Weöres Sándor Általános Iskola és Művészeti Iskola

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Móricz Zsigmond Családi háttere Iskolái Foglalkozása, munkája Művei.
Advertisements

Az iskola otthonai 100 év alatt 1912 Az iskola ideiglenes elhelyezésére a Ciszterci Rend Apáca utcai házának I. emeleti helységeit bérelték ki.
A Zrínyi Ilona Általános Iskola
Neumann János Készítette: Bánfa Ticián.
Iskolatörténeti hét  A murakeresztúri Zrínyi Miklós Általános Iskola a központi iskolaépület 50 éves évfordulójára, január 21-től január 26-ig iskolatörténeti.
20 éves a Tisza Volán SC Labdarúgó Szakosztálya
Baczkamadarasi-Kis Gergely Református Gimnázium
{ Comenius Regio Berufsorientierung: www (wer wählt wie)? Ki Hogyan Választ?
A falu bemutatása Készítette: Szlovicsák Valéria 8.c
Újból hálózatban? Újdonságok a GYEMSZI IRF Országos Egészségpolitikai Szakkönyvtár életében Dr. Palotai Mária GYEMSZI IRF MKE Műszaki Könyvtáros Szekció,
ADY ENDRE ( ).
Magyarországi Barangolások A Budai Várnegyedben
ZICHY MIHÁLY.
Zrínyi Ilona Általános Iskola
Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Galacz Adri
A gimnázium centenáriumi ünnepségén megjelent öregdiákokról
TKIKI csapat Ide jön a fénykép a csapatról. „Zene nélkül nincs teljes ember.” „Ahol virágzó zenekultúra volt, az mindig az ének talaján fejlődött.” „Akinek.
Fő tér.
GYÖMRŐ VÁROS Készítette: Csernyava Olivér.
Kvíz kérdések az Toldi iskola múltjából és jelenéből
Kalotaszentkirály.
Fekete István január 25. – június 23..
1987 – Magyar Könyvvizsgálók Egyesülete
1987 – Magyar Könyvvizsgálók Egyesülete
Építészeti Emlékek Tanútja - Szocreál Tanösvény
Távmunka a területfejlesztésben
Klauzál Gábor Élete és munkássága!
„A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Pedagógiai Közművelődési és Képzési Intézet jelene és jövője” augusztus 23.
Vencel német király Élt: február augusztus 16.
A NEMZETI KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁG Dr. Kerekes István.
Jókai Mór Városi Könyvtár, Pápa
2011. évi CLXXXVII. törvény a szakképzésről Hatályos: január 1-től.
BABITS MIHÁLY GIMNÁZIUM
Legrégibb felvételek.
Alapiskola A szentpéteri iskolákról, illetőleg keletkezésükről néhány adat áll csak rendelkezésünkre ig csupán egy tanteremből állt az iskola. A.
Tanévnyitó szeptember 1.. Iskolánk szeptember 1-jén 8 órakor tartotta ünnepélyes tanévnyitóját, mely zászlóbevonulással kezdődött.
Budapest IX. Kerületi Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnázium
Árpád-házi Szent Erzsébet
1833. december 16. – október 13.) festőművész
Kövér családok.
Gyömrő Írta: Farkas Gréta A mi iskolánk Városunkról Kis városunk lakói
Magyar nyelvészek, nyelvművelők Készítette:Vizy Amália.
Árpád-házi szentek.
Szülei második gyermekeként született. Apja – a pesti Újépület építésvezetője – környezetében kapta első gyermekkori benyomásait, az itteni viszonyok.
Klebelsberg Kunó Született: Magyarpécska, november 13. Elhunyt: Budapest,1932. október 12.
Készítette: Bakó Mónika 11.a. Életrajz január 27-én született a szibériai Tobolszk-ban Tizenhetedik gyermek volt Helyi gimnáziumba járt, és édesapja.
A versenyek!. Megyei verseny nyertes csapatai: GYŐR helyszínen, Mosonmagyaróvári Bolyai János Általános Iskola, Informatikai és Közgazdasági.
Bemutatkozik A Debreceni Szakképzési Centrum Péchy Mihály Építőipari Szakközépiskolája NYITOTT KAPUK NAPJA
Wilhelm Conrad Röntgen Készítette: Kunkli Tímea 11.a.
BEMUTATJUK A DEBRECENI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM MECHWART ANDRÁS GÉPIPARI ÉS INFORMATIKAI SZAKKÖZÉPISKOLÁJÁT.
VIII. Henrik VIII. Henrik ( ). Élete:  1491-ben született Greenwich-ben.  VII.Henrik angol király fia.  Művelt uralkodó és teológus.  1509-től.
Vörösmarty Mihály Készítette: Koch Sámuel, Kalmár Alex Leon, Zsák Ármin, Szula Milán.
A versenyek!. Megyei verseny nyertes csapatai: GYŐR helyszínen, Mosonmagyaróvári Bolyai János Általános Iskola, Informatikai és Közgazdasági.
Felvételi a középfokú iskolákba
EGER Nosztalgia bemutató es évek fotóival és azok kommentálásával.
Gróf Klebelsberg Kuno (Magyarpécska, Arad vármegye, november 13. – Budapest, október 12.) magyar jogász, országgyűlési képviselő, művelődéspolitikus,
Irinyi és Kossuth barátsága
Bródy Imre Készítette: Ambruzs Liliána, Sinka Borbála, Sinka Regina Felkészítő tanár: Simon Tibor, Szabó Anita.
Szakrális emlékek Tarjánban
Kölcsey Ferenc
Pályaválasztási szülői értekezlet
IRÁNY A PÁLYA! november 14. „Az emberi nemnek az a hivatása, hogy munkáljon, alkosson, teremtsen.” Széchenyi István.
PETŐFI SÁNDOR Készítette: Bíró Anna. GYERMEK- ÉS IFJÚKORA január 1- én született Kiskőrösön Édesapja: Petrovics István – mészárosmester és kocsmáros.
2018/2019 tanév.
A versenyek!.
A SZEPSI MAGYAR TANNYELVŰ ALAPISKOLA ÉS GIMNÁZIUM RÖVID TÖRTÉNELME
Pályaválasztási szülői értekezlet
tanév Iskolanyitogató
Kolozsvár június 7..
Előadás másolata:

Weöres Sándor Általános Iskola és Művészeti Iskola Kis Krisztina

Weöres Sándor Általános és Művészeti Iskola Csokonai úti iskola Erzsébet telepi iskola

Weöres Sándor 1913.június.22-én született Szombathelyen. előbbi áttételességét, fogalmi kifejtés logikáján belül marad.” (Bárdos László) Weöres Sándor 1913.június.22-én született Szombathelyen. Földbirtokos katonatiszt apa,Weöres Sándor és művelt polgárcsaládból való anya Blaskovich Mária egyetlen gyermeke. Csöngén élt. A pápai evangélikus iskolában kezdte tanulmányait. 1947-ben Pestre költözött. Feleségül vette Károlyi Amyt. 1951-ben könyvtárosi állásából is elbocsátották. 1959-ben kínába utazott. Budapesten halt meg,1989.január.22-én

A Weöres Sándor Általános és Művészeti Iskola A központi épületet 1987-ben építették, a mellette lévő Sportcsarnokot 1 évvel később 1988-ban építették. Weöres Sándor volt az iskolánk Névadója. 1995-ben vette fel az iskola a Weöres Sándor nevet 1996.szeptember.1-jétől bővül az intézmény feladatköre

A központi iskolán kívül hozzátartoznak:az Erzsébet utcai és Csokonai utcai épületek. Első épületét 1910-ben építették(ma Orvosi ügyeletépülete,)második épületét 1937-benépítették (Főszolgabírói Hivatal épülete volt,)az Erzsébet és a Csokonai utcai iskolák épületei pedig 1928-ban épültek. Az 1910-es évek elején községi feladatok ellátására szervezték illetve alakították ki az Irány úti illetve az Erzsébet és Szent Imre út sarkán-a Simon féle házban-működő iskolát. Az intézmény 1920-ban polgári fiú-és leányiskolaként fogadta a tanulókat. A lányok igazgatónője Bodnár Anna, a fiúk igazgatója Hermann István volt.1945 után megtörtént a két iskola összevonása, és fiú-lány osztályokat működtetve folyt tovább a képzés. A gyömrői Nemzet Bizottság megbízásából 1945. február.5-től Patay Pál vette át az állami iskolák vezetését.

1987-ben készült el a régi főszolgabírói hivatal mellett Gyömrő központi parkjában az új 12 tantermes iskolaépület. Somogyi Károly és lakatos László feladata volt az Erzsébet telep és a Klotild telep körzetének összevonása és a két iskola eggyé kovácsolásának nem egyszerű feladata. Pál Mihály szobrászművész alkotása található az aulában.

Az egységes szerkezet, a pontosan kialakult és értelmezett feladatrendszer,a nyugodt és stabil nevelőtestület a biztosítéka a célok megvalósításának. A gyerekek minden tanévben területi,körzeti,megyei és országos versenyeken képviselik a Weöres Sándor Általános és Zeneiskolát, Gyömrő közsépget. Az utóbbi két évtized ben az iskola igazgatását Somogyi Károly (1982-89), dr.Patkós József 81989-91), Hankó Istvánné(1991-92) és Volcz Zoltánné (1992-) látják el. Olyan emberi tulajdonságokat kívánunk hangsúlyozni,mely a XXI.század elején kívánatos, igényelt és elfogadható. Vége