Görögország Kefalonia. Kefalonia a Jón-tenger legizgalmasabb és legvadregényesebb szigete. Kirándulások, tengerparti napozások, fürdőzések alkalmával.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Ciprusi kaland.
Advertisements

Mennyire ismered Magyarországot?
Vitorlázás Horvátországban. 1.nap • Szombat reggel 7 órai indulással dél körül a Plitvicai tavakhoz érkezünk. Magánháznál a szállás birtokba vétele után.
A világ csodái. A világ csodái Machu Picchu Machu Picchu az egykori Inka Birodalom romvárosa Peruban – a világ talán legizgalmasabb és legfestőibb.
Nemde Isten szikrája rejtőzik minden emberi lélekben?
Budapesti zsinagogák Gáj Sáchár reprezentációja. Gáj Sáchár, akadémiai előadó, turista, fényképész. Ezt a bemutatót rövid budapesti látogatása alkalmával.
Ein Gedi Botanikus kert Izrael
NYON 1.
Pál apostol 12/B.
Folyók, Hol-tenger és érdekességek
Albert Einstein idézetek.
A GÖRÖG MONDAVILÁG.
Róma az örök város.
Kiskunfélegyháza az első világháborúban
Benito Mussolini
Santorini a szigetek legszebbike... ZENE: Santorini-Vangelis, Irene Papas.
dalát csöndjét, És lásd a világod
Az etruszkok Kik ők? Honnan jöttek? Mi jellemző rájuk? Hogyan éltek?
Eger vonzerői Készítette: Panghy Bence.
Görögország vonzerői Andalits Alexandra.
Rabat turizmusa ( ) Nagy Bettina. A város az Atlanti-óceán partján, Bou Regreg folyó bal partján fekszik. A folyó túlpartján helyezkedik el Salé,
K ESZTHELY TURIZMUSA K ESZTHELY FÖLDRAJZA Balaton nyugati végén, a Keszthelyi-öböl partján, a Zala folyó torkolatától északra fekszik A környéken.
P ÉCS TURISZTIKAI MARKETINGJE Készítette: Kálmán Aliz.
Készítette:Szőke Gréta
SOK CSODA, AMIT NEM ISMERSZ
Napra Valentin.
Világ legrégebbi még lakott városa
Odüsszeusz útja a szirénektől Ithakáig
Schönherz Zoltán Kollégium
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
Gerald Durrell és a Csatorna szigetek
Minden a javunkat szolgálja…
Folyamodjatok az Úrhoz,
Gyere velünk testvériskolánkba,a németországi Olpe városába !!! Hozd magaddal a barátodat is! Német és/vagy angol nyelvtudás el ő ny, de nem kötelez ő.
Dubai, a fények városa Szerző: Tari Tímea SZTE-GYTK
Etna Az Etna (szicíliai nyelven Muncibeddu,olaszul Mongibello vagy Etna, latinul Aetna) egy napjainkban is aktív vulkán Szicília északkeleti részén,Atania.
A falu Katona András 8.c. Gazdaság A faluban sokan élnek mezőgazdaságból, a település környékén rengeteg termőföld van. Ezen kívül többen segédkeznek.
Mi csak vándorok vagyunk itt a földön, vándorként éljük életünk,
Kemencei táborozás szeptember
Készítette: Bujdosó Villő
Az 1919–1938-ig terjedő első csehszlovák időszakban megkezdődik a város magyar jellegének fokozatos felszámolása: megváltoztatják a város nevét és az.
A következőkben néhány képet láthatnak, amelyek bepillantást engednek a záró találkozó egyes eseményeibe, hangulatába, melyen 9 országból vettek részt.
St.Maarten repülőtere. Ezek a fotók a St. Maarten szigetén levő “Princess Juliana Airport”-ról készültek Itt már megtörtént, hogy a gyanútlan strandoló.
Az Élet Igéje augusztus.
Tűzmadár járt a kertemben, szivárványos, kényes, pázsitomra szállott le a fényességes. Bokraim közt lépegetett aranyos-begyesen, szedegette, emelgette.
Szeged az első világháborúban
A görög mitológia Az istenek születése.
Az ördög úszómedencéje. Az ördög úszómedencéje. A világ legijesztőbb és legcsodálatosabb fürdőhelye. A látvány és az élmény döbbenetes és magával ragadó.
CAPRI ANACAPRI Továbbítás kattintásra.
Ellas / Elleniké / Demokratia Görög Köztársaság
Szent Bernadette.
Ikarosz és a repülés.
A világ egyik legromantikusabb városa,amely a divat, és a kultúra terén talán a legtöbbet kínálja nekünk. Festőket, szobrászokat, zeneszerzőket,és írókat.
SZERETNÉM MEGHÍVNI AZ ÖSSZES BARÁTOMAT EGY BARBECUE PARTYRA. VÁROK MINDENKIT AZ ÚJ HÁZAMBA (Figyelmeztetek mindenkit, hogy hozzon magával valamit!!!)
A csodálatos Az érzéki Az Anya A szerető.
Jindo csodája.
Szlovénia Készítette: Cseh Fanni.
A Pun-Római háborúk.
A gyerekek így képzelik el az I. Világháborút
A világ teremtése. Isten az első napon megteremtette az eget és a földet. Első nap.
PALAU KÖZTÁRSASÁG Mikronézia
SZERETNÉM MEGHÍVNI AZ ÖSSZES BARÁTOMAT EGY BARBECUE PARTYRA.
Jindo csodája.
A II. világháború (1.) A háború első szakasza
Grecia - Unica en el Mundo
SZERETNÉM MEGHÍVNI AZ ÖSSZES BARÁTOMAT EGY BARBECUE PARTYRA.
Jindo csodája KATTINTS.
Mancs a film ig élt ..
SZERETNÉM MEGHÍVNI AZ ÖSSZES BARÁTOMAT EGY BARBECUE PARTYRA.
A GÖRÖG MONDAVILÁG.
Előadás másolata:

Görögország Kefalonia

Kefalonia a Jón-tenger legizgalmasabb és legvadregényesebb szigete. Kirándulások, tengerparti napozások, fürdőzések alkalmával meggyőződhetünk róla, hogy a természet milyen csodálatosan érintetlen még itt. Kefalonia arculatának meghatározója az Enos-hegység, mely mint a tenger, úgy hullámzik végig a szigeten. Itt nő a világon egyedülálló Kefalóniai fenyő, és itt élnek a kistestű vadlovak. A szigeten rengeteg látnivalót találunk. Szinte minden méteren láthatunk valami szépet, és érdekeset, amit fotózhatunk. Persze ezt csak az tudja meg, aki nemcsak a strandon tölti az idejét. Érdekesség, hogy a szigeten nincs turista áradat! Forrás: d53.html Kefalonia napjainkban

Kefalonia történelme A sziget Athén fennhatósága alá tartozott, majd a rómaiak uralma alá került. A történelem során sokan akarták meghódítani, de sokáig megvédte magát. Később a velenceieknek sikerült uralmuk alá vonniuk és 300 éven keresztül birtokolták, majd 1864-ben Görögországhoz csatlakozott. Szomorú történelmi esemény teszi még híressé Kefaloniát. A második világháború idején amikor az itt állomásozó olasz csapatok hírét vették Olaszország kilépésének a háborúból azonnal szembeszálltak a németekkel. A németek azonban hamarosan megtörték az ellenállást, és 5000 olasz katonát kivégeztek. Erről készült a Corelli kapitány mandolinja című film. Ugyancsak a második világháborúhoz fűződik a NEM NAP, amely azóta nemzeti ünnep lett Görögországban. A sziget szülötte, Ioannis Metaxas volt Görögország diktátora 1936 és 1941 között, aki október 28-án nemet mondott az olasz megszállásnak, és sikerült egészen Albániáig visszaszorítania őket. Sajnos 1953-ban pusztító erejű földrengés rázta meg a szigetet, amelyben majdnem minden épülete összedőlt. Így szinte teljes egészében újjá kellett építeni Kefaloniát, ezért a települések középkori hangulata teljesen eltűnt. Forrás:

Kefalonia a filmvásznon Corelli kapitány mandolinja Főszereplők: Nicolas Cage, Penelope Cruz Kefalínia időtlenül és elfeledetten magaslik a Jón tenger szikrázó türkizéből, és lakói fenntartás nélkül imádják ezt a földet. A természet cudarul bánt Kefaloniával, dühödt földrengések rázták meg a szigetet, mely csöndes méltósággal viselte sorsát, őrizte hagyományait és mítoszait nemzedékeken át... egészen 1941-ig, amikor egy háború, mely lángba borította a földet, elérte a sziget békés partjait is. Amikor Antonio Corelli és százada megérkezik a szűz szigetre, ott tartózkodásukat úgy fogják fel, mint afféle görög vakációt, ahol a háború csak egy távoli rádióüzenet. Az igéző szépségű fiatalasszony, Pelagia és a többi falusi eleinte neheztel a váratlan vendégekre, de végül az olaszok kedvessége és életszeretete feloldja az ellentéteket, és Pelagia meglátja Corelliben azt az embert, aki valójában benne lakozik, és aki imádja az életet, a zenét, sőt, a lányt is. Ám a háború elkerülhetetlenül betör Kefalínia idilli partjaira, és örökre felbolygatja az itt lakók és a kényelmesen berendezkedett olaszok nyugalmát. A Pelagia és Antonio közt bimbózó gyöngéd viszony veszélybe kerül. Corelli kapitány szembe találja magát a háború erőszakos valóságával, és rájön, hogy talán örökre el kell hagynia a szigetet, és a nőt, akit szeret. Forrás: s.film_page?i_film_id=41164

Kefalonia látnivalói A Drogaráti cseppkőbarlang nem csak egyedülálló szépségével vonzza a látogatókat, hanem különleges akusztikája miatt fantasztikus komolyzenei koncerteknek szolgál helyszínéül. Csodálatos élményt nyújt a Melissani barlangtó, a 22 méter magasan lévő beszakadt boltozat felé páraoszlopot képez. A boltozaton beáramló napfény fantasztikus színekre festi a tenger vizét. Innen nem messze, régészek felfedezték Pán Isten agyagszobrát, valamint Melissante Nimfa szobrát. Kefalónia fővárosa Argostoli, hangulatos igazi görög kis város, nem sok látnivalót rejt magában, azon kívül, hogy a pálmafákkal szegélyezett sétálóutcájában esténként pezseg az élet, számos üzlet, taverna, fagyizó várja a vendégeket, kikötőjében hatalmas világítótornyok nyújtanak érdekes látványt, vásárok, piacok atmoszférájában vegyülhet el a látogató.