CHENONCEAU A kastély a Cher folyó medrére épült egy hajdani erődített malom és a Marques család által megvásárolt aprócska erőd alapjain. Ez utóbbit,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
PÁRIZS A KÖZÉPKORBAN Kattintással tovább…..
Advertisements

Az iskola otthonai 100 év alatt 1912 Az iskola ideiglenes elhelyezésére a Ciszterci Rend Apáca utcai házának I. emeleti helységeit bérelték ki.
Erkel Ferenc, Operaház, Bánk Bán
Készítette: Albert Krisztina
Grassalkovich-kastély kertje, Gödöllő
A Habsburg – ház.
Az utolsó Árpádok ( ).
A Bánk bán történelmi háttere
tételhez (Andrássy Kastély-Tiszadob)
NYON 1.
Koronázási Jelképek.
„s gondold hozzá e bús regét” Felvidéki várak
a titokban tartott fekete sebész. Dr. HAMILTON NAKI.
VIII. Henrik feleségei.
A Tudor korszak - képekben.
KIRÁLYI KORONÁK, KORONAÉKSZEREK.
Ukrajna, Jalta (Zene: Ernesto Cortazar - A Chaing Of The Winds)
Emese ÁRPÁD-HÁZI KIRÁLYOK.
Egyiptom.
5. NAP.
Mátyás király, az igazságos
MÁTYÁS, AZ IGAZSÁGOS.
XII: BUDAPESTI SPECIÁLIS SZAKISKOLAI KOMPLEX TANULMÁNYI VERSENY a speciális szakiskolák és az előkészítő szakiskolák évfolyamos diákjai számára.
A visegrádi Herkules-kút
KRUCSAY OLTÁR Nyírbátor.
Készítette: Kleri Dzsenifer
Hearst kastély Kalifornia Készítette: Dr Bajzák Tamásné 2008.
Képváltás kézzel….
Nagy Konstantin, Szent Ilona
Ókori görög régészeti leletek
Arthur király, Merlin és a Szent Grál
Veresegyház Veresegyház fő fejlesztési irányai és céljai meghatározására, alapos információgyűjtést, és széleskörű tájékozódást követően került sor. Az.
Barokk A barokk sajátos stílusai épületekre vonatkoztatva.
Vencel német király Élt: február augusztus 16.
Salamon temploma 11/C.
A népesség számának változása Európában
Legrégibb felvételek.
Árpád-házi Szent Erzsébet
Diána walesi hercegné (született Diana Frances Spencer) július 1. – augusztus 31.), Károly walesi herceg, brit trónörökös első felesége. Két.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédia felhasználásávavl készítettem.,a Peles –Kastélyról ezt az összeállítást. Rámánia legszebb és legnevezetesebb emlékművéről,
Lednice - vár
Mátyás templom Készítette: Veszi Viktória.
Készítette: Dóbiás Kinga
KÜKÜLLŐVÁR (Cetatea de Balta, Kokelburg,) Foto: Csedő Attila
Susann Nordströms Orkester - True Love
II. József A kalapos király.
Franciaország.
Nagykároly Készítette:
Teljes nevén Karl Franz Josef Ludwig Hubert Georg Maria von Habsburg-Lothringen.
II. József "A kalapos király".
Ez az állam volt a mai Franciaország közvetlen elődje.
A dóm építése 1378 körül kezdődött, és több szakaszra osztható. Az építkezés első szakasza kb ig tartott, öthajós, bazilika típusú épületnek.
Kassa Kasza Sára, Martinák Emese, Paál Eszter. Dóm építése  A Szent Erzsébet-főszékesegyház, ismertebb nevén a kassai dóm Kassa egyik legszebb és legjellegzetesebb.
Nagy Lajos Nagy Lajos, a lovagkirály A király jövedelmei az Anjouk idején.
VIII. Henrik VIII. Henrik ( ). Élete:  1491-ben született Greenwich-ben.  VII.Henrik angol király fia.  Művelt uralkodó és teológus.  1509-től.
Szentkereszty-kastély (Árkos). A napjainkban látható Szentkereszty-kastély helyén egykor a Benkő család tulajdonát képező udvarház állott. Ez a kúria.
Hunyadi Mátyás uralkodói portréja február 23. Kolozsváron született. Lovagi nevelést kapott – tanítója Vitéz János váradi püspök. Humanista szellemben.
Zene:Edvard Grieg.Morning Mood.
Budapest Programajánló
A százéves háború.
A RÁKÓCZI-SZABADSÁGHARC KÜLFÖLDI VONATKOZÁSAI
Mátyás Király ( ) Ifjúkora:
Franciaország 1714-től a forradalomig
Budapesti hidak. Ferenc József híd Ez a híd 1896-ban épült. Másnéven a Szabadság híd. Az alapakokat keszon módszerrel rakták le. A híd 1901-ben A híd.
Készítette saját fotókból: Dr Bajzákné Márti
Határtalanul program 2018 Felvidék.
A LUJAN ÁLLATKERT SZELID VADÁLLATAI BUENOS AIRES
Emese ÁRPÁD-HÁZI KIRÁLYOK.
Nagykároly-i kastély, és Nagyvárad.
A HUNYADI LÁSZLÓ OPERA FODOR ANDRÁS 10.GB.
Előadás másolata:

CHENONCEAU

A kastély a Cher folyó medrére épült egy hajdani erődített malom és a Marques család által megvásárolt aprócska erőd alapjain. Ez utóbbit, a körbástya és a mellette található kút kivételével, lerombolták. Az eredeti kastélyt képező négyszögletes lakóépület-együttest 1513 és 1521 között építette Thomas Bohier. Mivel őt lefoglalta a háború, főleg felesége, Catherine Briçonnet irányította a munkálatokat. Bohier VII. Károly adószedője, majd pénzügyeinek főintendánsa volt.

Thomas Bohier halálakor egy pénzügyi ellenőrzés kiderítette, hogy gondatlanul járt el, ami lehetővé tette I. Ferencnek, hogy az örökösökre súlyos büntetést rójjon ki, megszerezve így a birtokot és a kastélyt (1535). II Henrik híres kegyencnőjének, Diane de Poitiers- nak, Valentinois hercegnéjének ajándékozta. Ő építtette Pacello da Mercoliano-val a nevét viselő kertet a Cher jobb partján, s bízta meg a kastély eredeti építészét, Philibert de l’Orme-ot, hogy építsen hidat a kastély és a Cher bal partja közé, ahol újabb kerteket alakíttatott ki.

Miután 1559-ben, egy lovagi tornán, Gabriel de Montgomery, a skót gárda kapitánya halálosan megsebesítette II. Henriket, felesége, Medici Katalin lett a régens, aki arra kényszerítette riválisát, Diane de Poitiers-t, hogy visszaadja Chenonceau-t a koronának. Mint anyakirályné, fiai, II. Ferenc, IX. Károly és III. Henrik trónlalépését követően, Medici Katalin Diane hidjára egy szép folyosót építtetett, megadva Chenonceau-nak azt a stílust, melyet ma is csodálunk. XIV. Lajos július 14-i látogatása után egy helyiséget a Napkirályról neveztek el.

A kastély történetét általában nők jegyzik, akik tulajdonosai és építői voltak. Közöttük található Louise de Lorraine, III. Henrik felesége, akinek második emeleti szobája az ben meggyilkolt férje iránti gyászát viseli magán. Egy helyiség Medici Katalin lányainak és lányunokáinak lett szentelve: „az öt királyné szobája" (Stuart Mária, Medici Mária, Louise de Lorraine, Erzsébet francia királyné és Valois Erzsébet).

Claude Dupin, királyi főadóbérlő 1733-ban megvásárolta a kastélyt Bourbon hercegétől. Második felesége, Louise Dupin, fényes szalon tartott fenn; olyan hírsségeket fogadott ott, mint Voltaire, Fontenelle, Marivaux, Montesquieu, Buffon és Rousseau. Az ingatlan 1864-ig maradt a Dupin család birtokában, amikor is Marguerite Pelouze vásárolta meg. Az 1913-ban Henri Menier birtokába került kastély ma az ő leszármazottjainak tulajdonában van, de nyitva áll a látogatók előtt.

Pour en voir plus cliquez ici