Webprogramozó tanfolyam Űrlapok (form-ok). Űrlapok a HTML-ben Biztosan mindenki találkozott már vele – Űrlap példapélda Felhasználási lehetőségei – Regisztráció,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Program funkciók USB porton keresztül kommunikál és egy kiegészítő eszköztől (kontrollertől) kapott jel hatására az előre elkészített minta fájlt kinyomtatja.
Advertisements

A Publ-IQ ( különlegessége, hogy amikor egy témában már elegendő hozzászólás van, akkor csillagtérképen jeleníti meg azokat, (az egymáshoz.
Készítette: Végh Nóra Nemzetközi referens, az EPSA 2013 hazai projektkoordinátora Nemzeti Közszolgálati Egyetem.
HTML nyelv.
AlertPay Internetes Számlanyitás, Személyazonosítás Ezt a linket bemásolva jutsz el az AlertPay oldalra:
Az IngatlanMax nyitó oldalának bal oldalán, a gyorsabb tájékozódást és információ-szerzést segítő „box”-k találhatók: A kiválasztott ajánlatokat.
COMMERCEGATE Az új fizetési mód rövid bemutatója.
Alap hálózat összerakása Packet Tracerben
Operációs rendszerek Beállítások.
Felhasználó barátság eszközei
HTML űrlapok kezelése és feldolgozása PHP segítségével
Adatbáziskezelés az MSAccess programmal Makány György 5. rész: Jelentések.
A körlevél készítésének menete
1 Tabulátor és használata. 2 A tabulátor olyan eszköz, amellyel egy soron vagy bekezdésen belül a szöveget megadott pozícióba tudjuk igazítani. A szöveget.
WEB Technológiák Dr. Pance Miklós – Kolcza Gábor Miskolci Egyetem.
WEB Technológiák A HTML és a CGI ME Általános Informatikai Tsz. dr. Kovács László.
6. előadás: PHP-MySQL Barabás Péter
Így tanítanám a tabulátorok használatát
Webszerkesztés Stíluslapok (CSS).
Webszerkesztés Űrlapok a HTML-ben. Űrlap létrehozása Űrlapunk tartalma a … elemek között fog helyetfoglalni Egy lapon több űrlap is elhelyezhető Több.
Nézettáblák létrehozása, módosítása és törlése
Dr. Pance Miklós – Kolcza Gábor Miskolci Egyetem
PHP III. Fájlok, űrlapok.
Alert Pay Personal Starter számla regisztrációs segédlete Másold be ezt a linket a link keresőbe, vagy kattints rá
Bevezetés az informatikába 9. előadás
Formanyomtatványok létrehozása Dreamweaverrel E-business 6. előadás.
Űrlapok és keretek.
Űrlapok.
HTML nyelv.
Delphi Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetőség:
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 9 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Az elektronikus felvételi (e-felvételi) folyamata
Visual Basic 2008 Express Edition
Visual Basic 2008 Express Edition
A regisztráció megkezdése: Kattints a SIGN UP NOW gombra
Párizs, a fények városa Szakdolgozatom témájának azért választottam Párizst, mert világ életemben csodáltam magát a várost, mindig is nagy vágyam volt,
HTML 2. Űrlapok
Illés Zoltán ELTE Informatikai Kar
Az m70.hu regisztrációs folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó szöveg. Két dia között.
MySQL adatbázis készítése Viczián Gergely – Kollárné Hunek Klára.
APRÓSÁG Specifikus apróhirdetési oldal
Webprogramozó tanfolyam
rendszer intézményértékelés és projektértékelés Felhasználói segédlet 2005.
Webprogramozó tanfolyam
Köszöntöm az EGOL on-line felületének felhasználói útmutatójában! Regisztráció Köszöntöm az EGOL on-line felületének felhasználói útmutatójában!
Az m70.hu regisztrációs folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó szöveg. Két dia között.
Violet nails Készítette: Csőke Vivien. Bevezetés Téma: Violet nails - műkörömkészítő weblapjának elkészítése A weboldal elérhető az alábbi címen: violetnails.atw.hu.
Webprogramozó tanfolyam
A Visual Basic és a programozás oktatása
Bevezetés az informatikába 8. előadás Dokumentumkészítés számítógéppel II.
Java web programozás 2..
8. osztály Beszúrás. Töréspont  Kurzor elhelyezése.  Beszúrás menü, töréspont parancs.  Vagy CTRL + ENTER.  Oldaltörés.
MySQL adatbázis készítése
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 Bekezdések formázása 2.
FIR fejlesztések, változások március 17.. Új verzió változásai Márciusi verzióval új, FIR 4.1 xsd Új adatkör: o Juttatások, o Térítések.
Telepítés és használat ICON100 központhoz Modern Alarm Hungary.
Modern Alarm Hungary.  A szoftver telepítése előtt telepítse a hardware kulcs drivert (ne csatlakoztassa a hardware kulcsot amíg nem telepítette a drivert)
TÁMOP /1-2F Informatikai gyakorlatok 11. évfolyam Windows Forms alkalmazás készítése Czigléczky Gábor 2009.
A Google Drive használata. Mire jó? A Google Drive segítségével a fotókat, videókat, fájlokat és sok más tartalmat egy biztonságos felhőtárhelyen keresztül.
Informatikai rendszerek
Webprogramozó tanfolyam
Informatikai gyakorlatok 11. évfolyam
HTML, XML szerkesztés Vezető: Majzik Zsuzsa
(Iskolai) Beléptető rendszer Raspberry Pi 2-vel.
Alkalmazott Informatikai Tanszék
ListBox CheckedListBox TextBox
Adatbevivő forma tervezése Epicollect Androidos alkalmazáshoz okostelefonra Ambrus András.
A CLIPS keretrendszer
Bankszámlatranzakciók feldolgozása és könyvelése Gyorsan és egyszerűen
Alkalmazott Informatikai Tanszék
Előadás másolata:

Webprogramozó tanfolyam Űrlapok (form-ok)

Űrlapok a HTML-ben Biztosan mindenki találkozott már vele – Űrlap példapélda Felhasználási lehetőségei – Regisztráció, bejelentkezés, kérdőív stb. De mi is van mögötte?

Űrlapok a HTML-ben Az űrlap minden eleme a... tag-ek közé kell kerüljön Lehetséges paraméterei: – Method : milyen módon küldje az adatokat a server felé [get | post] – Action : hová küldje az adatokat? [ mailto | uri ] – Name : milyen néven hivatkozhatunk az űrlapunkra – Enctype : milyen módon kódolja az űrlap tartalmát Példa

Input? Sok típusú mező tartozik ide: – Gomb, szövegmező, jelölőnégyzet stb.... közé kell kerülnie a paramétereknek Szokásos: – Name, value, size (inkább style, css!)

Input típusai Button : magáért beszél Submit : gomb, mely az űrlapot elküldi (az aciton-ben megadott helyre) Password : szövegbeviteli mező, jelszó számára (csillagokat ír, nem lehet kivágni stb.) Checkbox : jelölőnégyzet Radio : választógomb (rádiógomb) Text : szövegbeviteli mező Reset : az űrlapot alaphelyzetbe állítja (a serverrel való kommunikáció nélkül ) Hidden : rejtett mező (lásd később) File : file kiválasztása (lásd később) Image : grafikus nyomógomb Példa

Feladat Beléptető rendszer továbbfejlesztése – Név – Jelszó – Belépés és törlés gomb

Az paraméterei Maxlength=‘szám’ : szöveg és jelszómező esetén a beírható karakterek maximális száma Checked : rádiógomb vagy jelölőnégyzet esetén megadhatjuk hogy kezdetben be legyen jelölve/ki legyen választva Src=‘URI’ : image típus esetén a használni kívánt kép címe

II. Feladat Beléptető rendszer ver 0.2 – Megjegyezzen-e?

Legördülő menü... közé kell kerüljön Paraméterei: – Name : milyen néven hivatkozhatunk rá – Size : Sorok száma (amennyi egyszerre látható) – Multiple: ha be van állítva, több elem is kijelölhető ( CTRL vagy SHIFT nyomvatartása melett) Példa Hát ez egyenlőre nem túl izgalmas...

Legördülő menü... közé kerülnek a választható elemek Paraméterei: – Value: milyen értéket küldünk a server felé – Selected: ez kezdetben már ki van választva – Label: tooltip (nem igazán szokott működni...) Példa Azért még mindíg nem az igazi...

Legördülő menü, harmadszor A size –ot 1-re kell állítani, akkor kapunk valódi legördülő menüt. Mint látható Mi van még?

Menü, elemcsoportok A válaszható elemeket tudjuk csoportosítani hasznos (vagy annak látszó, lásd példa) cimkék alatt.... Paramétere a ‘label’ itt adható meg hogy milyen szöveget jelenítsen meg. Példa

Szövegterület (textarea)... Paraméterei: – Name: milyen néven hivatkozhatunk rá – Rows: sorok száma – Cols: oszlopok száma – Readonly : csak olvasható lesz a mező értéke A nyitó és záró tag közé kerülő szöveg lesz az alapértelmezett tartalma. Példa

Ennyit az űrlapokról Van még néhány érdekesség, de azt majd később.