Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Horizon 2020 program, illetve a nemzeti K+F+I stratégia aktualitásai Dr. Nikodémus Antal Főosztályvezető Nemzetgazdasági Minisztérium Innovációs és K+F.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Horizon 2020 program, illetve a nemzeti K+F+I stratégia aktualitásai Dr. Nikodémus Antal Főosztályvezető Nemzetgazdasági Minisztérium Innovációs és K+F."— Előadás másolata:

1 Horizon 2020 program, illetve a nemzeti K+F+I stratégia aktualitásai Dr. Nikodémus Antal Főosztályvezető Nemzetgazdasági Minisztérium Innovációs és K+F Főosztály Budapest, 2013. február 26.

2 2 Az innovációs stratégia gazdaságpolitikai spektruma Forrás:Robert D. Atkinson és Stephen J. Ezell „Innovation Economics” című könyve (Yale University Press, 2012)

3 3 A tudásbázisok fontossága a nemzeti innovációs rendszer alapját a tudásbázisok képezik (az egyetemi-akadémiai, a versenyszféra, a non-profit és a közösségi szektorok tudásbázisai egyaránt) A tudásbázisok fejlesztésénél specifikus célkitűzések: – Képzés és tehetséggondozás – Kutatóhelyek erősítése (kiemelten az MTA-n és a felsőoktatásban) – Nemzetközileg versenyképes K+F infrastruktúra – Modern kutatásmenedzsment A Scientific American 2012 októberi számában közölt rangsorban a tudományos és mérnöki doktori címek tekintetében nem szerepelünk az első 25-ben, míg pl. Csehország a 17.

4 4 Benchmark I.Észtország

5 5 Benchmark II.Csehország

6 6 A Horizon2020 programmal kapcsolatos hazai célkitűzések Átfogó cél: magyar pályázók mind többet tudjanak profitálni a programból Kiválóság megerősítése Az adminisztráció egyszerűsítése erős nemzeti kapcsolattartó (NCP) rendszer működtetése Az ETI szerepének erősítése

7 7 Kiválóság tekintetében fontos partnerünk azELTE Az FP7-ben Intézményi szinten a 2. legsikeresebb magyar pályázó az ELTE 6,65 millió EUR támogatással, Az ELTE által vezetett ICT LabsEIT KIC társult collocation Center és a teljes jogú tagságra törekszik jó eséllyel: – A kormányzat 1 md FT-tal támogatta az ICT Labs KIC-et – A KIC nagyszabású konferenciát szervez 2013. március 5-én – Jelentős szerep az oktatás és kutatás-fejlesztés terén infokommunikációs szolgáltatások szakterületen – A Magas hozzáadott értékű munkahelyek számát növeli

8 8 Különböző technológiák a K+F stratégia eszközrendszerében

9 9 Köszönöm megtisztelő figyelmüket!


Letölteni ppt "Horizon 2020 program, illetve a nemzeti K+F+I stratégia aktualitásai Dr. Nikodémus Antal Főosztályvezető Nemzetgazdasági Minisztérium Innovációs és K+F."

Hasonló előadás


Google Hirdetések