Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Steve Jobs Az IT ipar Al Caponéja. Steven Paul Jobs az informatika modernkori történetének egyik legérdekesebb alakja. A lehetőségek felismerésében, a.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Steve Jobs Az IT ipar Al Caponéja. Steven Paul Jobs az informatika modernkori történetének egyik legérdekesebb alakja. A lehetőségek felismerésében, a."— Előadás másolata:

1 Steve Jobs Az IT ipar Al Caponéja

2 Steven Paul Jobs az informatika modernkori történetének egyik legérdekesebb alakja. A lehetőségek felismerésében, a siker gyors elérésében csakúgy része volt, mint a gyors bukásokban, mindegyikre többször is sorkerült. Nem lett dúsgazdag, de hogy a neve ennek ellenére fennmarad, azt már többszörösen biztosította.

3 1955. február 24-én született San Franciscoban, Californiában. Egy éves kora előtt örökbe fogadta egy gazdag házaspár, Paul és Clara Jobs, és ők adták neki a Steven Paul Jobs nevet ISKOLA: Cupertino Middle School Homestead High School

4 Tizenhárom éves korában, elsőéves középiskolásként itt vállal nyári munkát, elektronikai lapkákat szerel össze. Tizenhat éves korában találkozik az egyik legjobb barátjával és partnerével, Steve Wozniakkal, aki szintén a Hewlett-Packardnál dolgozott. Később együtt üzleteltek az illegális "kék dobozok"-kal, amelyek használatával ingyen lehetett telefonálni.

5 1972-ben Jobs filozófiát és üzleti kultúrát kezdett tanulni a portlandi Reed Főiskolán, Oregonban. Az első év után Jobs otthagyta a főiskolát Videojátékok tervezője lett az Atarinál Az egyetemi szépírás kurzus nélkül a Macnek soha nem lettek volna változtatható betűképei vagy arányosan ritkított betűtípusai - nyilatkozta egyszer Jobs. :D

6 A cég

7 Homebrew Computer Club Wozniak tervezett egy gépet saját használatra! Az Apple Computer Co.-t 1976. április 1-jén társulásként alapították meg Az Apple Computer Co.-t 1976. április 1-jén társulásként alapították meg Az első, az Apple I néven forgalmazott gépet 666.66 $-os áron kínálták, mivel Wozniak szeretette a számjegyeket ismételni, főleg ha fáradtabb volt.

8 Apple I. A gép sikert aratott!

9 Apple II. 1977 Grafikus felhasználói felület (GUI) és egér Grafikus felhasználói felület (GUI) és egér Beépített áramkört használt a színes monitor vezérlésére! gyorsabb, kisebb, olcsóbb és könnyebben kezelhető volt, mint a korabeli gépek!

10 Fel kellett venniük a versenyt a gyorsan fejlődő Microsofttal! 1983-ban Jobs a céghez csábítja John Sculleyt a Pepsi-Colától, hogy Apple ügyvezető igazgatójaként dolgozzon. A termék eladása fontosabb volt, mint a valódi értékei!

11 1984-ben Megjelenik a Macintosh Ez a modell volt a mai gyors és felhasználóbarát számítógépek őse. Steve hajlamos volt kinyilatkoztatásszerű megnyilvánulásokra, és néha úgy viselkedett, mintha a jövőbe látna. A cég egyre jobb befektetés lett!

12 felesleges rivalizálás szakmai harc Jef Raskin lett a valódi szakmai irányító agresszív - reklámkampány az eladások kissé visszaestek Steve elhagyja a céget, és alapítot egy új high tech vállalatot, a NeXT-et!

13 Fejlesztéseik hatására a programozási időprogramozási idő a töredékére csökkent A NeXT a leggyorsabban fejlődő vállalat! NeXT A NeXT e-mail-t, beágyazott grafikai és audió lehetőségeket is kínált

14 A visszatérés 90-es évek csőd közeli állapot Száműzték az aktuális vezetést Jobsot kérték fel az ügyvezető igazgatói munkákra A NeXT korábbi fejlesztései, technológiájá A az Apple-nél! A NeXT korábbi fejlesztései, technológiájá A az Apple-nél! Új termék, az iPod

15 Pixar és Disney

16 1986-ban felvásárolta az animációs filmeket készítő The Graphics Groupot Pixar Animation Studios


Letölteni ppt "Steve Jobs Az IT ipar Al Caponéja. Steven Paul Jobs az informatika modernkori történetének egyik legérdekesebb alakja. A lehetőségek felismerésében, a."

Hasonló előadás


Google Hirdetések