A fuvarozó vállalkozások kapcsolata a kötelező és szabadon választott gépjárművezető képzéssel Közlekedésbiztonsági konferencia Budapest, 2013. március.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
GLOBÁLIS válság – TOTÁLIS csőd Előadás a „Kiutak a gazdasági válságból: a fenntartható fejlődés irányai” konferencián (Budapest, MTA, május 14.)
Advertisements

Magyarország Fogyasztóvédelmi Politikája Országos Konferencia Budapest, 2011.június 16. A fogyasztók oktatása Dr. Horváth György Fogyasztóvédők Országos.
Dr. Golopencza Pál szolgálatvezető főorvos
Fenntartható és megfelelő nyugdíjrendszer
KBSZ SZAKMAI NAPOK - HAJÓZÁS Budapest, március 31. Sárközi Szilárd
Tudomány – „természetesen” – a Belvárban! TÁMOP / azonosító számú projekt Szakmai munka az Öveges laboratóriumban Szilágyi Tibor laborvezető.
Hogyan támogatják a bankok a kkv-k beruházási elképzeléseit? Budapest, november 30. dr. Tamás Gábor.
ÖSSZEFOGÁS JÁSZBERÉNYÉRT március 26. © Baráth László.
„Megszólalunk” március 18. Átalakuló közfoglalkoztatás Vucskó Bernadett.
A szénhidrogén bányászat magyar gazdaságban betöltött szerepe
Dr. Sztachó-Pekáry István A főiskolák jövője a kétszintű képzési rendszerben FELSŐOKTATÁS NYILVÁNOSSÁGA KONFERENCIA NOVEMBER 4-7.
Elektronikus vezetési karton
Horváth Miklós Magyar Logisztikai Klaszter
Horizon 2020 program, illetve a nemzeti K+F+I stratégia aktualitásai Dr. Nikodémus Antal Főosztályvezető Nemzetgazdasági Minisztérium Innovációs és K+F.
Kamarai prioritások Foglalkoztatottság növelés Képzési szükséglet meghatározása Szakképzés nemcsak oktatáspolitikai kérdés, hanem foglalkozáspolitikai,
Vállalkozások pénzügyi-számviteli mutatói
Hetyei József Certified Management Consulting március 22 VI. Országos Tanácsadási Konferencia, BKIK Informatikai tanácsadási szekció Budapest, 2013.
MNB Növekedési Hitelprogram Sebők Orsolya Főszerkesztő
Kinek jut az MNB Növekedési Hitelprogramból? Sebők Orsolya Főszerkesztő
Gazdaságpolitikai kilátások és kihívások 2009 Hamecz István.
Az új szakképzési törvény alkalmazása, a tanulók gyakorlati képzése
Fiatalok motiválása a véleményformáló diáksajtósok bevonásával
A közúti fuvarozás helyzete Napi Gazdaság Konferencia Karmos Gábor - főtitkár.
1. 2 A jövő fiatal vállalkozója 2008 A Dreher Sörgyárak Zrt. pályázata a vállalkozó szellemű és kreatív diákok számára „Valósítsd meg álmaid vállalkozását!”
ETR konferencia, 2008 április 10-11, Szeged Dr. Zimányi Krisztina Az oktatásmenedzselés tapasztalatai.
AZ IKSZT program bemutatása Eperjesi Tamás vidékfejlesztési igazgató Kecskemét-Imrehegy, július 16.
BÁCS-KISKUN MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FOGYASZTÓVÉDELMI FELÜGYELŐSÉGE Közösen a fogyasztókért: a békéltető testületek és a fogyasztóvédelmi hatóság együttműködésének.
Fogyasztóvédelmi panaszok, vállalkozások, oktatás dr. Kispál Edit április 3.
Controlling a gyakorlatban
Témahét 2014 FÓKUSZBAN A DEMOKRÁCIA. Miért szervezünk témahetet minden évben? Azért,… hogy a jelen valós problémáit boncolgatva együtt tanulhassunk hogy.
Új Széchenyi Hitel és Új Széchenyi Kombinált Mikrohitel Zalán Helga ügyvezető igazgató MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Budapest, február.
2008. március 12. A FIATAL GÉPJÁRMŰVEZETŐK OKTATÁSÁNAK FELÜLVIZSGÁLATA Különös tekintettel a többszintű képzésre Kedves Miklós tudományos segédmunkatárs.
Az emberi tényező a közlekedésbiztonságban előadó: dr. Sárdi Erika, elnök.
SÉRÜLÉKENY BIZTONSÁG Közlekedéstudomány a közlekedésbiztonság szolgálatában „KÖZLEKEDÉSI SÉRÜLÉSEK” KONFERENCIA Budapest, szeptember 26. Előadó :
Pályaválasztási szülői értekezlet Pályaválasztási szülői értekezlet Nagykanizsa, Borsos József Igazgató Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi.
Web: Boros Áron ügyvezető OTP Hungaro-Projekt Kft. Félixfürdő, május 18. Egyszerűen a siker felé EU és üzlet.
A Munkaerő-piaci helyzet Miskolcon Kiss Gábor főosztályvezető.
Dr. Makra Zsolt projektvezető
Napjaink vendéglátásának helyzete előadó: Meszes István főiskolai adjunktus MNGSZ oktatási bizottság elnök Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület Közgyűlés.
Helyi Esélyegyenlőségi Program Nők munkaerő piaci helyzetfelmérése Bükön 2014.augusztus 27.
Reklámpapír A kötelezettek teljesítési fegyelme Viszkei György ÖKO-Pannon Kht. Budapest, január 21.
Tipikus hibák és szabálytalanságok a HEFOP intézkedés megvalósítása során Előadó: Kis Mónika Krisztina Hermes Holding Kft.
21 a 100-ból: egészségügy Skultéty László GKI-EKI Egészségügykutató Intézet Kft. Hova jutunk 100 lépéssel? GKI Rt. Ützleti konferencia Június 24.
Példa egy ppt prezentációhoz
KÜLGAZDASÁGI ÉS KÜLÜGYMINISZTÉRIUM A külgazdasági kormányzat fókuszában a magyar-kínai gazdasági kapcsolatok erősítése, a kkv-k piacra jutásának segítése.
MGV Zrt. – „Több mint egy bank”
2009 Tudatos vezető - Közlekedésbiztonság Pausz Ferenc GRSP Magyarország Szemben az árral? Budapest, március 19.
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
Kocsis Tibor Kaposvár, március 01. Várható fontosabb pályázatok ban.
Akkreditált Felnőttképzési Intézmény FÉMES NAPOK Fejér megye szakképzési helyzete, különös tekintettel a fémipari szakképzésre Dávid Lajos - Fejér.
Berta Tamás, k özpontvezető Tóth Viktória, projektkoordinátor Közlekedésbiztonsági Központ KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. A közlekedési.
A Társadalmi Megújulás Operatív Program 1.1. „Komplex munkaerő-piaci programok a munkanélküli és inaktív emberek foglalkoztatásáért” intézkedés TÁMOP /
Easy Learning Hungary Kft. Nagy Zsolt István, ügyvezető igazgató VI. Országos Tanácsadási Konferencia, BKIK Budapest, március 21. (ISBN száma: )
„ Kalandvágyból felelősség” Ismerjük meg az Ifjú Polgárőrt Dr. Christián László PhD tanszékvezető egy. docens NKE RTK.
Pályázati lehetőségek KKV-k számára, avagy mire figyeljünk ha támogatást szeretnénk január 27.
Mennyire és miért hiányzik a 3 év alatti gyerekek napközbeni ellátása? Scharle Ágota Budapest Szakpolitikai Elemző Intézet RECWOWE konferencia | Budapest,
Jövőre is a legkedvezőbb hitelprogram a Széchenyi Kártya hitellel a vállalkozásokért Szép Zoltán fejlesztési igazgató.
Teljeskörű Pénzügyi Szolgáltatások a Pannon Takarék Banknál
Heves megye munkaerő-piaci helyzete
A szakiskola jelene és jövője
SZAKEMBERKÉRDÉS AZ ÉPÜLETGÉPÉSZETI SZAKKÉPZÉSBEN
GINOP Gyakornoki program – támogató szolgáltatások
Első vállalati tapasztalatok az EU felvétel után
Foglalkoztatási együttműködések szabolcs-Szatmár-bereg megyében
Épület-üzemeltetési tagozat
Pénzügyi Bizottság javaslatai: Terv. egy.* /Ft/
Norvégiai szakmai út október
SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM
Az Intern Kft 1994-ben alakult fő tevékenységek: fémszerkezet gyártás
A magyar felnőttképzés rendszere - a szakértők szemével
Előadás másolata:

A fuvarozó vállalkozások kapcsolata a kötelező és szabadon választott gépjárművezető képzéssel Közlekedésbiztonsági konferencia Budapest, március 19. A fuvarozó vállalkozások kapcsolata a kötelező és szabadon választott gépjárművezető képzéssel

Közlekedésbiztonsági konferencia Budapest, március 19. A fuvarozó vállalkozások kapcsolata a kötelező és szabadon választott gépjárművezető képzéssel Rövid válasz: - ami kötelező, azt fogcsikorgatva, de inkább már úgy jöjjön a járművezető, hogy túl van rajta; - ami nem kötelező, azt válassza szabadon, akinek van rá pénze… Bővebb válasz: - a vállalkozás közvetlen gazdasági érdeke a jól képzett és lojális gépjárművezető, ezért költ rá, célszerűen függetlenül a képzés kötelező vagy szabadon választott jellegétől; - a fluktuáció miatt kockázatos befektetés a járművezető képzésének támogatása. Állandó bizonytalanság és konfliktus-helyzetek

Közlekedésbiztonsági konferencia Budapest, március 19. A fuvarozó vállalkozások kapcsolata a kötelező és szabadon választott gépjárművezető képzéssel A problémák forrása a szakmához jutás nehézkessége és költsége -21 illetve 24 év alsó korhatár -Kapcsolat hiánya az iskolai rendszerrel -Finanszírozatlanság -Késői pályaválasztás? -„Tűzoltó leszel s katona”, esetleg pék vagy ápolónő -Fél millió forint a szakmához jutás ára?!

Közlekedésbiztonsági konferencia Budapest, március 19. A fuvarozó vállalkozások kapcsolata a kötelező és szabadon választott gépjárművezető képzéssel Életkori korlát - Ki fogja ezt kivárni? Pályakezdő lét értelmezhető egyáltalán? Kapcsolat hiánya az iskolarendszerrel - Hogyan kerül be a képzésbe a fiatal? Egzisztencia-teremtésbe belefér? Miért e megkülönböztetés más szakmákkal szemben? Finanszírozás - Drága belépő egy –talán- nosztalgikus, ám valójában komplex és stresszes szakmához Voltak/Vannak támogatási elképzelések – mind utólagos belépésre. Aki eddig nem akart /nem tudott kiképződni, az képes lesz erre?

Közlekedésbiztonsági konferencia Budapest, március 19. A fuvarozó vállalkozások kapcsolata a kötelező és szabadon választott gépjárművezető képzéssel Köszönöm megtisztelő figyelmüket! Bende Zoltán

Közlekedésbiztonsági konferencia Budapest, március 19. A fuvarozó vállalkozások kapcsolata a kötelező és szabadon választott gépjárművezető képzéssel

Közlekedésbiztonsági konferencia Budapest, március 19. A fuvarozó vállalkozások kapcsolata a kötelező és szabadon választott gépjárművezető képzéssel

Közlekedésbiztonsági konferencia Budapest, március 19. A fuvarozó vállalkozások kapcsolata a kötelező és szabadon választott gépjárművezető képzéssel

Közlekedésbiztonsági konferencia Budapest, március 19. A fuvarozó vállalkozások kapcsolata a kötelező és szabadon választott gépjárművezető képzéssel