Egyszerű ügyiratok.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A liberalizált piac jogszabályi környezete Részletes szabályok: Kormányrendelet és megfeleltetése a belső szabályozásokban Hajdu Zoltán.
Advertisements

(Kérvény, kérelem, fellebbezés, panasz, javaslat)
Az EPKSZ és a postai szolgáltatások ÁSZF egyes lényeges tartalmi elemeinek bemutatása június 17.
A hivatalos levél tartalma és formája
Magyar törvények és PKI. Büntetőjogi rendelkezések • Bűncselekmények, melyek eszköze az informatika • Bűncselekmények, melyek tárgya az informatika Aki.
A pályázat benyújtása kizárólag elektronikus úton történhet. Az elektronikus felület megnyitásához Mozilla Firefox böngész szükséges szeptember.
KÜLFÖLDI OKIRATOK ELFOGADHATÓSÁGA
AZ ÜGYFÉLSZOLGÁLATI ÜGYINTÉZÉSHEZ
Magyar Tannyelvű Alapiskola Felsőpatony SZÜLŐFÖLDÖN MAGYARUL TÁJÉKOZTATÁS A PÁLYÁZATRÓL.
Europass dokumentumok cégeknek We mean business, október 18.
Elektronikus kérelem benyújtás
A hivatalos levél Tartalma és formája.
Adókártya igénylés Nyomtatványa: 08T34
A digitális aláírás technológiája
Elektronikus dokumentumok
Az elektronikus aláírás állami elismerése
Jelentések Munkakezdő jelentések Időközi jelentések  Támogatási szerződés által meghatározott időpontokban és/vagy mérföldkövenként  Tartalma: az adott.
Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) támogatott kérelmekhez kapcsolódó adatszolgáltatási kötelezettség oktatása február 2.-5.
Áfa, bevételi bizonylatok, a vállalkozás tevékenységével szorosan összefüggő kiadási bizonylatok.
Előadók: Tóth Ádám és Molnár Balázs
MINŐSÉGELLENŐRZÉS A GYAKORLATBAN
Az elektronikus aláírás
Pénzügyi és szakmai elszámolás
Levelezési alapismeretek
Személyek joga Jogi személyek.
A számvitel szerepe az adójogban
Az egyéni vállalkozás.
Projekt adatlaphoz csatolandó dokumentumok 1. célterület Nyilatkozat a Helyi Akciócsoporttal való együttműködésről Nyilatkozat honlapon történő megjelenésről.
Közjegyzői okiratok.
Az államigazgatási eljárás Az államigazgatási szervek tevékenységét a következőképpen lehet csoportosítani: - külső eljárás vagy hatósági eljárás, -
A SZÁMVITELI TÖRVÉNY évi C. törvény
Levelezési alapismeretek
A hatósági eljárás – a tényállás megállapítása
A kötelezvény olyan írásbeli nyilatkozat, amelynek kiállítója elismeri a kölcsönkapott pénzösszegnek vagy dolognak az átvételét. Ugyanakkor kötelezettséget.
Főnyilvántartó könyv 1. minta.
Általánosan használt ügyiratok: Az egyszerű ügyiratok tartalmi és formai szempontból egyszerűek, nincsen előírt, kötött alakjuk. Készíthetjük önálló.
- Regisztrációs útmutató - Participant Portal (URF)
Ajánlati adatközlő. Igazolvány típusa, érvényessége Magánszemély szerződő.
KÉPVISELET A POLGÁRI PEREKBEN
Személyi jövedelemadó 1+1% felajánlása, fogadása Simon Réka adóügyi ügyintéző NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága Eljárási Osztály Eger, április.
SZÁMADÓ Elektronikus számlák befogadása, e-dokumentumok a cégek gyakorlatában Csiba András Kornis György Számadó Kft 1.Elektronikus számla.
Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság 1 Bonyhádi Emese OKTF NHI Támogatás Elszámolási Főosztály.
SZÁMADÓ Hogyan tovább iratkezelés konferencia Tanulságok az IT korszak előtti iratkezelésből fejlődés vagy forradalom? Csiba András Számadó.
Kétszakaszos eljárások V szeptember 15-től hatályos Kbt. alapján.
Rövid áttekintés a MOK/HEFOP kártyák használhatóságáról Készítette: Nádor Szabolcs,
CÍM Minta Béla Alcím osztályvezető június 11. A lóútlevél kiadásának folyamata, szükséges dokumentumai Just Ágota NÉBIH Lóútlevél Iroda Május.
Adóügyi aktualitások (Új jegyzői adatszolgáltatások, egészségügyi szolgáltatási járulék) Lukács György igazgató NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága.
Vacha Ferenc fejlesztési koordinátor Az elektronikus ügyintézés törvényi háttere és gyakorlata.
Formai és stiláris elemei
Egyszerűsített foglalkoztatás szabályai
Társasház.
A diákigazolvány igénylés menete
- Regisztrációs útmutató -
Bírósági Integrált Informatikai Rendszer
Elektronikus aláírás és iratkezelés
ELEKTRONIKUS ALÁÍRÁS E-JOG.
E-ügyintézés az adózásban 2006.
HIVATALI MAGYAR NYELV választható tantárgy a III
KÉPVISELET A POLGÁRI PEREKBEN
Az elektronikus aláírás
2016. december 2., EU ETS szakmai konzultációs nap
Vizitdíj, az Állami Egészségügyi Központ létrehozása
Segédlet a Főpolgármesteri Hivatal
A SZÁMVITELI TÖRVÉNY évi C. törvény
I. KÜLFÖLDI BEJELENTÉSEK ESETÉN BENYÚJTANDÓ IRATOK ALÁÍRÁSÁRA ÉS HITELESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ ELJÁRÁSOK
Főnyilvántartó könyv 1. minta.
Az elektronikus aláírás
Baromfi állatjóléti támogatás
Az elektronikus aláírás
Elektronikus kapcsolattartás a hatósági eljárásban
Előadás másolata:

Egyszerű ügyiratok

Egyszerű ügyiratfajták Nyugta Ellennyugta Elismervény Kötelezvény Meghatalmazás Igazolás Nyilatkozat

Szükséges tartalmi elemek Az irat megnevezése Az üggyel kapcsolatos minden lényeges adat Keltezés Az irat kiállítójának neve, azonosító adatai, aláírása Az iratban foglaltak valódiságáért az irat kiállítója (aláírója) felel.

Azonosító adatok Lakcím Születési adatok (születési hely, idő; anyja neve) Személyi igazolvány (vagy egyéb közokirat: útlevél, jogosítvány stb.) száma Egyéb számadatok (például: adószám vagy adóazonosító szám, TAJ-szám, ügyfélszám, kötvény- vagy szerződésszám stb.) Valamely csoporthoz tartozás megnevezése stb.

Cégszerű aláírás Cégszerű aláírásra jogosult a társasági szerződésben és/vagy a cégkivonatban szabályozott módon, a cég hivatalos képviseletére jogosult személy(ek) a cégjegyzésre jogosult személy által meghatalmazott személy(ek). Az aláírás felett/alatt szerepelnie kell a cég előnyomott, illetve nyomtatott nevének és/vagy bélyegzőlenyomatának.

Mikor bizonyíték egy irat? A magánszemélyek által készített iratok a hivatalos (jogi) eljárásban csak akkor számítanak bizonyító erejű okiratnak (magánokiratnak), ha az irat készítője azt saját kezűleg írta és aláírta, vagy a nyomtatott formában készült és saját kezűleg aláírt dokumentumot két tanú aláírásával is igazolta. Mit igazolnak a tanúK? A tanúk aláírásukkal azt igazolják, hogy az iratot az aláíró személy előttük, saját kezűleg írta alá.

Forma Egyedi irat Sablon Nyomtatvány, űrlap

Nyugta A pénz átvételét igazolja. A pénz átvevője állítja ki. Tartalma: Nyugta megnevezés Az átvett pénzösszeg számmal és betűvel, A pénz átadójának neve, azonosító adatai Keltezés Átvevő neve, aláírása, azonosító adata.

Ellennyugta Az átvett pénz eredetét igazolja. A pénz átadója állítja ki. Tartalma: Az átadott pénzösszeg számmal és betűvel, A pénz átvevőjének neve, azonosító adatai, A pénzösszeg rendeltetése, jogcíme Keltezés Átadó neve, aláírása, azonosító adata.

Meghatalmazás 1. A meghatalmazó rendelkezési jogot ad a meghatalmazottnak, hogy helyette és nevében a megjelölt ügyben eljárjon. A meghatalmazás érvényes lehet: - egy alkalomra - meghatározott ideig - visszavonásig Ha a meghatalmazó magánszemély, akkor a hitelesítéshez két tanú aláírása is szükséges. Ha a meghatalmazó jogi személy (szervezet), akkor cégszerű aláírás hitelesíti az iratot.

Meghatalmazás 2. Tartalma: Meghatalmazás megnevezés Meghatalmazott neve Az ügy, amelyben eljárhat A meghatalmazás érvényessége Keltezés Meghatalmazott aláírása, azonosító adata Meghatalmazó aláírása. azonosító adata Hitelesítés: két tanú aláírása, azonosító adatai, vagy cégszerű aláírás

Elismervény Elismervény Tárgy, eszköz stb. (nem pénz) átvételét igazolja. Az átvevő állítja ki. Kötelezvény Átvett pénz vagy tárgy átvételét igazolja, ugyanakkor kötelezettséget vállal a pénzösszeg visszafizetésére, ill. a tárgy visszaadására. Az átvevő (kötelezettségvállaló) állítja ki. Igazolás Az igazolást többnyire szervezetek állítják ki munkavállalók, ügyfelek, tagok stb. részére, amelyben az általuk nyilvántartott információkat hivatalosan igazolják.