Tűzmadár járt a kertemben, szivárványos, kényes, pázsitomra szállott le a fényességes. Bokraim közt lépegetett aranyos-begyesen, szedegette, emelgette.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Írta: Dr Gyökössy Endre ( ) a lelkész-pszichológust,
Advertisements

Úton böjtben.
A szeretet himnusz értelmezése
„Boldog, ki hinni tudja, hogy még a tenger tévedésből partra ér! Mit nem tudunk, épp arra volna szükség, s amit tudunk, semmit se ér.” Tengerár
Krisztus uralma alatt élni 1. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
PROJEKT A GYAKORLATBAN AVAGY A TANULÓPÉNZT MEG KELL FIZETNI.
Gondolatok Salkaházi Sára naplójából. Kevésben hűnek lenni nagyon nehéz.A hősies nagy dolgokra mindig hajlamosabbak vagyunk... Míg a kis dolgok mellett.
ADVENT HARMADIK VASÁRNAPJA
2012.FEBRUÁR 20-MÁRCIUS 13. Deák Ferenc Általános Iskola, Iregszemcse felső tagozat.
Idő multán (Jorge Louis Borges) Chris Spheeris – EROS(Rain)
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
ADVENT.
Húsvét az élet ünnepe.
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT.
A karmesternek: Zsoltárének. Örvendj, egész föld, az Istennek
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT Neked 2005 február.
Te vagy az, akiből élet árad,
Zene: Korda György Gyöngéden ölelj … Kattintgass!
Vörösbegy Apró kis élet, szinte csepp mely tenyered alatt csipeget. Éli fürgén röpke életét nem tudja mi az, meddig még?
Világomban minden rendben van
Szent Teréz rózsakertje
dalát csöndjét, És lásd a világod
Áldott,Békés Ünnepeket Kívánok!
ANTOINE DE SAINT- EXUPERY Gondolatok „A kis herceg” című könyvből.
Építészet.
Bármit elérhetsz amit szeretnél, csak tudnod kell, hogyan formálj öntőmintát hozzá saját gondolataidból.
Pillanatok Download von Funny-Powerpoints.de
Eger. Don Bosco Nővérek Akinek sokat köszönhetünk: Giordana nővér.
Úton böjtben. A mélyből Hozzád száll szavam – Krisztus, kegyelmezz! A bajban lelkem társtalan – Krisztus, kegyelmezz! Segíts – segíts! Ne hagyj – ne hagyj!
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
Vigasztaljátok, vigasztaljátok népemet, így szól Istenetek
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT Neked
Ballagók búcsúztató áhítata.
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
Jézus, várunk, csak Rád nézünk, mert Te minden vagy nekünk.
Jöjj Szentlélek, jöjj közénk, jöjj el fényességünk
Szeretet nélkül kapcsolat-romboló erő, szeretettel kötőanyag
Te vagy az, akibõl élet árad,
SZÍVEKET GYÜJTÖK !! Mácz István:.
Fodor Dávid.  Nem egy érzelg ő s alkat  Érzelmei nagyon lassan alakulnak ki, és nem is igazán mélyek  Ritkán esik kétségbe, de lelkesnek sem.
Születésnapi ünneplésre!!! M E G H Í V Ó. A szívedben.... Ő ott fog találkozni veled. (Hallani fogod a kopogtatását.) Díszvendég: Jézus Krisztus Dátum.
Prezentáció KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT.
║: Jöjj, Szentlélek, jöjj közénk, jöjj el, fényességünk!
Minden, mi él, csak Téged hirdet, minden dicsér, mert mind a műved, azzal, hogy él, ezt zengi Néked: ”Dicsérlek én, dicsérlek Téged!”
Az Élet Igéje május Aki szeret engem, azt Atyám is szeretni fogja. S én is szeretni fogom, és kinyilatkoztatom magam neki. ( Jn 14,21)
Az élet igéje december „Ám azoknak, akik befogadták, hatalmat adott, hogy Isten gyermekeivé legyenek.” (Jn 1,12).
Pillanatok Download von Funny-Powerpoints.de
Tüzed, uram, Jézus szítsd a szívemben, Lángja lobogjon elevenebben
TAVASZ. Tavasz a természetben: Az új kezdet ideje A legtöbb embert kimozdítja otthonából Cselekvésre, aktivitásra ösztönöz.
Egy műfaj nyomában: az elégia
Tüzed Uram, Jézus, szítsd a szívemben, lángja lobogjon elevenebben
ISTEN hozott köztünk!.
Szent Teréz a « kis utak és kis dolgok » szentje, aki az életben a jól és nagy szeretettel végzett kis dolgokban hitt. Ő egyben a virágtermesztők és virágárusok.
Mai üzenetünk Szeretni kell?.
Jézus követése Ifjúsági óra.
Mit Karácsonyra Neked… adnék.
Egyedül Isten adhatja a hitet, de a hitedről te is tanúságot tehetsz
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal, kezed műve a hajnali harmatcsepp és a Nap. Add, hogy egész nap jókedvű és tiszta legyek: a Világosság.
Árvácskák és Móricz Zsigmond
A csodálatos Az érzéki Az Anya A szerető.
CSODÁS KÍVÁNSÁG 1.
Te vagy az akiből élet árad, Te vagy csak igaz szó a számban, szívem kincse, lélegzetem, mindenem. Te vagy az, akire mindig vártam, hajnalcsillag vagy.
342. Csendes légy s az Úr vezet majd. Míg sürögve futsz, szaladsz, Nem tudod az Úr mit óhajt, Önnön vágyadnál maradsz. Dicséretek 342/1.
I-110. Te vagy az, akiből élet árad, Te vagy csak igaz szó a számban, szívem kincse, lélegzetem, mindenem! Te vagy az, akire mindig vártam, hajnalcsillag.
Te vagy az, akiből élet árad, Te vagy csak igaz szó a számban.
…MIVEL EZ NEM NAGYON MEGY,
KRISZTUS FELTÁMADT - - VALÓBAN FELTÁMADT!.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Advent idején.
Szent Teréz rózsakertje
Előadás másolata:

Tűzmadár járt a kertemben, szivárványos, kényes, pázsitomra szállott le a fényességes. Bokraim közt lépegetett aranyos-begyesen, szedegette, emelgette lábait kecsesen.

 A tűz az emberi életben és az emberi történelemben fontos szerepet tölt be. A tűznek köszönhetjük, hogy a természet erőivel szembe tudjuk védeni magunkat: oltalmaz a vadaktól, s hidegtől, a meg tudjuk vele munkálni az anyagokat.  A népköltészet a tűz tulajdonságaival jeleníti meg érzelmeinket. Lángja, melege a szeretet, a szenvedélyes szerelem és a forradalom jelképe. Színe, a piros örömet, szenvedélyt jelenti. Ünnepeinken örömtüzet, tűzijátékot rendezünk.  Ugyanakkor a tűz pusztító elem. Igaz átmelegít, vidámmá tesz, fényt hoz és fényt ad, de ugyan akkor a martalékévé is válhatunk. Prométheusz legendája szerint az istenek nem is akarták odaadni az embereknek – Prométheusznak ezért kellett bűnhődnie. Az ember kétarcú – nem csak jóra, hanem rossz célra is használja a tüzet. Például háborúban, mások megsemmisítésére.

Tűz nélkül nincs élet, nincs átalakulás, kultúránkat is a tűznek köszönhetjük. Ez az elem mindent megolvaszt, mindent elpárologtat, mindent eléget, mindent átalakít. Minden elemnek megvan a maga ereje, azonban egyiknek sincs olyan nagy ereje mint a tűznek. A föld elnyelhet, a víz elmoshat, a szél szétszórhat bármit, azonban egyik sem tudja megváltoztatni a dolgok természetét. Erre csak a tűz képes. A tűz a változás, a transzformáció, a metamorfózis eleme. A tűz nyomában csak a hamu, vagy a teljesen átalakult ember marad.

A tűz jelképként  Ugyanakkor a tűz pusztító elem. Igaz átmelegít, vidámmá tesz, fényt hoz és fényt ad, de ugyan akkor a martalékévé is válhatunk. Prométheusz legendája szerint az istenek nem is akarták odaadni az embereknek – Prométheusznak ezért kellett bűnhődnie. Az ember kétarcú – nem csak jóra, hanem rossz célra is használja a tüzet. Például háborúban, mások megsemmisítésére.