2004. 10. 04.Foglalkoztatási programok tapasztalatai AZ ESZA Kht által megvalósított foglalkoztatási programok fejlődése a Phare programoktól a Strukturális.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mit lehet tudni a célcsoportról?
Advertisements

Az Európában élő körülbelül 10–12 millió roma közül sokan naponta szembesülnek az előítéletekkel, a tolerancia hiányával, a hátrányos megkülönböztetéssel.
A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
Fancsalszki Éva projektmenedzser TÁMOP-2.4.3/A-09/ Június 07.
Új Magyarország Fejlesztési Terv „Foglalkoztatás és növekedés” Cél: Felzárkózni a fejlett országokhoz a foglalkoztatás növelésével és a gazdasági.
A Kormány intézkedései és tervei
Móra-Partner Foglalkoztatási és Szociális Közhasznú Társaság
A regisztrált diplomás munkanélküliek helyzete a fővárosban Előadó: Vass István igazgató
S IROKI R OMA - M AGYAR E GYESÜLET. A Z EGYESÜLETRŐL ban alakult - Székhelye: a Közösségi Ház és Információs Központ (volt Tűzoltó szertár) Szervezeti.
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
Az OFA támogatási tevékenysége Programok ben.
Gyulai Tamás elnöki tanácsadó elnöki tanácsadó Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács.
Kovács István Vilmos Fejlesztéspolitikáért felelős elnökhelyettes
Európai Uniós pályázatok Első Orosházi Kistérségi Civil Szemináriumi napok Első Orosházi Kistérségi Civil Szemináriumi napok December 8. Barák Anita.
általános főig. helyettes
Huszta Roland – Fejlesztési igazgató
SZEREP TANMŰHELY ESÉLYEGYENLŐSÉGI RENDEZVÉNY március 25. West Hungary Humán Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
Civil szervezetek részvétele a munkaerőpiaci szolgáltatások ellátásában a Közép-magyarországi régióban.
A foglalkoztatás és a szociális szolgáltatások összekapcsolása
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
Fiatalok Lendületben Program Előzmények: Fiatalok Európáért, Ifjúság Program Időtartam: Költségvetés: € – 2,5.
Az ÉRÁK felnőttképzési tevékenysége, a fejlesztés főbb irányai.
Tájékoztató az aktuális foglalkoztatási és képzési programokról.
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
MUNKÁLTATÓI FÓRUM Ösvény Esélynövelő Alapítvány /Füzesgyarmat/ Békéscsaba, június 06.
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű képzési.
Foglalkoztatási Programok Osztálya – osztályvezető
Teleházak pályázati lehetőségei. TIOP 3-as prioritás A munkaerő-piaci részvételt és a társadalmi befogadást támogató infrastruktúra fejlesztése
OFA Hálózat évi tevékenységei
Az Esélyegyenlőség és az ESZA alapelveinek érvényesítése Európai Unió Magyarország -Budapest Európai jogfejlődés Luxemburgi és Lisszaboni folyamat.
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
Kunszentmártoni kistérség munkaerő-piaci helyzete, támogatási lehetőségek Készítette: Deák István kirendeltség-vezető.
Dr. Fodor Imréné Pécsi Regionális Képző Központ igazgatója
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) NCA-ÖNSZ-08-C-0070 A Társadalmi Megújulás Operatív Programról: a HEFOP.
Esély a munkára – Civil együttműködés a hátrányos helyzetű rétegek munkaerő-piaci integrációjáért Projektazonosító: NCA-DP-09-A-0185 Dolgozzunk együtt!
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia Készítette: Balogh Judit Nemzetközi Tan. III. évf
Foglalkoztatáspolitika az Európai Unióban
Esélyegyenlőség a foglalkoztatásban a TÁMOP projekt képzési tapasztalatai alapján Szabó Zsóka Nők a Holnapért Alapítvány Várpalota 2011,
A Munkaerő-piaci helyzet Miskolcon Kiss Gábor főosztályvezető.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Munkaintegráció útjai Zalában, a második esély iskolák szerepe.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Zalai alternatív munkaerő-piaci szolgáltatások bemutatása.
BFH Európa Kft. Hollósi Szabolcs ügyvezető
HEFOP/2004/1.3.1 A HEFOP – „Második Esély” – Roma nők munkaerő-piaci (re)integrációjának elősegítése – projekt bemutatásán keresztül a roma nők esélyegyenlőségének.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
Konzorciumi együttműködés
Mire jutottunk? HEFOP Albert Fruzsina, vezető monitor.
HU Phare program: A fogyatékkal élő emberek munkaerőpiacra jutásának elősegítése (A foglalkozási rehabilitáció eszköztárának rendszerszemléletű.
„Küzdelem a munka világából történő kirekesztődés ellen” A program komplexitásának pozitív tapasztalatai és megvalósításának nehézségei Kiss Imre - szakértő.
A Nemzeti Fejlesztési Terv
HEFOP/2004/ Intézkedés A hátrányos helyzetű emberek, köztük a romák foglalkoztathatóságának javítása.
A fogyatékkal élő célcsoportba tartozó projektek bemutatása, monitoring tapasztalatok HU Phare program,zárókonferencia Budapest,2004.október 4 Előadó:Lechnerné.
AZ IDŐS ÉS FOGYATÉKOS ELLÁTÁS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMOKBAN JÚLIUS 3.
Emberi erőforrás fejlesztési operatív program
TÁMOP „Út a munka világába” Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ dr. Nyári Tibor projektvezető.
Digitális kompetencia fejlesztés Digitális írástudással a munkaerő- piaci aktivitás elősegítéséért.
IFJÚSÁGI GARANCIA RENDSZER GINOP munkaerő-piaci program Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály Szolnok.
A KÖZÖTTI EURÓPAI UNIÓS FEJLESZTÉSI IDŐSZAK ÖNKORMÁNYZATI LEHETŐSÉGEI PICHLER BALÁZS FŐOSZTÁLYVEZETŐ.
TÁMOP „Munkaerő-piaci program a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért a Közép-magyarországi Régióban” - Budapest.
A Társadalmi Megújulás Operatív Program 1.1. „Komplex munkaerő-piaci programok a munkanélküli és inaktív emberek foglalkoztatásáért” intézkedés TÁMOP /
Nemzeti Foglalkoztatási Akcióterv (2004) Magyarország 2006.június
Foglalkoztatási Paktum Magyarországon Gere János.
1 A Nyugat-Dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Nagykanizsai Kirendeltség és Szolgáltató Központ Munkaerőpiaci képzés.
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
Tájékoztató a HEFOP 1.1 „A munkanélküliség megelőzése és kezelése” című intézkedés eredményeiről Rózsa Zoltán ESZA Kht. programvezető november 29.
Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések SIPOS-KOVÁCS MÓNIKA PROJKETMENEDZSER.
HEFOP /1 „Lépj előre” – Őrségi kistérségi összefogás a szociális szakemberek képzésével a munkanélküliség hatékony kezelése érdekében HEFOP / /4.0.
Lorem ipsum.
Helyi Foglalkoztatási Együttműködések az Edelényi kistérségben
Előadás másolata:

Foglalkoztatási programok tapasztalatai AZ ESZA Kht által megvalósított foglalkoztatási programok fejlődése a Phare programoktól a Strukturális Alapokig Dr. Tátrai Ferenc ESZA Kht.

Foglalkoztatási programok tapasztalatai AZ ESZA KHT. KÜLDETÉSE 1. A csatlakozási folyamat során ESZA típusú programok végrehajtása, mint:  Munkaerő-piaci integrációs és foglalkoztatási programok  Oktatási és nevelési programok a foglalkoztatás növelése érdekében  A hátrányos és a halmozottan hátrányos helyzetű lakosságcsoportok számára egyenlő esélyeket biztosító és szociális beilleszkedésüket elősegítő projektek

Foglalkoztatási programok tapasztalatai ESZA Kht., mint KSZ erősségei  Többéves Phare foglalkoztatási (Grant típusú, „pályázati”) program végrehajtási tapasztalat  Phare EDIS szerinti akkreditált szervezet  Phare programok megvalósításában szerzett szakmai és projekt menedzsment ismeretek hasznosítása az SA intézkedések végrehajtásában

Foglalkoztatási programok tapasztalatai FOGLALKOZTATÁSI PROGRAMOK  Phare:  HU : Halmozottan hátrányos helyzetű lakosságcsoportok foglalkoztathatósága és tartós foglalkoztatása  HU :A fogyatékkal élő emberek munkaerőpiacra jutásának elősegítése  HU2002/ : Küzdelem a munka világából történő kirekesztés ellen I.  HU2003/ : Küzdelem II.  Strukturális Alapok  1.3 intézkedés A nők munkaerőpiaci részvételének támogatása, valamint a munkahelyi és családi kötelezettségek összehangolása  2.3 intézkedés: A hátrányos helyzetű emberek, köztük a romák foglalkoztathatóságának javítása

Foglalkoztatási programok tapasztalatai Távlati és közvetlen célok: HU  a hátrányos helyzetű fiatalok, a fogyatékkal élők és más peremhelyzetű, elsősorban roma társadalmi rétegek foglalkoztathatóságának növelése, és tartós munkanélküliségének csökkentése  a magyar intézményi rendszer felkészítése az Európai Szociális Alap támogatásával megvalósuló európai strukturális politikában való részvételre

Foglalkoztatási programok tapasztalatai Távlati és közvetlen célok: HU  A fogyatékkal élők és a megváltozott munkaképességűek korszerű szakképzési és átképzési lehetőségeinek bővítése.  A fejlesztő felkészítés (terápiás foglalkoztatás) feltételeinek megteremtése a fogyatékkal élők és megváltozott munkaképességű személyek ellátását biztosító rehabilitációs és szociális intézményekben.  A szolgáltatások, valamint a humán erőforrások fejlesztése a foglalkozási rehabilitáció terén  A fogyatékkal élők és a megváltozott munkaképességűek integrált és tranzitfoglalkoztatása feltételeinek megteremtése.

Foglalkoztatási programok tapasztalatai Távlati és közvetlen célok: HU Küzdelem..  A szegénység és a társadalmi kirekesztődés csökkentése. A társadalmi kohézió erősítése.  A tartós munkanélküliek és a rendszeres szociális segélyből élő emberek foglalkoztathatóságának javítása és munkaerőpiaci integrációjának elősegítése, különös tekintettel a roma népességre.  A közösségi és közszolgáltatások, különösen a szociális szolgáltatások fejlesztése, a tartós munkanélküli és a rendszeres szociális segélyből élő emberek foglalkoztatásával.

Foglalkoztatási programok tapasztalatai Távlati és közvetlen célok: SA 1.3 Nők munkaerőpiaci részvételének támogatása  a nők foglalkoztathatóságának javítása és munkába helyezése: a nők munkaerőpiacra való visszatérésének vagy vállalkozóvá válásának ösztönzése személyre szabott képzések és támogató szolgáltatások segítségével.  gyakorlatorientált képzés és készségfejlesztés, amely korszerű, jól hasznosítható ismereteket és jártasságokat nyújt.  a működő női vállalkozások megerősítése, személyre szabott szolgáltatások, valamint átfogó kommunikációs tevékenység révén.

Foglalkoztatási programok tapasztalatai Távlati és közvetlen célok: SA 2.3 A hátrányos helyzetű emberek, köztük a romák foglalkoztathatóságának javítása  1. komponens: a hátrányos helyzetű emberek munkaerő-piaci és társadalmi (re)integrációjának elősegítése integrált megközelítésű, alternatív képzésükön keresztül, valamint a célcsoportba tartozó, munkanélküli emberek foglalkoztatással összekapcsolt, állam által elismert szakképesítést biztosító képzés  2. komponens: a hátrányos helyzetű emberek integrált megközelítésű, alternatív képzését megvalósító non-profit szervezetek szervezeti- és emberi erőforrásainak fejlesztése.

Foglalkoztatási programok tapasztalatai Hátrá- nyos helyzetű fiatalok Tartós munka- nélküli Roma népes- ség Fogya- tékkal élők, megvált. munka- kép. Nők 45 + Gyógyult szenvedély -betegek HU x xx HU x HU-315/347 xx SA 1.3 xx SA 2.3xxx x xx Célcsoportok

Foglalkoztatási programok tapasztalatai De! súlypont a Phare programokban: Roma munkanélküliek

Foglalkoztatási programok tapasztalatai Pénzügyi jellemzők 1. Min (e Eur)max (E Eur) projekt időtartam (hónap, max) HU HU HU-2002/315 I. komp HU-2002/315 II. komp HU-2003/347 I. komp HU-2003/347 II. komp SA SA SA komp SA komp átlag200440,4818,5

Foglalkoztatási programok tapasztalatai Pénzügyi jellemzők 2.: összes támogatás

Foglalkoztatási programok tapasztalatai Regionalitás I.

Foglalkoztatási programok tapasztalatai Regionalitás II.

Foglalkoztatási programok tapasztalatai Pályázó szervezetek  Konzorciumokban  Vezető: jellemzően non-profit szervezet  Civil szervezetek (non-profit, nem állami)  Egyházi intézmények  Önkormányzatok (helyi és kisebbségi)  Költségvetési szervek  Foglalkoztató: lehet profitorientált szervezet is, meghatározott feltételek mellett

Foglalkoztatási programok tapasztalatai Megvalósítás jellemzői (Phare) I.

Foglalkoztatási programok tapasztalatai kötelező foglalkoztatotti létszám foglalkoztatás időtartama (hó) HU HU HU-2002/315 I. komp5018 HU-2002/315 II. komp508,5 HU-2003/347 II. komp5018 HU-2003/347 I. komp508,5-12 SA SA SA komp SA komp átlag5310,4

Foglalkoztatási programok tapasztalatai Megvalósítás jellemzői (Phare) II. Átlag: Ft/fő/hó költség, de ez nem a bér!

Foglalkoztatási programok tapasztalatai Megvalósítás jellemzői (Phare) III.

Foglalkoztatási programok tapasztalatai Megvalósítás jellemzői (Phare) IV.

Foglalkoztatási programok tapasztalatai Összegzés I. Az elmúlt 3 évben: 4 Phare és 2 SA foglalkoztatási program A programok kezdetben 3, majd 7 régióra terjednek ki Célcsoportok: A Phare-ban: súlypont a roma (fiatal és tartós) munkanélküliek, de hangsúlyos a fogyatékos – megvált. munkaképességű A Phare programokban összesen 3500 fő átlagosan 10 havi foglalkoztatása Phare kb 2000 e Euro/ régió, SA programokban 7000 e Euro/ régió Pályázó szervezetek tipikusan a non-profit szférából, for-profit csak foglalkoztató partnerként

Foglalkoztatási programok tapasztalatai Összegzés II. Újdonságok a SA foglalkoztatási programokban 1.Nyílt munkaerőpiacra történő kihelyezés 2.Következmény: Nem támogatásból származik a bér! 3.Rövidebb kötelező foglalkoztatásban maradás 4.Integrált képzések OKJ szakmával, esetenként kötelező foglalkoztatás nélkül 5.Az SA intézkedésekben a Phare célcsoportok egyesítése + nők +szenvedélybetegek + börtönből szabadultak 6. SA-ban megjelenik az idősebbek munkanélküliek foglalkoztatása (45+)

Foglalkoztatási programok tapasztalatai KÖSZÖNÖM MEGTISZTELŐ FIGYELMÜKET!