.muszakikiado.hu/menu_jobb/interaktiv_tananyag/tankonyvfuggetlen/felso_tagozat/matematika

3 db középiskolás tankönyvtől független interaktív matematika tananyag http://www.muszakikiado.hu/interaktiv_tananyag/tankonyvfuggetlen/kozepiskola/matematika 3 db középiskolás tankönyvtől független interaktív matematika tananyag

http://www.muszakikiado.hu/a_problemamegoldas_tanulhato

http://www.pstcc.edu/counseling/_files/images/time-management.jpg

http://emk.hu/emk-cikkek/emk-tudatossag-az-iskolai-gyakorlatban/ http://www.hotdog.hu/magazin/magazin_article.hot?m_id=30460&a_id=662066&h_id=96212 http://afeatheradrift.wordpress.com/2009/10/03/learning-stuff-i-dont-wanna-know/

Fotó – Bedő Andrea

ISMERET KÉPESSÉG ATTITŰD „Talán a legnagyobb pedagógiai téveszme az a vélemény, hogy az ember csak azt tanulja meg, amit megtanítanak neki. A mintegy mellékesen elsajátított, tartós attitűdök, kedvtelések és ellenszenvek gyakran sokkal fontosabbak, mint a nyelvtanórák, földrajzórák, vagy a megtanult történelmi tények. Mert alapvetően ezek az attitűdök számítanak később.” John Dewey 1938 ISMERET KÉPESSÉG ATTITŰD http://www.teamuptutors.com/wp-content/uploads/2010/02/memory1-200x194.gif http://www.vassvili.hu/doksi/Attitudok%20reneszansza.pdf

http://tesk.hu/images/stories/Search.jpg

Kiadói animációk

Weboldal, jegyzet megosztása http://www.sheppardsoftware.com/mathgames/earlymath/fractions_shoot.htm

Ingyenes feladatok a weben ! !1 !4 !2 !3 Kép forrása: http://4.bp.blogspot.com/-oNRsbdkUDrk/TcHGqkWevXI/AAAAAAAADDQ/D-1h9f2IWp0/s1600/dolgozom.jpg !6 !5

! Megosztás kérdése Szerzői jogi kérdések Minőség Visszakereshetőség Forrás: http://www.idwholesaler.com/blog/wp-content/uploads/2011/11/id-program-network.jpg Szerzői jogi kérdések Minőség Visszakereshetőség Hol? Milyen formában?

Online tanári közösség - eTanárikar 5618

Feladat a tanárok segítése „A tanársegédek egyetemi végzettségű (főiskola esetében az adott főiskola elvégzése is megfelel kezdetben) szakemberek, akik a szakirodalomban, illetve egy bizonyos tudományterületen az átlagosnál nagyobb jártasságot, tehetséget mutatnak. Feladatuk szemináriumok és gyakorlatok tartása, illetve az adott tanszék oktatási munkájának segítése. Általában heti 8-12 óra oktatási kötelezettségük van. A publikálási tevékenység is elvárt.” – Forrás: A Wikipédia, a szabad enciklopédia Leegyszerűsítve: Feladat a tanárok segítése

emlékezés, megértés, alkalmazás, elemzés, értékelés, létrehozás http://2.bp.blogspot.com/-NApYZP625g0/Ts7WcKrbe9I/AAAAAAAAABo/01pM6sHYMHc/s400/Blooms_taxonomy_poster.jpg emlékezés, megértés, alkalmazás, elemzés, értékelés, létrehozás

HOTSPOT: Kiadói animációk, megoldások Hozzáférés a digitális könyvhöz Interaktív táblás internet nélkül is működő anyagok Interaktív játékok, gyakorlófeladatok weben található linkjei, leírások

Mit csinál az OK! Tanársegéd? Segít a tanárnak! Időt spórol meg neki, hozzátesz a tanulás affektív részéhez A kiadó hotspotjain felül minden leckéhez valódi interakción alapuló, a megtanulást segítő, felhasználóbarát animációkat, szimulációkat keresett a weben. Az interaktív matematikai gyakorlást lehetővé tevő gyűjteményeket kipróbálta, végigjátszotta, és kiválogatta a megfelelőket, így a pedagógusnak már csak ezek közül kell választania, és az adott csoportban használnia.

Választhatóság! Differenciálhatóság! Osztály Csoport Egyéni Gyakoroltathatóság! Tanórai Otthoni https://lh5.googleusercontent.com/-tfe2y-gXuyQ/TeK-8LbKrzI/AAAAAAAAAMc/7vsVYU3lXcQ/s288/user-group-icon.png http://www.clker.com/inc/svgedit/svg-editor.html?paramurl=/inc/clean.html?id=12291

http://www.eletstylist.hu/szakteruletek/idogazdalkodas http://connect.customer.mcgraw-hill.com/wp-content/uploads/2012/12/Flip_v3-04.png

Pl.: Olvasd el a leckét, az egyes feladat melletti játékot ismerd meg!

Több szintű, sok gyakorló feladattal http://www.bbc.co.uk/schools/starship/maths/games/place_the_penguin/big_sound/full.shtml „Mondd el és elfelejtem; mutasd meg és megjegyzem; engedd, hogy csináljam és megértem.” Konfuciusz

Órán pedig a megértése… http://www.primaryresources.co.uk/online/numberboard.swf

Köszönöm a figyelmet. Most a gyakorlatban is nézzük. http://tanarseged http://educatorstudio.com/articles/the-flipped-classroom-phenomena andreabedo@gmail.com