HEFOP-132-05/2 intézkedés Monitoring rendszere. Szakmai monitoring célja Mi a cél? Legfőbb célja a támogató és a kedvezményezett közös érdekének érvényesítése:

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Projektek pénzügyi végrehajtása. Pénzügyi megvalósítás alapvető dokumentumai  Támogatási szerződés  Szakmai és pénzügyi végrehajtásra vonatkozó előírásokat.
Advertisements

Az Új Széchenyi Terv Infopontok feladatai
Gayár Csilla, pénzügyi menedzser VÁTI Kht. Pécsi Területi Iroda DDOP Utólagos akadálymentesítés (Egyenlő esélyű hozzáférés a közszolgáltatásokhoz)
főigazgató-helyettes
Gordos Márta Európai Együttműködési Programok Igazgatósága
A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
TÁMOGATÓ SZOLGÁLATOK VII. ORSZÁGOS SZAKMAI KONFERENCIÁJA
A Nemzeti Sport Intézet szerepe a támogatási rendszerben
A Szociális Ágazati Portál (SZÁP)
Az IKSZT címbirtokos szervezetek működtetési kötelezettségeiről VM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet Budinszki István szeptember.
A projektek megvalósítása I.
Támogatási Szerződés előkészítése  az előkészítést a Közreműködő Szervezet és a kedvezményezett programmenedzserei közösen végzik  az előkészítés formanyomtatvány,
Európai Uniós pályázatok Unio Tender Europa Kft..
A projekt megvalósítás tapasztalatai
EKOP Elektronikus levéltár
KÖZOP eljárásrendek március 2. után
Szép őszi napot kívánok!. MÉRFÖLDKŐ NAP NOVEMBER 4. Helyszín: Villa Pelikán télikertje (9700 Szombathely, Deák F. u. 3.)
„A SZLOVÁK- MAGYAR HATÁRON ÁTNYÚLÓ FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MOTORJÁNAK BEINDÍTÁSA” című projekt eredményei című projekt eredményei Előadó: dr. Iváncsics.
EEgészség Program – Szakmai Napok N K T H – E S K I * március Templar Partnership Company 1 eEgészség program „Egészségügyi Informatikai K+F.
Fejlesztési Igazgatóság
A FOLYAMATBA ÉPÍTETT ELLENŐRZÉS JELLEMZŐI
A 100%-os helyszíni ellenőrzés koncepciója
Európai Uniós támogatásokat kezelő intézményrendszer a környezeti fejlesztésekben Kiss Pál 2007/04/20 Igazgató Fejlesztési Igazgatóság Környezetvédelmi.
ÁROP-EKOP Monitoring Bizottság ülése június 6.
Kulturális Projekt Ciklus Menedzsment IV. Modul A kultúra gazdaságtana.
ELŐADÁS ÁTTEKINTÉSE Az ellenőrzés jogi háttere
A projektek megvalósítása II. A projekt pénzügyi megvalósítása A támogatás lehívása 8. modul Ponácz György Márk SAKK-tréner.
Az EU-pályázati rendszer gyakorlata Magyarországon
Jelentések Munkakezdő jelentések Időközi jelentések  Támogatási szerződés által meghatározott időpontokban és/vagy mérföldkövenként  Tartalma: az adott.
MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Ügyfélbarát ügyintézés, partneri kapcsolat a pályázatkezelésben – Az Új Széchenyi Terv pályázatok tanulságai.
MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Ügyfélbarát ügyintézés, partneri kapcsolat a pályázatkezelésben – Az Új Széchenyi Terv pályázatok tanulságai Biró.
Kompetencia-alapú tanítási-tanulási programok elterjesztése a pedagógusképzésben Eredmények, tapasztalatok, előttünk álló feladatok Előadó: Rozványi Dávid.
AaAa ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM Monitoring és értékelés.
Integrációs és képesség-kibontakoztató felkészítés az intézményekben Bedőné Fatér Tímea IPR szakértő Integrációs szaktanácsadó
Tájékoztató a nyertes bűnmegelőzési pályázatok sikeres szakmai lebonyolításához Ivány Borbála IRM Miniszteri Tárgyaló, Budapest március 17.
Integrált helyi fejlesztési akciók ösztönzése” c. 2002/2003 évi Phare program FIZETÉSI KÉRELMEK TIPIKUS HIBÁI Hayde Nóra, pénzügyi menedzser VÁTI Kht.
Tájékoztató kedvezményezettek részére Az ÚMFT keretében támogatott projektek megvalósításának szabályai KMOP Pályázati konstrukció Január 30.
Projektzárással kapcsolatos teendők
Tartalékkeret és Pótmunka engedélyezése, finanszírozása
Phare ellenőr feladata, szerepe a Programban Karlik Csilla Közbenső Fórum 2002/2003 évi területfejlesztési Phare program Február 1. Debrecen.
Pályáztatás, projektmenedzselés az EU operatív programjaiban, gyakorlati tapasztalatok, problémák és megoldások -HEFOP ESZA Kht -
A HEFOP projektek előrehaladása, eredményei Előadó: Rozványi Dávid osztályvezető Oktatási Minisztérium Alapkezelő Igazgatósága.
Vállalati tanácsadás pályázatainak értékelése
A Nógrád TISZK nyomonkövetési és pályakövetési rendszer modelljének, ezen belül a partneri igény és elégedettség mérési rendszerének kidolgozása. Salgótarján.
EGY SIKERES PROJEKT ISMÉRVEI ÖTLETTŐL A MEGVALÓSULÁSIG Vendler Balázs, ügyvezető.
A végrehajtás operatív kérdései Előadó: Ferenczi Beáta, projektmenedzser Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, Nemzetközi Együttműködési Programok Irányító Hatósága.
Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelyes nem horizontális intézkedéseinek és a IV. tengelyes intézkedéseinek végrehajtási folyamata.
HEFOP 2.1 Pályázati Kiírás Projektindító február 14. Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium.
Kulturális Projekt Ciklus Menedzsment A kultúra gazdaságtana
AZ IVÓVÍZVIZSGÁLATOK VÉGZÉSÉNEK, ÉS A LABORATÓRIUMI EREDMÉNYEK JELENTÉSI RENDSZERÉNEK VÁLTOZÁSAI Laczkó András közegészségügyi felügyelő.
A NAKVI szaktanácsadási feladatai október 1-től Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid főigazgató ”A szaktanácsadás szervezeti átalakulása” Budapest, október.
Monitoring – Ellenőrzés - Értékelés
Széchenyi programiroda Tanácsadó és szolgáltató nonprofit kft.
A Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program 1.3. A nők munkaerőpiaci részvételének támogatása, a család és a munka összehangolásának segítése november.
HEFOP/ /2 Szerződéskötési alapismeretek. HEFOP/ /22 Tartalomjegyzék Szerződéskötés folyamata Támogatási szerződés.
2007. január 25.1 Kedvezményezetteket érintő változások a projekt megvalósítása során.
A hágai ítélet végrehajtásával kapcsolatos tárgyalások jelenlegi helyzete Dr. Kovács György, CSc, főtanácsadó, a Bős-Nagymarosi Tárcaközi Bizottság titkára.
HEFOP Tananyag-fejlesztési projekt Főpályázók tájékoztatása november 8.
A közszolgáltatásokra kifejlesztett általános együttműködési modell GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL Gyál, szeptember 30.
Projekt címe, azonosító száma Projektvezető/Előadó Beszámolási időszak Dátum.
2007. febuár 6.1 Kedvezményezetteket érintő változások a projekt megvalósítása során.
Monitoring tájékoztató nap július 8. Budapest TÁMOP /1/A és TÁMOP /2/A/KMR Tananyagfejlesztés és tartalomfejlesztés különös tekintettel.
Az ESZA Kht. monitoring tevékenysége Rettegi Zsolt vezető monitor.
Helyszíni ellenőrzés Grigely Győző, KDRFÜ. Az ellenőrzés jogi háttere Támogatási Szerződés, ÁSZF 10. pont „Kedvezményezett a Szerződés aláírásával kötelezettséget.
Központi koordináció feladatai a as programozási időszakban.
Szpi működése 2011-ben létrejött a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. a Promei Nonprofit Kft. jogutódjaként a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tulajdonosi.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET TERVEI 2008
SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 5.1. előadás
TÁMOP /2-2F FVM Dunántúli Agrár-szakképző Központ
A MAHOP végrehajtásának bemutatása
Előadás másolata:

HEFOP /2 intézkedés Monitoring rendszere

Szakmai monitoring célja Mi a cél? Legfőbb célja a támogató és a kedvezményezett közös érdekének érvényesítése: a projektek tervszerű megvalósítása és a források szabályos, hatékony felhasználásának támogatása. Módszere: az egyes projektek előrehaladásának figyelemmel kísérése, és összevetése a támogatási szerződésekben meghatározott kötelezettségekkel, az eltérések rögzítése, a szükséges beavatkozások meghatározása

Szakmai monitoring célja Figyelemmel kísérni az egyes projektek előrehaladását, és azt összevetni a támogatási szerződésekben meghatározott tervekkel és célokkal

Szakmai monitoring célja Adatgyűjtés ElemzésBeavatkozás Célok folyamatos adatgyűjtés annak érdekében, hogy Célok a menedzsment információkhoz jusson a projekt előrehaladásával kapcsolatban, és szükség esetén befolyásolhassa annak menetét.

Mik a funkciói? 1.Adat- és információgyűjtés a projektek előrehaladásáról, illetve a célok megvalósulásáról az eredményesség méréséhez 2.Projekt-támogatás: szakmai-technikai segítségnyújtás

Szakmai monitoring szereplői KedvezményezettekSzolgáltató ESZA Kht. IH és MÁK (Szakmai KSZ)külső szakértői Szakmai munkacsoport ESZA Kht. munkatársa, külső szakértők, IH és minisztériumi képviselők

Kettős monitoring Szakmai előrehaladás, megvalósítás igazolása, kifizetés alapja KEDVEZMÉNYEZETTISZOLGÁLTATÓI OLDAL OLDAL (azaz Önök) (akitől a szolgáltatásokat kapják) szoros összefüggés Negyedévente beszámolási kötelezettség mindkét oldalon PEJ elkészítése Megvalósítási helyszínen Kifizetési kérelmet helyszíni látogatások alátámasztó, A projekt eredmények és az elkészült projekt az elkészült, rendelkezésre álló dokumentáció dokumentáció megtekintése bemutatása

Az Önök feladatai A projektvégrehajtás és annak dokumentálása Projekt Előrehaladási Jelentések (PEJ) elkészítése Információszolgáltatás (dokumentumokba való betekintés biztosítása) Együttműködés a monitoring folyamat többi szereplőjével Részvétel a projektmegvalósítást segítő rendezvényeken

Az ESZA Kht. feladatai A szakmai monitoring rendszer működtetése (Kedvezményezetti oldal) Az Önök jelentéseinek jóváhagyása és javaslattétel a szolgáltatói PEJ ellenőrzéséhez Helyszíni látogatások és ellenőrzések A projektek szakmai megvalósulásának igazolása a szolgáltatási díj részletének kifizetéséhez Javaslattétel a szerződésmódosítási kérelmek elbírálásáról A projektmegvalósítást segítő rendezvények szervezése

Szakmai munkacsoport feladatai A monitoring rendszer szakmai felügyelete A Szolgáltató szakmai munkájának jóváhagyása A projektek szakmai megvalósulásának igazolása alapján a Szolgáltató által benyújtott kifizetési igénylés jóváhagyása Döntéshozatal a szerződésmódosítási kérelmek jóváhagyhatóságáról

Az IH feladatai A szakmai monitoring rendszer működtetése (szolgáltató oldal) A Szolgáltató jelentéseinek jóváhagyása A Szakmai munkacsoport javaslata alapján a szolgáltatási díj kifizetésének kezdeményezése Szolgáltatói szerződésmódosítások lebonyolítása A szakmai munkacsoport véleménye alapján szolgáltatás nyújtás / kifizetés felfüggesztése

Monitoring folyamata: Mi történik a PEJ-emmel?? 1.ESZA Kht.-hoz elektronikusan és a postán eljuttatja el a PEJ-t. 2.ESZA Kht. feldolgozza azt. 3.Ha kell korrekcióban a hiányzó információkat újra bekéri az ESZA Kht. 4.Az ESZA Kht. hitelesítése jelentést állít ki, javaslatokat fogalmaz meg a Szolgáltatói PEJ feldolgozásának sarokpontjaihoz 5.Szakmai munkacsoport a Kedvezményezetti PEJ-t összeveti a Szolgáltatói PEJ-jel 6.Javaslatot fogalmaz meg az előrehaladás értékélése alapján a szolgáltatás nyújtás/kifizetés tekintetében 7.Szolgáltatás folytatódik /Szolgáltatás szolgáltatási díj kifizetésre kerül felfüggesztésre / csak részben vagy nem történik meg a kifizetés

Mikor kell PEJ-beadni? I. Jelentés típusaBenyújtás időpontja Elszámolási időszak I.negyedéves jelentés2007. március 6. (Projekt kezdőnapja,támogatási szerződés megkötésétől) – február 28.

Mikor kell PEJ-t beadni? II. Jelentés típusaBenyújtás időpontjaElszámolási időszak I.negyedéves jelentés2007.június 7.(Projekt kezdőnapja, támogatási szerződés megkötésétől) – május 31. II.negyedéves jelentés2007. szeptember június 1. – augusztus 31. ÍII.negyedéves jelentés2007. december szeptember 1 – november 30. IV.negyedéves jelentés2008.március december 1. – február 29. V.negyedéves jelentés2008. június március 1. – május 31. Zárójelentés Projekt befejezésének napja + 90 nap ** (Projekt kezdőnapja – befejezésének napja)

PEJ Formanyomtatványról röviden Be kell számolni a projektgazdánál történt projekt eseményekről A futó projekt elemekről A már lezárult elemekről A lezárultak projektelemek „szubjektív” megítélése (hasznosság, megvalósítás körülményei, eredmények) Számszerűsíthető eredmények (a Támogatási szerződésben vállaltak elérése) Az elkészült dokumentumok listája Szöveges értékelések (projekt munka, a szolgáltató által végzett munka, önértékelés

Mi történik, ha nem úgy folyik a projekt ahogy kell? Csak akkor lehet a projektben folyó szolgáltatásokat folyamatosan igénybe venni (csak akkor biztosítja ezt a Szolgáltató), ha a Támogatási szerződés mellékletét képező megvalósítási megállapodásnak megfelelő az előrehaladás, és a Kedvezményezetettnek nincs köztartozása!!! Csak akkor egyenlíthető ki a Szolgáltató által benyújtott fizetési kérelem, ha ez elvégzett tevékenységek igazolhatóan, a Támogatási szerződés mellékletét képező megvalósítási megállapodásnak megfelelően valósulnak meg.

Köszönjük a figyelmüket! Kérdéseivel forduljon a ESZA Kht. 131 Monitoring csoportjához a címen (a projekt azonosítószám használatával) Ferenczi Andrea, programvezető 1/ Kőműves Eszter, programvezető