Amatőr labdarúgó csapat felkészítése

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az NBI.-NBII. U17-U19 edzők konferenciája
Advertisements

Les – a gyakorlatban február 25. Nyíregyháza.
Fontos leszögezni, hogy a lenti pozíciós leírások f ő leg az NFL és az NCAA futballra igazak, alacsonyabb szinteken léteznek más pozíciók is, illetve.
A futás technikája, oktatása, edzése a triatlon sportágban
A foci Varga Dávid.
3. szabály A játékosok száma. A A játékban két csapat vesz részt, legfeljebb játékossal, ezek közül 1-1 a kapus. A mérkőzés nem kezdhető el csapatonként.
Néhány gondolat egy volt „edzőtől”…. Örököltem egy csapatot… ! március március 21.
Az egyéniség szerepe a fizikai felkészülésben
7. szabály – A mérkőzés időtartama. Félidők A mérkőzés két egyenlő 20 perces félidőből áll, hacsak a játékvezető és a két csapat kölcsönösen másként nem.
UEFA-A /UEFA PRO Tanfolyan Mérkőzés megfigyelés BELGIUM - SPANYOLORSZÁG Bob Browaeys , 19: :30.
Bozsik Gyermek Egyesületi Program U8/9
3. szabály A játékosok száma. A játékban két csapat vesz részt, legfeljebb öt-öt játékossal, akik közül egy-egy a kapus. A mérkőzés nem kezdhető el csapatonként.
Ügyességfejlesztés az alsótagozatban
Elmozgó rendszerű támadójáték begyakorlása az Arsenal edzésein keresztül Szombathely 2011.
MAGYAR LABDARÚGÓ UTÁNPÓTLÁS KÉPZÉS, MAGYAR LABDARÚGÓ HAGYOMÁNYOK
GYŰRŰ ALAPELEMEK OKTATÁSA
9. szabály – A labda játékban és játékon kívül. 9. szabály – A labda játékban és játékon kívül A labda játékon kívül A labda játékon kívül van, ha: •
Az atlétikai felkészítés
Utánpótlás erőnléti edző feladatai:
Lány Ádám Labdarúgás Testnevelés.
OTP - MOL - Bozsik Labdarúgó Akadémia - Játékszabályok
KAPUS KÉPZÉS EDZŐI SZINT 1. (UTÁNPÓTLÁS) ELMÉLET
Minden csapatjátékban, a legfontosabb része a játéknak a VÉDEKEZÉS.
Készítette: Pisák Bence Tantárgy: Testnevelés. Először is mi a játék lényege:  A játék célja, hogy a labdát az ellenfél endzone-jába vigyék, és ezzel.
A Belga LSZ fejlesztési terve
Hypertonia.
Készítette: Novák Edvin
Képességfejlesztés gyermek korosztályban
Készítette: Tokai Márk és Tokai Balázs
Lázári község négy kisiskolás focicsapata rúgta a bőrt május 20.-án a nagypeleskei iskola udvarán.
Kommunikáció az egyetemen Kommunikációs tréning Palkovits Nóra.
SZABÁLYTALANSÁGOK ÉS SPORTSZERŰTLEN VISELKEDÉS.. A szabálytalanságok és a sportszerűtlen viselkedés büntetése a következő Közvetlen szabadrúgás Büntetőrúgás.
8. szabály – A játék kezdete és újraindítása. Kezdőrúgás A játék kezdetének vagy újraindításának egy módja. Mikor lehet kezdőrúgás? A mérkőzés elején.
Nyilvánvaló gólhelyzetek, szimulálások, büntetőrúgások
EDZŐTÁBOR – 29. MARCALI Az asszisztens segítő jelzései és zászlótechnikája. Előadó: Kiss Balázs.
3. szabály A játékosok száma. A A játékban két csapat vesz részt, legfeljebb játékossal, ezek közül 1-1 a kapus. A mérkőzés nem kezdhető el csapatonként.
7. szabály – A mérkőzés időtartama. Félidők A mérkőzés két egyenlő 45 perces félidőből áll, hacsak a játékvezető és a két résztvevő csapat kölcsönösen.
A les.
A BELGA LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG UTÁNPÓTLÁS NEVELÉSI FILOZÓFIÁJA
MLSZ FKI Edzőképző vezető
JÁTÉKRENDSZEREK CSAPATJÁTÉK NAPI TAKTIKA.
A SOKMOZGÁSOS TÁMADÓ JÁTÉK
Készítette: Cserepes Béla – Heim Attila Chart 1 Szabálytalanságok 8:4 Azonnali 2 perces kiállítás 8:3 Progresszív büntetés 8:5 Kizárás írásos jelentés.
6. Szabály - A JÁTÉKVEZETŐ ASSZISZTENSEK. A játékvezető asszisztensek hatásköre Két játékvezető asszisztens működhet egy mérkőzésen (a 3. számú játékvezető.
Labdarúgó foglalkozások sajátosságai
JÁTÉKVEZETŐI TESZTKÉRDÉSEK UTÁNPÓTLÁS KLUB MÁRCIUS BUDAPEST.
10. szabály – A gól. Gólszerzés Gólt kell ítélni, amikor a labda teljes terjedelmével áthalad a kapuvonalon a kapufák között és a keresztléc alatt, feltéve,
Ha nem, akkor figyelj!!!.  Az egészséges életmód könnyen betartható, ha oda figyelünk arra, hogy egészségesen táplálkozunk, naponta legalább félórát.
Asztalitenisz játékosok erőnléti felkészítése
Lurkótól a Haladásig Simon Attila Budapest.
A gyorsaság fejlesztése futásnál
TVK MALI TRIATLON KLUB TISZAÚJVÁROS ELNÖKSÉG TITKÁRSÁG ADMINISZTRÁCIÓ GAZDÁLKODÁS Vezető edző ÚSZÁS EDZÉS OKTATÁS Fodor Ágnes SZÁRAZFÖLD Kerékpár, futás.
KOROSZTÁLY 13 év alattiak.
Edzéselméleti témák Kiválasztás
Kiemelt célok és feladatok
A talentum A tehetségfejlesztés programja SZOMBATHELY(kick-off)
3. szabály A játékosok száma. A A játékban két csapat vesz részt, alapesetben játékossal, Akik közül 1-1 fő kötelezően a kapus. A mérkőzés nem kezdhető.
EDZÉSTERVEZÉS.
Modern edzésmódszerek
Triatlon. Történet o Első triatlon verseny California, USA. o ITU (Nemzetközi Triatlon Szövetség) o Olimpiai debütálás Sydney, AUS.
Csütörtök Vészkijárat 07 – FORD-ulat 0 : 3 Csapat-összeállítás: Ganzer Zs. Bagonyai, Szokol Z. – Mészáros – Domián K, Bencsics K Cserék:
A Labdarúgás.
Alsó korhatár: 16. életévét a mérkőzés napjáig naptári napra betöltötte A mérkőzésre kötelezően nevezendő legalább 3 fő január 1. és utána született.
PLAY AND STAY „Játssz és maradj” A piros pályától a zöld pályáig Schmitt Petra – MTSZ Play and Stay koordinátor máj. 23.
Az amerikai futball története és szabályai. Története Gyökerei Angliába nyúlnak vissza, hisz az amerikai futball tulajdonképpen a britek egyik kedvenc.
Outdoor-indoor mozgásprogramok 2.
UEFA Grassroots Tornák szervezése
Egészség és sport.
Alapfokú játékvezetői tanfolyam
Az állóképesség fejlesztésének módszertana
Előadás másolata:

Amatőr labdarúgó csapat felkészítése Eger 2005-10-07

A téli felkészülés szerkezete 1.hét : Ráhangolódás 2.hét :Aerob bázis kiépítése /szoktató 1/ 3.hét :Anaerob bázis kiépítése /szoktató 2/ 4.hét :Rögzítés 5.hét :Rehabilitáció hete 6.hét :Lebegtetés

Ráhangolódás hete,3-4 edzés Az első edzésen a megfigyelés a legfontosabb-motiváció,állapot-feladat A kis és nagypályás játékok Folyamatos futás (120-140-s pulzus)-10’ Strecching,stabilizáció csak tornateremben A teremben a játék a legfontosabb Az általános gimnasztika hatásosabb

Aerob bázis kiépítése Bemelegítés szabadban és teremben más Játék kis területen nagy létszámmal pl.: 10-10,9-9 ellen ½,3/4 vagy egész pálya terület 2x10’ 2 perc szünettel A futások monotóniáját megtörni játékokkal •A futások dinamikája,tartama hasonlítson a mérkőzés terheléséhez(120-140 pulzus) •Edzőmérkőzés nehéz ellenféllel •Kar ,váll törzs •Az 10-3, 10-5,10-7 ell.játékok és labdás koord, alkalmazása

Anaerob bázis kiépítése Kis játékok és 7-7,8-8 elleni játék alkalmazása Taktikai játékok nagy területen kis létszámmal Támadás,védekezés alkalmazott koordinációval(dinamika-monotonitás) Mérkőzésjátékok létszámelőnyös-hátrányos helyzetben(tér növelése fontos!)160-180 pulzus Kar,váll,törzs(előtte utána játék,így jól adaptálódik A futások fokozó futások- játékokkal megtörve Pl.:10x30m;10x60;10x90m (7-3,7-5elleni játék)180-190 pulzussal

Szoktató 3 Magasabb rendű kis játékok,párharc 4-2,4-3 5-2 több udvarosok A felkészülés mélypontja lesz ,ezért gyenge ellenfeleket kell választani erre a hétre. Megoldás :rövid pörgős változatos edzés.(Uszoda-szauna –gyúrás) A munkát azonban el kell végezni Zsírégető 30’ A labdaszerzés,a pozíciós játék hangsúlya Láb erősítése ugróiskola

Rehabilitáció hete Regeneráló futások alkalmazása-130-140 pulzus Ne játszasd túl a csapatot nem ad jó terhelést és leketyegnek(cserék) Mérkőzésszerű edzés hatása szemmel látható lesz Befejezések gyakorlása pl.:4-4 25x25m Játékok 3-4 kapura

Lebegtetés A hét első napja gyorsaság fejlesztése, labdás és labda nélküli gyorsaság Nincs átmozgató edzés Négy hetes ciklusok Taktika-első nap a mérkőzések hibái Mérkőzés előtti edzés a következő ellenfél •Kis játék és alkalmazott koordináció a taktika elsajátításában. •Ne felejtsd el a nagypályás játék pótolhatatlan,hívj ha kell ifistákat!