Tehnologii de preparare a hranei Grupa: 2 Lukács Dávid Biriszló Gergő Kovács Márk Forgács Tamás.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mosolyogj 12. Winston Churchill.
Advertisements

A vízhordó története. Egy vízhordozónak volt 2 nagy cserépedénye. Annak a botnak egy-egy végén lógtak, amit a nyakában hordott. Az egyik edényen volt.
Folyadékok és gázok mechanikája
E-learning alapú távoktatás tapasztalatai a Széchenyi István Egyetemen
Értékesítési ismeretek
az SM és a kóros fáradékonyság fatigue
Egy csoport sikeres ember, karrierjük csúcsán, mindegyiküknek jó állása, álom autók és házak tulajdonosai, meglátogatták hajdani egyetemi professzorukat.
Giovanni pizzéria és söröző
VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
Személyészlelés Az első benyomás kialakítása: jelek, értelmezések és következtetések Kognitív reprezentációk Az első benyomások nyersanyaga Az emberek.
Számítógépes ismeretek 5. óra
Hogyan készüljünk az óvodás évekre?
Fogászati rendelő, műszerek
Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) Próbaidős tag KÁTÉ
Versenyelemzés 8.fejezet.
Kábelek Készítette: Mecser Dávid. A kábel: A kábel olyan, villamos energia átvitelére alkalmas szigetelőanyaggal körülvett, víz és mechanikai behatások.
DIAGRAM.
Karrierfejlesztés lehetőségei és dilemmái
KERÁMIA SERPENYŐ SZETT
Vannak pillanatok az életben, amikor a másik jelenlétét olyan nagyon hiányoljuk, hogy állandóan magunk mellet szeretnénk tudni.
A hosszúság mérése.
Ria Slides Ebben a bevásárlóközpontban a hölgyek különböző „Férfi – Típusok” közül választhatnak...
Mik azok a mikrobák?.
Daewoo Nexia hibakód kiolvasás
A mondatok osztályozása szerkezetük szerint
Tehnologii de preparare a hranei Grupa: 1 Sándor Izráel Kerresztes Roland Zagyva Dávid.
Tehnologii de preparare a hranei Grupa: 5 Kovács Anna Bartha Timea Keresztes Syntia Laz ă r Attila.
 A konyhának,mivel ott étel készül, ragyogóan tisztának kell lennie.  A konyha berendezésekor figyelembe vesszük a rendelkezésre álló helyet, valamint.
VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
1 Balesetmentes, az élethelyzetnek megfelelő környezet.
Nem Newtoni folyadék a membránon
evolúció a városi mobilitásban a kerékpározás reneszánsza Forrás:OBIS, wikipeia.
Innovatív medicina Dr. Demeter Béla
A statisztikai próba 1. A munka-hipotézisek (Ha) nem igazolhatók közvetlen úton Ellenhipotézis, null hipotézis felállítása (H0): μ1= μ2, vagy μ1- μ2=0.
Külső instruktorok felkészítése Érintett területek A hátrányos helyzetűekkel történő foglalkozás kérdései Minőségbiztosítási elvárások, előírások.
Előrendezéses edényrendezés – RADIX „vissza”
Dávid János 3K Consens Iroda A kékgalléros szakmák tartalmi követelményeinek változásai, a felnőttképzés előtt álló feladatok.
A team-munka elméleti alapjai
MTA Regionális Kutatások Központja A szlovák–magyar határtérség – az összekapcsolódás útjai és nehézségei - szemelvények kutatásainkból - Dr. Hardi Tamás.
Csapszegkötés, kúpos kötés
Kommunikációelméleti modellek
„Az igazi kérdés nem az, mennyit javultál tegnapi önmagadhoz képest, hanem, hogy milyen jól teszed a dolgod versenytársaidhoz képest.”
Szabályos hasábok Mit tudok róla? (Know) Mit szeretnék tudni? (Wonder) Mit tanultam? (Learn) Teruleteket Kepletek Gyakorlatok.
Szabályos hasábok Mit tudok róla? (Know) (Wonder) Mit tanultam?
Szabályos hasábok Mit tudok róla? (Know) (Wonder) Mit tanultam?
Szabályos hasábok Mit tudok róla? (Know) Mit szeretnék tudni? (Wonder) Mit tanultam? (Learn) Oldallapjai kongruensek Minden megsyeretnek tudni ami erdekes.
Szabályos hasábok Mit tudok róla? (Know) Mit szeretnék tudni? (Wonder) Mit tanultam? (Learn) Szabályos sokszög az alapja. Mindent meg szeretnék tudni velük.
Szabályos hasábok Mit tudok róla? (Know) Mit szeretnék tudni? (Wonder) Mit tanultam? (Learn) Oldallapjai kongruensek Minden megsyeretnek tudni ami erdekes.
Porcelán,Finomkerámia,üveg
Tömeggyarapodás hasonlóságelemzése Melyik tápanyag összeállítás lenne a legmegfelelőbb sertések számára, minél nagyobb tömeggyarapodás elérése céljából.
Edenyek es konyhaeszkozok
Jegyzetelő Alkalmazás Táblagépekre Farkas Tamás /7 OE-NIK Farkas Tamás.
Tejszűrő Standard, cserélhető rozsdamentes acél tejszűrővel
Diákparlament E-napló Néha nem az kerül be óracímként az e- naplóba, amit valójában vettünk, ami problémát okoz a pótlásoknál, valamint a szüleinkkel.
Avagy újabb gyöngyszem az önismereti tesztek palettáján.
 Adatbázis:  Valamilyen szempont szerint rendszerezett adathalmaz.  Adatbázis kezelés:  Adatok tárolása  Műveletek végzése az adatbázison; (Adatok.
Tehnologii de preparare a hranei Grupa: 4 Mac Helga Kaszonyi Arnold Keresztes Anett Varga Andrea.
Ételkészítő technológiák
„Emlékezz meg a nyugalom napjáról…”
Résztvevők ERASMUS+ MOBILITÁS 2014 ANGLIA 1. CSOPORT NOVEMBER
A marketing olyan eljárás (ma már tudomány, szakma), amely feltárja a kielégítetlen szükségleteket és igényeket, méri és értelmezi jelentőségüket, eldönti,
Hogyan áll ma a szelektív hulladékgyűjtés? Veszprém példáján keresztül.
LL(1)-elemzés ● az LL(1)-elemzők már jobbak az előzőeknél, bár nem fedik le a programozási nyelvek szükségleteit ● alapötlet: a levezetés következő lépéséhez.
Vitaj! Üdvözöllek!.
A vásárlási döntés folyamata
Koordináta táblázat elkészítésének bemutatása egy példán keresztül.
LL(1)-elemzés az LL(1)-elemzők már jobbak az előzőeknél, bár nem fedik le a programozási nyelvek szükségleteit alapötlet: a levezetés következő lépéséhez.
Kombinatorika Érettségi feladatok
Halasi csipkék A világ valamennyi nagy csipkevárosában nyert már nagydíjat, ára sokszorosan meghaladja az aranyét, s egy 80 centi átmérőjű terítő két.
Előadás másolata:

Tehnologii de preparare a hranei Grupa: 2 Lukács Dávid Biriszló Gergő Kovács Márk Forgács Tamás

Egészítsétek ki az alábbi táblázatot,figyelembe véve már meglévő ismereteiteket, amit meg szeretnétek tudni és a tevékenységek végén, amit megtanultatok az „ételkészítő” technológiákról. Mit tudok a konyháról? Milyen konyhai edények, eszközök, készülékek léteznek és mi a szerepük? Milyen hatással vannak a környezetre az „egyszer használatos” edények, eszközök, készülékek? Milyen tényezők befolyásolják a kényelmet a konyhában? Milyen szabályok szerint terítjük meg az asztalt?

2 - es csoport Már tudomMeg szeretném tudniMegtanultam Az edények kisebb- nagyobb űrtartalmuak. Az asztalra eképpen kell feltenni az evőeszközöket: -A kanakat balra a tányértól -- A kést és a villát a tányéron balra kell tenni Milyen edények léteznek még? Hogyan szolgálunk fel a vacsorához. Milyen edényeket használunk? Az étkészletek porcelánból készülnek. Az inox edények könnyen tisztíthatók, ellenállóak és tartósak. Az evőeszközök minőségénrk találni kell a tányérok és poharak minőségével. Az evőeszköz rozsdaálló acélból vagy ezüstből készül.

Már tudomMeg szeretném tudniMegtanultam