Apple I. Steve Jobs Steve Wozniak. Steven Paul Jobs Született: 1955. február 24. San Francisco Kalifornia, USA Anyja: Joanne Schieble katolikus német.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Bemutatjuk Önnek SlidePlayer.hu oldalt
Advertisements

Lépj tovább a szolgálatban!
Arany János élete és munkássága
SZELLEMEK Közöttünk vannak... Nem hiszed??? Várnak Rád !!!
A világ legértékesebb márkájaként az Apple 185 milliárd dollárt ér, míg legközelebbi versenytársa, a Samsung a globális lista 30. helyét foglalja el, 21.
Nyitray Norbert 6. Tétel: Ön egy kisvállalkozás számítástechnikai munkatársa. Munkahelyén mindössze néhány számítógépes munkahely van. Feladata a kisebb.
Grafikus felhasználói felület Windows alatt
A kultúra támogatása, a támogatás kultúrája Kultúraközvetítés
Metformin bébik I "A gyermeket Tiszteletben kell fogadni
A kereskedelmi gyártás kezdetei. •A háború utáni időkben már üzleti célokra alkalmas gépeket kezdenek gyártani. •1951.UNIVAC – statisztikai hivatal- népszámlálás.
Rendszertervezés CAD.
Ki hajtogatja össze ejtőernyőidet?
A család beszélget A Kovács család összeül január elején megbeszélni családjuk pénzügyi helyzetét.
Csendes pohárköszöntő újév reggelén
Személyi számítógépek
Szeretteim! Nemsokára elérkezik a születésnapom. Nagyon sok ember vásárol ilyenkor és készülnek már külön erre az alkalomra szóló rádió- és TV-műsorok,
1.Számú Elnöki (ecchi)gőzfürdő terv. -Ki ne álmodozott volna az anime és manga rajongók közül, hogy egy napon majd eljut Japánba és személyesen megismeri,
A Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégiumban
Metformin bébik 2010 "A baba a háznál az öröm forrása, a béke és a szerelem hírnöke, az ártatlanság nyugvóhelye a földön, az angyalok és az emberek közötti.
2012.FEBRUÁR 20-MÁRCIUS 13. Deák Ferenc Általános Iskola, Iregszemcse felső tagozat.
DREAM-HOME Agency & Consulting Értékbecslés eladástechnika.
Szerelmes idézetek Sohasem beszéltek arról, hogy szeretik egymást. Úgy nőttek fel egymás mellett, mint két fa, amelynek gyökérzete közös talajban, ágazata.
Steve Jobs Az IT ipar Al Caponéja. Steven Paul Jobs az informatika modernkori történetének egyik legérdekesebb alakja. A lehetőségek felismerésében, a.
A posztfordista termelési rendszer
Zsikazsu Emlékkönyve.
Informatikai alapismeretek
A cég 2007 óta működik Világszerte, óriási sikerrel Termékei: Letölthető szoftverek Elektronikus könyvek CD-k Már 6 nyelven elérhető …hamarosan magyarul.
Családi vállalkozások - prezentáció
ALAPIGE: 1Kir 3,
A Szilícium-völgy sikerének titka
KELL OTT FENN EGY ORSZÁG...
ANTOINE DE SAINT- EXUPERY Gondolatok „A kis herceg” című könyvből.
KÖSZÖNTÜNK TÁJÉKOZTATÓNKON ! Supreme2x2.
Tanítók: egy szakmacsoport az adatok tükrében Nagy Mária, Országos Közoktatási Intézet Tanítóság: szakma, mesterség, hivatás Előadóülés. MTA, június.
Alapfogalmak I. Adat: fogalmak, tények, jelenségek olyan formalizált ábrázolása, amely emberi vagy gépi értelmezésre, feldolgozásra, közlésre alkalmas.
Apple Az egyeditől, az egyedinek, egyedit. A kezdet  A 70-es években házilag építgették a számítógépet, klubokban osztották meg egymással a fortélyokat.
A számítógép működéséhez két elv kell egyszerre működjön: automatizált számolás és programozhatóság. Történetét azokig a mechanikus számológépekig szokás.
Az Élet Igéje október „Állhatatossággal fogjátok megmenteni lelketeket.” (Lk 21,19)
Az én szüleim és a te szüleid
ASZERETET EREJE EREJE Ha valaki elolvasná a világon fellelhető összes írást a szeretetről, valószínűleg nem tudná kiszűrni, hogy melyik igaz és melyik.
A számítógép története
J. Peterman Company Készítette: Nagy Eszter Novreczky Kamilla.
Ökoiskolai beszámoló 2010/2011
DON BOSCO.
A számítógép története
MÁJUSI IDÓJÁRÁS 2013-BAN ÉN ÍGY KÉSZÍTETTEM EL. KEZDETBEN  Kiválasztottam a témát, ami az időjárásjelentés lett  A hónapot is kiválasztottam ami a május.
Számrendszerek kialakulása
Az Élet Igéje augusztus.
Mi a különbség a számítógépek és a Laptop-ok felépítése között?
Szakmai gyakorlat Bemutató A cég A gyakorlati időmet a család saját vállalkozásában töltöttem Ez idő alatt sok tapasztalatra tettem szert.
Processzorok és típusai
A közösség ereje. Mi az e-demokrácia gép? Hogyan működik a gép? Mire szeretnénk használni ezt a gépet? Mi a 42? Kikből áll a 42? Mit szeretne a 42? Miről.
Facebook A facebook amerikai alapitasu ismeretsegi haloyat,amely februar 4.-en kezdte mukodeset. Eredeti neve a THEFACEBOOK Volt.
Micheal Foucault.
iPhone Készítette: Egri Dóra
U NIVAC 1 Készítették: Gőz Laura Boldizsár Henrietta.
1 LGN Travel Card vwww.lgn-travel-card.com. 2 A cég alapítója és tulajdonosa James Ward.
Kedvenc mobilom Készítette: Király András Felkészítő: Vitézné Szabó Hajnalka Bán Zsigmond Ref.Ált.Isk.AMI és Óvoda Tiszafüred Fő út
Apple Schäfer Benedek Felkészítő:Ravasz Imréné Herendi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola.
Mikroprocesszorok (Microprocessors, CPU-s)
A számítógép felépítése
Készítette: Balázs Hanna, Erdélyi Gyula
S ZENT CSALÁD A ÉV M áté M áté 2, Miután ők elvonultak, íme, az Úr angyala megjelent Józsefnek álmában és így szólt:
Név: Születési név: A megpályázott munkakör: Boltvezető Fejlődésének érdekében, és a cég igényeit is szem előtt tartva, az ország különböző részein történik.
Egészséges Windows. A mai világban a számítógépek szerves részei lettek a mindennapjainknak. Mindenki otthonába előfordul, és rengeteg munkahely igényli,
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
A dolgok értéke… Készítette: Via "Egyszer egy jól kereső apa úgy döntött, hogy elviszi vidékre 7 éves kisfiát azzal a céllal, hogy megmutassa.
Globomax Zrt. külpiacra jutásának lépései: Előadó: Csonka László Globomax Zrt. kereskedelmi vezérigazgató helyettes Mi kell tehát a külpiacok meghódításához?
Készítette: Ulmann Ákos Felkészítő tanár: Vargáné Gyömrei Anita Iskola neve és címe: Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola, 5900 Orosháza Vörösmarty.
utazási iroda Margit Margit utazási iroda
Előadás másolata:

Apple I. Steve Jobs Steve Wozniak

Steven Paul Jobs Született: február 24. San Francisco Kalifornia, USA Anyja: Joanne Schieble katolikus német bevándorlók gyermeke Apja: Abdulfattah „John” Jandal gazdag szír muzulmán családból származott Házastársa: Laurene Powell (3 gyermekük született) Halála: Palo Alto, Kalifornia, USA, október 5. (56 évesen)

Stephen Gary Wozniak Született: San Jose, Kalifornia, augusztus 11. (62 éves), lengyel származású Apja: Francis Wozniak kiváló mérnők volt, aki már kisgyermek korában bevitte fiát a munkahelyére és bevezette a mérnöki munka világába Magánélete: többször elvált, három gyermeke van

Az Apple megalapítása: április 1. Ők nem voltak bolondok. Steve Jobs és Steve Wozniak presztízsértékű telekommunikációs/elektronikai vállalatot hozott létre ben találkoztak egymással, Jobs 16, Wozniak 21 éves volt ekkor. Wozniak „kezdetektől fogva” azon dolgozott, hogy az ismert számítógépeket egyszerűbben lehessen használni. Steve Jobs a kezdetektől fogva az Apple „arca” volt, mivel Wozniak szeretett inkább a háttérben maradni. Első gépük az Apple I. „ Ahányszor csak valami nagyszerűt terveztünk, Steve kitalálta hogyan tegyük pénzzé ”. - Steve Wozniak

Apple – A kezdetek Wozniak elmondása szerint egyik legmeghatározóbb estéje március 5. volt. Ugyanis egyik barátja hívására ellátogatott a frissen alakult Homebrew Computer Club első találkozójára, ahol mintegy 30 lelkes komputer amatőr gyűlt össze. Bemutatták az új Altair számítógépet, de a legfontosabb az volt, hogy részletes betekintést nyert a mikroprocesszor specifikációjába. Az új technika kapacitása lehetővé tette az „asztali számítógép” kifejlesztését.

Aznap éjszaka kezdte el tervezni saját számítógépét. Elsőnek a technikailag legmegfelelőbb Intel 8080-as processzort szerette volna használni, de ennek ára több volt mint egy havi lakbére. Mindennap vacsora után visszament a HP-hez és a munkahelyén hónapokig tartó tervezéssel kezdte megalkotni a gépet és írni az üzemelést biztosító szoftvert. Mivel nem volt pénze, hogy béreljen számítógép használati időt, így a programot kézzel írta.

Barátja Steve Jobs üzleti lehetőséget lát a számítógépben és ráveszi Wozniakot, hogy szándéka ellenére próbálják meg értékesíteni a terméket A cég alapításra pedig Jobs úgy vette rá, hogy „micsoda kaland lesz”. A cég alapításhoz elkezdik összeszedni a pénzt. Jobs a kocsiját Wozniak pedig HP 65-ös kalkulátorát adja el így 1300 dollár tőkére tesznek szert. Wozniaknak június 29-én sikerült elérnie, hogy a billentyűzeten lenyomott betű megjelent egy közönséges képernyőn.

,,Éppen megint gyümölcs diétán voltam és egy almaültetvényről tartottam hazafelé...’’ - Steve Jobs Jobs minél előbb szeretné a cégalapítást véghez vinni így gyors döntés születik a cég névről is. Ettől a hirtelen ötlettől vezérelve az Apple (alma) Computer név mellett döntenek. Praktikus érv még a szokatlan név mellett, hogy az "A" kezdőbetűnek köszönhetően előre kerülnek a szaknévsorokban.

Apple I. se tápegységgel, se monitorra, se burkolattal, de még billentyűzettel se rendelkezett, csak - az akkor megszokott felépítés szerint - a készre szerelt áramköri lap volt a szükséges csatlakozóhelyekkel. Jobs garázsában összefogtak és elkezdték a gyártást, és a kész terméket pedig a Jobs család TV készülékén tesztelték le. Amikor készen lettek az első készülékek, Jobs leszállította azokat Terrellnek. Apple I Wozniak ekkor már tervezi az új, fejlettebb gépet, és ekkor nyeri el az első gép az „Apple I” elnevezést.

A cég rövid úton nyereségessé kezdet válni, és közvetlenül is értékesítettek gépeket, dollárért. Apple I – felépítése Cassette Board Connector Expansion Connector 4 Fully Regulated Power Supplies Crystal Controlled Timing Breadboard Area Complete Video Terminal Electronics Low-Profile Sockets On All IC’s Frimware in Proms Keyboard Interface6502Microprocessor 8K Bytes Ram

„ Kevés idő adatik itt a Földön mindenkinek. Talán csak néhány igazán jelentős dolgot alkothatunk, ezért mindent igazán jól kell megcsinálnunk. ” – Köszönjük a figyelmet! Készítették: Nagy Georgina Nagy Veronika Steve Jobs