A SAJÓ-VÖLGY FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Európa 2020 stratégia – kihívások az EU előtt Bauer Edit március 4. Dunaszerdahely.
Advertisements

A helyi termékek szerepe a gazdaságfejlesztésben TAPASZTALATOK, PÉLDÁK, A FEJLŐDÉS LEHETSÉGES IRÁNYAI.
ÚMFT – a foglalkoztatás növeléséhez kapcsolódó hazai és EU-s források elérése mikro-, kis-, és középvállalkozások részére.
Turisztikai és Vendéglátóipari Főosztály
Bozzay Andrásné szakmai főtanácsadó
A as időszak jelenlegi pályázati lehetőségei Dr. Körtvélyesi Katalin 20/
Foglalkoztathatóság ösztönzése és a vállalati alkalmazkodóképesség fejlesztései a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 5. prioritásában 2014.
Heves megye jövője az NFT 2. rendszerében Előadó: Sós Tamás elnök Heves Megyei Közgyűlés.
Az Észak-Alföldi régió energiastratégiája
ÉMOP 1.Prioritás Versenyképes helyi gazdaság megteremtése A turisztikai pályázatok gazdaságélénkítő hatása az Észak-Magyarországi régióban.
„ A régió, ahol íze van az életnek” A Dél-dunántúli Operatív Program pályázatai Kovács Zoltán Tervezési csoportvezető Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési.
VÁLLALATI TANÁCSADÁS Közép-Dunántúli Régió Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a KDOP-projekt bemutatása.
A közötti időszak fejlesztési tervezésének megalapozása
AZ ÚJ gazdaságfejlesztési programról
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
Modláné Görgényi Ildikó. Vidékfejlesztés A gazdaság folyamataiban látható és minden érintett számára érezhető javulás következzen be. Minőségi, a környezet-
LEADER Közösségek határon átnyúló együttműködésének lehetőségei Bodnár János Munkaszervezet vezető szeptember 10.
Tájékoztató a megyei gazdaságfejlesztési részprogram tervezéséről
Népfőiskola a helyi tudás megtöbbszörözésére, a településfejlesztés eszközeként Lakitelek, március 26. Lakitelek, március 26.
Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Minisztériuma
Varju László, államtitkár NFGM A Regionális Fejlesztési Operatív Program tapasztalatai Tanulságok és következtetések az ÚMFT regionális programjai tükrében.
Hegyi Csilla osztályvezető Innovációs és K+F Főosztály
GINOP 1. prioritás A vállalkozások versenyképességének javítása
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
Készítette: Lázár Nikolett Földrajz BSc II. évfolyam.
Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
: ITI és EGTC Az ETT-k lehetséges szerepe a határ menti ITB-k megvalósításában.
Magyarország- Szlovénia Határon Átível ő Vegyes Bizottság 4. ülése 4. Seja Mešane Komisije Za Č ezmejno Sodelovanje Mad ž arska - Slovenija Szentgotthárd,
Nyugat-Pannon Térségi Iparfejlesztési Stratégia 2020 Möglichkeiten und Lokalisationsvorteile der Region im Fahrzeugindustrie A térség lehetőségei, lokalizációs.
Gazdaságfejlesztési Programok Helyettes Államtitkársága
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
A klímaváltozás és a legfontosabb hazai feladatok A klímaváltozás és a legfontosabb hazai feladatok Szabó Imre miniszter Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium.
PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK A HUMÁNERŐFORRÁS OPERATÍV PROGRAMOKBAN
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
Határon átnyúló együttműködések – a KKV-k hálózatépítésének egy lehetősége Előadó: Firtl Mátyás általános alelnök Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat.
Kreatív Iparágak a Digitális térben Új Széchenyi Terv konzultációs konferencia és eFestival Gála Digitális stratégia Közérdekű és kulturális adatok és.
A munkaerő-piaci helyzet a Nyugat-Dunántúli Régióban IPA Szakértői Akadémia Harkány
Területpolitikai eszközök és a klímaváltozás
ÚJ MAGYARORSZÁG FEJLESZTÉSI TERV DR. NÉMETH IMRE AUGUSZTUS 7.
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia Készítette: Balogh Judit Nemzetközi Tan. III. évf
EU regionalizmus Az EU regionális politikájának gyakorlata, megvalósulása, eszközrendszere, fejlesztési lehetőségei Pelle Anita Szegedi Tudományegyetem.
Berecz Mihály kistérségi koordinátor Püspökladányi kistérség Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT)
Prof. Dr. Hanusz Árpád Egyetemi tanár
Kecskemét, június 20. Szemerey Szabolcs HÍRÖS BESZÁLLÍTÓI KLASZTER
KÖZÖS MÓDSZERTANI KERETEK KIALAKÍTÁSA A MAGYARORSZÁG-SZERBIA IPA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TÉRSÉGEINEK KOMPLEX ÉS INTEGRÁLT.
CODEX – „Coordinated Development and Knowledge Exchange on Spatial Planning Methodology” A CODEX projekt fő célkitűzéseinek valamint kulcstevékenységeinek.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
A lisszaboni stratégia és a magyar foglalkoztatáspolitika Kordás László április 29. Balatongyörök.
Tájékoztató a megyei tervezés aktuális állásáról
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szerepe a vidékfejlesztésben
Területi politika főbb összefüggései. A disszertáció főbb területei 1.A regionális programozás elméleti alapjai 2.A programozási ciklus az Európai Unióban.
A Roma-Net Helyi Támogató Csoport lehetőségei a szociális városrehabilitáció tervezésében és végrehajtásában Mini-konferencia ,
A Nemzeti Fejlesztési Terv
A AS IDŐSZAKRA VALÓ FELKÉSZÜLÉS AKTUÁLIS HELYZETE MAGYARORSZÁGON NAGYHÁZI GYÖRGY SZAKMAI TANÁCSADÓ, NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM HUSRB/1203/213/151.
Indulnak az új, kkv-k versenyképességét segítő EU-pályázatok
„ A megújuló energia helye a Somogy megyei fejlesztési elképzelésekben” Budapest, március 30.
A Veszprém Megyei Önkormányzat aktuális területfejlesztési tervezési feladatai, a megyei integrált területi program bemutatása Somlóvásárhely, július.
AZ IDŐS ÉS FOGYATÉKOS ELLÁTÁS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMOKBAN JÚLIUS 3.
Csongrád megye as területfejlesztési programja május 15.
INDULNAK AZ ÚJ, KKV-K VERSENYKÉPESSÉGÉT SEGÍTŐ EU- PÁLYÁZATOK MÁTHÉ PÉTER VEZETŐ TERVEZŐ, DDRFÜ.
Duna Stratégia – Duna menti Kamarák Szövetsége Budapest Kiss Ervin DCCA és BKIK főtitkár.
TÁMOP PROJEKT KERETÉBEN: Sarkadi Járásfejlesztési Stratégia című 1. workshop. Helyszín: Biharugra Időpont: Készítette: Projektfelügyelet.
TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ
HVS felülvizsgálat 6/2011. (II. 04.) IH közlemény.
A határtérség.
Mezőkovácsházi Járásfejlesztési Stratégia
Korai iskolaelhagyás és társadalmi következményei
Előadás másolata:

A SAJÓ-VÖLGY FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI ZÁRÓ KONFERENCIA 2014.03.27. SAJÓVÖLGYI TÁJSZÉPÍTŐ EGYESÜLET „KÖZÖS TERVEZÉS A SAJÓ-VÖLGY JÖVŐJÉRŐL” HUSK/1101/1.5.1/0218 A SAJÓ-VÖLGY FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI Furár Laura Ügyvezető ECO Spirit Kft. laura.furar@ecospirit.hu

A PROJEKT CÉLJA HUSK/1101/1.5.1/0218 A Sajó-völgyi régió községeinek, gazdasági versenyképességének, valamint szociális és kulturális összetartásának növelése a határ mindkét oldalán. A kölcsönös együttműködés megerősítésével, továbbá a 2020-ig történő stratégiai tervezés és irányítás minőségi javításával. A projekt specifikus céljai: a stratégiai dokumentációk, segédprogramok és megvalósított projektek minőségi értékelése a kapcsolódó tervezési dokumentáció minőségének javítása a területben rejlő lehetőségek kiaknázásával a közös integrált célok feldolgozása, felkészülés a 2014-2020-as időszakra a határ menti területek integrált fejlesztése, a partnerviszony megerősítése

HUSK/1101/1.5.1/0218 A Sajó jó okot szolgáltat a szlovákiai, valamint a magyarországi Sajó-völgyi települések közötti együttműködésre! A projekt a Sajóvölgyi Tájszépítő Egyesület - Hét, Gömörszőlős, Kelemér, Királd, Sajónémeti, Sajómercse, Sajópüspöki, Sajóvelezd - alapító településeit, valamint Putnok, Bánréve és Serényfalva településeket célozza meg.

TÉRSÉGI STRATÉGIÁK HUSK/1101/1.5.1/0218 Ózdi kistérség gazdaságfejlesztési stratégiája 2010-2020 Ózdi kistérség turizmusfejlesztési stratégiája 2010-2015 Ózdi kistérség foglalkoztatási stratégiája 2010-2015 Ózdi kistérség közlekedésfejlesztési stratégiája 2010-2015 Ózdi kistérség oktatási-képzési stratégiája 2010-2015 szinte minden területen, ágazatban és térségben mérhetetlen sok anyagi forrást és szellemi energiát fordítottak stratégia-készítésre közvetlen az elkészülés másnapján már avulni kezdtek megfelelő gondozás nélkül nagyon rövid idő alatt érvényét vesztették ma használhatatlanok

MÚLT – JELEN – JÖVŐ 2014 – 2020 HUSK/1101/1.5.1/0218 HELYZETELEMZÉS MEGLÉVŐ STRATÉGIÁK ELEMZÉSE, PÁLYÁZATOK KIHASZNÁLTSÁGA ÚJ STRATÉGIAI DOKUMENTUMOK KIDOLGOZÁSA, FEJLESZTÉSI TERVEK TÉRSÉGI INTEGRÁCIÓ - INTEGRÁLT FEJLESZTÉS 2014 – 2020

PÁLYÁZATOK ÚTJÁN HUSK/1101/1.5.1/0218 2008. január 1-je óta rendelkezésre álló, vissza nem térítendő ÚMFT/ÚSZT támogatási források a Sajó-völgyi települések - szervezetei számára Mikrotérség önkormányzatai összesen 577, a vállalkozások közel 350, míg a civil szervezetek 341 konstrukcióra adhattak volna be pályázatot az elmúlt 5 évben. Forrás: NFÜ Pályázati kereső adatbázis http://www.nfu.hu/content/57

A BEADOTT/TÁMOGATOTT PÁLYÁZATOK SZÁMA A MIKROTÉRSÉGBEN HUSK/1101/1.5.1/0218 A BEADOTT/TÁMOGATOTT PÁLYÁZATOK SZÁMA A MIKROTÉRSÉGBEN A több mint 1000 konstrukció közül mindössze 101 projekt került benyújtásra az ÚSZT/ÚMVP projektekre, melyből 58 projekt nyert. Ezen felül további 40 Leader, 12 ÚMVP III. és csak 2 HUSK projekt valósult meg. Összesen 112 a több mint 1000-ből.

VISSZA NEM TÉRITENDŐ TÁMOGATÁSOK A MIKROTÉRSÉGBEN HUSK/1101/1.5.1/0218 VISSZA NEM TÉRITENDŐ TÁMOGATÁSOK A MIKROTÉRSÉGBEN A Sajó-völgyi mikrotérség összesen 4.779.968.607 Ft támogatást kapott az elmúlt 5 évben!

Pályázati lehetőségek kihasználtsága mindössze 10-12% HUSK/1101/1.5.1/0218 PÁLYÁZÓI AKTIVITÁS A legtöbb település “Keveset Fejleszt”! Pályázati lehetőségek kihasználtsága mindössze 10-12% Az önkormányzatok pályázati aktivitása és pályázati intenzitása, határozza meg a mikrotérség gazdaság- és területfejlesztését. A nyertes pályázatok 56%-át ugyan az önkormányzatok valósították meg, azonban a pályázati aktivitás igen alacsony.

LEHETŐSÉGEK KIHASZNÁLÁSA HUSK/1101/1.5.1/0218 LEHETŐSÉGEK KIHASZNÁLÁSA A térség fejlesztésére, felzárkóztatására jelentős támogatások állnak rendelkezésre. A régió azon túl, hogy egykori ipari potenciálját elvesztette, most teljesen új alapokra tudja helyezni gazdaságát. Átfogó, program szinten érzékelhető, az egész mikrorégiót helyzetbe hozó, hosszú távon is javító hatású programok kellenek. Határmenti együttműködések szükségesek, hogy a földrajzilag egységes, két külön országban fekvő, szomszédos régiók újra megtalálják az egymáshoz vezető utat, fejlődésüket újra összekössék, erőforrásaikat újra házasítsák, gazdasági erejüket összeadják, és ezekkel összehangoltan és hatékonyan gazdálkodjanak. A jelenleg hátrányos helyzetű régió egy hatványozott potenciállal rendelkező, minden szempontból vonzó területté válhat.

TÉRSÉGI INTEGRÁCIÓ – INTEGRÁLT EGYÜTTMŰKÖDÉS HUSK/1101/1.5.1/0218 TÉRSÉGI INTEGRÁCIÓ – INTEGRÁLT EGYÜTTMŰKÖDÉS INTEGRÁCIÓ egységesülés, összefonódás VÁLLALATOK KÖZÖTT ORSZÁGOK KÖZÖTT HATÁRON ÁTNYÚLÓ REGIONÁLIS TERÜLETEK KÖZÖTT több újszerű, a helyi és térségi integráción alapuló fejlesztések különböző helyi adottságokra szabott, térségi szinten együttesen kezelő ún. helyitérségi alapú (place-based) fejlesztések

A HATÁRTÉRSÉG GAZDASÁGI ÉS TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓJA HUSK/1101/1.5.1/0218 A HATÁRTÉRSÉG GAZDASÁGI ÉS TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓJA A határtérség gazdasági versenyképességének erősítése Központban az ember: az emberek és közösségek közötti társadalmi és kulturális koherencia növelése Élhető környezet: a természeti értékek védelme A határtérség elérhetőségének és kommunikációjának javítása Horizontális intézkedések - intézményrendszer

SPECIFIKUS CÉLOK ERŐSÍTÉS ÁTALAKÍTÁS FEJLESZTÉS HUSK/1101/1.5.1/0218 GYORSÍTÁS FOKOZÁS VÉDELEM

HATÁRMENTI EGYÜTTMŰKÖDÉSEK FŐ IRÁNYA HUSK/1101/1.5.1/0218 HATÁRMENTI EGYÜTTMŰKÖDÉSEK FŐ IRÁNYA A határon átnyúló mikrotérség gazdaságfejlesztésének fő iránya az energetikaipar és a turizmus. Az energetikaipar azért, mert az adott munkanélküli szakképzetlen népesség megfelelő arányú részének foglalkoztatását gyakorlatilag csak az energiaipar tudná megoldani. A turizmus azért, mert a határon átnyúló térség egyedülállóan kedvező közös adottságokkal rendelkezik, a védett természeti területek és kulturális örökség gazdagsága miatt. ENERGETIKA TURIZMUS

HUSK/1101/1.5.1/0218 KONKLÚZIÓ A határmenti együttműködésnek különleges jelentősége van a Sajó-völgyben. A fejlesztési programok, nagyobb lélegzetű beruházási projektek határon átnyúló hatása megállíthatatlan. A siker kulcsa jól kidolgozott integrált területfejlesztési, együttműködési stratégia, mely lépésről lépésre a fejlődés útján halad! JÖVŐKÉP KÜLDETÉS CÉLOK STRATÉGIA MÓDSZER AKCIÓ TERV

EURÓPA 2020 STRATÉGIA: HAZAI ÉS UNIÓS SZÁMSZERŰ CÉLKITŰZÉSEK HUSK/1101/1.5.1/0218 EURÓPA 2020 STRATÉGIA: HAZAI ÉS UNIÓS SZÁMSZERŰ CÉLKITŰZÉSEK Hazai célkitűzések 2020 Foglalkoztatási ráta 75%-ra emelkedik K+F szintje a GDP 1,8%-ára nő Megújuló energiaforrásrészaránya 14,6%-ra nő Energia-hatékonyság 10%-os növelése ÜHG kibocsátás legfeljebb 10%-os növelése 2005-höz képest Felsőfokú, ill. annak megfelelő végzettségűek aránya a 30-34 éves népességen belül 30,3%-ra nő A korai iskolaelhagyók aránya 10%-ra csökken a 18-24 évesek között A szegénységben élő népesség száma 450.000 fővel csökken EU 2020 célkitűzések a 20-64 évesek 75%-ának legyen munkahelye az EU GDP-jének 3%-át a K+F-re kell fordítani energiahatékonyság ÜHG gázok kibocsátásának 20%-os csökkentése; energiahatékonyság 20%-os növelése; megújuló energia részarányának 20%-os növelés iskolából kimaradók aránya 10% alatt, 40% felsőoktatási oklevél 20 millióval csökkenteni kell a szegénység kockázatának kitett lakosok számát

MAGYARORSZÁG 2014-2020-AS UNIÓS FORRÁSFELHASZNÁLÁSÁNAK CÉLRENDSZERE HUSK/1101/1.5.1/0218 MAGYARORSZÁG 2014-2020-AS UNIÓS FORRÁSFELHASZNÁLÁSÁNAK CÉLRENDSZERE Intelligens és befogadó növekedés Fenntartható növekedés Befogadó növekedés K+F ráfordítás GDP arányában 1,8% Foglalkoztatottság 75% Felsőfokú végzettséggel rendelkezők aránya a 30-34 éves korosztályban 30,3% Megújuló energia aránya 14,65% 10%-os teljes energia-megtakarítás ÜHG kibocsátás legfeljebb 10%-os növekedése Korai iskola elhagyók aránya 10% Szegénységben élő arányának csökkentése 23,5%-ra Fenntartható, magas hozzáadott értékű termelésre és a foglalkoztatás bővítésére épülő gazdasági növekedés Energia- és erőforrás hatékonyság növelése Versenyképesség javítása, nemzetközi szerepvállalás fokozása Foglalkoztatási szint növelése Társadalmi felzárkóztatás, népességi kihívások kezelése A gazdasági növekedést segítő helyi és térségi fejlesztések megvalósítása

KÖSZÖNÖM MEGTISZTELŐ FIGYELMÜKET! HUSK/1101/1.5.1/0218 „A világ, amit teremtettünk, a gondolkodásunk eredménye; nem lehet megváltoztatni gondolkodásunk megváltoztatása nélkül.” - Albert Einstein KÖSZÖNÖM MEGTISZTELŐ FIGYELMÜKET!