Kommunikációs és arculati KÖTELEZETTSÉGEK

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az Új Széchenyi Terv Infopontok feladatai
Advertisements

Gayár Csilla, pénzügyi menedzser VÁTI Kht. Pécsi Területi Iroda DDOP Utólagos akadálymentesítés (Egyenlő esélyű hozzáférés a közszolgáltatásokhoz)
A LEADER+ Pályáztatási feltételek. Kik pályázhatnak?  A pályázónak meg kell felelni a helyi szintű pályázati felhívásban rögzített jogosultsági kritériumoknak.
1 ‘Bakonyalja-Kisalföld kapuja’ Vidékfejlesztési Egyesület évi ÚMVP monitoring adatszolgáltatási kötelezettség Kisbér,
A as időszak jelenlegi pályázati lehetőségei Dr. Körtvélyesi Katalin 20/
CIVIL SZAKMAI NAP TÓTVÁZSONY Pályázatok által támasztott feltételek Előadó: Szendrei Szilárd Tótvázsonyi Ifjúsági Egyesület.
Kombinált Mikrohitel Program. Kombinált mikrohitel - közvetítői pályázat • Együttesen igényelhető vissza nem térítendő támogatás és kedvezményes mikrohitel,
Nyilvánossági és tájékoztatási kötelezettségek Ékes Gyula, Váti Nonprofit Kft. Mátészalkai Területi Iroda Információs nap magyar partnerek részére, Békéscsaba.
A Szociális Ágazati Portál (SZÁP)
Gazdaságfejlesztési pályázatok 2009, 1.kör Kovalszky Dóra, NFÜ GOP IH.
Kommunikációs Főosztály
INFORMÁCIÓS – KONZULTÁCIÓS NAP November 7.
Támogatási Szerződés előkészítése  az előkészítést a Közreműködő Szervezet és a kedvezményezett programmenedzserei közösen végzik  az előkészítés formanyomtatvány,
TÁMOP /10/1 TÁMOP /10/1/KMR Pénzügyi követelmények.
Tájékoztató Fórum Észak Kelet-Pest Megyei Leader Egyesület 2170 Aszód Pesti út
Pénzügyi előadás pályázói információs napra TÁMOP /1.
BEVEZETÉS. Magyarország között 15 operatív program megvalósításáért felelős Összesen mintegy 22,4 milliárd euró fejlesztési forrást tudunk felhasználni.
„A sződi Hunyadi János Általános Iskola épületenergetikai korszerűsítése” KEOP-5.3.0/A/ Sajtóközlemények gyűjtése és elemzése.
KÖZOP eljárásrendek március 2. után
KEOP / A barlangokban egykor kialakított világítási rendszerek energiatakarékos, a lámpaflóra kialakulását és terjedését minimalizáló.
dr. Földy Ferenc Operatív Program Kft február 23.
ESZA Nonprofit Kft. Nagy Balázs– uniós programigazgató.
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Czégér Zsuzsanna főosztályvezető KvVM FI KEOP KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZET Székesfehérvár 2007.április.
„TEtt – program az áldozatokért és tettesekért”
1 A KIFIZETÉSEK ÉS PÉNZÜGYI ELLENŐRZÉSEK FOLYAMATA A KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZETNÉL.
Arculati és tájékoztatási elemek
University of Kent arculati kézikönyv
Az EU-pályázati rendszer gyakorlata Magyarországon
Cím (akár kétsoros, vagy magyar-angol) Arial Bold 60pt RGB 0,85,150 kék (háttér: RGB 242,242,242, általános esetben) TERVEZŐ PÁLYAMŰ TELEFON KONZULENS.
MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Ügyfélbarát ügyintézés, partneri kapcsolat a pályázatkezelésben – Az Új Széchenyi Terv pályázatok tanulságai Biró.
FoglalkoztaTárs - Társ a foglalkoztatásban Október 24. Észak-alföldi regionális szakmai műhelymunka A KézenFogva Alapítvány megjegyzései a kerekasztal.
Pénzügyi és szakmai elszámolás
Tájékoztató kedvezményezettek részére Az ÚMFT keretében támogatott projektek megvalósításának szabályai KMOP Pályázati konstrukció Január 30.
Projektzárással kapcsolatos teendők
Előadó: Kocsik Zsuzsanna
A TAMOP projektek az világhálón. Miről lesz szó ? A kommunikációs terv és arculat A meglévő honlapok vizsgálata domain használat arculat tartalom.
Nyilvánosság biztosítása
Építőipari kivitelezési tevékenységgel kapcsolatban néhány gondolat…
TÁMOP /1. és TÁMOP /2. A korai beavatkozást középpontba helyező Biztos Kezdet programok elterjesztése országos szinten, kiemelt figyelemmel.
Számlaösszesítők használata
Regionális projekt-előkészítési támogatás 2007-ben (PEA4) Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
Karancsi Tamás - ügyvezető
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Tóbiás Zoltán Osztályvezető KvVM FI 2007.április 26.
 Azon kedvezményezettek, akik az ÚMVP intézkedéseinek támogatásával olyan infrastrukturális beruházást hajtanak végre, melynek teljes költsége meghaladja.
HEFOP 2.1 Pályázati Kiírás Projektindító február 14. Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium.
„Infrastruktúra-fejlesztés az egészségpólusokban” TIOP-2.2.7/07/2F.
Kommunikációs és arculati KÖTELEZETTSÉGEK
TÁMOP /09 Az önkéntesség elterjesztése Az elszámolhatóság feltételei.
IDMSYS projekt GOP Akkreditált innovációs klaszterek közös technológiai innovációjának támogatása, GOP pályázati ablak A.
HEFOP/ /2 Szerződéskötési alapismeretek. HEFOP/ /22 Tartalomjegyzék Szerződéskötés folyamata Támogatási szerződés.
2014. június 12. Lackó Péter Clarity
Disszemináció (2): A projekt nyilvánossága, eredmények terjesztése, disszeminációja Dr. Csáfor Hajnalka főiskolai docens, PR programigazgató Eszterházy.
Költségvetés ELŐADÁS ÁTTEKINTÉSE. Költségtervezési alapfogalmak A kedvezményezettek finanszírozási funkciói –Költség- és forrástervezés –Pályázat kidolgozása.
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia fedezet nélkül a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés.
…az élet forrása! Hévíz.hu hirdetési tarifák 2015 A Hévíz.hu weboldal Hévíz városának turisztikai weboldala, melyen minden Hévízről szóló információ megtalálható.
Modellprogram a szociális szövetkezetek hálózatosodása érdekében TÁMOP /1.
A Széchenyi Programiroda tevékenysége az Észak-magyarországi régióban Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
FENNTARTHATÓ TELEPÜLÉSI KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉS TOP Nyíregyháza, január 08. Dr. Frankó Melinda.
Kitöltési segédlet a zöldség-gyümölcs termelői csoportok beruházási támogatásához kapcsolódó B0471 nyomtatványhoz Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal.
Helyszíni ellenőrzés Grigely Győző, KDRFÜ. Az ellenőrzés jogi háttere Támogatási Szerződés, ÁSZF 10. pont „Kedvezményezett a Szerződés aláírásával kötelezettséget.
KDOP Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése.
TÁMOP B-2-12/ „ÚJ MUNKA – ÚJ ESÉLY” – ROMA NŐK FOGLALKOZTATÁSA A FEJÉR MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT.
Szpi működése 2011-ben létrejött a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. a Promei Nonprofit Kft. jogutódjaként a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tulajdonosi.
MIFIR adatszolgáltatás – Technikai információk
A NORMATÍVA BEFIZETÉSE
TÁRSADALMI INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM
Nyilvánosság biztosítása a TIE projektben
TÁMOP B-2-12/ "Munkával a társadalmi integráció elősegítéséért – Roma nők foglalkoztatása a Fejér Megyei Gyermekvédelmi.
Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása a közbeszerzés tükrében
NYITÓ KONFERENCIA Egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó
Előadás másolata:

Kommunikációs és arculati KÖTELEZETTSÉGEK Emberi Erőforrások Minisztériuma

tartalom Logók Táblák

Gratulálunk a nyertes pályázathoz! A Projektgazdának a Támogatási Szerződésben és jogszabályban (16/2006 Korm. Rend) előírt kötelezettsége a projekttel kapcsolatos tájékoztatási és nyilvánossági feladatok ellátása. A Támogatási Szerződés alapján: a Kedvezményezett vállalja, hogy a Támogató elektronikus és nyomtatott kiadványaiban, média-megjelenéseiben és egyéb tájékoztató jellegű rendezvényein projektjét igény esetén bemutatja, és az erre irányuló megkeresést csak alapos okkal utasítja vissza

Tájékoztatási és nyilvánossági kötelezettségek Uniós pályázati összeg elnyerésekor a pályázatban elkülönített összeg áll rendelkezésre a kötelező nyilvánosság biztosításához. Első sorban arról kell tájékoztatni a lakosságot, hogy Önök európai uniós pályázatot nyertek, és abból valósítanak meg egy konkrét projektet. Minden egyes magyarországi uniós pályázat ugyanazzal az arculattal valósul meg, a támogatási összeg határozza meg, hogy milyen elvárásoknak kell megfelelni.

Kommunikációs és arculati kötelezettségek Arculati változás! 2014. január 1-től új uniós programozási időszak, 2014.07.11-től új arculati kézikönyv és új Kedvezményezettek Tájékoztatási Kötelezettségei (KTK) útmutató lépett érvénybe. - A két dokumentum közös neve: KTK2020 Az új arculat neve: Széchenyi 2020 (kiejtve Széchenyi húsz-húsz)

Kommunikációs és arculati kötelezettségek Arculati változás! Kire mi vonatkozik? Amennyiben a pályázat benyújtása vagy a támogatási szerződés megkötése megtörtént a KTK2020 hatálybalépése előtt, abban az esetben az ÚSZT KTK előírásai az irányadóak. Ettől függetlenül, valamennyi projekt esetében a Széchenyi 2020 arculati előírásait kell betartani annak megjelenésének időpontjától kezdve! Röviden: A kötelezettségek nem változtak, csak az arculat. - A KTK kötelező előírásaitól eltérően elkészített, előzetes jóváhagyás nélküli kommunikációs feladat teljesítése a projekt kommunikációs költségének keretére nem elszámolható.

Segédletek – alapdokumentumok 1. Központi tájékoztatás Általános: www.palyazat.gov.hu Minden európai uniós pályázatra vonatkozó közlemény, útmutató, felhívás itt jelenik meg. Szakmai: Pályázati e-ügyintézés (pálytáj) felület Help menü A konkért pályázatra vonatkozó segédletek, sablonok, útmutatók helye. http://emir.palyazat.gov.hu/main/

Segédletek – alapdokumentumok 2. ÚSZT KTK - Tartalmazza, hogy mit kell megvalósítani a projekt kommunikációja során - Leírja a kommunikáció alapjait - Tájékoztatást ad a Kommunikációs feladatok és eszközök értelmezésére, azok alkalmazására.

Segédletek – alapdokumentumok 3. KTK 2020 Tartalmazza, hogy hogyan kell végrehajtani a projekt kommunikációját. Kötelező arculati elemek bemutatása, használatának szabályozása Infóblokkok és azok használata Tájékoztatási és emlékeztető táblák Kiadványok, nyomtatványok, hirdetési és reklámfelületek Elektronikus felületek Kiállítás installáció

Kötelező logók Befektetés a jövőbe szlogen Magyar Kormány logó Széchenyi 2020 logó (normál méret) Széchenyi 2020 logó (nagy méret) EU logó (zászló + Európai Unió felirat) Befektetés a jövőbe szlogen Magyar Kormány logó

Kedvezményezetti infóblokkok Alsó infóblokk: (Általánosságban mindenhol, kivétel a sajtóközleményen) Felső infóblokk: (Csak kiállítási installációkon és a sajtóközleményen)

Kedvezményezetti infóblokkok helyes alkalmazása Fekvő formátum esetén: A felület jobb alsó sarkában kell feltüntetni (kivéve kiállítási installációk – ott jobb felső sarok). Az adott felület magasságának minimum 33%-nak kell lennie az infóblokk magasságának. Az infóblokknak tartalmaznia kell a helyes támogatási alap megnevezését.

Kedvezményezetti infóblokkok helyes alkalmazása Álló formátum esetén: A felület jobb alsó sarkában kell feltüntetni (kivéve kiállítási installációk – ott jobb felső sarok). Az adott felület szélességének minimum 40%-nak kell lennie az infóblokk szélességének. Az infóblokknak tartalmaznia kell a helyes támogatási alap megnevezését.

A támogatási Alapok helyes megnevezése A kommunikáció során hivatkozni kell a finanszírozó alapra az alábbiak szerint: - ERFA támogatás esetén: „Európai Regionális Fejlesztési Alap” - ESZA támogatás esetén: „Európai Szociális Alap” - Abban az esetben, amikor a megvalósuló projektet egynél több támogatási alap finanszírozza a következő hivatkozást kell feltüntetni: „Európai Strukturális és Beruházási Alapok”. - Az Európai Unió szöveges megjelenítésekor az Európai Unió elnevezés kiírása a helyes, rövidítés nem megengedett.

Nem használatos logók ÚSZT infóblokk NFÜ elérhetőséggel: Régi ÚMFT logó: ESZA logó: ÚSZT logó

Kommunikációs csomagok és táblák ÚSZT KTK 10-11. oldal I. sz. : 500 millió forint felett II. sz.: 50-500 millió forint között III. sz.: 50 millió forint alatt Tájékoztatási táblák: A típusú: 500 millió forint feletti infrastrukturális beruházások esetén B típusú: 50 millió forint feletti és infrastrukturális beruházás esetén C típusú: 50 millió forint alatti támogatási összegnél és nem infrastrukturális beruházás esetén D típusú emlékeztető tábla: mindenkinek kötelező kivétel, ha a „C” marad kint.

Kommunikációs és arculati kötelezettségek A III. sz. Kommunikációs csomag tartalma Projekt szakasz Kommunikációs feladat Projekt előkészítés Nincs feladat A projekt megvalósítási szakasza „C” típusú tábla elkészítése és elhelyezése a fejlesztés helyszínén Fotódokumentáció készítése

Kommunikációs feladatok a projekt megvalósítási szakaszában 1 Kommunikációs feladatok a projekt megvalósítási szakaszában 1. „C” típusú tábla Projekt megnevezése maximum 100 karakterben MINDEN CSUPA NAGYBETŰ, A MILLIÓ FORINTOT KIÍRNI BETŰKKEL Támogatási összeg: - kék színnel - millió forint esetén 2 tizedes jegyig szükséges kerekíteni a matematika kerekítési szabályai szerint. Helyes kerekítés, ha a támogatási összeg 1 785 806 Ft: 1,79 millió forint Helyes kerekítés, ha a támogatási összeg 1 998 543 Ft: 2 millió forint Mérete: A2 (594 x 420 mm)

Kommunikációs feladatok a projekt megvalósítási szakaszában 2 Kommunikációs feladatok a projekt megvalósítási szakaszában 2. – Fotódokumentáció készítése A vállalkozás tevékenységéről Képzésekről, tanfolyamokról Anonimitás, adatvédelem Távolabbi fotókat készítsünk Csoportokról készítsünk fotókat (min. 4 ember) A portréképek készítése kerülendő, ha mégis ilyet készítünk, kérjük az alany beleegyezését!

Kommunikációs és arculati kötelezettségek A III. sz. Kommunikációs csomag tartalma Projekt szakasz Kommunikációs feladat A projekt megvalósítás utáni szakasza Sajtóközlemény kiküldése a projekt zárásáról és a sajtómegjelenések összegyűjtése TÉRKÉPTÉR feltöltése a projekthez kapcsolódó tartalommal „D” típusú tábla elkészítése és elhelyezése a fejlesztés helyszínén

A sajtóközlemény részei és helyes megjelentetésük Kommunikációs feladatok a projekt megvalósítása után 1. - Sajtóközlemény A sajtóközlemény részei és helyes megjelentetésük 1. A fejléc Széchenyi 2020 infóblokk, jobb oldalon felül, hivatkozással a helyes támogatási Alapra ami az Európai Szociális Alap. Egyedül itt van fölül az infóblokk. SAJTÓKÖZLEMÉNY felirat - ARIAL14 PT (ALL CAPS, FÉLKÖVÉR, KÉK) Dátum: Igazítsuk a (várható) megjelenés dátumához, éé∣hh∣nn∣ formátumban (Arial 10pt normál) Megtalálható rajta az elérhetőségünk, hogy az érdeklődő fel tudja venni velünk a kapcsolatot. (Arial 10pt normál)

A sajtóközlemény részei és helyes megjelentetésük Kommunikációs feladatok a projekt megvalósítása után 1. - Sajtóközlemény A sajtóközlemény részei és helyes megjelentetésük 2. A cím, a lead és a törzsszöveg A címe rövid, kifejező, figyelemfelkeltő. (ARIAL 10PT FÉLKÖVÉR ALL CAPS) A lead (bevezető) a legfontosabb információkat tartalmazza. Már itt utaljunk az európai uniós támogatásra, a támogatási összeg mindig kerekítve szerepeljen, millió forint esetén 2 tizedes jegyig, a „millió” betűkkel kiírva. Pl.: 1,43 millió forint (Arial 10pt félkövér) - Törzsszöveg maximum egy, de inkább fél oldal, szerepelnek benne a fejlesztés sarokpontjai, céljai, a pályázati azonosító helyett a projekt címét használjuk.(Arial 10pt normál)

Kommunikációs feladatok a projekt megvalósítása után 1 Kommunikációs feladatok a projekt megvalósítása után 1. - Sajtóközlemény JÓ SAJTÓKÖZLEMÉNY Szabályos infóblokk, szerepel rajta a megfelelő támogatási alap. Az elrendezés, a betűtípus, szín és méret megfelelő. Utalás van az Európai Unió támogatására Rövid, tömör, lényegretörő, de mégis minden fontos információt tartalmaz a fejlesztésről

Kommunikációs feladatok a projekt megvalósítása után 1 Kommunikációs feladatok a projekt megvalósítása után 1. - Sajtóközlemény ROSSZ SAJTÓKÖZLEMÉNY Nem szerepel rajta semmilyen arculati elem. Nincs rajta pontos elérhetőség Az elrendezés, a betűtípus, szín és méret és a támogatási összeg kerekítése sem megfelelő. Nincs utalás az Európai Unió támogatására Sok gépelési és helyesírási hiba van benne.

A sajtóközlemény és a fizetett hirdetés Kommunikációs feladatok a projekt megvalósítása után 1. - Sajtóközlemény A sajtóközlemény és a fizetett hirdetés Sajtóközlemény Sablon szerinti Ingyenes A sajtó nem köteles megjelentetni A sajtó nem köteles az arculati elemeket megjeleníteni A támogatási összeget 2 tizedes jegyre kerekítjük Sajtóhirdetés Sablon szerinti Térítésköteles A sajtó köteles megjelentetni A sajtó köteles az arculati elemeket megjeleníteni Kinek és hogyan küldjük el? - Olyan sajtóorgánumnak, amely profilját tekintve illeszkedik a projekt témájához - Helyi újságnak - Lehet elektronikus is

Kommunikációs feladatok a projekt megvalósítása után 2. - térképtér TÉRKÉPTÉR feltöltése a projekthez kapcsolódó tartalommal Belépés a Pályázati E-ügyintézés (Pálytáj) felületen (Médiafeltöltés) A projekt során készült fotók, videók feltöltése galériákba A projekt egészét átfogó fényképeket készítsünk, ami bemutatja a teljes fejlesztést. (további információ a Fotódokumentáció c. dián) 1 helyszínhez 10 galéria hozható létre 1 galériába 100 db fotó (max. 10MB/db) tölthető fel

Kommunikációs feladatok a projekt megvalósítása után 3 Kommunikációs feladatok a projekt megvalósítása után 3. „D” típusú tábla Mérete: Minimum A3 (594 x 420 mm) Projekt megnevezése maximum 100 karakterben MINDEN CSUPA NAGYBETŰ, A MILLIÓ FT IS! Támogatási összeg: - kék színnel - millió forint esetén 2 tizedes jegyig, szükséges kerekíteni.

Táblagenerátor Online segítség a táblák elkészítésére Csak az adatokat kell beírni, a többit elkészíti a program A kész táblakép azonnal küldhető a nyomdába Elérhetőség: http://emir.palyazat.gov.hu/nd/enIOBZqMZdayqxLpAUGM/

Kommunikációs és arculati kötelezettségek „C” típusú tájékoztató tábla „D” típusú emlékeztető tábla Mérete: A2 (594 x 420 mm) Mérete minimum A3-as 420 x 297 mm A Széchenyi2020-as arculatú „C” típusú tábla kihelyezése esetén, a tábla a „D” típusú táblát kiváltva a fenntartási időszak végéig, azonos tartalommal kint hagyható.

Kommunikációs és arculati kötelezettségek Köszönöm a figyelmet! Elérhetőségek: Központi telefon: 061/273-42-50 E-mail kommunikációs és arculati kérdésekben: kommunikacio@esza.hu Arculati kisokos: http://palyazat.gov.hu/doc/25