VADGAZDÁLKOZÓ KÉPZÉS CSÍKSZENTDOMOKOS 2009. I. A HÁLÓZATI EGYÜTTMŰKÖDÉS KIALAKULÁSA (2004-2007: dél-alföldi EQUAL projekt) - Kárpát-medencei partnerség.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Együttműködő tanulás/ az együttműködés tanulása és stratégiai tervezés a felnőttképzésben Kihívások - megoldások.
Advertisements

„Csellengő fiatalok” komplex bűnmegelőzési projekt
Dél-Dunántúli Regionális Forrásközpont Szolgáltató Nonprofit Kft.
Goronné Ondré Katalin Bihari Mentor Hálózat kiépítése a résztvevő szemével.
Leonardo da Vinci szakképzési projektek Magyarországon TÓTH Csenge Tempus Közalapítvány Az Élethosszig tartó tanulás program nemzeti irodája.
A Vállalkozásfejlesztési munkacsoport
A november 18-i workshop napirendje
Tisztelt Látogatóink! Szeretnénk rövid tájékoztatást adni az általános iskolában megvalósuló új tanulásszervezési eljárásokról és azok tartalmáról a TÁMOP.
Szociálpedagógia szak (BA). A képzés célja: • olyan szociálpedagógusok képzése, • akik képesek a gyermek és ifjúsági korosztály • tanulási, szociális.
A Szociális Ágazati Portál (SZÁP)
Mozgáskorlátozott emberek foglalkoztatását, önálló életvitelét segítő eszközfejlesztő műhely és szolgáltatási hálózat  Azonosító szám:TÁMOP /
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia pillére: Az alkalmazkodóképesség növelése Soós Roland Igazgató ÉRÁK.
Szolnoki Evangélikus Gyülekezetért Alapítvány 5000 Szolnok, Verseghy park ,
Bemutatkozik a Nagykapos és Vidéke Társulás
Brüsszel milyen messze van
A kompetencia-alapú oktatás bevezetése a kistokaji ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONTBAN Biztos alap, biztos jövő.
Magyar Pedagógiai Társaság Somogy Megyei Tagozata november 21. Kis Jenőné dr. Kenesei Éva megyei elnök.
Kulcskompetenciák Európai Bizottság 2005
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
TÁJÉKOZTATÓ a Nemzeti Felnőttképzési Intézet tevékenységéről.
MUNKAERŐ-PIACI PARTNERSÉG
„A SZLOVÁK- MAGYAR HATÁRON ÁTNYÚLÓ FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MOTORJÁNAK BEINDÍTÁSA” című projekt eredményei című projekt eredményei Előadó: dr. Iváncsics.
Szakképzési szakemberek kompetenciáinak meghatározása
Az e-learning a felnőttképzésben projekt Papp Lajos Műegyetemi Távoktatási és Felnőttképzési Központ.
ELTE TÁMOP /2/B/KMR projekt workshop
GYERMEK- ÉS IFJÚSÁGPOLITIKA – JÓ képzettséget és JÓ munkát minden gyermeknek, mire felnő! Debreceni Egyetem Szociológia és Szociálpolitika Tanszék Czibere.
Készítette: Bónisné Fürjesi Magdolna
DISSZEMINÁCIÓ Eredmények, ismeretek megosztása.
Paradigmaváltás a határon átnyúló együttműködési programokban
HEFOP / /1.0 „Kompetencia-alapú tanítási-tanulási programok az Észak-alföldi régió pedagógusképzésében” A „KOTTA” projekt (Szabó.
Orosházi Evangélikus Általános Iskola és Gimnázium
„ A pedagógusképzés tartalmi és szerkezeti fejlesztése” című projekt eredményeinek disszeminációja a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Karának.
A Magyarország- Horvátország IPA CBC Program. Az előzmények A magyar-horvát határszakaszon a projekt-alapú együttműködést az Európai Unió a 2000-es évek.
A TIPP Tudástranszfer Innovatív Projektekhez, Partnerséghez képzési program bemutatása Tütő Eszter DDRFÜ Kht március 23.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Tervezett hatások & Nem várt hatások „Partnerség a foglalkoztatásért 2009” TÁMOP projekt.
Mit tehet egy önfejlesztő iskola az idegennyelv- pedagógiai paradigmaváltás érdekében? XII. Önfejlesztő Konferencia „Magyar közoktatás az alapfoktól az.
Erdei iskola Szálkán. CélokEredmények Tantárgyi ismeretanyag elmélyítése, bővítése, közvetlen tapasztalatszerzés – cselekvés útján Vízinövények és állatok.
Az EEM helye a menedzsmentben
Dr. Fodor Imréné Pécsi Regionális Képző Központ igazgatója
Biztos Kezdet gyerekházak hálózata
Értelmi fogyatékossággal élő személyek támogatott lakhatása
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
P E D A G Ó G I A I K A R. Alapképzési (BA) s z a k o k Nappali tagozat SzakKöltségtérítésKépzési idő (félév) Andragógia Ft6 Gyógypedagógia 110.
Határon átnyúló civil együttműködések Kulcsár Mária, Fórum Információs Központ, Somorja.
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
Tudományos és …együttműködés Magyarország – Szerbia
„Kihívások és válaszok” - szakmai nap Előadó: Pántya Erika projektmenedzser Szombathely, október 24.
Az Ifjúság Program. Az ifjúsági projektek meghatározása Nemzetközi ifjúsági projekt: olyan projekt, amely a résztvevők személyiségfejlődését.
2010. november 19. Ráczné Németh Teodóra: Egészséges életmód szociális dimenziói.
Prof. Dr. Hanusz Árpád Egyetemi tanár
CODEX – „Coordinated Development and Knowledge Exchange on Spatial Planning Methodology” A CODEX projekt fő célkitűzéseinek valamint kulcstevékenységeinek.
TÁMOP / „Karöltve” Integrációs közoktatási referencia intézmény kialakítása hálózati együttműködés keretében a Csertán Sándor Általános.
Dr. SEDIVINÉ BALASSA ILDIKÓ SZÁMALK OKTATÁSI ÉS INFORMATIKAI ZRT. KORSZERŰ STRUKTÚRA ÉS TARTALOM, INNOVATÍV MÓDSZEREK A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSBEN Szolnok,
Regionaler Entwicklungsverband Industrieviertel, 2007 Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Zoltán Varga.
A digitális pedagógiai módszertan fejlesztése a Körzeti Általános Iskolában TIOP / Digitális pedagógiai innováció útján Projektzáró.
Pedagógusképzést segítő hálózatok fejlesztése a Dél-Dunántúlon Pécsi Tudományegyetem TAMOP 4.1.2B.2-13/ projektje Pécs, november 25. Janovics.
Közösségi internet-hozzáférési pontok hálózata, mint a digitális Kárpát-medence alapinfrastruktúrája Molnár Szilárd program-koordinációs referens Nemzetstratégiai.
INNO-REÁL Szövetség Civil Ágazati-szakmai Stratégiai Terv május 21.
A fogyatékkal élő célcsoportba tartozó projektek bemutatása, monitoring tapasztalatok HU Phare program,zárókonferencia Budapest,2004.október 4 Előadó:Lechnerné.
Szaktanácsadói tevékenységek, kompetenciák
 MoodleMOT  Duális képzés 2014  „A duális képzés célja, hogy a hallgatók a leendő szakképzettségüknek megfelelő munkahelyen, munkakörben összekapcsolják.
Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése a sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók együttnevelésének.
A kiemelt projekt eredményei: a módszertani feladatok és a hálózatépítés tükrében Avagy az „emberorientált” hálózat működése a hajléktalan-ellátáson belül.
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
Civil Partnerség V. Regionális Konferencia Felnőttképzés és esélyegyenlőség – civil lehetőségek Aranyi Magdolna „Lépj egyet előre!” projektmenedzser 2007.
A Nemzeti Statisztika Gyakorlati Kódexe
A foglalkoztatási paktumok működési tapasztalatai – a siker fokmérői
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
„Önkormányzati Fejlesztések Figyelemmel Kísérése II.”
Előadás másolata:

VADGAZDÁLKOZÓ KÉPZÉS CSÍKSZENTDOMOKOS 2009

I. A HÁLÓZATI EGYÜTTMŰKÖDÉS KIALAKULÁSA ( : dél-alföldi EQUAL projekt) - Kárpát-medencei partnerség létrehozása - Hálózati jövőkép és közös célok meghatározása - Projektek tervezése, pályázatok beadása (Phare CBC, Norvég Alap, ETE, Szülőföld Alap) források felhasználása, a hálózati működés alapfeltételeinek megteremtése ELŐZMÉNYEK ( )

A HÁLÓZATI EGYÜTTMŰKÖDÉS ALAPELVEI - Egységes szemlélet és egységes módszertan kialakítása - Közös fejlesztések, eredmények - Nem kihelyezett képzésekkel, hanem partnerségben fejlesztjük és valósítjuk meg a képzési programokat - Helyi erőforrásokra építünk - Módszertani háttér biztosítása (BRKK) - Pályázati együttműködések, hálózati konzorciumok

A KÉPZÉSRŐL ÁLTALÁBAN A képzés célja: A vadgazdálkodás, a vadászati turizmus számára olyan szakemberek képzése, akik alapfokon alkalmasak a Hivatásos vadászok Szolgálati Szabályzatának betartására és betartatására, továbbá rendelkeznek a szakma gyakorlásához szükséges ismeretekkel és felkészültséggel. Szakképesítést megszerző hallgatóinkban alakuljon ki a természet szeretete, jellemezze a fizikai állóképesség, erőnlét, a fegyelmezett magatartás, szorgalom és munkaszeretet, megfigyelőképesség, kapcsolatteremtő képesség, önálló munkavégző képesség.

A program célcsoportja: Erdészeti végzettségű felnőttek Vadászatra jogosult szervezetek alkalmazottai Vadászati attitűdökkel, adottságokkal, készségekkel, képességekkel rendelkező felnőttek.

Képzésidőtartam: 600 óra Tanóra Elmélet160 óra Távoktatás Elmélet260 óra Távoktatás Gyakorlat180 óra

KOSZONJUK A FIGYELMET ES SZERETETTEL VARJUK A KEPZESRE!